Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Marslo, ale chodzi o to, że brzmienie może i Ci odpowiada, ale za takie cacko chłopaki z DIY zrobią Ci to za 1/4 ceny i o wiele lepiej wykonane - kumasz?

Jesteś pewny?

Dziwi mnie, że Lampizator jakoś do tej pory nie doczekał sie konkurencji w postaci DSD DACów dorównujących mu brzmieniem a przewyższających go wykoaniem i oferowanych za 1/4 ceny Lampiego.

Kolego, przeczytaj moje wczesniejsze posty , nigdy i nigdzie nie chwalilem lampiego za jakosc momtazu. Nawet nie chwalilem grania pcm z lampiego. Dla mnie montaz jest tylko jednym z aspektow tego sprzetu i to w dodatku mniej istotnym od jakosci dzwieku.

Obsmiano mnie i obrazano, rochu uznal ,ze zasadnie.

Daj spokój z tłumaczeniem...nie ma sensu. Kto rozumny ten swietnie kuma o co w tym całym zamieszaniu chodzi...

Może ktoś dobrze poinformowany napisałby co zainicjowało nagle zainteresowanie wyrobami Lampizatora? Firma jego istnieje juz jakiś czas a tu nagle kilka dni temu kilku ludzi sobie przypomniało że jest takie cuś jak Lampizator...i sie zaczęło...

Co wywołało tą detonację? Co było zapalnikiem?

No to sobie załóż temacik w DIY i się spytaj..., może za 3K zdołają dogonić HI-END Fikusa...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Do kilku oosob dotarlo ze Lampizator zrobil calkiem dobrego DAC-a w postaci BIG7 wiec zrodzila sie polska zawisc, jakie to normalne w tym kraju :)

5K zł trzeba dac

Jak dobrego, proszę przedstawić przykładową zawartość.

P.S.

Brakuje już słów, to miała być zakładka hi end, wyszedł bazar DIY, w którym osoby wykorzystują swoje uprzywilejowanie dla gier..

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie rozumiem tego całego zamieszania.

Czy jest czego zazdrościć ? Przecież na takiej produkcji jednostkowej w branży audio trudno jest się dorobić większych pieniędzy.

Dlatego ta branża zdana jest siłą rzeczy na takich pasjonatów jak P.Fikus.

Pewnie ,że montaż poszczególnych elementów w tym urządzeniu można wykonać lepiej, schludniej , bardziej elegancko.

Dlatego uważam ,że jest to produkt DIY a nie żaden hiend ( patrząc na konstrukcję ) ale dźwiękowo jest na pewno w hiend skoro inne produkty za grubą kasę grające dużo gorzej są w nim zaszufladkowane.

Może przypomnę ,że cena Lampizatora to ok. 9.000 $ a cena tego urządzenia (Trinity) na zdjęciu poniżej to ok. 50.000 $.

A montaż wykonany jak na zajęciach ZPT w szkole dla dzieci specjalnej troski.

I co z tego ? Ano nic , to podobno najlepsze urządzenie na naszej planecie więc chyba cena zobowiązuje.

Jak widać produkty DIY tak mają i nie ma się czemu dziwić.

"Sorry , ale taki mamy klimat ..."

post-33970-0-88041100-1425578762_thumb.jpg

Daj spokój z tłumaczeniem...nie ma sensu. Kto rozumny ten swietnie kuma o co w tym całym zamieszaniu chodzi...

Może ktoś dobrze poinformowany napisałby co zainicjowało nagle zainteresowanie wyrobami Lampizatora? Firma jego istnieje juz jakiś czas a tu nagle kilka dni temu kilku ludzi sobie przypomniało że jest takie cuś jak Lampizator...i sie zaczęło...

............skoro Lampi jest be to Amplifon jest cacy!

skoro E kupił Lampiego to jest....................................(każdy sobie wpisze).

Jest bardzo trafna maksyma SA:jedni słuchają uszami inni portfelem!

tylko to obrzucanie błotem nie będzie mieć końca,

Klakierzy zawsze się znajdą,wystarczy przypomnieć takie twórcze wątki:audiofilskie ekspresy,hi-endowe lodówki etc.

Jarku Trinity jestt bardzo dobrze wykonany, plytki sa na zewnatrz ekranowane wewnatrz leca sygnaly, jakosc czesci to tez wysoka polka. To jest profesjonalne bardzo wykonanie.

Komornikiem. To spora różnica. Ta praca wymaga pewnych specjalnych kwalifikacji ... mentalnych.

:)

Jarku Trinity jestt bardzo dobrze wykonany, plytki sa na zewnatrz ekranowane wewnatrz leca sygnaly, jakosc czesci to tez wysoka polka. To jest profesjonalne bardzo wykonanie.

Do tego trzeba mieć choć podstawowa wiedzę aby to zrozumieć. A jarek tylko chce przywalić. Tak bezinteresownie.

Czytałem niedawno interesujący artykuł o hejcie. Ludzie w hejcie szukają dowartościowania własnej osoby.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

:)

Nie napisałem o użytych częściach tylko o samym montażu.

Do tego trzeba mieć choć podstawowa wiedzę aby to zrozumieć. A jarek tylko chce przywalić. Tak bezinteresownie.

Widzisz i to właśnie nas różni.

Ja piszę o produktach a Ty o osobach.

Dlatego jesteś tak uwielbianym userem na tym forum.

Cytując Ciebie : " Ale żeby zrozumieć różnicę trzeba mieć odrobinę rozumu ".

Poza tym nie wiem co Ciebie znowu boli?

Przecież nie masz tego urządzenia tylko Lampizatora?

Czytałem niedawno interesujący artykuł o hejcie. Ludzie w hejcie szukają dowartościowania własnej osoby.

Mój profil psychologiczny daruj sobie kolego.

Zamiast za mojego prywatnego psychoterapeutę możesz co najwyżej robić za krasnala u mnie w ogrodzie.

Nie napisałem o użytych częściach tylko o samym montażu.

O czym byś nie napisał - intencje są dla każdego jasne. Dobór zdjęcia również.

Dla twojej informacji - Trinity przewyższa jakością wykonania twojego Metronoma (m.in wykonaniem obudowy i zastosowanych gniazd; w środku są płytki drukowane więc ciężko mówić o jakości montażu per se) a technologicznie umiejscawia się w innym układzie planetarnym.

Poza tym nie wiem co Ciebie znowu boli?

Przecież nie masz tego urządzenia tylko Lampizatora?

Jest takie powiedzenie: nie udawaj głupszego niż jesteś. A niestety właśnie to robisz.

Każdy na forum wie że miałem tego DACa ze zdjęcia i celowo wkleiłeś to zdjęcie aby móc mnie zaatakować.

-----------------------

Moderacja: proszę powstrzymać się od wycieczek osobistych.

Podstawa: § 6. 5.a Regulaminu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panowie muzyka ma łączyć, nie dzielić!!!

Coraz częściej zastanawiam się czy dalej przeglądać to forum, tyle "złej woli" się tu pojawia ostatnio.

Proszę osoby piszące o więcej rozwagi, nie tylko osoby zajmujące głos w dyskusji są użytkownikami tego forum, także osoby lubiące poczytać o audio są równoprawnymi uczesnikami i warto by mieć to na uwadze i powstrzymać się od personalnych ataków bo to nie wzbogaca tego forum.

Mam nadzieję, że autor tego wątku przymknie oko na ten nie w temacie tego wątku wpis.

Każdy na forum wie że miałem tego DACa ze zdjęcia i celowo wkleiłeś to zdjęcie aby móc mnie zaatakować.

Ależ kolego Elberoth już w momencie jak się przymierzałeś do Trynity odradzano ci go a Ty brnąłeś i brnąłeś !

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Trinity

Ilu teraz się odważnych znajduje, Kolega Jarek, w innym temacie Szymon, gdzie wszyscy byliście z swoją wiedzą, kiedy Elb dokonywał zakupu.

Całkowicie osamotniony pisałem, że tego typu wytwory nie przetrwają próby czasu, że nie mogą grać, że w układach scalonych nie urodzi się dźwięk hi end, dopisywałem do tego szeregu wzmacniacze, określając je lepszymi lub gorszymi bazami do tunningu.

Poplecznicy Elba nie zostawiali na moich opiniach suchej nitki, gdzie są teraz, dlaczego nie Was nie strofują..?

Byliście zahipnotyzowani poprawnością, "koleżeństwem", oraz sumami, jakimi wyrównywał rachunki Elb, za swoje coraz to lepsze cudeńka.

Po raz kolejny maski spadają.

Jesteście w większości niewiarygodni, w przytłaczającej większości.

Bardzo mi przykro z tego powodu, gdyż wyrzuca to skołowanych czytelników forum na zewnątrz, do innych miejsc, tu pozostaje jedynie lokalny folklor.

Zostawcie hi end w spokoju, zajmijcie się lepiej tym o czym macie jakieś pojęcie i do czego macie jakieś solidniejsze podstawy, np grami.

u mnie w ogrodzie.

Brakuje jeszcze tylko określeń z zakresu motoryzacji..

Trinity przewyższa jakością wykonania twojego Metronoma

Bez komentarza.

Zakładka hi end padła..

ŻENADA !

Kolega Jarek, w innym temacie Szymon, gdzie wszyscy byliście z swoją wiedzą, kiedy Elb dokonywał zakupu.

Ja tam sobie przypominam - większość użytkowników raczej delikatnie mówiąc była zdziwiona zakupem Trinity oczywiście bez nawalanki się nie obyło takie życie.

Było minęło.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dla twojej informacji - Trinity przewyższa jakością wykonania twojego Metronoma (m.in wykonaniem obudowy i zastosowanych gniazd; w środku są płytki drukowane więc ciężko mówić o jakości montażu per se) a technologicznie umiejscawia się w innym układzie planetarnym.

Dlatego kupiłeś Lampizatora a sprzedałeś Trinity.

On przewyższa w tych aspektach wszystko w naszej galaktyce.

Czytasz czasami to co tutaj wypisujesz?

Poniżej masz zdjęcia C6 (poprzedniego modelu Metronome) i jego beznadziejnego montażu.

post-33970-0-81832500-1425581733_thumb.jpg

post-33970-0-83942600-1425581756_thumb.jpg

Czytasz czasami to co tutaj wypisujesz?

Poniżej masz zdjęcia C6 (poprzedniego modelu) i jego beznadziejnego montażu.

Znowu cię ponoszą emocje i nie czytasz tego co napisałem.

A nie napisałem że chodzi mi o to we wnętrzu (przemysłowo złożone płytki drukowane - co tu można źle wykonać ?) tylko o jakość wykonania obudowy.

Czytaj ze zrozumieniem.

Ilu teraz się odważnych znajduje, Kolega Jarek, w innym temacie Szymon, gdzie wszyscy byliście z swoją wiedzą, kiedy Elb dokonywał zakupu.

Elberoth ostatnimi czasami robi w swoim sprzęcie ustawiczne downgrade! Nie wiem jakieś 8 lat temu wyglądało że jego system się rozwija na + ale widać po jego ostatnio nerwowych ruchach że przestał chyba sam słuchać i opiera się na swoim kręgu doradców?

A może po prostu to hobby mu już obrzydło? i zaczyna go irytować?

Znam osoby na forum które złożyły sobie zarąbiste systemy i zaczęły słuchać muzyki. Nie wiem, w sumie do tego to hobby miało zmierzać.

Jak zobaczę że Elberoth zaczyna pisać tylko o płytach to znaczy że już albo olał dobieranie sprzętu albo w końcu trafił ze sprzętem.

zdziwiona zakupem Trinity

To mnie szkalowano a nie Kolegę, echa tych sytuacji trwają do dziś, proszę tylko poczytać drugi temat dotyczący lampizatora.

Inne osoby jedynie walczyły o swoją prawdę, o wyższość ich DAC, transportów, etc, proszę nie mieszać porządków.

Wszyscy oni są siebie warci, wszystkie te urządzenia są podobnej jakości, kiedy to napisałem, żądano zdjęć mojego systemu, jakby to martwe żelastwo posiadało moc determinacji czyjejś wiedzy, doświadczenia czy kompetencji, to naprawdę kuriozum.

Jestem ciekaw jakimi systemami w latach dziewięćdziesiątych dysponowali ci, którzy jako polscy producenci, na masową skalę wystawiali się co roku na AudioShow w Warszawie.

Mijałem właścicieli takich firm, kiedy stali na przystankach podmiejskich linii komunikacyjnych, teraz ich klienci, żądają ode mnie uwiarygodnienia się systemem.

Żenada !.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jest takie powiedzenie: nie udawaj głupszego niż jesteś. A niestety właśnie to robisz.

Prosiłem Ciebie już żebyś zachował dla siebie Twoje osądy o mnie bo nie przypominam sobie abym z Tobą świnie wypasał.

Ale Ty jak widać nie możesz powstrzymać się przed osobistymi wycieczkami.

Pisałem już Tobie - zacznij swoje psychoanalizy może najpierw od swojej osoby?

To pomoże Tobie może zrozumieć dlaczego na tym forum jesteś tak "popularny i lubiany".

I dla Twojej wiadomości tego Dac - a posiada pewnie też kilka innych osób na świecie więc nie wiem dlaczego tak osobiście odnosisz sie do tego.

Mogę poszukać innych zdjęć innych urządzeń wykonanych po prostu słabo ale akurat to urządzenie ( DAC ) było na tym forum omawiane więc chyba zrozumiałe ,że wkleiłem pierwsze lepsze , które posiadałem.

Tutaj masz całą dyskusję:

http://www.audiostereo.pl/najlepsze-dac-i-high-end_108764.html/page__view__findpost__p__3052727

----------------------------------------------

Moderowano: proszę zakończyć wycieczki osobiste.

A nie napisałem że chodzi mi o to we wnętrzu (przemysłowo złożone płytki drukowane - co tu można źle wykonać ?) tylko o jakość wykonania obudowy.

Znowu wychodzi załamujący dyletantyzm :( Możliwości złego wykonania ehem... "przemysłowo złożonej płytki drukowanej" jest co niemiara, niestety jest to coraz częstszy objaw nawet w bardzo drogich konstrukcjach.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Znowu cię ponoszą emocje i nie czytasz tego co napisałem.

Czytaj ze zrozumieniem.

A ja o czym napisałem ? O obudowie , czy o montażu wewnątrz?

Zanim zarzucisz po raz kolejny komuś braki w intelekcie sam może sprawdź co wypisujesz?

Panowie - bawcie się w tym błocie sami.

Żabciu, lata płyną, a ty stosujesz te same chwyty. Wędka ta sama, tylko rybki inne. Obudź się, dookoła jest już inny świat... Musisz wziąć na klatę własną głupotę i ignorancję. Sam to błoto spowodowałeś, więc miej żal tylko do samego siebie.

-----------------------------------

Moderowano: proszę zakończyć wycieczki osobiste.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

w innym temacie Szymon, gdzie wszyscy byliście z swoją wiedzą,

Przepraszam czytelników i Kolegę Szymona, w ferworze dyskusji wdarł się błąd, Kolega Szymon również nie zostawiał suchej nitki, na Trynity DAC, moja pomyłka, wzięła się prawdopodobnie stąd, że zapamiętałem jego osobę jako opisującą to urządzenie, okazało się, że tylko wypożyczył je do odsłuchu.

Właściciel Lampizatora za niedźwiedzia przysługę w postaci mieszania błota Ci pięknie podziękuje :)

A może po prostu to hobby mu już obrzydło

Dawno ostrzegałem o pułapkach na tej drodze.

Naoglądałem się już głębokich patologii spowodowanych niezrozumieniem istoty hi end.

Porozbijane rodziny, utrata majątku, wszystko tylko po ta by słyszeć "lepiej"..

To nie jest zabawa dla każdego, potrzeba jasności co do celów i metod, oraz odnalezienia punktu, który jest nieprzekraczalny.

bawcie się w tym błocie sami.

Elb

Kup gramofon, dynavector, dobry pre ale tranzystorowy, zamów dobry kabel głośnikowy, zrób linię zasilania za 100kpln i baw się.

Pozostałymi kablami, kolumnami, wzmacniaczami i źródłami cyfrowymi, lecz tamte komponenty utrzymuj niezmiennie stałe.

Przetestuj wszystko wykonane w wszystkich lub prawie wszystkich technologiach, również podzespoły i przewodniki.

Poznasz hi end.

Panowie muzyka ma łączyć, nie dzielić!!!

Coraz częściej zastanawiam się czy dalej przeglądać to forum, tyle "złej woli" się tu pojawia ostatnio.

Proszę osoby piszące o więcej rozwagi, nie tylko osoby zajmujące głos w dyskusji są użytkownikami tego forum, także osoby lubiące poczytać o audio są równoprawnymi uczesnikami i warto by mieć to na uwadze i powstrzymać się od personalnych ataków bo to nie wzbogaca tego forum.

Mam nadzieję, że autor tego wątku przymknie oko na ten nie w temacie tego wątku wpis.

Kolego Malwas, miod na moje uszy, bardziej , niz dsd z lampiego.

Bardzo bym chcial, zeby Elb i Jarek zakopali toporki.

Jakbysmy mieli blizej do siebie, zaposilbym obu na wino - Elba na Chablis , a Jarka na jakiegos fajnego czerwonca.

Gwarantuje, ze po drugiej butelce byloby ok.

Jak to zrobic bez wina, nie mam pojecia.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.