Skocz do zawartości
IGNORED

Zniszczyli dzial analog............

wojtek41

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Po pierwsze nie jestem uzależniony od fejsa, tłitera itp wiec nie potrzebuje tabletu by siedziec non stop i klepac, wolę kupic więcej płyt :)

Tablet i ereader to wygoda czytania podczas sluchania :)

Nie, nie mam konta na zadnym portalu spolecznosciowym, a telefon sluzy mi do umawiania sie, a nie do gadania - czyli zle zaadresowales.

Czy ja tu widze niejakiego banmastera..??? Czy mnie oczy myla..??? Masz troll'u tupet. Nie powiem...Biegnij lepiej do siebie. Strace cierpliwosc i jako pierwszego zbanuje. Banem wojujesz, od bana znikniesz.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Jak dla mnie, Twoja propozycja jest zbytnio skomplikowana. Masa opcji, z którymi przeciętnie niezaawansowany użytkownik będzie musiał długo walczyć.

Wrecz przeciwnie. Klikasz PLONK i dostajesz Menu. Zaznaczasz i klikasz OK. Co tu skomplikowanego?

W usenecie trzeba bylo znac wyrazenia regularne aby uzyskac efekt, ktory tu na forum bedzie w Menu. Tylko ktorys z programistow musi poswiecic najpierw na to z pol godziny czasu :)

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Czy ja tu widze niejakiego banmastera..??? Czy mnie oczy myla..??? Masz troll'u tupet. Nie powiem...Biegnij lepiej do siebie. Strace cierpliwosc i jako pierwszego zbanuje. Banem wojujesz, od bana znikniesz.

Dzisiaj to cały dzień ta inwazja trwa...

Wrecz przeciwnie. Klikasz PLONK i dostajesz Menu. Zaznaczasz i klikasz OK. Co tu skomplikowanego?

W usenecie trzeba bylo znac wyrazenia regularne aby uzyskac efekt, ktory tu na forum bedzie w Menu. Tylko ktorys z programistow musi poswiecic najpierw na to z pol godziny czasu :)

Skomplikowane to to że trzeba klikać i zaznaczać. Dodatkowo nie spełnia jednej podstawowej funkcji. Nawet jak zaznaczę ignoruj - hehe - wszystko, co się da, to i tak pojawią się odpowiedzi na odpowiedzi na odpowiedzi na wpisy osoby, której sobię nie życzę. Po co te korowody? A - jak jeszcze jesteś w stanie wytłumaczyć zasadę działania PLONKa np. mojej żonie - to stawiam wtedy szklaneczkę dobrego single-malta ;)

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Jak blondynka, to nie umiem ;)

Ja rozumiem, wydaje mi się, koncepcję "niebanowania" - w wątkach, mniej lub bardziej, nazwijmy to "klasycznych", które rozwijały się przez dłuższy czas, wysiłkiem wielu forumowiczów. Ale - czy nie prościej po prostu takie wątki "zaczepiać" i zakazać banowania w tylko owych "zaczepionych", a z drugiej strony - aby dyskusje w nich prowadzone, że tak powiem, zbytnio nie odbiegły od zasadniczego tematu - ustawić żelazną regułę, że usuwany jest z nich dokładnie każdy post odbiegający od tematu ?

Raz jeszcze - nie wydaje mi się, aby powszechny zakaz banowania cokolwiek poprawił. IMHO jedynie spowodowałby wzrost temperatury i totalny rozpieprz. Zdaję sobię sprawę, że w owej "winylmanii" pisało, w swoim czasie, wielu wartościowych forumowiczów i stąd, wydaje mi się, że rozumiem ich uczucia po zbanowaniu przez excela - ale - właśnie - z jednej strony - takie zaczepienie tego wątku właśnie uniemożliwiałoby ich zbanowanie, z drugiej zaś - w dalszym ciągu funkcjonowałyby skuteczne mechanizmy "antypipsztokowe" ;), które możnaby zastosować w dowolnym momencie, nawet proaktywnie. Z trzeciej zaś - w dalszym ciągu forum byłoby trywialnie proste w obsłudze. Z czwartej zaś - myślę, że tego typu zmiany są prostsze do wprowadzenia, niż PLONK ;)

Miłej nocy życzę

• Użytkownicy+

Wirelles, jak by nie robić i tak będzie źle. Można tematy podpinać, tylko wedle jakich wytycznych? Zawsze byłem za odebraniem możliwości banowania tym, którzy nadużywają swoich uprawnień przysługujących autorom tematu. Tu piłka jest po stronie administracji.

PS. Proszę o wpisy w temacie wątku.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Wirelles, jak by nie robić i tak będzie źle. Można tematy podpinać, tylko wedle jakich wytycznych? Zawsze byłem za odebraniem możliwości banowania tym, którzy nadużywają swoich uprawnień przysługujących autorom tematu. Tu piłka jest po stronie administracji.

PS. Proszę o wpisy w temacie wątku.

No właśnie nie tyle odbierać tym, którzy nadużywają, ale odbierać w pewnych wątkach. Jeśli np. pojawi się stosowna liczba zgłoszeń aby dany wątek zaczepić, to już wystarczyłoby, IMHO. Generalnie - kryteria takie same, jak przy zaczepianiu, które nota bene już teraz funkcjonuje. No i wątki takie poddawać, nazwijmy to, "intensywnej moderacji".

Nie, nie mam konta na zadnym portalu spolecznosciowym, a telefon sluzy mi do umawiania sie, a nie do gadania - czyli zle zaadresowales.

Pisałem to ogólnie nie do Ciebie. Ja podczas słuchania nie robię nic wiecej. Całkowicie sie zanurzam w dzwiek

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Czy moderacja moze sobie isc daleko z tego watku..? Non stop jakies wycinki ...

Moderacja nie może sobie iść daleko od wątku, w którym non stop pojawiają się posty będące wzajemną personalną krucjatą pomiędzy użytkownikami i niczym więcej.

Przez chwilę wątek bieżący miał szansę stać się wartościową merytoryczną dyskusją dotyczącą możliwych zmian. Ale w momencie gdy 90% postów jest nie na temat, albo co gorsza jest wbrew oczywistym i najzwyklejszym zasadom współżycia społecznego. I przez to 90% postów idzie do śmietnika, to taki wątek traci jakikolwiek sens i rację bytu. Bo z wątku potencjalnie merytorycznego zamienia się w ognisko wzajemnych kłótni. Napieprzacie na kogoś tutaj do woli, przychodzi żeby zaregować, bo trudno żeby nie zareagował. To napieprzacie żeby sobie poszedł. Idzie, I z kolei napieprza na was w innym swoim wątku, w którym was zbanował. Zabawa na całego, jak dzieci.

Tyle że nic z tego nie wynika, poza totalnym śmietnikiem. Więc wybacz, że nie spełnię Twojej prośby, abyście już totalnie bez jakichkolwiek hamulców, mogli sobie używać.

Przeciwnie, widzę że coraz więcej moderatorów dostrzega, że to do niczego nie prowadzi, także prośby żebyście zaprzestali wygłupów w tego typu stylu. Więc i czas się zastanowić jak powstrzymać rozprzestrzenianie się personalnego offtopowego śmietnika.

Dobrze Tatko -) Choc mysle, ze z nas duze chlopaki i damy sobie rade sami..)

Slawek. Tak z innej beczki. Pamietam jak w innych watkach padaly slowa "per kutasie" czy tym podobne. Tu nie jest az tak zle. Moderacja moze sobie troche z boku popatrzec. Po co od razu siekiery..?

Napieprzacie na kogoś tutaj do woli, przychodzi żeby zaregować, bo trudno żeby nie zareagował. To napieprzacie żeby sobie poszedł. Idzie, I z kolei napieprza na was w innym swoim wątku, w którym was zbanował.

Ale my nie napieprzamy na niego od tak sobie, bo na taki fajny pomysł żeśmy wpadli. Twierdzisz że to uzasadnione iż wpada on tu do naszego wątku, aby dalej jątrzyć "bo trudno żeby nie zareagował". To że właśnie tak jest z powodu zbanowania nas w swoich wątkach, nie budzi w Tobie żadnych refleksji? I to że nadal sie karmi blaskiem swej popularności i podsyca atmosferę, napieprzając na nas w swym wątku w którym my nie możemy sie bronić jako przez niego zbanowani, również uważasz za normalne a nas za niesforne dzieci?

Wiem, znów mi wytkniesz, że to co napiszę będzie zaczepką w Twoim kierunku. Trudno. Powiem tylko tyle, jako pedagog się nie sprawdzisz. Jako mediator, również.

Włodek.

To Wasza wina, siedział sobie w niszowej zakładce i komu to przeszkadzało?? Teraz zaczyna na Bocznicy, a na to przyzwolenia nie będzie!! :)))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ale my nie napieprzamy na niego od tak sobie, bo na taki fajny pomysł żeśmy wpadli.

I uważam, że taki "pomysł" to zwalczanie dżumy cholerą. I nic dobrego nie przyniesie. Wręcz przeciwnie, tylko zaognia konflikt i generuje śmietnik. Co zresztą widać.

Twierdzisz że to uzasadnione iż wpada on tu do naszego wątku, aby dalej jątrzyć "bo trudno żeby nie zareagował".

Nie twierdzę, że to uzasadnione. Twierdzę, że mnie to nie dziwi, bo natura ludzka jest taka, że na pewnym stopnie zacietrzewienia, ludzie przestają już kontrolować swoje emocje i zachowują się nierozsądnie. Nigdzie nie twierdziłem, że takie zachowanie jest uzasadnione, bo nie jest.

To że właśnie tak jest z powodu zbanowania nas w swoich wątkach, nie budzi w Tobie żadnych refleksji?

O moich refleksjach w tej kwestii pisałem już wielokrotnie. W tym wątku, a dziś także i w tamtym. Refleksja moja jest prosta, skoro nie ma opcji, aby przerwać to błędne koło za pomocą rozsądnej argumentacji, bo nie trafia ona na podatny grunt. To najprościej będzie zastosować opcję zerową. Zamknąć wątki, w których praktycznie nie ma już żadnych merytorycznych treści, a jedynie przepychanki i prześmiewcze teksty, mające na celu obrażenie adwersarza.

I to że nadal sie karmi blaskiem swej popularności i podsyca atmosferę, napieprzając na nas w swym wątku w którym my nie możemy sie bronić jako przez niego zbanowani, również uważasz za normalne a nas za niesforne dzieci?

Wiem, znów mi wytkniesz, że to co napiszę będzie zaczepką w Twoim kierunku. Trudno. Powiem tylko tyle, jako pedagog się nie sprawdzisz. Jako mediator, również.

Włodek.

Widzisz, "do tanga trzeba dwojga". Żeby zadziałały metody pedagogiczne, czy też mediacje, potrzeba minimum dobrej woli wszystkich stron. Inaczej żaden pedagog, ani mediator cudów nie zdziała. A skoro na to nie ma co liczyć, to pozostaje opcja rozejmu wprowadzonego metodami siłowymi :).

Widzisz, "do tanga trzeba dwojga". Żeby zadziałały metody pedagogiczne, czy też mediacje, potrzeba minimum dobrej woli wszystkich stron. Inaczej żaden pedagog, ani mediator cudów nie zdziała. A skoro na to nie ma co liczyć, to pozostaje opcja rozejmu wprowadzonego metodami siłowymi :).

To również jest rozwiązaniem dopuszczalnym, wbrew pozorom sprawiedliwym i w tym przypadku chyba jedynym. :-)

Pozdrawiam, Włodek.

To również jest rozwiązaniem dopuszczalnym, wbrew pozorom sprawiedliwym i w tym przypadku chyba jedynym. :-)

No chyba że w ślad za wezwaniem np. Włodek przeprosi publicznie E. za (absolutnie) wszystkie nieakceptowalne przez E. teści lub słowa, które o nim napisał (lub chociażby pomyślał) :)

To najprościej będzie zastosować opcję zerową. Zamknąć wątki, w których praktycznie nie ma już żadnych merytorycznych treści, a jedynie przepychanki i prześmiewcze teksty, mające na celu obrażenie adwersarza.

No! Straight to the point! Winylmania, Excel's nirwana oraz ten wątek byłyby wspomnieniem i przestrogą dla potomnych - ostałyby się tylko w ramach historii pewnego konfliktu, a część jako przykłady braku wiedzy i czego należy w analogu unikać. Problem tylko co począć z innymi wątkami o braku merytorycznej treści, które by chciał np. E. założyć, a takie będą na pewno. Od razu min. na bocznicę.

No chyba że w ślad za wezwaniem np. Włodek przeprosi publicznie E. za (absolutnie) wszystkie nieakceptowalne przez E. teści lub słowa, które o nim napisał (lub chociażby pomyślał) :)

Bardzo śmieszne, bardzo :-)))

Problem tylko co począć z innymi wątkami o braku merytorycznej treści, które by chciał np. E. założyć, a takie będą na pewno. Od razu min. na bocznicę.

To natomiast bardzo trafne. Wręcz prorocze :-(

Pozdrawiam, Włodek.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A te zdjęcia, piosenka, to w jakiej intencji poleciały? Przecież to bocznica. Na bocznicy już nie wolno zboczyć?

Kolega ma nieco wypaczoną definicję tego działu.

Bocznica, oznacza że znajdują się tutaj dyskusje, które nie mieszczą się w tematycznych ramach Audiostereo.

Ale to nie oznacza, że jak ktoś założy na bocznicy, dajmy na to, wątek o szydełkowaniu, to można w nim wstawiać posty o hodowli złotych rybek i wszelkie inne, nie związane z omawianą tematyką. Bo robi się wątek śmietnikowy o wszystkim, czyli de facto, o niczym.

Pozdrawiam, Włodek.

No i coraz bliżej jesteśmy tego rozwiązania, czekamy tylko na opinię kilku moderatorów. Bo takiej decyzji zazwyczaj nie podejmujemy w pojedynkę.

Próbowaliśmy normalnych metod, kierując się dobrą wolą, dlatego wątek tamten został przywrócony do działu merytorycznego, przez jednego z modów. Ale skoro nie ma woli z żadnej strony, do przywrócenia normalności dyskusji, to opcja zerowa wydaje się jedyną właściwą, zdolną przeciąć ten węzeł gordyjski.

Trochę Sławku przesadzasz, Bocznica z natury jest o dupie Maryny i jeśli autor tematu nie życzy sobie ścisłego trzymania się, to może on, oczywiście w ramach w miarę dobrych obyczajów eksplorować różne zakątki wszechświata:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No i coraz bliżej jesteśmy tego rozwiązania, czekamy tylko na opinię kilku moderatorów. Bo takiej decyzji zazwyczaj nie podejmujemy w pojedynkę.

Próbowaliśmy normalnych metod, kierując się dobrą wolą, dlatego wątek tamten został przywrócony do działu merytorycznego, przez jednego z modów. Ale skoro nie ma woli z żadnej strony, do przywrócenia normalności dyskusji, to opcja zerowa wydaje się jedyną właściwą, zdolną przeciąć ten węzeł gordyjski.

Podtrzymuję swoje zdanie i w tej decyzji jestem po Twojej stronie. Myślę że nie ja jeden :-)

Serdecznie jak zawsze, Włodek.

Trochę Sławku przesadzasz, Bocznica z natury jest o dupie Maryny i jeśli autor tematu nie życzy sobie ścisłego trzymania się, to może on, oczywiście w ramach w miarę dobrych obyczajów eksplorować różne zakątki wszechświata:)

W tej kwestii w pełni zgadzam sie z foxsiem. To autor wątku powinien decydować, czy i jak dalece zezwala na meandry wokół głównego tematu. Sam również może zdyscyplinować piszących. Nie trzeba fatygować zapracowanej moderacji.

W.

Przez chwilę wątek bieżący miał szansę stać się wartościową merytoryczną dyskusją dotyczącą możliwych zmian. Ale w momencie gdy 90% postów jest nie na temat, albo co gorsza jest wbrew oczywistym i najzwyklejszym zasadom współżycia społecznego.

Pitu, pitu, piszesz by pisać. To z Twojej strony wygląda tak że jakby Panowie się powstrzymali i napisali coś wartościowego /a nie na Twoje ulubione słowo:Panel/ to zaraz byłaby to może dyskusja do wartościowych zmian , a tak mamy rozumieć że samy jesteśmy sobie winni i z uwagi na Twoją pracę patrz "orkę na ugorze" ni chu.... z tego?

A mam Ci wymienić właściwe wątki gdzie jest masę wartościowych propozycji odnośnie forum i konkretnych propozycji które albo z przyczyn technicznych "nie da się'' albo zostały zwyczajnie olane?

Po co to bicie piany?

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Pisałem to ogólnie nie do Ciebie. Ja podczas słuchania nie robię nic wiecej. Całkowicie sie zanurzam w dzwiek

U mnie muzyka gra non-stop. Byc moze jest to, dosc indywidualna, kwestia podzielnej uwagi. Ale fakt, jak glosnosc jest ponizej jakiegos tam poziomu, to gra "w tle", a jak powyzej, to wtedy jednak nie czytam, a slucham :)

pozostaje opcja rozejmu wprowadzonego metodami siłowymi :)

A moze wystarczy "grzecznie zasugerowac" zalozycielom watkow autorskich, przeniesienie sie na Blogi - no chyba po cos ta funkcjonalnosc tu jest.

A jak nie, to zamykac watki autorskie, az dotrze ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.