Skocz do zawartości
IGNORED

ODDAM ZA DARMO NIEPOTRZEBNY SPRZĘT AUDIO

Piotr Piasecki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

No wygląd wewnętrzny jest tragiczny, może z zewnątrz wyglądał lepiej:) sam, chciałem "chwycic tą okazję" Szanuję każdy sprzęt ale ten bez wyrzutów sumienia skończył by w śmietniku.

Aby nie być posadzonym o zamiar handlu obiektem - rozpocząłem demontaż.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja nie zaglądałem nigdy w ten magnetofon. Podłączyłem go kiedyś pod wzmacniacz, załączyłem i zagrał. Chęcią zadośćuczynienia chcę zwrócić koszt przesyłki x2 adresatowi. Myślałem, że się komuś przyda a tu pierwsza wtopa. Przepraszam za nieporozumienie i zły stan techniczny wewnątrz magnetofonu.

Podłączyłem go kiedyś ...

... chcę zwrócić koszt przesyłki x2

patrząc na stan głowicy musiało to być przed wojną polsko-jaruzelską, ale intencje są właściwe

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Na mocy porozumienia stron temat można uznać za zamknięty

Nie doszukiwałem sie od początku złej woli darczyńcy ,a jedynie nieświadomości stanu w jakim przekazuje sprzęt.

Sugerowanie się przeze mnie opisem SPRAWNY -GRAJACY , było nieporozumieniem.

Różne są skale zadowlenia z tego co się słyszy. A ,że sprzet w takim stanie głowic , silnika nie może grać dobrze , ostatecznie przyjąłem go "na klatę" .Aby dotzymac słowa.Dremel szczotka w ruch , zimny cynk w sprayu. Tylko pytanie o rachunek ekonomiczny.Czy to ma sens?

I tak trudno oczekiwać od Made by Kasprzak jakości.

Mój awatar chyba pójdzie do zmiany. Nawet sentyment nie pozostaje po doświadczeniu.

Aby nie być posadzonym o zamiar handlu obiektem - rozpocząłem demontaż.

Czyli coś tam sobie jednak z niego wydłubiesz, bo jak inaczej tłumaczyć marnowanie czasu ?

Chłop chciał dobrze, a wyszło jak wyszło - nie ma co drzeć szat ... :)

I to jest podstawa do zwrotu kosztow od oszusta.

Czyżby oskarżenie o oszustwo??? Bardzo poważne oskarżenie zwłaszcza gdy ktoś nie był świadomy stanu technicznego urządzenia, bo go nigdy nie rozkręcał. W przyszłości radziłbym nie oskarżać bezpodstawnie i oraz używać innych zwrotów np: zwrot kosztów od nadawcy.

Znasz pojęcie terapii zajęciowej? :)

Koniowi na targowisku do ucha pogadaj.

Już Ci nie przeszkadza "skażenie" i zamiast wyrzucić na śmieci, to jednak coś tam pozyskujesz z trupa ?

Bicie piany o 25 pln. za wysyłkę jest trochę nie na miejscu - odrobina skromności ... odrobina.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Czyżby oskarżenie o oszustwo??? Bardzo poważne oskarżenie zwłaszcza gdy ktoś nie był świadomy stanu technicznego urządzenia, bo go nigdy nie rozkręcał. W przyszłości radziłbym nie oskarżać bezpodstawnie i oraz używać innych zwrotów np: zwrot kosztów od nadawcy.

Masz święte prawo mnie pozwać.

W związku z czym, proszę Moderację o zarchiwizowanie wątku - wraz z zdjęciami - jako dowodu.

PS. Za przeprosiny i propozycję zwrotu kosztów "postawiłem Ci szklaneczkę" przed wpisem w którym usiłujesz mnie strofować.

Oddam magnetofon szpulowy Unitra ZRK M2403SD DAMA PIK. Sprawny, grający wraz z trzema szpulami. Ktoś chętny posiadania sprzętu z PRL-u???? Sprzętu naszych rodziców??? Pisać, nie bać się.

W moim przypadku wolalbym gdyby tytuł watku był : ODDAM ZA DARMO ZŁOM ELEKTROMECHANICZNY

- Nikt nie oczekuje nówki więcej byś gościu zapłacił za utylizację KGO (koszt zagospodarowania odpadów) a tak zarobiłeś na koszcie przesyłki.

Aby nie być gołosłownym fotki do oceny oferty.

Jak to może grać (opis) skoro głowica to RDZA , jak i pozostałe. elementy.Silnik denat stojacy sztywno.

Po prostu kolega pomylił się w forum. Fajansiarze pl. to gdzie indziej.

Po otwarciu pokrywy widać ze to "nurek" Nawet na przeszczepy nie ma co pozyskać a jeszcze jaką france z szamba można przywlec.

Czekam na opinie pozostałych "obdarowanych"

Nie mam zamiaru nikogo pozywać a na przesyłce nie zarobiłem gdyż była na koszt adresata i chcę zwrócić koszty poniesione przez adresata x2. Głupio wyszło ale tak jest jak się nie rozkręci sprzętu i nie zobaczy stanu technicznego. Nie chcę też, by ktoś zarzucał mi oszustwo. Jeśli źle odebrałeś moją odpowiedź to szczerze przepraszam. Jak byśmy się kiedyś spotkalu to postawiłbym dobre piwo bądź drinka i wtedy poznałbyś jaką osobą jestem. Jeszcze nigdy i nikogo nie oszukałem. Jak bym wiedział w jakim stanie technicznym jest ten szpulowiec to na pewno nie wystawiłbym go na tym forum tylko od razu poszedłby do utylizacji.

Jakby chciał na tym zarobić to rozumiem całe zamieszanie, ale oddając za koszty przesyłki to chyba rzeczywiście nie był świadomy

stanu tego "magnetofonu", inaczej myślę że by go wywalił na śmietnik, niż robił sobie problemy.??:)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Masz święte prawo mnie pozwać.

W związku z czym, proszę Moderację o zarchiwizowanie wątku - wraz z zdjęciami - jako dowodu.

PS. Za przeprosiny i propozycję zwrotu kosztów "postawiłem Ci szklaneczkę" przed wpisem w którym usiłujesz mnie strofować.

Jakaż dramatyczna telenowela ... dajcie se siana ...

W związku ze zgłoszeniami bieżącego wątku na panel, informuję że zostanie on co najwyżej zarchiwizowany "jak dowód" na potrzeby sądu ostatecznego...

A tak poważnie, trudno nie odnieść wrażenia, że niektórzy nic nie robią, tylko desperacko szukają powodu do sporu i kłótni i potrzebują go jak ryba wody. A sam temat sporu jest już mało istotny, byle tylko móc się tzw. "intelektualnie" pokłócić.

Kolega BB84 podsumował to w sposób właściwy, pokazując jak takie zabiegi, wyglądają dla kogoś stojącego z boku, czyli żałośnie. Bo trudno inaczej określić zarzucanie komuś oszustwa, tylko dlatego że miał dobrą wolę, ale może po prostu się nie znać na elektronice, aby być w stanie właściwie ocenić stan techniczny różnych urządzeń.

Ostatecznie więc, zabrzmię trochę nieprofesjonalnie jako moderator, ale wyjątkowo sobie na to pozwolę ze względu na okoliczności. I powtórzę za Kolegą:

"Dajcie se siana z tą telenowelą i dramatycznymi zwrotami akcji".

Nie zamierzamy nikogo karać, ani nic archiwizować. Wystarczającą karą niech będzie wystawienie się na śmieszność, tych którzy eskalują nieistniejący problem do monstrualnych rozmiarów.

W związku ze zgłoszeniami bieżącego wątku na panel, informuję że zostanie on co najwyżej zarchiwizowany "jak dowód" na potrzeby sądu ostatecznego...

A tak poważnie, trudno nie odnieść wrażenia, że niektórzy nic nie robią, tylko desperacko szukają powodu do sporu i kłótni i potrzebują go jak ryba wody. A sam temat sporu jest już mało istotny, byle tylko móc się tzw. "intelektualnie" pokłócić.

Kolega BB84 podsumował to w sposób właściwy, pokazując jak takie zabiegi, wyglądają dla kogoś stojącego z boku, czyli żałośnie. Bo trudno inaczej określić zarzucanie komuś oszustwa, tylko dlatego że miał dobrą wolę, ale może po prostu się nie znać na elektronice, aby być w stanie właściwie ocenić stan techniczny różnych urządzeń.

Ostatecznie więc, zabrzmię trochę nieprofesjonalnie jako moderator, ale wyjątkowo sobie na to pozwolę ze względu na okoliczności. I powtórzę za Kolegą:

Nie zamierzamy nikogo karać, ani nic archiwizować. Wystarczającą karą niech będzie wystawienie się na śmieszność, tych którzy eskalują nieistniejący problem do monstrualnych rozmiarów.

Dziękuję za zrozumienie i przepraszam za całe zamieszanie, które powstało wokół tego nieszczęsnego magnetofonu. Przepraszam również osoby, które poczuły się urażone moimi wypowiedziami na tym forum.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Sławku, sprzątając wątek wszystko przeinaczyłeś i teraz to ja jestem tym złym, a Pan Piasecki tym dobrym.

Użytkownik wieslaw119 dnia 27.03.2014 - 14:20 napisał

I to jest podstawa do zwrotu kosztow od oszusta.

Widzisz w moim wpisie eskalację?

Użytkownik Piotr Piasecki dnia 28.03.2014 - 09:13 napisał

Z eskalacją masz do czynienia dopiero tu.

Dziękuję za uwagę.

Jak dla mnie, koniec wątku :)

Kurde ,,kolega,, wysłał sprzęt może nie do końca zgodny z opisem , może sprzęt leżał gdzieś w garażu czy w piwnicy - no nie istotne ,,

Lecz do czego zmierzam mianowicie , Koleś wysłał sprzęt z defektem czasowym co zaskoczyło nowego właściciela , i wynikł z tego spór nie o sprzęt lecz o koszta przesyłki (szkoda kasy) Pomimo iż wysyłający sprzęt, chciał nabywcy zwrócić koszta wysyłki i dążył do naprawienia sprawy to wyszedł z tego wielki syf.

Tak na samum początku czytając te wątki to można by powiedzieć że koleś już zastał na forum delikatnie mówiąc ,,skarcony ,, co prawda nie wszystkich to satysfakcjonuje piszą o sprawach sądowych. Myśląc takimi kategoriami to można by publicznie chłostę wykonać czy też ukamienować.

Ludzie zejdźcie na ziemię skąd tyle nienawiści , tu chodzi 25 zł (koszta przesyłki) , które kolega chciał zwrócić .

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Tak na samum początku czytając te wątki to można by powiedzieć że koleś już zastał na forum delikatnie mówiąc ,,skarcony ,, co prawda nie wszystkich to satysfakcjonuje piszą o sprawach sądowych.

Czytać ze zrozumieniem to trzeba umieć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.