Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw amplituner + kolumny za ok3tys

Kędzior86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,bedzie to mój pierwszy post i gdybym go założył w złym miejscu to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Trochę się naczytałem i naoglądałem sprzętu jednak im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie.

Na sprzęt chciałbym przeznaczyć ok3tys

Sprzęt wolałbym żeby był nowy niechciałbym wydać takiej kwoty na coś co się zaraz zepsuje (wiem że dla niektórych to mała kwota ale dla mnie duża i musiałem na nią długo odkladać) albo bylo przy nim kombinowane, ewentualnie mogłbym pojść na coś w stylu nowy amplituner i używane głośniki.

Moje preferencje to 80%muzyka 20% film, sprzęt byłby umieszczony w otwartym salonie 3x4m. Muzyki słucham każdej zależy jaki mam dzień, jednak przeważnie jest to jakieś czarne brzmienie, rock, i klasyczne kawałki

Chciałbym kupic amp pod kino domowe do którego miało by być podpięte ps3, dekoder tv i z poźniejszym czasem jakiś odtwarzacz cd, wzmacniacz i być może jakis sub. chiałbym żeby można też było puszczać muzykę z internetowego radia i łączyc się z nim przez telefon. taki dość uniwersalny sprzęt

.

Amp miałby być pod kino domowe jednak chciałbym na początku kupic dwie kolumny a dopiero z czasem je rozbudować pod kino ponieważ tak jak napisałem bardziej zależy mi na dźwięku stereo

jeśli chodzi o amplituner to wpadł mi w oko DENON AVR-X1000 cena nowego ok 1300zl niewiem czy to dobry wybór, gdybyście mieli jakies uwagi i inne propozycje to piszcie.

Największy problem jest jednak z kolumnami niemam pojęcia co wybrać narazie na odsłuchach byłem w saturnie i media markt w tym tyg wybieram sie do salonow audio wtedy myślę że pokaża mi coś lepszego niż to co w hipermarkecie. Z głośników które słyszałem spodobał mi się taki Zestaw Głośników VARDUS VR300 grały w porównaniu z innymi dość fajnie jednak za taką kwota oczekiwał bym czegoś lepszego i tutaj prośba do was o polecenie jakich dobrych kolumn

mam nadzieje że w miare czytelnie napisałem ten post

pozdrawiam i czekam na wasze podpowiedzi

Jeżeli w 80% słuchasz muzyki i chcesz kupić nowy wzmacniacz to raczej zastanów się nad wzmacniaczem stereo a nie amplitunerem. Chcesz kupić ampli do wszystkiego...i żeby nie wydać za dużo, będziesz zawiedziony słuchając go. No chyba że zdecydujesz się na używany amplituner... to że ktoś go miał u siebie przed Tobą nie znaczy że po miesiącu Ci padnie.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam,bedzie to mój pierwszy post i gdybym go założył w złym miejscu to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Trochę się naczytałem i naoglądałem sprzętu jednak im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie.

Sprzęt wolałbym żeby był nowy niechciałbym wydać takiej kwoty na coś co się zaraz zepsuje (wiem że dla niektórych to mała kwota ale dla mnie duża i musiałem na nią długo odkladać) albo bylo przy nim kombinowane, ewentualnie mogłbym pojść na coś w stylu nowy amplituner i używane głośniki.

Moje preferencje to 80%muzyka 20% film, sprzęt byłby umieszczony w otwartym salonie 3x4m. Muzyki słucham każdej zależy jaki mam dzień, jednak przeważnie jest to jakieś czarne brzmienie, rock, i klasyczne kawałki

Chciałbym kupic amp pod kino domowe do którego miało by być podpięte ps3, dekoder tv i z poźniejszym czasem jakiś odtwarzacz cd, wzmacniacz i być może jakis sub. chiałbym żeby można też było puszczać muzykę z internetowego radia i łączyc się z nim przez telefon. taki dość uniwersalny sprzęt

.

Amp miałby być pod kino domowe jednak chciałbym na początku kupic dwie kolumny a dopiero z czasem je rozbudować pod kino ponieważ tak jak napisałem bardziej zależy mi na dźwięku stereo

jeśli chodzi o amplituner to wpadł mi w oko DENON AVR-X1000 cena nowego ok 1300zl niewiem czy to dobry wybór, gdybyście mieli jakies uwagi i inne propozycje to piszcie.

Największy problem jest jednak z kolumnami niemam pojęcia co wybrać narazie na odsłuchach byłem w saturnie i media markt w tym tyg wybieram sie do salonow audio wtedy myślę że pokaża mi coś lepszego niż to co w hipermarkecie. Z głośników które słyszałem spodobał mi się taki Zestaw Głośników VARDUS VR300 grały w porównaniu z innymi dość fajnie jednak za taką kwota oczekiwał bym czegoś lepszego i tutaj prośba do was o polecenie jakich dobrych kolumn

kup używany ampli z pre-out, za kilkaset złotych dasz radę, do tego używany wzmacniacz Nad na przykład też za kilkaset złotych, kablem wpinasz wtedy fronty do wzmaka, który gra jako końcówka mocy i obsługuje fronty zarówno w stereo i kinie, a amplituner tylko pozostałe 3 głośniki w kinie. Za pozostałe 1.500 zł kup Pure Acoustics Noble II i już będzie nieźle. Możesz też pójść w używane kolumny np Dali Concept 6 w stereo i do tego jakikolwiek central i satelitki (Jamo czy coś w tym stylu)

Używany ampli nawet nie musi mieć hdmi, hdmi podepniesz w tv a dźwięk z bluraya coaxialem. Do tego warto kupić jakiś ok cd za 150 zł by muza nie grała z bluraya. W takim układzie bluray i cd wpinasz w kino, które jest przedwzmacniaczem wpiętym we wzmacniacz. Kręcisz tylko głośnością w kinie. Zamiast wzmaka możesz kupić po prostu końcówkę mocy, są fajne AMC teraz na przykład. Taki układ da lepsze stereo niż z kina (masz jakość stereo)

najpierw chcialbym kupic amplituner a tak jak pisałem później z czasem dokupić jakiś wzmacniacz wtedy wzmacniacz mógłby być używany.

a wracając do głośników to co byście polecili? powiedzmy tak za ok 2tys za parę ? mogą być używane.

słuchałem dzisiaj Dali zensor 5 i Wharfedale Diamond 10.5 i bardziej mi sie podobały wharfedale chociaż niepowaliły mnie na kolana, może 10.7 były by dobre?

znalazłem na allegro kilka modeli ale niestety niesłyszałem jak to gra może się wypowiecie na ich temat?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak wypadają w porównaniu do wafli 10.5 - 10.7 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

.

http://allegro.pl/marantz-sr5200-ampl-kina-dolby-digital-dts-pilot-i4125298590.html

http://allegro.pl/arcam-avr200-srebrny-stan-bdb-okazja-i4109831967.html

http://allegro.pl/amplituner-nad-t-743-i4106780205.html

http://allegro.pl/harman-kardon-avr-4000-amplituner-i4117856431.html

tak dla przykładu, do tego te pure acoustics noble II, może Indiana Line po negocjacjach lub fajne używki i ok 2 tys. zł jesteśmy, a więc masz z 700 zł na już naprawdę dobry wzmak i ze 300 zł na używkę cd, np sony po tuningu (wpisz w cd tuning na allegro)

zależy mi na tym żebym mógł puszczać muzykę z telefonu, dlatego dalej upieram się żeby kupić tego denona (chyba że są inne sprzęty które mają takie "bajery" i sa w podobnym przedziale cenowym) i tak jak napisałem z czasem dokupić do tego wzmacniacz i cd.

największym problemem moim zdaniem jest dobór głośników czy kupić na początku 2 kolumny i z czasem uzupelniać sobie reszte głośników czy np od razu zestaw 5.0. powiedzmy że na głośniki miałbym 2tys i mogły by być używane

Witaj,

wspomniałeś, że aż w 80% będziesz słuchał muzyki. Moim zdaniem znacznie lepszym rozwiązaniem będzie wybór klasycznego, dwukanałowego zestawu. Jeśli zależy Ci na funkcjach sieciowych oraz możliwości podłączenia zewnętrznych urządzeń cyfrowych, zwróć proszę uwagę na jeden z amplitunerów sieciowych z listy: Onkyo TX-8050, Yamaha R-N500, Harman Kardon HK3700 i HK3770. Do jednego z wyżej wymienionych amplitunerów zastosowałbym bardzo dobre, polskie kolumny Pylon Audio Pearl 20 lub większe i mocniejsze Pylon Audio Pearl 25.

Zestaw taki zagra o kilka klas lepiej niż podana przez Ciebie konfiguracja, zapewniając pełną funkcjonalność. Jedynym ograniczeniem będzie brak możliwości podłączenia kanałów efektowych.

Przemyśl sprawę i proponuję posłuchanie muzyki na systemie kina domowego oraz następnie na klasycznym stereo, przekonasz się, jak duża jest różnica.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

znalazłem na allegro kilka modeli ale niestety niesłyszałem jak to gra może się wypowiecie na ich temat?

http://allegro.pl/rewelacyjne-kolumny-podlogowe-kef-q5-super-stan-i4016890252.html

http://allegro.pl/focal-chorus-714-v-orzech-dostawa-0zl-i4108008141.html

http://allegro.pl/monitor-audio-mr6-salon-kredyt-20x0-odsluchy-i4092740446.html

jak wypadają w porównaniu do wafli 10.5 - 10.7 ?

nie znam kefów. Wafle są dla mnie ciut przymulone i niedynamiczne, Focale to niezłe granie, raczej z tych ostrych, wyższych. Debeściaki wg mnie to Monitor Audio, uniwersalne, wyważone, nie męczą. Natomiast jeśli chcesz słuchać muzę z telefonu to kup cokolwiek, to nie ma większego znaczenia :). Poszukałbym może jakiegoś daca pod tym kątem (nie znam się, nie wiem czy są) i pozostał przy normalnym porządnym sprzęcie

Albo wygoda i puszczanie dziweku z telefonu i cmory bajery albo dzwiek. W tej cenie nie da siętego połączyć. Kup sprzet uzywany jak koledzy doradzają. Będziesz miał dobry amplituner i świetne kolumny. nikt nie mowi że musisz kupować sprzet 10 letni.

dokup sobie adaplet blootoof za 150 zł pod chinche i z każdego telefonu na każdy amplituner będziesz puszczał muzyke bezprzewodowo. Nie patrz że ma airplaya bo rozumiem że o to Ci chodziło. Płacisz za to spore poniądze.

Ale muzyke ktora bede puszczal to bedzie przewaznie z tv i wlasnie z tel, kompa. Dopiero zaczynam przygode z kolekcjonowaniem cd wiec troszke tez potrwa zanim zbiore jakis zestawik plyt.

Q21 te wzmacniacze ktore podales sa duzo drozsze bo kosztuja ok 2tys. Nie lepiej bylo by kupic tego denona i po jakims czasie dolaczyc do tego wzmacniacz? Dzwiek bedzie gorszy w takim zestawieniu? Przeciez bylby dokupionyndontego wzmak wiec dzwiek powinien byc juz dobry? Jesli sie myle to prosze o poprawienie mnie.

Gość numik

(Konto usunięte)

Ale muzyke ktora bede puszczal to bedzie przewaznie z tv i wlasnie z tel, kompa. Dopiero zaczynam przygode z kolekcjonowaniem cd wiec troszke tez potrwa zanim zbiore jakis zestawik plyt.

Q21 te wzmacniacze ktore podales sa duzo drozsze bo kosztuja ok 2tys. Nie lepiej bylo by kupic tego denona i po jakims czasie dolaczyc do tego wzmacniacz? Dzwiek bedzie gorszy w takim zestawieniu? Przeciez bylby dokupionyndontego wzmak wiec dzwiek powinien byc juz dobry? Jesli sie myle to prosze o poprawienie mnie.

ale wtedy jak już uzbierasz te cd to będzie kicha, nie lepiej za mniej kupić lepszy sprzęt używany, pod który podepniesz jakiś DAC / coś w tym stylu? Teraz kupisz nowy szajs za 2 tys. zł, który za 2 spylisz za 600 zł, nie lepiej kupić coś za 600 zł i nie sprzedawać przez 6 lat, a stracić max 150 zł? Jeśli stać Cię na takie 2 wydatki to oczywiście ok :)

Niemam przekonania niestety co do uzywanego sprzetu wzmak/amp, kupilem juz kiedys dwa razy uzywany sprzet ktory sie rozsypal po roku czasu dlatego niechcialbym miec znowu takiej przygody. Dlatego tak draze tego nowego denona i pozniej z czasem kupienie samego wzmaka uzywanego za ok400zl. Czy takie zestawienie nie zagra tak samo albo bardzo podobnie niz ten sprzet ktory polecil Q21?

Sory ze tak magluje ale tak jak powiedzialem dla mnie to dosc spora kwota i niechcialbym wdepnac ze sprzet po jakims czasie padnie

Dobra nowy to nowy. To kup Denona X1000 lub onkyo 525 lub Yamahae 475, co znajdziesz najtaniej. Bo to wszystko to samo.

Jako kolumny, zastanów się nad Pylon audio, Tannoy V4, Heco Victa ,

Z wharfedale na pewno nie Vardusy w tej cenie. Raczej obsidiany

Ukryta Zawartość

Nie podepniesz tak łatwozewnetrznego wzmaka pod taki amplituner. Ale dla Twoich potrze wystarczy ten amplituner. Dzwiek z telefonu zagra tak samo.

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

Niemam przekonania niestety co do uzywanego sprzetu wzmak/amp, kupilem juz kiedys dwa razy uzywany sprzet ktory sie rozsypal po roku czasu dlatego niechcialbym miec znowu takiej przygody. Dlatego tak draze tego nowego denona i pozniej z czasem kupienie samego wzmaka uzywanego za ok400zl. Czy takie zestawienie nie zagra tak samo albo bardzo podobnie niz ten sprzet ktory polecil Q21?

Sory ze tak magluje ale tak jak powiedzialem dla mnie to dosc spora kwota i niechcialbym wdepnac ze sprzet po jakims czasie padnie

Denon 1000 / Onkyo j/w / Harman zamiast Yamahy jak dla mnie brzmieniowo. Każdy z nich spełnia Twoje wymagania, myślę że skoro Denon ma to czego szukasz to bierz go, będzie ok, nawet jeśli HK lub Onkyo może minimalnie lepiej grają. A czy podłączysz wzmaka? Jeśli będziesz miał taką opcję w tym, w którym wybierzesz to polecam w przyszłości. Co do kolumn może porównaj te Pylony, Indiana Line i np. najtańsze Monitor Audio jak kasy wystarczy

Dobra nowy to nowy. To kup Denona X1000 lub onkyo 525 lub Yamahae 475, co znajdziesz najtaniej. Bo to wszystko to samo.

Jako kolumny, zastanów się nad Pylon audio, Tannoy V4, Heco Victa ,

Z wharfedale na pewno nie Vardusy w tej cenie. Raczej obsidiany

Ukryta Zawartość

Nie podepniesz tak łatwozewnetrznego wzmaka pod taki amplituner. Ale dla Twoich potrze wystarczy ten amplituner. Dzwiek z telefonu zagra tak samo.

zmartwiles mnie, dlaczego niepodepne do tego amp wzmacniacza? musi byc on jakis "odpowiedni" czy o co chodzi? moglbys mi to lepiej wyjasnic?

a nie byly by lepsze te diamond 10.07 niz obsidian 600 ?

musze gdzies umowic sie na odsluch tych pylon i monitor audio

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

zmartwiles mnie, dlaczego niepodepne do tego amp wzmacniacza? musi byc on jakis "odpowiedni" czy o co chodzi? moglbys mi to lepiej wyjasnic?

a nie byly by lepsze te diamond 10.07 niz obsidian 600 ?

musze gdzies umowic sie na odsluch tych pylon i monitor audio

wharfedale to średni wybór, jeśli już tylko obsidiany. Tak, odsłuchaj Pylony i MA, może Indiana Line. Co do kina, jeśli chcesz podpiąć go do wzmaka musisz mieć jak :). Powiedzmy taki line out;p;p, tymczasem te modele tego nie mają. MUSISZ MIEĆ FRONT PRE-OUT, chyba o tym już pisałem. Czyli musisz mieć możliwość wyprowadzenia dźwięku frontów na wzmaka. Wtedy fronty grają ze wzmaka i w stereo i kinie, a amplituner kd obsługuje tylko satelitki i centralny w filmach. Jeśli kupisz wzmaka z opcją końcówki mocy kręcisz tylko gałkami kina, jeśli bez tej opcji kalibrujesz obie, ale musisz mieć PRE-OUT z kina, full (5.1 kanałów) albo choć front pre-out (jak Marantz 1401). Naprawdę warto ładować 1.500 zł w kino bez pre-outu? Zastanów się. Wyżej masz przykładowe kina, wklejki z aukcji. Kupujesz takie, do tego używanego audiolaba lub NOWEGO Nada i masz 20% superfilmów i 80% bardzo dobrej muzy. Twój obecny, pośredni wybór, jest...DO KITU:). Jeśli już kup porządne kino za 2.500 zł (np Onkyo / Denon / Marantz), a to już nawet w stereo znośnie zagra. Wydasz 1.500 zł na szajs pod telefon, z którym za rok nic nie zrobisz i spylisz za 5 stów. PYTAJ W SKLEPACH O KINA Z FRONT PRE-OUT, na allegro oglądaj zdjęcia tyłów i szukaj tego

jezeli niema mozliwosci podlaczenie pod tego denona wzmaka no to kicha ;/ w saturnie panowie mowili ze sie da bez problemu, czyli jednym slowem chcieli mnie nabic w buteleczke...

to juz lepiej kupic te chincze bluutu o ktorych pisal 5z0p3n chociaz pierwsze slysze o takim sprzecie :P mozecie w takim razie zapodac jakies ampy pod kino z wyjscie pre out? fajnie gdyby bylo z hdmi wtedy troche by to tez rozwiazalo moj problem duzej ilosci kabli:)

Nie musisz mieć pre out. Da radę to prosto obejść bez utraty jakości.

W Twoim przypadku najlepsza opcja, jeśli na początek kupisz 2 kolumny to wzmacniacz stereo lub w ostateczności amplituner stereo. Nowy lub używka. Podłączysz cinchami wszystkie sprzęty.

W momencie, gdy pomyślisz o zakupieniu reszty zestawu tj centralki, tyłów, subwoofera to dokupisz tani amplituner do kina i odpowiednio połączysz kablami (z dzielnikiem napięcia).

Kombinowanie z lepszym, gorszym amplitunerem kina nie ma sensu, bo i tak on sprowadzi swoją jakością wszystko na odpowiednio niski poziom, że żadne kolumny nie pomogą, nie zagrają bowiem na więcej niż 60% swoich możliwości (i nie piszę tutaj o mocy).

Gość numik

(Konto usunięte)

Nie musisz mieć pre out. Da radę to prosto obejść bez utraty jakości.

W Twoim przypadku najlepsza opcja, jeśli na początek kupisz 2 kolumny to wzmacniacz stereo lub w ostateczności amplituner stereo. Nowy lub używka. Podłączysz cinchami wszystkie sprzęty.

W momencie, gdy pomyślisz o zakupieniu reszty zestawu tj centralki, tyłów, subwoofera to dokupisz tani amplituner do kina i odpowiednio połączysz kablami (z dzielnikiem napięcia).

Kombinowanie z lepszym, gorszym amplitunerem kina nie ma sensu, bo i tak on sprowadzi swoją jakością wszystko na odpowiednio niski poziom, że żadne kolumny nie pomogą, nie zagrają bowiem na więcej niż 60% swoich możliwości (i nie piszę tutaj o mocy).

wszystko spoko, hmm...dzielniki napięć, hardkor trochę, ale możliwy, tylko czy nie łatwiej mieć tani ampl kd, który po prostu ma pre-out? Tego od groma jest na allegro, dzielniki napięć to nie jest zabawa już dla maksymalnie wtajemniczonych? Pytam bo po prostu nigdy u nikogo się z tym nie spotkałem

jezeli niema mozliwosci podlaczenie pod tego denona wzmaka no to kicha ;/ w saturnie panowie mowili ze sie da bez problemu, czyli jednym slowem chcieli mnie nabic w buteleczke...

to juz lepiej kupic te chincze bluutu o ktorych pisal 5z0p3n chociaz pierwsze slysze o takim sprzecie :P mozecie w takim razie zapodac jakies ampy pod kino z wyjscie pre out? fajnie gdyby bylo z hdmi wtedy troche by to tez rozwiazalo moj problem duzej ilosci kabli:)

albo się nie znali, nie sądzę by mieli na myśli te dzielniki napięć, nie znam tej metody. To o czym piszesz to 1 kabel różnicy, hdmi i tak masz, prosto w tv co akurat czasem daje ciut lepszy obraz, dochodzi jedynie coaxial między bdp a kinem. Czy to jest warte dopłaty pewnie koło 3-4 stów do kina z hdmi? Tak pół na pół, ale oczywiście wygoda jest, szczególnie przy 2-3 wejściach hdmi (kablówka, ps3 itp). Jest to fajny pomysł, to http://allegro.pl/marantz-nr1501-pilot-starogard-gd-i4117610517.html zdaje się ma front pre-out. Mój 1401 ma :)

Jesli maplituner nie ma preouta zastosujemy dzielnik napiecia. Urządzenie tanie i będziesz mógł wpiąć wzmacniacz. I tak nie masz innego wyjscia. Ja nie jestem zwolennikiem Wharfedale Diamond olbrzymi bas i piszczaca góra. No według mnie słaby glosnik. Może niw słaby co mało uniwersalny. A adapter blootof podpinasz na chinhce on wyłapuje sygnał z urzadzeina i przekazuje go do amplitunera.

Denon 1000 lub Yamaha 475 i fajne kolumny i bedziesz sie cieszył z grania.

prosze

Ukryta Zawartość

mialem osobiscie do czynnienia z takim tylko philipsa, mial osobno wyjscie 2xchinch i 1xjack, działał z nfc. ale generalnie to jest o samo.

Dzielnik napieica robimy. koło stowki i jest twój. pre out to jest to ale nowe ampli z tego pulapu cenowego maja tylko na sub. a nam chodzi o frotny

Ukryta Zawartość

po przemyśleniach na spokojnie zadecydowałem żeby jednak na początek kupić amplituner do kina a później dokupie wzmacniacz.

znalazłem chyba kilka ciekawych ampli ktore by spelnialy moje wymagania i maja przy okazji pre out na wzmaka:

Ukryta Zawartość

oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko o co chodzi z tym ze to htr ??

co sadzicie o tym amplitunerach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub jeszcze takie amp

Ukryta Zawartość

ktory z nich byście wybrali, polecili?

Ukryta Zawartość

onkyo 525 yamaha 375 i 475 ie maja pre outa na wzmaka. nie wiem gdzie znalazłem taka informacje. Aby amplituner miał ta funkcję musi kosztować powyżej 2000 zł.

Poluj na model onkyo 515 był na prawde dobry.

chodzi z tym ze to htr

o nić 3066 to dokładnie to samo co 375. Yamaha ma rozne oznaczenia modeli w zaleznosci czy sprzedaje je w zestawie z glosniami czy nie. To jest ten sam amplituner

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.