Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Deulundy i Mundorfy w wersji militarnej :D hehe Arton :D A po co to armii? Co zeby sobie muzyczki w czolgach jakosciowej sluchali? :D Gustlik a do chelmofonu to masz wzmacniacz na mundorfach? :D

Dobre, ale tam to już pewnie pliki Hi-Res mają i DSD - nie ma co, trza iść z duchem czasu :D

>>747

A po czym poznać, że to są akurat wersje militarne?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tak naprawde to najpierw powstaja czesci do zastosowan militarnych a dopiero po latach przechodza do cywila oczywiscie w gorszych wykonaniach i sporo tanszych. Opoznienia, jak wynika to z mego doswiadczenia, to nawet czasami 30 lat :)

Oczywiscie jest sporo czesci ktore do armii nigdy nie szly i isc nie beda z uwagi na swa niska jakosc lub tez inne rodzaje zastosowan, taki odpad stosowany jest n.p. w High-endzie ;)

Trzeba miec karte katologowa odpowiedniej czesci jest tam to opisane. Ale generalnie mozna to rozpoznac czesto po lepszych obudowach i lepszym mechanicznym wykonaniu.

To rozpoznaj i zamieść zdjęcia tych wyrobów..

Artonku ja nie musze tobie nic udowadniac, ale moge zalozyc sie o krzynke piwka.

To jest sprawa oczywista z tymi czesciami, dla kazdego ktory mial w rekach chociazby dwa tranzystorki i zrobil sobie sam migajace swiatelko na diodach LED, lub napisz chlopcze na fora np elektrode to ci tam to wyjasnia. A tym czasem sluchaj swoich plytek SACD na swoim High-Endzie, bez urazy ale nie mam juz checi na dyskusje z toba. :( Czesc!

Dobre, ale tam to już pewnie pliki Hi-Res mają i DSD - nie ma co, trza iść z duchem czasu :D

>>747

Po tym że jak się spierdzieli łapiesz za obudowę i wyrzucasz a w to miejsce w gniazdo wsadzasz sprawny element ;)

Ktoś jeszcze uważa , że do torów audio stosowane są elementy militarne?

Uważam że bardzo rzadko np. połączenia owijane zapewniające rewelacyjny styk!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ktoś jeszcze uważa , że do torów audio stosowane są elementy militarne?

Myślę, że te rezystory stosuje sporo osób zarówno w wersji industrial jak i w militarnej:

Ukryta Zawartość

W swoich regulatorach używam ponadto tantali w wersji militarnej, z racji mniejszego napięcia upływu.

Czasami jest tak, że militarne różnią się od zwykłych po prostu sporym przewymiarowaniem.

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Po niczym. Zarówno wersje militarne, milicyjne jak i w pogotowiu ratunkowym oraz PKP - to było to samo, tylko na różnych częstotliwościach się pracowało!

193803234.jpg3001-160.jpg

Parker's Mood

Zarówno wersje militarne, milicyjne jak i w pogotowiu ratunkowym oraz PKP - to było to samo, tylko na różnych częstotliwościach się pracowało!

Karwasz twarz - nie pomagaj! ciiiiicho do ch...ja.

Aha..., znaczy się, g... widziałem i w g.... byłem :D Człowiek uczy się całe życie :)

No i dzięki temu wątkowi przynajmniej już liznąłem trochę hi-ednowej gwary i poznałem parę części tej wojskowej układanki :) Dzięki Panowie! :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Uważam że bardzo rzadko np. połączenia owijane zapewniające rewelacyjny styk!

Co rozumiesz przez pojęcie: do torów audio? Przecież takie połączenia były bardzo często stosowane przez koncerny japońskie do krosowania połączeń zasilających modułów stosowanych sprzęcie audio. Człowieku nie mieszaj pojęć, zrozum też że takie urządzenia to nie satelita. Nie rozumiem twoich zachwytów.

A to co pisze stasiop szkoda nawet komentować, strata czasu.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Co rozumiesz przez pojęcie: do torów audio? Przecież takie połączenia były bardzo często stosowane przez koncerny japońskie do krosowania połączeń zasilających modułów stosowanych sprzęcie audio. Człowieku nie mieszaj pojęć, zrozum też że takie urządzenia to nie satelita. Nie rozumiem twoich zachwytów.

A to co pisze stasiopitol szkoda nawet komentować, strata czasu.

Prosze nie uzywac w stosunka do Stasia przesmiewczych znieksztalcen nicka. Mnie sady Stasia tez czesto irytuja, ale to nie powod do naruszania netykiety.

Konto w trakcie usuwania

A to co pisze stasiopitol szkoda nawet komentować, strata czasu.

Jeszcze częściej w centralach telefonicznych także u nas już za demoludów, idąc dalej w starych studyjnych stołach mikserskich.

Skoro nie rozumiesz zachwytów to wytłumaczę Tobie że nawijany drut na posrebrzanym pręcie o kształcie kwadratu nabija się na jego ostrych bokach tworząc mieszaną strukturę atomow obu metali. Kolejna sprawa w miejscu przenikania atomów nie następuje korozja styków i styk jest bardzo dobrej jakości i pewny!!. Istotne jest to przy urządzeniach pracujących w zmiennych warunkach temperaturowych nie tylko militarnych gdzie np. cyna lubi się zamienić w szary proszek zupełnie nie przewodzący. Oczywiście możemy uprościć sprawę i używać np zaciskanych konektorków ale to nie do końca tej klasy połączenie. Każda technologia ma swoje wady jak zalety; nie pisałem żeby ją wprowadzać wszędzie ale myślę że ludzie inteligentni tacy jak Ty to wiedzą.

Proszę jest sobotni poranek już nie strzelaj :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

ale to nie powod do naruszania netykiety.

Kornie pochylam głowę.

//ble ble/

1. Zazwyczaj takie połączenia stosowano owijając kołek pobielonymi przewodami. Co z tego wynika domyśl się. Podpowiedź: ta technika była stosowana w innym celu.

2. Tego typu poł,aczenia dzisiaj masz praktycznie na każdym kroku, choćby w gniazdku RJ45

3. Wytłumaczenie sensu połączenia owijanego, bo do ciebie wyjątkowo trudno dotrze: tolerowany skrajny zakres temperatur.

Nie rozumiesz, nie wiesz, nie pisz załamujących poematów.

Przepraszam autora za offtop.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Najlepiej napisac ze ktos nie ma racji i kropka, uzasadnienia, dyskusji, ARGUMENTOW brak. :D A ja na to wszystko co napisalem jestem w stanie podac mocne dowody. Prosze Gagacku podnies rekawice i napisz gdzie mijam sie z prawda? A nie tylko rzucasz kamieniem jak dzieciak zza rogu i uciekasz! Co to za dyskusja ...szkoda komentowac ciebie wlasnie i jeszcze celowo przekrecasz moj nick. Twoj wpis zgloszony zostal do moderacji, zreszta zbieram sobie twoje wpisy z takim czlowieczkiem jak ty TRZEBA walczyc, na argumenty ma sie rozumiec ;) Ale jak przegniesz mocniej to i inne opcje wejda w gre ;)

W zasilaczach do mobilno-stacjonarnych radiotelefonów FM 3001 i ich póżniejszych odmian, które są na zdjęciu w poście #2740, stosowano w przetwornicy napęcia tranzystory mocy 2N3055 Tungsram i w wielu przypadkach Toshiby (Made in Japan). Radiotelefonów tych używało i wojsko i policja (wtedy jeszcze milicja) i pogotowie ratunkowe i PKP - z powodzeniem na nastawniach kolejowych, samochodach jak i spalinowych lokomotywach.

Parker's Mood

Myślę, że wklejone do tej pory zdjęcia jak otworzyły tak zamykają temat stosowania techniki wojskowej z jej elementami we współczesnych wyrobach audio.

Jest tego w diabły,nie chce mi się Ciebie przekonywać,a tu przykład.Bardzo wiele firm tzw hi-endowych lutuje to do audio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ja jasno się nie wyrażam? Nie. Zdjęcia wyrobów poproszę. Popatrzymy co tam militarnego siedzi. Czy można mówić w ogóle o stosowaniu takich części?

Który wytwórca ukrywa stosowanie takich części?

Zupełnie ciemno się wyrażasz, bo ciemnym jesteś juzerem i zdjęć sam sobie szukaj. Naprawdę trzeba mieć zdrowo sparaliżowany łeb, żeby drążyć dalej temat.

Marslo, wywal tego gniota z wątku, bo za chwilę będziesz miał następny smród w temacie.

Parker's Mood

Mysle, ze rzeczywiscie pora zakonczyc juz ten militarny offtop.

Do lampiego pls, najlepiej niech sie wypowiadaja Ci co sluchali dsd dac.

Poki co watek ma 92 strony i dwoch takich, co dotkneli ksiezyca:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jt211

(Konto usunięte)

Mysle, ze rzeczywiscie pora zakonczyc juz ten militarny offtop.

Do lampiego pls, najlepiej niech sie wypowiadaja Ci co sluchali dsd dac.

Poki co watek ma 92 strony i dwoch takich, co dotkneli ksiezyca:)

a nie ukradli chyba jakoś tak :>)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.