Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Do czego mi ten mikser ma służyć ?

Do wzbudzenia zainteresowania;)))

Poczytaj , poszukaj ...zobaczysz jaki ten Hiend to ściema ....

Bardzo mnie cieszy, że potrafimy docenić nasze rodzime wybitne produkty audio. Wielkie gratulacje dla firmy Amplifon.

Sly30 myślę, że dokonałeś dobrego wyboru.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Bardzo mnie cieszy, że potrafimy docenić nasze rodzime wybitne produkty audio. Wielkie gratulacje dla firmy Amplifon.

Sly30 myślę, że dokonałeś dobrego wyboru.

Bez jaj jednak Amplifon....???

A moi wrogowie na forum zarzucali mi najgorsze rzeczy, że kieruję się tylko cenami, metkami, że tylko tranzystory, że dźwięk nie ma dla mnie znaczenia itd. I co? I jak oni teraz wyglądają?... :-)

Gość cybant

(Konto usunięte)

A moi wrogowie na forum zarzucali mi najgorsze rzeczy, że kieruję się tylko cenami, metkami, że tylko tranzystory, że dźwięk nie ma dla mnie znaczenia itd. I co? I jak oni teraz wyglądają?... :-)

"Cienko" ....wyglądają...

Bałem się ...że faktycznie tak jest...

Ja bardzo cieszę się ...choć założyłem się , że nie kupisz Amplifona ...

Trudno muszę teraz stawiać ..;)))

Sly roztacza pewien rodzaj mecenatu nad naszą rodzimą myślą konstrukcyjną, przecież ktoś to musiał kiedyś zrobić. Daje dobry przykład. Czy mecenas mógłby pogadać z konstruktorem o monoblokach budżetowych tak do 20k ero i mocy cirka 70 Wat by dać motłochowi przedsmak prawdziwego Hi Endu?

Pisałem już w Klubie Amplifona. To nie jest nic złośliwego, bo Pan Andrzej to swój chłop. Wiecie, że to nie jest nadęty konstruktor, który pozjadał wszystkie rozumy. Ale nie wyrobi logistycznie. Kiedyś miał dużą firmę i sporo pracowników. Teraz chce mieć firmę małą, max 3 osoby i on sam mając ciągły dogląd co się tam dzieje. Wiele rzeczy sam musi zrobić. Tylko on potrafi programować swoją obrabiarkę cyfrową, którą nie wiem czy wiecie ale...zbudował sam!!! Przez to logistycznie nie wyrobi, żeby zrobić szeroką ofertę bo życia na to nie starczy. Będzie w ofercie GM70 w 2 wersjach, będą monobloki, a wolne moce przerobowe przez najbliższy rok pójdą na projekt preampa, który ma być....petardą i bez szumów!!!

Czyli przez najbliższe 3 lata będzie taka właśnie oferta. Monobloki pójdą na Zachód i ich produkcja zajmie sporo czasu. To bardzo pracochłonne zabawki.

Nie wiem co będzie za kilka lat.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Znając SET42 spodziewam się że monobloki na 833 będą produktem z absolutnie topowej półki. Jeśli są w stanie przekonać zdecydowanego przeciwnika lamp to oznacza że są po prostu dużo lepsze od dowolnego tranzystora;-) I z tego co pisze Sly oraz konstruktor nie mają problemów na basie. Dla mnie po prostu rewelacja.

Sly30

Zdecydowałeś się na te Amplifony? Tzn. Kupiles je ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

czym sie kierowales przy wyborze?

post 4368. Przede wszystkim brzmienie, świetne wpasowanie w mój system i super współpraca z pre Burmestera. Poza tym pewne aspekty użytkowe.

Składam moje oficjalne gratulacje, jesteś drugim kupującym najnowsze monosy. Na razie na dwa odsłuchy 2 sprzedane, niezły wynik jak na polski hi-end :)

Tobie należą się szczególne słowa uznania ponieważ jesteś fanem tranów i czuć że kierowałeś się obiektywną oceną. Ja jako miłośnik lampek nie miałem trudności z podjęciem decyzji, zwłaszcza że żona zadecydowała. Cytuję "one muszą zostać" :)

Zdecydowałeś się na te Amplifony? Tzn. Kupiles je ?

To się nie da tak kupić. To co mam teraz u siebie to para Pana Andrzeja. Moje może za 3 miesiące. Powyżej tego terminu....będą odwiedziny i leśny patrol. Dobrze, że to będzie wiosna... :-)))... żartuję oczywiście... :-))

Szymon, u mnie żona ma swój system audio 5.1 Denona. Ona ma swój system, ja mam swoje. Ja jej nie zaglądam do kosmetyczki... :-)

Chodzi mi o to czy pidjales decyzję i wybrales Amplifony kosztem np Vitusow

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Chodzi mi o to czy pidjales decyzję i wybrales Amplifony kosztem np Vitusow

Tak, choć uważam, że Vitusy idą z nimi łeb w łeb.

Nie wierzę. Ale jeśli jesteś zadowolony z podjetej decyzji to ok.

Myślę, że to był i jest chyba fajny wątek. Doradzaliście mi, opieprzaliście mnie, wrogowie mi często "jechali" ale nic to bo i tak było fajnie. Wątku nie zamykam bo ktoś inny też może mieć jakieś przyszłe doświadczenia w takich dziwnych konfiguracjach i pojedynkach. Inni mogą dojść do innych wniosków, ale różnorodność jest fajna. Nie twierdzę, że moje wybory są najlepsze, czy że moje opinie bardziej wiarygodne. One są tylko mojsze... :-)

Audio wymaga pokory, ale też doświadczenia, a tego nie nabierze się z filmików na Youtube. Mimo wszystko trochę klocków trzeba przerzucić.

Nie wierzę. Ale jeśli jesteś zadowolony z podjetej decyzji to ok.

Vitusy też mam, do drugiego systemu. Są zajebiste, dużo lepsze niż starsze modele.

Czy mecenas mógłby pogadać z konstruktorem o monoblokach budżetowych tak do 20k ero i mocy cirka 70 Wat by dać motłochowi przedsmak prawdziwego Hi Endu?

Posłuchaj Integry GM70. Tam masz 43W w klasie A. Gra to super. U mnie napędzało nawet Grand Utopie. Owszem bez nadmiaru zapasu mocy ale do większości kolumn i pokoi to spokojnie wystarczy. Poza tym na zamówienie możesz mieć inny, lepszy potencjometr, ale możesz mieć też bez potencjometru, ale jako stereo końcówkę mocy sterowaną z preampa.

Tak mateuszku, amen, american express, visa & master card - albo totoloto i cash!

Mark ale z Ciebie materialista. Weź się zajmij dystrybucją w USA, poznają coś więcej jak kiełbasa, czysta i szynka w puszce :)

Posłuchaj Integry GM70. Tam masz 43W w klasie A. Gra to super. U mnie napędzało nawet Grand Utopie. Owszem bez nadmiaru zapasu mocy ale do większości kolumn i pokoi to spokojnie wystarczy. Poza tym na zamówienie możesz mieć inny, lepszy potencjometr, ale możesz mieć też bez potencjometru, ale jako stereo końcówkę mocy sterowaną z preampa.

Sly proszę nie wzmacniać!

No Sylwek szczere gratulacje, że zdecydowałeś się na zakup tych smoków ... muszą rzeczywiście pięknie grać.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

> Sly

Wczoraj pokazałem zdjęcia właścicielowi QA i gość usiadł z wrażenia. Bardzo mu się podobały ślicznotki, które to monoski pana Andrzeja tak nazywam. Jak mu powiedziałem, że to jest 150W w single ended, to od razu zapytał na jakich lampach są oparte i musiałem mu tłumaczyć kilka wpisów. Te rzeczy naprawdę robią wrażenie - mnie się też bardzo podobają i to jest światowy poziom. Nowo poznany kolega z Dynaudio, tzn. już tam nie pracuje, ale tworzył team przez szesnaście lat, nazwał obecne Dynaudio: Chinaaudio - więc śmialiśmy się razem. Dużo ciekawych rzeczy mi opowiedział i czuć u tego inżyniera ogromną wiedzę - powiedziałbym, wielki i wyważony poziom!

Parker's Mood

Mark ale z Ciebie materialista. Weź się zajmij dystrybucją w USA, poznają coś więcej jak kiełbasa, czysta i szynka w puszce :)

No właśnie nie, nie jestem nim, a szkoda. Wszystko jest do zrobienia, bo i u Micka widziałem uśmiech na twarzy i oczywiście zapytał mnie: 'what's the charge?

Ponoć polscy masarze muszą się uczyć od amerykańskich Polaków jak się robi kiełbasy - to samo z chlebem. Nie wiem, bo kiełbas nie jadam, ale wiem, że jak jestem w Polsce to choruję od jedzenia, ale to jest normalne - inne bakterie i za mało czasu na akomodację organizmu.

Parker's Mood

Chochla, mam specjalne kable robione na zamówienie, bez przejściówek. Zaczyna się XLR ale końcy RCA i w połączeniach trzeba uwzględnić Piny w XLR. U mnie jest PIN 2=HOT i na tej podstawie robi się taki kabel. To bardzo ważne. Fabrycznie Burmester robi sprzęty PIN 3=HOT i w menu ma przełączanie fazy, ale na moje wyraźne życzenie mój pre zrobili jako PIN 2=HOT, bo takie mam inne sprzęty.

Sly proszę nie wzmacniać!

Szymon temat o wzmacniaczach to i Sylwek wzmacnia jak trzeba :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

american express, visa & master card

przy obecnych norweskich cenach euro to jak na 833 cena nie jest jakas porazajaca - mniej wiecej nowego golfa ze srednim wyposazeniem. wiec gdyby co to obeszlo by sie bez kredytow :-)

Szymon temat o wzmacniaczach to i Sylwek wzmacnia jak trzeba :)

Tylu Amplifonowców jak żyję nie widziałem w hi-endzie :)

Wypróbowaliście już te nowe Valvo gold pin red logo? Ponoć siekiera.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.