Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Za to Ty masz pojęcie jak gra Big 7 ;).

A takie dwa znaczki w mojej wypowiedzi na końcu jak w zdaniu powyżej w tym zaślepieniu zauważyłeś ???

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie i dlatego nigdzie nie piszę głupot i durnot jak ty, że przesiadka będzie bolesna czy że będzie gorzej albo lepiej.

Czyli nie zauważyłeś.

Poza tym moja odpowiedź nie była do ciebie jak pokazuje cytat.

Pozdro

Nie i dlatego nigdzie nie piszę głupot i durnot jak ty, że przesiadka będzie bolesna czy że będzie gorzej albo lepiej.

To poczytaj swoje wypowiedzi o Lampizatorze w tym wątku.

Pozdro

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Jakoś Lampizator pomimo niewątpliwych trudności pokazuje iż można coś jednak zrobić nie zważając na krytyczne podejście środowiska hi-end'owego które w końcu ugina się jednak pod ciężarem sukcesu Lampizatora na arenie międzynarodowej i najbardziej zatwardziali forumowi oponenci garażowego DIY w końcu zaczynają postrzegać DIY w innym świetle choć przychodzi im to z wielkim trudem :(

Jakoś Lampizator pomimo niewątpliwych trudności pokazuje iż można coś jednak zrobić nie zważając na krytyczne podejście środowiska hi-end'owego które w końcu ugina się jednak pod ciężarem sukcesu Lampizatora na arenie międzynarodowej i najbardziej zatwardziali forumowi oponenci garażowego DIY w końcu zaczynają postrzegać DIY w innym świetle choć przychodzi im to z wielkim trudem :(

Nie pisz takich rzeczy po się jeszcze SA nawróci i nic nie będzie już takie samo, starcimy referencyjną referencję.

Pozdro

Poza marslo nie znam wśród moich znajomych nikogo kto uginał by się pod czymkolwiek. Są sprzęty Gigawatta, Amplifona i wielu innych polskich firm, ale takich, które już od dawna nie są DIY.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Poza marslo nie znam wśród moich znajomych nikogo kto uginał by się pod czymkolwiek

To, że Ty nie znasz świadczy tylko o tym, że Ty nie znasz i nic poza tym, zero,

poza wszelką dyskusją jest natomiast to, że niezależnie od Twoich poglądów na ten temat i z całym zasłużonym szacunkiem dla Amplifona to jest to właśnie DIY w całej krasie ubrane w działalność rynkową,

Gość sam projektuje, sam eksperymentuje i w końcu sam wykonuje - Do It Yourself, mówi Ci to coś ? Dla mnie szacun niezależnie od tego, że są to lampy z ich wszystkimi ułomnościami.

szczęśliwy numerku

Miałem przygodę z urządzeniem pod nazwą Lampizator, kosztującym swego czasu ok 5kpln, zostało odesłane, może konstruktor sobie przypomni, gdyż dostał w bonusie /relatywnie/ duże czerwone Black Gate, kosztujące dziś w srvisie ebay ..słono..w zamian za przychylność aby przyjąć zwrot.

Był to samodzielny zakup nowobogackiego członka dalszej rodziny, poczyniony w skutek ślepej wiary w prawdziwość recenzji..

Jestem ostatnim użytkownikiem forum, który chciałby zrobić pod górę komukolwiek z branży producenckiej, gdyż potrafię docenić trud i wysiłek operowania na rynku..polskim.

Jednak jeszcze bardziej szanuję słuchaczy tych produktów, z oczywistych względów.

P.S.

Vittorio, doceniam wysiłek Kolegi w deprecjonowaniu wszystkiego co wychodzi z pod mojej klawiatury tu na forum, Kolega ani nie jest w tym pierwszy, ani zbyt oryginalny, niektórzy już się zmęczyli i zaprzestali takich działań, Kolega sobie jednak zafundował maraton, zapewniam Kolegę, że posiadam większą wytrzymałość.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Vittorio, doceniam wysiłek Kolegi w deprecjonowaniu wszystkiego co wychodzi z pod mojej klawiatury tu na forum, Kolega ani nie jest w tym pierwszy, ani zbyt oryginalny, niektórzy już się zmęczyli i zaprzestali takich działań, Kolega sobie jednak zafundował maraton, zapewniam Kolegę, że posiadam większą wytrzymałość.

Ja zaś ze swej strony chciałbym w końcu docenić Twój trud w postaci jakiegokolwiek produktu materialnego a nie radosną twórczość na klawiaturze komputera w sieci, takich jak Ty twórców klawiaturowych, którzy popełniają tylko futurystyczne dzieła na klawiaturze to już tu jest dość ;(((

Miałem przygodę z urządzeniem pod nazwą Lampizator, kosztującym swego czasu ok 5kpln, zostało odesłane, może konstruktor sobie przypomni, gdyż dostał w bonusie /relatywnie/ duże czerwone Black Gate, kosztujące dziś w srvisie ebay ..słono..w zamian za przychylność aby przyjąć zwrot.

Był to samodzielny zakup nowobogackiego członka dalszej rodziny, poczyniony w skutek ślepej wiary w prawdziwość recenzji..

Jestem ostatnim użytkownikiem forum, który chciałby zrobić pod górę komukolwiek z branży producenckiej, gdyż potrafię docenić trud i wysiłek operowania na rynku..polskim.

Jednak jeszcze bardziej szanuję słuchaczy tych produktów, z oczywistych względów.

P.S.

A na moje pytanie odpowiesz czy chowając głowę w piasek uznasz że go nie zadałem?

Pozdro

Ok, Amplifon był DIY ale jakość którą obecnie oferuje jest wybitna czego o Lampizatorach powiedzieć jak do tej pory nie można. Może to się zmieni i Lampi podąży ścieżką Amplifona.

Ok, Amplifon był DIY ale jakość którą obecnie oferuje jest wybitna czego o Lampizatorach powiedzieć jak do tej pory nie można. Może to się zmieni i Lampi podąży ścieżką Amplifona.

Jaka jakość? Czego jakość?

Myślisz, ze klientów Lampizatora ktoś siłą zmuszał do zakupu?

Każdy głosuje swoim portfelem i tu wiele głosów już oddano, wystarczy poczytać światowe komentarze.

Na szczęście kloega Sly nie dyktuje mody i standardów na polskim rynku audio.

Wyrażasz swoją opinię, wolno ci ale ... nie generalizuj.

Pozdro

No cóż, dyskusyjna jakość wykonania jest znana od lat. Widać pewną poprawę ale nadal nie jest to jakość markowego sprzętu. Zresztą i Jarek i marslo też pisali na ten temat. Tak więc w tej kwestii można generalizować.

A czego brakuje w tym projekcie?

Jeśli projekt jest rentowny, to niczego..

P.S.

Proponuję tu na pulpicie nie poprawiać żadnych urządzeń, zwłaszcza rodzimych, nikt tego nie lubi.

Ciągle wszystko krytykuję, jestem już zmęczony tym, nie chcę sprawiać przykrości nikomu po żadnej stronie, pozostawiam sobie tylko prawo do krótkiej indywidualnej oceny.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

To nie ulega żadnej dyskusji, że Amplifon wykonuje swoje klocki na bardzo wysokim poziomie jakości - po prostu doszedł do punktu w którym musiał podjąć decyzję czy tłuc masówkę jak w początkowym okresie swej działalności i siłą rzczy stanąć przed koniecznością zatrudnienia zgrai pracowników, począwszy od szczebla produkcyjnego na decyzyjnym kończąc co w konsekwencji spowodowało by nie dość, że znaczny wzrost kosztów jak i w niedługim okresie powstanie firm konkurencyjnych z pracowników, którzy korzystając z wiedzy nabytej w firmie Amplifona stanowili by dla niego realną konkurencję, wszak oni też chcą uszczknąć z tego tortu który wypracowal własną pracą Amplifon,

tak więc jak przypuszczam Amplifon postanowił w dalszym ciągu robić sprzęt samodzielnie z tym, że dla klienteli z innego przedziału cenowego z inną też jakością końcową swoich produktów, zyski w związku z tym może mniejsze ale ile mniej problemów :)))

Jestem pod wrażeniem

Umknęło mi Twoje pytanie, przepraszam.

Bądź pewny że byłbyś pod wrażeniem.

Zajmuję się na co dzień od rana do wieczora magnetyzmem trójbiegunowym oraz jego możliwymi aplikacjami, w tym dla hi end, teraz Twoja kolej, zapytaj o coś..

W ostatnim numerze Audio Video ciekawy artykul pt " Hires kontra 16 bitow" o odsluchu, jaki 4 grudnia 2014 w studiu Polskiego Radia S4 przeprowadzono porownujac nagrania 16/44,1 z zapisem 192 kHz.

To tak zeby odwrocic uwage od jalowych sporow .

Konto w trakcie usuwania

Poczytaj mi mamo :)

Jesli chcesz, zrobie Ci skan i wysle na maila, podaj prosze na priv.

Bylo to przedsiewziecie do pewnego stopnia marketingowe, dlatego nie chce upubliczniac konkluzji, niech kazdy sam poczyta.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Żeby zbudować DAC hi end potrzeba wiedzy !

Doceniam wrodzoną skromność kolegi. Chylę czoła.

Z treści kolegi wpisu domniemam ,że dotychczasowy brak owoców kolegi pracy w postaci zbudowania np. dac - a podyktowane jest jedynie troską o zdrowie ludzi tutaj piszących.

Wcale mnie to nie dziwi bo szok , którego wszyscy byśmy doznali mógłby mieć opłakane skutki zdrowotne (kolegi albo nasze).

A jak wiadomo zdrowie psychiczne jest równie ważne jak zdrowie fizyczne.

Choć czytając niektóre wpisy na forum dochodzę do wniosku ,że pewne osoby mają tężyznę fizyczną w znacznie lepszym stanie ...

pozdrowienia z nizin inteligencji.

Chylę czoła.

Osobiście mnie Kolega tu w zakładce hi end przekonał do siebie, kiedy swojego czasu opisywał, pokrótce składniki swojego majątku w postaci pojazdów mechanicznych.

Proszę nie mataczyć, tylko od razu przejść do rzeczy i poinformować, czym Kolega obecnie jeździ..?

Proszę również nie zapominać, o swoim dla mnie przesłaniu wyrażonym już to będzie jakieś półtora roku wstecz, a dotyczącym powiedzonka o plecaku, którego nie miałem niestety przyjemności pobierać wspólnie z Szanownym Kolegą.

Było mi wtedy bardzo smutno..

Pozdrawiam.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Osobiście mnie Kolega tu w zakładce hi end przekonał do siebie, kiedy swojego czasu opisywał, pokrótce składniki swojego majątku w postaci pojazdów mechanicznych.

Proszę nie mataczyć, tylko od razu przejść do rzeczy i poinformować, czym Kolega obecnie jeździ..?

Proszę również nie zapominać, o swoim dla mnie przesłaniu wyrażonym już to będzie jakieś półtora roku wstecz, a dotyczącym powiedzonka o plecaku, którego nie miałem niestety przyjemności pobierać wspólnie z Szanownym Kolegą.

Było mi wtedy bardzo smutno..

Pozdrawiam.

Niestety ale kolega musiał mnie z kimś pomylić.

Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek na forum opisywał składniki mojego majątku.

Jest to raczej mało prawdopodobne ponieważ słowo "majątek" jest dla mnie określeniem bliżej mi nie znanym.

To samo dotyczy "powiedzenia o plecaku" , którego sobie niestety nie przypominam.

Ja wędrówek po forum z plecakiem dawno już zaniechałem. Trzymam się tylko tej zakładki czego niestety już koledze zarzucić nie mogę.

Ale pocieszę kolegę , że na bocznicy znajdzie kolega na pewno kompanów do wędrówek z plecakiem po zakładkach tego forum.

A jak wiadomo podróże kształcą.

Bon voyage.

pozdr.

P.S.

Polecam posłuchać i obejrzeć od wewnątrz Lampizatora BIG7.

P.Fikus będzie na pewno wielce zobowiązany kiedy usłyszy od kolegi co powinien zrobić , aby urządzenie chciało zagrać.

Niech koledze nie będzie smutno, są na to środki farmakologiczne.

aby urządzenie chciało zagrać.

Trzeba spełnić banalnie proste podstawowe warunki, jednak banalny nie jest rachunek po stronie kosztów, dlatego prawie nikt ich nie spełnia, czego dalsze konsekwencje nie mogą być inne jak te, które obserwujemy.

Przetwornik AN je wypełnia, jego koszt nie wziął się z niczego.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Trzeba spełnić banalnie proste podstawowe warunki, jednak banalny nie jest rachunek po stronie kosztów, dlatego prawie nikt ich nie spełnia, czego dalsze konsekwencje nie mogą być inne jak te, które obserwujemy.

Można coś więcej...ja tam nic kosmicznie drogiego nie dostrzegam....

Zaznaczam na Dacach się nie znam....

Gość jt211

(Konto usunięte)

Audio Note UK to firma założona przez zajumanie Audio Note tej z Japonii.

Cosik jak sprzedawanie oficjalnie ... kradzionych aut :>)

Można coś więcej...ja tam nic kosmicznie drogiego nie dostrzegam....

Zaznaczam na Dacach się nie znam....

Zawsze można drożej, ale AN jest zrobiony jednak z bardzo dobrych podzespołów, kondy BG, rezystory tantalowe, bardzo drogie trafa C-core.

kondy wyjściowe Jenseny Copper foil itd.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.