Skocz do zawartości
IGNORED

moze dodac zakladke STEREO LOW-END?

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

tak ludziska z TNT-AUDIO sobie poradzili z podobnym problemem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-->McGyver, wiem wiem :) ale to co mi się udało(niechcący) to istne jaja:

moj wpis z 2004-09-05 03:44:51

"słuchajcie koledzy, jak tak troszkę ni z gruszki ni z pietruszki, ale czy ktoś was na overturkach próbował prostą BTL-kę zrobić? Ja jakoś tak lubię masę we wzmacniaczach na której "niewiele się dzieje", i nie za wysokie napięcia zasilania :) Możeby tak zmostkować jednego LM1876 czy dwa LM3876? Wiem że darkul kiedyś chyba jakiegoś BTL-ka kombinował z LM-kami...

Bo jak to nie wyjdzie to musi wybuchowe philipsy przyjdzie zmostkować :)"

wpis z 2004-07-28 10:14:48 autor OLES:

"witam

trochę ni z gruszki ni z ...; czy istnieje jakaś wersja Gainclone o podwojonej architekturze (tzn. po dwa scalaki na kanał); a moje pytanie z uwagi na prądożerców które ew. trzeba by napędzić."

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak, cholera A400 pod każdą strzechą, uszu nie mają czy co? toż to przeciętniak. A taki Denon PMA925 czy Marantz PM68 to już herezja bo więcej gałek ma, i nikt się hańbił nie będzie sprawdzaniem jak to gra... sorry za offtopic.

-->McGyver, niesprawiedliwy jesteś, PM68 ( i to w wersji o jeden guzik zasobniejszej, czyli PM78), umieścili w dużo widoczniejszym miejscu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lukar>

Juz kiedys wspominalem o pomysle podzialu wg budzetu. Tradycyjna i sprawdzona metoda.

jar1>

Podzial na gorszych i lepszych istnieje od poczatku cywilizacji.

Piotr

IPod nie jest MP3.

*

Jestem przeciw. Jezeli wszyscy razem w kupie o nazwie STEREO to przynajmniej podnosi sie sredni poziom a i ludzie glebiej wpdaja w to bagno zawane audiofilizmem. Mam na mysli oczywiscie bagno finansowe ;-)

Natomiast jestem za rozwojem tego forum w kierunku podobnym do innych, analogicznych. Podoba mi sie mozliwosc dodawania ikonek lub zdjec, dobry pomysl to chyba takze mozliwosc dodania np. zdjecia okladki plyty czy sprzetu, o ktorym pisze sie opinie.

W sumie nie trzeba wywazac juz otwartych drzwi i rozejrzec sie po podobnych forach. Inna sprawa to kto to zrobi, kiedy i co go ma do tego motywowac :-)

rozdrabnianie tego forum na drobne tematy jest moze i dobre z punktu widzenia kazdego z nas ale czy jestesmy tacy sami. Jedni woleliby osobno kabelki a inni sprzet do 750 zl, jeszcze inni kabelki IC oddzielnie od glosnikowych a inni sprzet do 1800 zl. Moze lepiej zostawic tak jak jest? Mi sie podoba.

pzdrw

soso

Lukar->

Czy znasz taki tekst:

"Strona, którą zaszczyciłeś swoją obecnością, powstała w celu zamieszczania różnego rodzaju informacji, dotyczących szeroko rozumianego tematu audio. Znajdziesz tutaj najnowsze informacje o nadchodzących nowych produktach, ich testy, poradniki, artykuły, linki podzielone kategorycznie i co najważniejsze, zbiór wypowiedzi samych Grupowiczów dotyczących najczęściej powtarzających się problemów i nie tylko !!" ?

Nie trzeba było tego pisać, to może wstrętny plebs by się nie pojawił?

Do jeszcze gorszej rozpierduchy prowadzi udawanie, że takiego podziału nie ma... :-(

"Wojny nie będzie.

Ale rozgorzeje taka walka o pokój

Że kamień na kamieniu nie zostanie."

->Jazz

Można ale nieoficjalnie. W zeszłym roku jacyś programiści zrobili patcha dającego pełną funkcjonalność i omijającego zabezpieczenia. Ze znanych mi osób którzy posiadają iPoda każdy to ma.

--> Jazz

Nie na lepszych i gorszych (nie dostrzegam specjalnych moralnych różnic między ludźmi)

Tylko na bogatszych i kulturalniejszych oraz biedniejszych i mniej kulturalnych (nawiasy i przecinki każdy może sobie dołożyć, lub nie, według uznania i aktualnie wyznawanej religii: x-izm, y-izm, z).

--> Lukar

Jestem za podziałem ze względu na przejrzystość Forum.

Ale jak go nie będzie też będę zadowolony, bo życie jest piękne, choć gastronomia na pólwyspie helskim się nie poprawiła

Witam.

Trafiłem na Wasze forum całkiem nie dawno (kilka miesięcy wstecz) i całkiem przypadkiem. Jakiś czas tylko czytałem, aż pewnego dnia postanowiłem się odezwać (czytaj zapytać) , a że jestem w czepku urodzony to trafiłem za pierwszym strzałem na Ludzi chcących pomóc (Temat 6971). Od tego momentu forum jest stroną startową w mojej przeglądarce. Czytam codziennie wiele tematów (oczy już mam czerwone jak jakiś menel) i niestety tacy jak ja są przez niektórych traktowani falowo czyli jak w wojsku. Kilku takich przejechanych pewnie się więcej tu nie pojawi a dodatkowo innych błędnie uprzedzą, że nie warto się wystawiać na pośmiewisko.

Może stworzyć sztucznego (nieistniejącego w rzeczywistości) forumowicza, któremu każdy mógłby nawsadzać (np. pierwszy wpis po uruchomieniu strony z forum) ile tylko chce. I dopiero po przejściu obowiązkowej zj**.... w/w forumowicza , już na luzie, otwierałby się dostęp do innych tematów.

To oczywiście żart.

Zakładka STEREO LOW-END będzie (tak mi się wydaje) odwiedzana tylko przez pytających, czyli będzie zapełniona tematami bez odpowiedzi. A chodzi chyba o dyskusje czyli pytania i odpowiedzi (opinie).

Jeszcze krótko o wyszukiwarkce.

Przydało by się ją jakoś przebudować, bo przeczytanie (to zdarzyło mi się nie raz) kilkunastu stron, tyko po to żeby stwierdzić występowanie zadanego słowa, może mocno zniechęcić do dalszych poszukiwań.

I już zupełnie na koniec pozwolę sobie na stwierdzenie, że obecnie jest OK i jakieś drastyczne zmiany (moim skromnym zdaniem) można odpuścić.

Pozdrawiam.

Dzięki Lukar za dobre intencje :) ale to nie pomoże, a wręcz skomplikuje pewne sprawy.

1. Forumowicze (nowi i niedoświadczeni) i tak będą umieszczać pytania o sprzęt w zakładce stereo ponieważ na Allegro mianem hi-end'u określane jest wszystko co gra.

2. Wszyskie nowe "ćwoki" potrzebują pomocy. I nawet jeżeli nam się czasami "ulewa" (mnie również) to nie zmienia to faktu, iż Ci co wiedzą powinni pomóc.

3. Wyrzucenie low-end'u poza nawias nie zwiększy ilości tematów na temat mid-fi, hi-fi i hi-end (pomijam kwestie definicji tych terminów).

Pzdr.

"Może stworzyć sztucznego (nieistniejącego w rzeczywistości) forumowicza, któremu każdy mógłby nawsadzać (np. pierwszy wpis po uruchomieniu strony z forum) ile tylko chce. I dopiero po przejściu obowiązkowej zj**.... w/w forumowicza , już na luzie, otwierałby się dostęp do innych tematów. "

Bardzo mi się to podoba :-))

Także jestem przeciwny, jako mod przerabiałem już takie dyskusje na innym forum i zawsze końcowe wnioski mówiły aby zostawić bez zmian.

A tutaj Panów forumowiczów z postami typu "haaa haaa haaa co to za g...ny sprzęt" itp. wystarczy po prostu ignorować, najnormalniej w świecie ominąć wzrokiem taki wpis i zająć się odpowiedzią i/lub dyskusją na właściwy temat wątku. Osobiście tak robię, a jak się na czymś nie znam - to się nie odzywam wcale!

Pozdro

Marek

Witam.

Panie Lukar. Wysłałem do pana meila z zapytaniem, być może do pana nie dotarł. Ale proszę sprawdzić, być może jeszcze tam pana nie było. Jeśli nie będzie pan miał wiadomości, proszę mnie powiadomić, napiszę jeszcze raz.

Uważam że to super pomysł! Tak jak audiofile rechotali się z kina domowego i kino domowe sobie samo dłubie we własnej zakładce to tutaj również powinno być dobrze.

Przynajmniej nowi w stereo (tzn tacy co chcą kupić sprzęt za np. 2k) nie dostana po głowie na dzień dobry od starych wyjadaczy.

Głosuję za wszystkimi rękami, nogami etc. :)

Pozdrawiam.

The odd get even.

Jestem przeciw dodatkowej zakładce z powodów wyżej wymienionych, lecz brak kultury, chamstwi i tym podobne zjawiska należałoby jakoś napiętnować. I warto by zmienić system określania zaufania do użytkowników, bo teraz to nawet nigdzie poza ''o mnie '' to nie jest widoczne. I możnaby wprowadzić ''zielony listek'' dla nowych użytkowników, np. poniżej miesiąca stażu żeby każdy ich traktował ulgowo. Bo problemem nie jest tutaj duża ilość głupich pytań, tylko jeszcze większa ilość głupich, i co gorsze - chamskich odpowiedzi. Głupie pytanie można zignorować, a nad chamstwem jakoś nie potrafię przejść do porządku dziennego. Wydaje mi się że wielu forumowiczów również.

i uważam że to żaden podział na biedotę. Osobiście nie mogę na brak kasy narzekać ale w zyciu nie kupię sobie jakiegoś hiendu dla snobów bo kompletnie mnie to nie interesuje :))) Wywalenie 20 000 na wzmak na przykład? Ludzie......... Wolę kupić mnóstwo płyt :)

Dlatego raczej interesuję sie low-endem. Jeszcze raz głosuję za!

Pozdrawiam.

The odd get even.

• Redaktorzy

"Tak jak audiofile rechotali się z kina domowego i kino domowe sobie samo dłubie we własnej zakładce to tutaj również powinno być dobrze."

Jestem przeciw, między innymi właśnie z tego powodu. Od czasu założenia działu KD zajrzałem tam raz, z ciekawości. Czy to o to chodzi, żeby koledzy kupujący pierwszy wzmacniacz za 500 złotych czerpali informację tylko od innych w takiej samej sytuacji? Podział który się tu proponuje jest sztuczny. Natomiast chamstwu jestem przeciwny z każdych pozycji. Zauważcie ile razy na forum pytania zadawali początkujący koledzy, którzy w oczekiwaniu na niegrzeczne potraktowanie (podobno powszechne na innych listach i forach), na każdy objaw sceptycyzmu lub żart reagowali nieprzytomnym atakiem z bluzgami pod tytułem "ja tu jestem ubogi, i dlatego mnie gnoicie wy snobistyczni właściciele kosztownych śmieci". Zamiast niepotrzebnego podziału wszystkim proponowałbym więcej pogody ducha.

To i ja zabiorę głos. Jestem przeciw.

Każdy kiedyś zaczyna, z forum i ze sprzętem - o czym zdaje się nie wszyscy pamiętają. W moim przypadku i pewnie nie będe odosobniony, forum otwarło mi oczy na wiele spraw związanych z klockami, muzyką i spalaniem diesli (10805 ;-))). Osobiście uważam że wobec forumowiczów mam "dług" do spłacenia. Przez to że czytam forum, interesuje się wiedzą tu zawartą jakoś swoją podnoszę, co prawda może nie jestem partnerem do rozmów nt. McIntosha ale jak ktoś pyta o sprzęt za 3kzł to pewnie mogę coś podpowiedzieć tym bardziej że ostatnio tym byłem zainteresowany, więc niejako jestem w temacie. Rozumiem że jak ktoś od dawna jest na wyższym pulapie "klockowym" to może być trudno wypowiadać się na temat budżetówki, choć i tak niektórzy starają się pomóc - przytoczone przykłady jozwy, zegarmistrza, dodam xajasa czy też qubrica i wielu innych. Czy nie jest to proste rozwiązanie - jeśli mam coś do powiedzenia to mówię i tyle. Podejrzewam że wielu z tych którzy reagują wręcz agresywnie na wątki "zielonych" jeszcze nie tak dawno sami byli na podobnym poziomie, ale jak dorobili się czegoś ciekawszego to próbują pokazać "zobacz jaki ze mnie k...a audiofil".

I nawet jak ktoś po raz któryś założy nowy wątek, który się powtarzał często, to i tak za chwilę zniknie w czeluściach forum, a niektórzy reagują tak jakby w im głośniki ktoś nożyczkami podziurawił;-).

Inaczej za chwilę powstanie kącik wzajemnej adoracji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.