Skocz do zawartości
IGNORED

WIELKI TEST WZMACNIACZY STEREO DO 750zł

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcem w końcu żeby cos na tym forum było jasne i przejżyste.

W tym celu zamieszcze pare wzmacniaczy zintegrowanych z mozliwoscia sterowania pilotem w mniej więcej podobnej klasie i prosze o ich ocene i wypowiedzi na ich temat.

Prosze jednak o wypowiedzi ludzi którzy mieli z nimi cokolwiek wspólnego i moga cos konkretnego napisac o nich a nie o popisy niby audiofili którzy popisuja sie swoim sprzętem za pare tysiecy złotych.

Chcem zeby ten post słurzł ludziom którzy zastanawiaja sie nad zakupem któregos z nich i potrzebuja rady by trafnie kupić.

Jeżeli ktos ma tez jakis godny uwagi do zaproponowania byle by nie przekraczał 750zł to bardzo prosze przedstawcie go.

Ja osobiscie miałem: Denona PMA-725R , Yamahae AX-550 , Yamahae AX-590.

Dziękuje i pozdrawiam.

A o to wzmacniacze:

Denon PMA-925R

Sony TA-FE910R"QS"

Onkyo A-8850

Onkyo A-8940

Onkyo A-8830

Pioneer A-505R

Pioneer A-705R

Yamaha AX-590

Technics SU-A800

Widzę że mimo moich próśb to jednak debile którzy uważają się za bóg wie kogo przechwalają się w tym poście jacy to nie są mądrzy i jakich to oni fachowych określeń nie znają.

Barany wbijcie sobie do glowy że to forum nie nalezy tylko do was psełdo audiofile i jężeli ktos prosi o cos konkretnego a niechcecie mu pomóc to poprostu się nie wpieprzajcie jak macie walic takie głupie teksty i docinki.

Skoro nie macie pojecia o danych modelach to poprostu zamiast gadać głupoty to lepiej wródźcie przed swoją 20-sto letnia unitre albo snobistycznego Creeka na którego niestety nie wszystkich stać i podniecajcię się swoimi przekonaniami a nam zwykłym słuchaczą muzyki dajcie porozmawiac i pomagac sobie wzajemnie bo po to jest to forum a nie do nadasania się i popisywania.

Ty którzy wkładaja w tego posta coś konkretnego i na temat BARDZO DZIĘKUJE , fajnie że sa jeszcze jacyś normalni ludzie jak Wy.

Pozdrawiam.

Yamaha AX-590

[obrazekLUKASZ-171188_1.jpg] [obrazekLUKASZ-171188_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2990-100003421 1170258988_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Onkyo A-8850

[obrazekLUKASZ-171193_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ONKYO A-8830

[obrazekLUKASZ-171199_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TECHNICS SU-A800

[obrazekLUKASZ-171202_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TECHNICS SU-A800D

[obrazekLUKASZ-171203_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ONKYO A-8940

[obrazekLUKASZ-171204_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PIONEER A-505R

[obrazekLUKASZ-171206_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ze wzmacniaczy o które pytasz miałem Technicsa SU-A 800. Wówczas grałem na bardzo pośledniej jakosci kolumnach Jamo D165 i całkiem przyzwoitym Pionierku PDS700. Wcześniej miałem kanciastego techniksa SUV 45A. Przyrost jakościowy w stosunku do tego ostatniego był minimalny o ile w ogóle, ale nie świadczy to bynajmniej źle o 800 tamta stara seria była całkiem przyzwoita. Dźwięk był dość szczegółowy z dość dobrze kontrolowanym basem (na miarę systemu;). Potem wymieniłem Techniksa na Yamahę AX470 z powodu jednego bardzo irytującego problemu z Technniksem – trafo buczało wnim jak cholera, trzeba uważać bo działo się tak z wieloma egzemplarzami – mój nawet wymieniłem w sklepie i ten drugi po jakimś czasie też zaczął brzęczeć. Natomiast sonicznie Technksa postawiłbym wyżej od Yamahy ze względu na bardziej wyrównane pasmo, żywość przekazu. Yamaha dysponowała większym basem ale jego jakość pozostawiała sporo do życzenia. Potem porównywaliśmy Yamahę z kolegą z jego starszym Technicsem SUV55A, różnica na niekorzyść Yamahy była bardzo duża. Wtedy też nastąpił przełom – bo Osiek równocześnie kupił pierwszy wzmak na parafii z prawdziwego zdarzenia – Musical Fidelity Tempest. No i zaczął się nowy rozdział, ale to już całkiem inna historia...:) Acha Pioneera 505 parę razy słuchałem w sklepie i jak pamiętam był cienki jak barszczyk, brzmienie ostre nieprzyjemne z gumowym basem - gorzej od Technicsa i Yamahy. Wtedy dużo sprzętu przesłuchwałem na Tannoy 737 (tak to się chyba nazywało). Jakoś najbardziej z wymienionych przez Ciebie wierzę w Onkyo - też coś tam słuchałem ale nie wiem który model. Albo może coś jeszcze innego. W kazdym razie - powodzenia w poszukiwaniach.

Noru bierz rego NADa. Jest naprawde piekny i zadnej ryski, no no no, cacuszko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pewno osiagnie cene z 600zł, ale warto.

[obrazekLUKASZ-171235_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Noru, ten NAD który _Cypis_ przedstawia powali Twoje propozycje, nie dalej jak wczoraj poleciał NAD 310 za 599zł a na prawde dobre maleństwo, dobre. Wcześniej miałem jak zegarmistrz SU-A800 i potem SU-A800DM II, kupa śmiechu jak to wypada przy takim malutkim szarym pudełeczku :-)

pzdr

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

NORU

Z tego co podałeś na uwagę zasługuje Yamaha ( ale nie będzie za dużo basu, tak w sam raz , natomiast średnica i góra- bajeczana)

oraz PIONIEER ( ale to już trzeba posłuchać )

Pozdrawiam

• Redaktorzy

"Barany wbijcie sobie do glowy że to forum nie nalezy tylko do was psełdo audiofile i jężeli ktos prosi o cos konkretnego a niechcecie mu pomóc to poprostu się nie wpieprzajcie jak macie walic takie głupie teksty i docinki."

...

Proponuję na początek zachowywać się przyzwoicie, pisać ortograficznie i nie używać obelg, to pomaga.

Co do proponowanych wzmacniaczy, to podałeś listę taniego sprzętu bardzo masowych firm, trudno żeby ktoś zaraz ci tu zaczął opowiadać, który jest najlepszy. Tutaj niewiele osób obecnie używa tak słabego sprzętu, więc proponuję to uszanować, zamiast się podniecać. Jeśli przyszedłeś pytać ludzi z doświadczeniem, to zachowaj cierpliwość. Parę osób ci podpowiedziało to i owo, i chwała im. Co do mnie, miałem Technicsa 800Mk2, który był bezbarwny i ogólnie cienki. Grał raczej środkiem, ale bez werwy wi wdzięku. Dźwięk poprawiała wymiana na dowolny wzmacniacz firmy specjalistycznej - począwszy od Sound Projecta, poprzez Cairna, Densena, NADa, do Amplifona, którego w końcu kupiłem. Co z tego wynika dla ciebie, nie wiem. Jak znajdziesz używanego NADa, powinno być nieźle. Jak nie, Yamahy zwykle są niezłe, w swojej cenie oczywiście. Inna opcja - Pioneer A400X - niskobudźetowy przebój wszechczasów. Wiele zależy od reszty toru - kolumn, źródła, kabli, a także od pomieszczenia w którym to zagra.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.