Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Przy takim budżecie to tylko sprzęt używany (wcale nie znaczy, że gorszy - wręcz przeciwnie).

Za 400 PLN nowe to kupisz kolumienki komputerowe.

Powrót po dłuższej przerwie...

Nie żaden szmelc. Tańszy Denon. Po prostu. Zależy, czego chcesz słuchać, ale do tego metrazu powinny wystarczyć chociażby pierwsze z brzegu kolumny budżetowe np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Koda z BR, czy np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Heco, przyzwoity standard, albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Magnat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Koda

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Taga. Nie od razu musi być HiEnd. Od czegoś trzeba zacząć. A spora część forumowiczów zaczynała od WS 303, korektorów i Altusów, co trudno porównywać z Denonem czy Kodami, choćby ze względu na stałe ryzyko utraty słuchu w ogóle, nie tylko muzycznego. I co, przeżyli, a nawet się niektórzy rozwinęli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audioburak

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Na poczatek witam wszytkich serdecznie, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość.

Poszukuje amplitunera stereo i kolumn, całość do +- 500 zł (szału nie ma), zestaw bedzie grał w pokoju ok 15 m/kw, z tym ze ustawiony na szerokść czyli ok 3m przedemna.

Co do amplitunera zastanawiałem sie nad jakąś YAMAHA np.:RX-V395

Co do kolumn podlogowe raczej odpadają, obecnie sprzedaje BOLERO 200.

Czekam na propozycje

Pozdrawiam

budzet to ok. 1500zl poszukuje najlepiej nowych kolumienek plus jakis uzywany wzmak. Obecnie zostaly mi bardzo zachwalone roth oli 30 i do tego jakis uzywany denon-ek;D Niestety jest to ponad budzet, czy daloby sie cos jakosci tych kolumienek kupic razem ze wzmakiem do ok 1500zl? Pokoj to 10m^2 ale slucham muzyki bardzo glosno wiec i moc musi byc. Czy te rothy sprzawdzilyby sie w pokoju 20m^2? Bo w przyszlosci kilkuletniej prawdopodobnie zaistnieje potrzeba zmiany lokum i nie chcialbym wtedy musiec zmieniac kolumn. Muzyka to rock, zrodlo audigy se.

Witam tak jak w temacie szukam kolumn ze wzmakiem do 1000zł używane.Słucham przede wszystkim rock/hard rock czasami rap czy elektroniczną.Będę kupował prawdopodobnie za ok 2-3 tygodnie.Jak narazie myślałęm o tonsilach scherzo 200/350 ale nie wiem jaki wzmak do tego.Jestem otwarty na każdą propozycję zestawu.Pozdrwaiam wszystkich.

jeśli szukasz do głośnej łupanki to dobrze trafiłeś, jeśli do muzyki to zapomnij o takich rupieciach, bo z jakością one są na bakier

Witam, zdecydowałem że rezygnuję z zestawu kina na rzecz zestawu stereo. Na amplituner mogę przeznaczyć 1000 zł na głośniki narazie tylko 400 zł.Zestaw podłączony będzie do playstation 3, laptopa i tv :) Nie jestem pewien, kupić amplituner stereo czy wzmacniacz ? Chcę nowy sprzęt, nie ufam starszym bez gwarancji ;) Możecie napisać czy Denon PMA-510AE zda egzamin ( przy takiej cenie wzmacniacza mogę kupić droższe głośniki) ?

A nie lepiej kupować stopniowo, za to wyższej klasy, aniżeli wszystko naraz, ale słabsze? Gdybyś zostawił tymczasowo wzmacniacz kinowy i całą kwotę zainwestował w kolumny, to za 1400zł mógłbyś kupić jakieś zacne głośniki [używane lecz zadbane z przedziału cenowego 3kzł nowe], które posłużyłyby przez ładnych parę lat. Jeśli rozparcelujesz tę kwotę, to prawie na pewno wkrótce będziesz niezadowolony. Celowo nie mówię o jakichś konkretnych kolumnach, bo nic nie napisałeś do jakiej muzyki miałyby służyć i jakie brzmienie lubisz. Jeśli do tv, filmów czy gier to może jakieś paradigmy?

W gre wchodza tylko nowki. Budzet to 1200zl (lub Oli Roth 30). Pokoj ma 10m^2. Muzyka to tylko rock, z tym ze ogolnie pojety od progresu i psychodeli 70' (Genesis i PF) przez REM-owe granie az do grunge'u lat 90 (i tu znajdzie sie wiele nagran slabej jakosci niestety) - to tak w skrocie muzyka. Mam ok. 1200zl na pare kolumn ktore chce podlaczyc do uzywanego wzmaka (na niego jakies 300-400zl), czy znajde w tej cenie cos lepszego anizeli Oli Roth 30? Kolumny maja byc podlogowe, slucham z odleglosci 2m. A moze jest cos na poziomie Oli, ale tansze? Zalezy mi tez na tym aby bylo w miare glosno.

EDIT:

- zrodlem bedzie komputer z karta dzwiekowa SB Audigy SE

Edytowane przez tributt

Witajcie, pragnę zasięgnąć rady użytkowników tego forum. Zbliża się komunia mojego chrześniaka i chciałbym zaszczepić w młodym człowieku światełko rockmana hehe, dlatego też szukam sprzętu grającego dla niego. Zastanawiam się nad kupnem wieży stereo, fajnie jak by miała dobry dźwięk to raz, oraz wejście USB, ze względu na mp3 wiadomo, i najważniejsze ograniczenie cenowe, nie więcej niż 700 lub jeżeli chrzesna nie będzie chciała się zjednoczyć to do coś około 300 zł,

na co warto jeszcze zwrócić uwagę dzisiaj przy zakupie wieży?

W tej cenie mysle ze wszystko zagra tak samo, czyli kieruj sie wzgledami estetycznymi. Zwroc uwage na chlodzenie zeby nie bylo wiatraka, przy cichym słuchaniu muzyki bedzie on bardziej slyszalny niz ona sama.

Droższa:

Ukryta Zawartość

Lub tańsza:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiedziałem że montują wiatraki teraz

o super, dzięki, coś w tym stylu szukam, w takim razie jeżeli dźwięk będzie podobny to tak naprawdę dalej nie wiem który warto brać :), są jakieś marki wiodące na rynku takich sprzętów grających?

czy w tym zestawie za 549 jest tablet gratis?

przeczuwam, że skończy się na jakiejś promocji, skoro sprzęty są podobne

Witajcie, pragnę zasięgnąć rady użytkowników tego forum. Zbliża się komunia mojego chrześniaka i chciałbym zaszczepić w młodym człowieku światełko rockmana hehe, dlatego też szukam sprzętu grającego dla niego. Zastanawiam się nad kupnem wieży stereo, fajnie jak by miała dobry dźwięk to raz, oraz wejście USB, ze względu na mp3 wiadomo, i najważniejsze ograniczenie cenowe, nie więcej niż 700 lub jeżeli chrzesna nie będzie chciała się zjednoczyć to do coś około 300 zł,

na co warto jeszcze zwrócić uwagę dzisiaj przy zakupie wieży?

a może jakaś dockstacje do ipoda?

Focal + Naim

tak troche odbiegająć od założeń cenowych tematu

Wczoraj miałem okazję posłuchać chwilę takiego LG

Ukryta Zawartość

no muszę przyznać, że bardzo pozytywnie zaskoczoyłem się, porównująć tą wieżyczkę z Philipsem mcd-909, Yamaha piano i Denonem w zbliżonych cenach. Co prawda odsłuch był w kiepskich warunkach, bo w markecie ale nawet tak można było wysnuć z porównania ciekawe wnioski. Fajny, zrównoważony, żywy dźwięk. Wygląd też całkiem całkiem tylko firma mało audiofilska :).

Ukryta Zawartość

Powieneś szukać kolumn które zagrają w takim metrażu (pomijam już trudności adaptacyjne) a nie kolumn "ogólnie polecanych" do 1200zł bo większość tych które komuś jakoś zagrały i je poleci - u Ciebie najpewniej polegną. Wstawianie takiego czegoś jak "roth oli 30" uważam za klęske. Jak chcesz - próbuj.

Ja bym raczej szukał czegoś takiego (ot pierwszy przykład z brzegu)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tyle że do tego wzmaka też trzeba kupić jakiegoś, trzy stówki to mało...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez opteron

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jakie moga wystapic trudnosci adaptacyjne? Uwazasz za kleske poniewaz nie rozwina swoich skrzydel czy tez dzwiek bedzie nizszej jakosci anizeli gdybym kupil kolumny proporcjonalnie mniejsze? Jaki wzmak bylby dobry do roth oli 30? Yamaha ax 540 nie wystarczy? Jaki bylby potrzebny do ww. kolumn? Co jesli mialbym na kolumny ok. 800zl i 400zl n na wzmak?

dam wskazówkę....

do Roth lepiej wybrać neutralny lub rozjaśniony wzmacniacz, Rothy grają miękko więc piecyk wskazane aby miał utwardzony bas i może grać bardziej agresywnie, to nie będzie przeszkadzać

na moje ucho - stary Denon, Yamaha będą ok, ale nie każdy model gra tak samo... no to niech koledzy teraz radzą jaki konkretnie model :)

Edytowane przez don111

dockstacje do ipoda ??? ale on nie ma ipoda, a przynajmniej nie słyszałem, żeby ktoś chciał jemu kupić. Może i dobrym pomysłem byłby zakup ipoda, ale ile to kosztuje... ehh

wracając do mojego pomysłu, też nie wiedziałem, że LG robi taki sprzęt, do czasu jak gadałem ze szwagrem o markach takich sprzętów, proponował yame, albo lg. Mam w domu fajną 42calówkę LG i dźwięk jest spoko, coś w tym jest. Podsumowując ten zestaw hi-fi bardzo fajny, ale wykracza poza budżet tego prezentu

Ukryta Zawartość

dobra wiadomość, chrzesna dorzuca się 8), spodobał się pomysł

Ukryta Zawartość

W swojej cenie te kolumny są ok i nie potrzeba im suba.

Nie wiem skąd takie bzdury wziąłeś.

W tanich amplitunerach KD moc transformatora jest dużo mniejsza niż niby waty oferowane na wyjściach, więc pytanie skąd ta moc się ma wziąć? Trafo powinno mieć maksymalnego poboru prawie dwa razy więcej niż to co oferuje się na wyjściu i można przypuszczać, że taki wzmacniacz nie jest słaby.

Jak potrzebujesz stereo to nie patrz na tanie amplitunery KD, bo to mija się z celem. Poszukaj jakiejś Yamahy, Marantza...

podawana przez producenta "power consumption" nie zawsze jest maxymalną więc sie nie sugerujcie

No to złożyłem pierwsze "porządne" audio i może podzielę się wrażeniami, a nuż się komuś przyda ;) Odsłuch do tej pory prowadziłem na boomboxie AEG (jeśli to coś można tak nazwać), głośnikach w laptopie i połączeniu ZEN stone + słuchawki Creative. Obecny zestaw to:

- wzmacniacz NAD C315BEE (600 zeta)

- CD NAD C521 (200 zeta)

- tuner Denon TU-260L MK II (150 zeta, dzisiaj ma dojechać)

- kolumny Mission M31i (500 zeta - podziękowania dla Smoq za cynk na forum :)))

Całość bez kabelków 1500 z przesyłkami.

Do słuchania było: Rammstein - Live aus Berlin, KULT Unplugged, Korn - Freak on a leash (płytki) i mp3 - Sabaton, Ania Dąbrowska, Garbage i kupa innych różnych rzeczy.

Wrażenia: leżę i kwiczę ze szczęścia, taplam się w dźwiękach jak świnia w błocie ;p Sąsiedzi niedługo mnie znienawidzą zapewne ale na początkowy zestaw myślę że jest wspaniale.

Witam.

Proszę o pomoc w doborze zestawu stereo.

Na początek chciałbym kupić wzmacniacz i kolumny a później dobrać do tego CD i ewentualnie Tuner. Zestaw chciałbym spiąć z dekoderem sat i DVD (przynajmniej do czasu zakupu lepszego CD). Obecnie mam w tym miejscu kupiony lata temu i wciąż działający wzmacniacz Unitry + kolumny Tonsil 60W.

Dane wejściowe:

- pomieszczenie ma wymiary 5x6m,

- rodzaj słuchanej muzyki to (w kolejności): rock, blues, jazz,

- lubię głęboki mocny bas ,

- do wydania na wzmacniacz około 300-400zł a na kolumny 600-700zł,

- oczywiście interesuje mnie tylko sprzęt używany ale dobrej klasy,

- pilot do wzmacniacza mile widziany ale nie niezbędny.

Przeglądając forum wytypowałem kilka wzmacniaczy które powinny spełnić moje oczekiwania a i może innym się przyda np.

1) Onkyo 8620, 8630, 9310,

2) Denon PMA-350SE, 560, 495,

3) Teac AX75

4) Akai AM-47

5) Rotel RA820bx, 840bx,

6) NAD 310, 312, 316 (ale to już chyba wyższa półka)

Jeśli chodzi o kolumny to Quadral lub Magnat które będą dobrze współgrały ze wzmacniaczem z powyższej listy.

Mam niewielkie pojęcie więc bardzo proszę o Wasze propozycje na tani, klasowy zestaw pod moje wymagania.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

witam planuje zakup pianocraft E810 i chciałbym sie dowiedzieć jak mocą dysponuje odnosząc ją do starych polskich wzmacniaczy gdzie te moce były prwdziwe że tak powiem odpowiednio przy 8 i 4 ohm

Witam potrzebuję kupić miniwieżę CD wraz z dwoma głośnikami do salonu. Chodzi mi głównie o to, żeby odtwarzała CD i MP3 z płyt. Dodatkowo przewody głośnikowe powinny mieć po minimum 2m. Fajnie też jakby można było je powiesić na ścianie. Chodzi mi o tani zestaw i prosty w obsłudze (włożyć płytę i gra , bez udziwnień, bo nie ja to będę obsługiwał), nie musi też gwarantować audiofilskich doznań. Znalazłem takie coś na Allegro MEDION MD 82428 w dobrej cenie tylko głośniki są na stałe podłączone przewodami 40cm. Czy była by możliwość wymiany ich tam na dłuższe? Bo wygląd bardzo mi odpowiada, chyba że znacie coś innego podobnego w niskiej cenie? Jeżeli dało by się przedłużyć przewody to jakie kupić do tego?

Dzięki za pomoc.

• Pokaż nowe odpowiedzi