Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie słucham tego Paska i pięknie to gra, przepięknie kreuje przestrzeń, podaje muzykę ze swobodą ale też z życiem. I teraz po latach doprowadziłem do pojedynku, którego zwycięzcę trudno wyłonić. Mamy 3 opcje. Topowy pre Burmestera+ najnowsze Vitusy SM-011, to samo pre + nowe monobloki Amplifona i cały zestaw Passa. Każda z opcji gra rewelacyjnie i w zbliżony gęsty, nasycony i barwny sposób mimo, że 2 opcje to tranzystory A-klasowe, a jedna to lampa SET. I bądź tu mądry.... :-)

Tak sobie słucham tego Paska i pięknie to gra, przepięknie kreuje przestrzeń, podaje muzykę ze swobodą ale też z życiem. I teraz po latach doprowadziłem do pojedynku, którego zwycięzcę trudno wyłonić. Mamy 3 opcje. Topowy pre Burmestera+ najnowsze Vitusy SM-011, to samo pre + nowe monobloki Amplifona i cały zestaw Passa. Każda z opcji gra rewelacyjnie i w zbliżony gęsty, nasycony i barwny sposób mimo, że 2 opcje to tranzystory A-klasowe, a jedna to lampa SET. I bądź tu mądry.... :-)

Kup to co mozesz miec najtaniej skoro wszystkie podobaja Ci sie tak samo. Pytalem kumpli z forum Logana w USA i twierdza ze Pass jest zbyt lagodny do elektrostatu. Zartuja ze to do kolumn ktore dra ryja :))) Moze do tub?

Podoba mi sie ten preamp Passa i cena normalna. Tylko kto przesyla zasilanie zlaczkami komputerowymi za 20 groszy!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie bądź głupi , bierz Amplifona...

Obiecałem ..że nie powiem ....zabiją , a co ...trudno....byłem słyszałem...;))

Reszta bez komentarza..

Gdyby mnie byłoby stać, kupiłbym bez zastanowienia...

I to bez wkrętów...to jest obłęd ...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Podoba mi sie ten preamp Passa i cena normalna. Tylko kto przesyla zasilanie zlaczkami komputerowymi za 20 groszy!

Szymon nie pytaj tylko posłuchaj ;)

Ten 3 częściowy nie jest taki drogi a gra pięknie.

Z DCS - em powinno być świetnie.

Zakladajac ze pre Amplifona bedzie kosztowac 15k euro to komplet z monosami max 55k a passek prawie 129k. To juz lekka przesada. Musialby grac duzo duzo lepiej w co osobiscie szczerze watpie. Ciekawe czy ma taka sama maniere jak starsze modele, ktora zaczyna po czasie denerwowac.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Jarek Ty lepiej posłuchaj Amplifona...;)))

Poważnie ....

Juz zamowilem Amplifona. U nas nie ma dystrybutora Passa a ja szwabow to pier...le. Ciekawe kto mi tego Passa naprawi i jaka bedzie mial utrate wartosci po paru latach z tych 129k?

Zawsze jak mam wybor to KUPUJE POLSKIE PRODUKTY!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Skoro masz taki dylemat to patrzyłbym na odsprzedawalność na rynku wtórnym za kilka lat.

Mówię o rynku międzynarodowym bo polski rynek w tym przedziale cenowym praktycznie nie istnieje.

Jarek Ty lepiej posłuchaj Amplifona...;)))

Z ciekawości może posłucham.

A Ty posłuchaj Pass - a ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Skoro masz taki dylemat to patrzyłbym na odsprzedawalność na rynku wtórnym za kilka lat.

Mówię o rynku międzynarodowym bo polski rynek w tym przedziale cenowym praktycznie nie istnieje.

Z ciekawości może posłucham.

A Ty posłuchaj Pass - a ;)

Chętnie ...ale takiego dystrybutora ...się boję ;))

A powaźnie bardzo chętnie ...;) tylko jak.?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ciekawe kto mi tego Passa naprawi i jaka bedzie mial utrate wartosci z tych 129k?

Cóż jak każde drogie urządzenie trzeba liczyć się z utratą wartości.

W przypadku Amplifona nie będzie inaczej z tym ,że dochodzi problem z ew. odsprzedażą.

W Polsce w tym przedziale cenowym można zapomnieć o odsprzedaży a za granicą tym bardziej ( marka bliżej nie znana ) na tych rynkach.

Na Audiomarkt ktoś próbuje od ponad roku sprzedać Amplifona za przysłowiową michę ryżu i chętnych brak.

Wyobraź teraz sobie ,że chcesz sprzedać takie urządzenie za granicą za wielokrotność tej kwoty. Można zapomnieć.

Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw . To nie zakup weekendowy w hipermarkecie ;)

Z ew. naprawą Passa zero problemów tak jak z innymi urządzeniami w Niemczech.

Masz gwarancje EU i po sprawie.

Ćwiczyłem już takie przypadki.

Nawet nie płacisz za przesyłkę.

Wszystko pokrywa dystrybutor a przy takiej cenie urządzeń tym bardziej nie oczekiwałbym jakichkolwiek problemów.

Chętnie ...ale takiego dystrybutora ...się boję ;))

A powaźnie bardzo chętnie ...;) tylko jak.?

Zajrzyj na priv. ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Cóż jak każde drogie urządzenie trzeba liczyć się z utratą wartości.

W przypadku Amplifona nie będzie inaczej z tym ,że dochodzi problem z ew. odsprzedażą.

W Polsce w tym przedziale cenowym można zapomnieć o odsprzedaży a za granicą tym bardziej ( marka bliżej nie znana ) na tych rynkach.

Na Audiomarkt ktoś próbuje od ponad roku sprzedać Amplifona za przysłowiową michę ryżu i chętnych brak.

Wyobraź teraz sobie ,że chcesz sprzedać takie urządzenie za granicą za wielokrotność tej kwoty. Można zapomnieć.

Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw . To nie zakup weekendowy w hipermarkecie ;)

Zobacz jak sprzedają się WT40 ...ja moją sprzedawałem jakieś 4 dni...

Zreszta posłuchaj ..nie wydawaj wcześniej wyroków...

Sam pisałeś , że Kondo kupuje się na całe życie...nie słuchałem Kagur , ale coś tam w życiu słuchałem...

Jarek posłuchaj ...powaźnie ...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Sam pisałeś , że Kondo kupuje się na całe życie...nie słuchałem Kagur , ale coś tam w życiu słuchałem...

Posłucham i nie wydaję wyroków.

Nie porównuj szansy sprzedaży klocka za kilka tyś z klockiem za 100.000 pln.

Szymon, to tak nie do końca jest. 55tys.euro za zestaw Amplifona to taniej niż za topowego Passa, ale nie w takich proporcjach jak podajesz. Owszem cena tego zestawu Pass-a to 129tys.euro ale realna cena do zapłacenia jest niższa. Poza tym ewentualna odsprzedaż w przyszłości jest realna i przy dobrej cenie w zasadzie pewna bo opinie o Passie są bardzo dobre i to na całym świecie. A w przypadku firm rodzimych będzie z tym trudniej.

=> Sly

Burmester słynie z preampów od 40 lat i w tym są najlepsi.

Czy miałeś okazję posłuchać jak spisują się układy regulacji głośności wbudowane w cd playery Burmestera? Wg amerykańskich recenzji są naprawdę OK.

Obiecałem ..że nie powiem ....zabiją , a co ...trudno....byłem słyszałem...;))

Słuchałeś tych monobloków?

=> Sly

Burmester słynie z preampów od 40 lat i w tym są najlepsi.

Czy miałeś okazję posłuchać jak spisują się układy regulacji głośności wbudowane w cd playery Burmestera? Wg amerykańskich recenzji są naprawdę OK.

Nie próbowałem. Nie mam zdania.Ale można im wierzyć, że robią to dobrze.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Posłucham i nie wydaję wyroków.

Nie porównuj szansy sprzedaży klocka za kilka tyś z klockiem za 100.000 pln.

Eee, używany to będzie taniej ...ja się zapisuję ...;))

Słuchałeś tych monobloków?

Nie próbowałem. Nie mam zdania.Ale można im wierzyć, że robią to dobrze.

No jakoś tak......;)))

passa sprzeda sie najszybciej

jest znany i lubiany. nawet z vitusem mozna sie troche bujac ale nie z paskiem.

z odsprzedaza amplifiona to juz w ogole poza granica mi polski moze byc trudno. jak rozmawialem na temat geemek z jednym tubylcem ktory byl nawet zainteresowany to po czasie otrzymalem telefon: "ta firma nawet nie ma strony internetowej!!"

Pass (aktualny model) bez problemu się sprzeda za 50% detalu, a może nawet ciut więcej.

Dobry brand, rozpoznawalny = łatwo sprzedać. Prawie jak ARC.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość cybant

(Konto usunięte)

O ty,ty,ty...kłamczuszku!!... :-) Podobało się jak rozumiem? Nie może być inaczej. Grają świetnie.

??!!

Kłamczuszku.?..zapytaj Andrzeja...

PS.i Tego co się na mnie obraził ....od tych folii na stelażu...;)

Czy byl moj wt 40?

Konto w trakcie usuwania

A moje mullardy jeszcze wytrzymaly?

Jak mi milo, ze taki fajny gosc jak Ty gral na nim.

Mam nadzieje, ze poszedl w dobre rece.

Mnostwo pieknych chwil...

Wybacz Sly OT, nostalgia:)

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

A moje mullardy jeszcze wytrzymaly?

Jak mi milo, ze taki fajny gosc jak Ty gral na nim.

Mam nadzieje, ze poszedl w dobre rece.

Mnostwo pieknych chwil...

Wybacz Sly OT, nostalgia:)

Tak Mullardy grały super...kupił Pan doktor z Rzeszowa i nie grymasił;)

PS.za fajnego gościa dziękuję;)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.