Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Po ciężkim dniu, późną nocą zawitali Toranaga Sama i Kasigi Yabu San. Anjin San i Pan Obi namęczyli się, żeby mogło dość do tej wizyty!… :-)

Bardzo to wszystko ładne No i pokój wydaje się być profi

Mirek, ile twój Cary 300B kosztuje w USA w detalu?...4000 dolców detal czyli Cary sprzedaje to dystrybutorom za 2000$. Musi tym mieć połowę, więc sami płacą za 1000$. Sądzisz, że ktoś w USA produkowałby to żeby zarobić na tym 200$. Za tyle to idą na obiad w niedzielę i nikt nie tknie palcem!! Twój Cary jest masowo tłuczony w Chinach i to nie w zakładach lepszej jakości bo byłby wtedy droższy. Nawet jak na chińskie warunki jest robiony w przeciętnej jakości. Tak że twoje narzekanie na chińską produkcję świadczy o braku orientacji w temacie. Dużo droższych sprzętów nie opłaca się już produkować w USA, a co dopiero takiego Cary.

Przeczytaj sobie od poczatku do konca o Carym CAD-300 SEI (300B) z jakich elementow jest wykonany i gdzie produkowany,cena obecna ok.7000$

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Przeczytaj sobie od poczatku do konca o Carym CAD-300 SEI (300B) z jakich elementow jest wykonany i gdzie produkowany,cena obecna ok.7000$

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0704/cary.html

http://www.q21.pl/cary-audio-cad-300-sei.html

Na oko te "elementy" z kapci nie wyrywają :)

04.jpg

cena obecna ok.7000$

Ukryta Zawartość

$5695 niech będzie ,,krakowskim targiem":))

Na oko te "elementy" z kapci nie wyrywają

kable amerykanske 100% :))

Ukryta Zawartość

Od 20-lat jest produkowany bez zmian,jako nieliczny w tej samej formie,musial sie udac amerykanom prawda!wtedy jeszcze Chinczycy nie wiedzieli ze taki wzmacniacz istnieje!!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Mirek,

Udał się wyjątkowo, jak ktoś planuje 300b to świetny wybór....ale to SLI ....masakra:)!!

Garbusa produkowali prawie 40 lat bo był taki świetny?

:)

Masza spadaj miałem cztery Garbi ....lepszy niz 126 p....:)))

Cary CAD 300 SEI, ze sklepu, mozna bezproblemowo za 4500$ tutaj kupic:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś co u nas kosztuje 19500pln nie może w USA kosztować 7000$ !! Cena na USA jaką znalazłem za tego Cary to 4000$ detal i to daje u nas ok 19 tys. z cłem, vatem i transportem. Używki chodzą 1000-1500$. Wiem jak podchodzi się dziś w USA do produkcji. Tego typu sprzęty tłuką masowo, za grosze u chinoli. Oczywiście klientom opowiadają różne bzdury i ukrywają prawdę bo wiedzą, że jest to coraz gorzej postrzegane. 20 lat temu może było inaczej ale od wielu juź lat ....Asia Rulez...niestety.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Na oko te "elementy" z kapci nie wyrywają :)

Nie wiem jak to gra (być może dla kogoś wystarczająco dobrze) ale na zdjęciu to wygląda jakby konstruktor zjadł fasolkę po bretońsku i narzygał do kartonu po butach.

Lampizator przy nim to estetyczny majstersztyk.

Jakby mój automatyk / elektryk tak wykonał swoją rozdzielnię AKPiR to bym go wy***ał na zbity ryj z pracy.

Jakby mój automatyk / elektryk tak wykonał swoją rozdzielnię AKPiR to bym go wy***ał na zbity ryj z pracy.

I może byś mu to jeszcze tak wprost to powiedział?...............kozaku internetowy)

Prawda jest taka ze to ma grac pieknie i muzykalnie ,a tak wlasnie ten Cary 300B gra,jak wiemy to czesto w wielu innych wzm wszystko w budowie jest pieknie wenatrz i na zewnatrz bajka, tylko maja taka wade ze nie gra dobrze!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie wiem jak to gra (być może dla kogoś wystarczająco dobrze) ale na zdjęciu to wygląda jakby konstruktor zjadł fasolkę po bretońsku i narzygał do kartonu po butach.

A jest audiofilem.....????

A tak brzydko mówisz ...wyje....ał....

Miałem to nazwać delikatnie jako spaghetti ale Jarek użył bardziej dosadnego określenia :)

Najbardziej podoba mi się część z recenzji P. Wojciecha:

".Wszystkie elementy są „wypasione” i najwyraźniej dobrane w wyniku odsłuchów, bez specjalnego oglądania się na koszty."

Najbardziej rażą zacieki farby na brzegach obudowy. Widać chińczyk stojący po kolana w wodzie nie mógł się skupić jak nakładał farbę. Może ten wzmak jest tak samo amerykański jak Ayon austriacki.

Elementy to nie są wypasy ale w cenie produkcji 2kzł ciężko znaleźć coś lepszego.

Cary CAD 300 SEI, ze sklepu, mozna bezproblemowo za

Ukryta Zawartość

Clo+wat+transport+opcja 240W to zobaczysz ile bedzie kosztowal !nie mowiac jak nawali i bedziesz musial wysylac!

Ukryta Zawartość

Clo+wat+transport+opcja 240W to zobaczysz ile bedzie kosztowal !nie mowiac jak nawali i bedziesz musial wysylac!

Jak ktos mieszka w USA to zadnego cla i vatu placic nie bedzie!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Miałem to nazwać delikatnie jako spaghetti ale Jarek użył bardziej dosadnego określenia :)

Najbardziej podoba mi się część z recenzji P. Wojciecha:

".Wszystkie elementy są „wypasione” i najwyraźniej dobrane w wyniku odsłuchów, bez specjalnego oglądania się na koszty."

Najbardziej rażą zacieki farby na brzegach obudowy. Widać chińczyk stojący po kolana w wodzie nie mógł się skupić jak nakładał farbę. Może ten wzmak jest tak samo amerykański jak Ayon austriacki.

Elementy to nie są wypasy ale w cenie produkcji 2kzł ciężko znaleźć coś lepszego.

Szymon , czy ty wiesz ile Mirek wyciska......on takich jak my wciąga nosem ... daj spokój....

Tylko po co takie coś sprowadzać z USA? Przecież w PL wala się masa wzmaków na 300B, niekoniecznie gorszych. Pierwszy lepszy Abraxas zagra nie gorzej a cena dużo niższa.

Ja zbieram na Impetusa i Aurisa ewentualnie Edwarda zasilanego Edmundem. Te wzmaki są najlepsze. Do kompletu już licytuję Absolutora i kable, których nie słychać. Zastanawiam się nad kolumnami, których nie słychać tylko czy potrzebuję aż tyle ciszy w przekazie?

Szymon , czy ty wiesz ile Mirek wyciska......on takich jak my wciąga nosem ... daj spokój....

Gdzież bym śmiał Mirka denerwować.

Mirek rzuć okiem na wnętrze mojego Abraxasa 300b przed modyfikacjami kilku elementów. Porównaj z Cary... Abraxas przy rozkręceniu potencjometra głośności do końca nie szumi nie brumi na kolumnach 100db.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I JAG mamy też...

Nie mam do sprzedania , ani mój kolega....sprostowanie...

Ten Kondo porwał Sylwka....

JAG też jest fajowy, jednej wersji słuchasz a inną dostajesz po zakupie. A jaka obsługa klienta!

Mirek rzuć okiem na wnętrze mojego Abraxasa 300b przed modyfikacjami kilku elementów. Porównaj z Cary... Abraxas przy rozkręceniu potencjometra głośności do końca nie szumi nie brumi na kolumnach 100db.

Tak jak pisałem wolę Abraxasa.

:-))))))

Te Kondo są super. Tylko cena nieakceptowalna! Ale rewelacja.

:-))))))

Napisz czym się różnią od integry Kondo. Mocy im starcza?
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Szymon , a jak nazwać takie "cóś"?

Przecież obowiązują jakieś elementarne zasady dot estetyki o zagrożeniu pożarem , porażeniem prądem czy innych atrakcjach nie wspominając.

O.K. rozumiem ,że sprzęt relatywnie tani ale nie upoważnia to automatycznie do odstawiania takich kurpiowskich wycinanek z kabli i podzespołów.

takie rzeczy to chyba tylko w audio (hajend) się zdarzają i wielu to nawet nie dziwi.

Wyobraź sobie ,że kupujesz sobie w salonie samochód a tam brak jest w środku tapicerki i wszystkie kable wiszą z sufitu i drzwi a z siedzeń wystają sprężyny.

A sprzedawca twierdzi ,że przecież to nie ma najmniejszego znaczenia bo przecież samochód jeździ.

Sylwek, a preamp też masz Kondo czy tylko monosy?

Szymon , a jak nazwać takie "cóś"?

Przecież obowiązują jakieś elementarne zasady dot estetyki o zagrożeniu pożarem , porażeniem prądem czy innych atrakcjach nie wspominając.

O.K. rozumiem ,że sprzęt relatywnie tani ale nie upoważnia to automatycznie do odstawiania takich kurpiowskich wycinanek z kabli i podzespołów.

takie rzeczy to chyba tylko w audio (hajend) się zdarzają i wielu to nawet nie dziwi.

Wyobraź sobie ,że kupujesz sobie w salonie samochód a tam brak jest w środku tapicerki i wszystkie kable wiszą z sufitu i drzwi a z siedzeń wystają sprężyny.

A sprzedawca twierdzi ,że przecież to nie ma najmniejszego znaczenia bo przecież samochód jeździ.

Komu jak komu ale mi tego nie musisz tłumaczyć. Jako dyplomowany elektronik zdaję sobie sprawę z zagrożeń. Ja garmażerki w audio nie uznaję od czasu jak jeden śmietnik kilkanaście lat temu spalił mi kolumny :)

Wtedy skończyłem eksperymenty.

Moje marzenie jest poniżej, Kondo wysiada i serwis w PL (bardzo się przydaje).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A jest audiofilem.....????

A tak brzydko mówisz ...wyje....ał....

O.K. inaczej mówiąc "serdecznie podziękował bym mu za owocną współpracę" ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

JAG też jest fajowy, jednej wersji słuchasz a inną dostajesz po zakupie. A jaka obsługa klienta!

Tak jak pisałem wolę Abraxasa.

Ta wersja odsłuchowa gra fajnie;)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.