Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vittorio

(Konto usunięte)

No widzisz, nie ma to jak przyjęcie odpowiedniej perspektywy widzenia :-)

Jak nie pisałem przez trzy tygodnie to ostrość zmysłów jakby lepsza. Na codzień jak się tkwi w tym smrodku to w rzeczy samej jakby mniej śmierdziało;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Czym Pan się zajmuje?

Czy wykonanie lampizatora jest hajendowe ?

Czy to sa bezpieczne urządzenia?

Jakie znakomite tam sa zamontowane częśći?

Czy posiada Pan jakąś dystrybucję?

Dobrze Panu jest w kolorze niebieskim?

Chyba dobrze,bo zawsze potencjalnych nabywców na jednego niebieskiego przypada tysiące.

Czy osiagnął już Pan w graniu z plików poziom szczytowy-tzn muzyka brzmi hajendowo?

Dlaczego Pan tak obstaje za Lampizatorem?

Nie podoba mi sie okreslenie polacka mentalność...........tzn najlepiej być frajerkiem i płacić bez opamietania za byle co?

Jak ja lubię te teksty.

Każdy ma swoją dupę i dlatego słucha jak chce,umie i może.

Pomimo , że jestem tutaj od niedawna mam kilka pytań :

- Co Pana łączy z hifi clubem 80 % systemu ma Pan od jednego dystrybutora ?

- Czy Pana firma świadczy usługi dla w/w dystrybutora?

- Dlaczego Pana koledzy masowo pozbywają się Transparenta Reference ..?

- Co wyjątkowego jest w Pana kolumnach marki Akustyk z obudowami od świetnego Rzemieślnika ( to pozytyw ) tam żadnej referencji nie widać ...

- Czy pozbył się Pan w końcu przydźwięku gramofonu od w/w dystrybutora?

- Dlaczego tylko Pana system ma być referencyjny ?

Słyszałem , że nawet Pana gościom często się nie podoba , ale przez grzeczność wolą o tym nie pisać?

PS.

Piotr , jak widzisz można sobie " kwitów " nazbierać na każdego ....

Życzę zdrowia :)

Ja bym Stasiopa ujął jak to już zrobił bodajże Marslo i jeszcze jedna osoba: niesforny, acz nieszkodliwy gaduła. Ma to trochę swoistego uroku :). Przynajmniej nie klepie na oślep w każdym temacie i nie jest nadętym bucem.

Dla donosicielstwa nie ma dla mnie wytłumaczenia i tolerancji.

A do Kolegi moderatora vlado mam prośbę o banowanie osobników nie będących w stanie napisać jednego postu bez błędów ortograficznych a skoro jest Kolega moderatorem w wątku jak by nie było hi-endowym to może by tak zadbać o merytoryczność i pradomówność w/w przez sly30 Panów i na nic się zdadzą argumenty, że przecież pozostali uczestnicy dość swobodnie trzymają się głównych tematów wątków bo to akurat jest zachowanie zupełnie naturalne i pomimo to, że wpisy nie trzymają się ściśle tematu to są w pełni akceptowane przez wszystkich.

Jako moderator nie ingeruję w Waszym wątku w treści merytoryczne, od tego jest założyciel wątku aby w swej zagrodzie pilnował porządku. Nie zamierzam występować jako sędzia w sporach jakie toczycie. Jako moderator jestem tutaj w sprawie zaprowadzenia porządku i reaguję na konkretne zapotrzebowanie.

Sylwek otrzymał zaledwie 3pkt za uciążliwy trolling objawiający się wpisami tak merytorycznymi jak ten o Hirohito a których usunąłem kilka. I tylko za to na razie. Choć ten wpis skierowany do mnie powinienem jak zawsze ocenić jako atak odwetowy na moderację, bo takim jest. Za samo molestowanie Stasiop'a we wszystkich watkach w których pisze, należy się Sylwkowi osobna nagroda.

Pomysł że posiadanie odmiennego zdania od reszty i trwanie przy tym jest cechą największego trolla, jest śmieszne. Na tej zasadzie większość z Was musiałbym usunąć jako trolli co najmniej równych Stasiop'owi :-))

Proszę spierać się w temacie wątku w sposób merytoryczny i unikać wszelkich ataków personalnych. Będę tu zaglądał jak na dobrego ORMOwca przystało, ponieważ watek wykazuje cechy zbaczania w patologię, co jest zasługą Was Wszystkich w nim piszących, a szczególnie gospodarza wątku.

Nie oczekuję polemiki, lecz rozsądnych działań.

Miłego weekendu Wszystkim życzę.

W.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jako moderator nie ingeruję w Waszym wątku w treści merytoryczne, od tego jest założyciel wątku aby w swej zagrodzie pilnował porządku. Nie zamierzam występować jako sędzia w sporach jakie toczycie. Jako moderator jestem tutaj w sprawie zaprowadzenia porządku i reaguję na konkretne zapotrzebowanie.

Sylwek otrzymał zaledwie 3pkt za uciążliwy trolling objawiający się wpisami tak merytorycznymi jak ten o Hirohito a których usunąłem kilka. I tylko za to na razie. Choć ten wpis skierowany do mnie powinienem jak zawsze ocenić jako atak odwetowy na moderację, bo takim jest. Za samo molestowanie Stasiop'a we wszystkich watkach w których pisze, należy się Sylwkowi osobna nagroda.

Pomysł że posiadanie odmiennego zdania od reszty i trwanie przy tym jest cechą największego trolla, jest śmieszne. Na tej zasadzie większość z Was musiałbym usunąć jako trolli co najmniej równych Stasiop'owi :-))

Proszę spierać się w temacie wątku w sposób merytoryczny i unikać wszelkich ataków personalnych. Będę tu zaglądał jak na dobrego ORMOwca przystało, ponieważ watek wykazuje cechy zbaczania w patologię, co jest zasługą Was Wszystkich w nim piszących, a szczególnie gospodarza wątku.

Nie oczekuję polemiki, lecz rozsądnych działań.

Miłego weekendu Wszystkim życzę.

W.

Wiesz co?

Sylwek jest wyjątkowo kulturalnym i tolerancyjnym Userem.

Przy jego doświadczeniu i osłuchaniu wstyd wlepiać mu cokolwiek , jak przeczyta się ilość ataków na jego osobę ....

Każdego może ponieść ...ja na jego miejscu to dopiero byłbym trollem...

Trochę szacunku proszę !

Byle troll posiadający system za 2000 zł jest traktowany lepiej jak Sly...

Mnie się nie podoba , jak jest atakowany przez zazdrośników ...chłop i tak ma cierpliwość .

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A to przepraszam bardzo, nie wiedziałem iż prośba skierowana do moderatora jest traktowana jako atak na moderację, hmm... nieco zaskakujące ale przyjmuję to stanowisko do wiadomości.

Vlado,

Czy ja dobrze rozumiem, ze kolega mnie wini za patologiczne wpisy kolegi Stasiap?

Koledze odpowiadaja oceny ferowane na podstawie zdjec i odsluchu systemu na wystawie, z ktorego stasiop wylawia bezblednie sygnature jednego elementu z 10? A potem slucha po kilku dniach systemu w domu z YT na sluchawkach , aby dojsc do konkluzji, ze sprzet , o kotrym jest ten watek jest slaby? Czy nie zachodzi konflikt interesow mniedzy kolega Stasiop jako niespelnionym kontstruktorem a uzytkownikiem , ktory uzurpuje sobie prawa wydawania sadow o sprzetach, ktorych tak naprawde nie slyszal?

W dodatku oceniajacego jakosc grania pcm w watku o dsd?

Czy tylko mi sie wydaje, ze kolega mierzy roznych uzytkownikow inna miara?

Czy kolega nie sadzi, ze jakosc forum cierpi, jesli mozna fantazjowac na temat dowolnego sprzetu analizujac tylko jego budowe?

To nie jest zakladka DIY, gdzie jest miejsce kolegi Stasiap, poki nie dojrzeje do standardow obowiazujacych na wszystkich forach.

Czy kolega zwrocil mu kiedykolwiek uwage, ze jest niewlasciwym zachowaniem ciagle krtytykowanie sprzetu z tego watku bez jakiegokolwiek fizycznego kontaktu z urzadzeniem?

Jako jedna z kilu osob, ktore uczestnicza w tej dyskusji obcowalem z lampim dsd dac przez wiele miesiecy, znam jego slabe i mocne strony i kolega ma czelnosci nazywac moja postawe patologiczna?

Czy to forum nie zasluguje na moderacja na wyzszym poziomie, niz prezentowany przez kolege?

Prosze potraktowac te pytania jako retoryczne, nie oczekuja odpowiedzi.

Konto w trakcie usuwania

To nie jest zakladka DIY, gdzie jest miejsce kolegi Stasiap

Za wysokie progi,tam koledzy z DIY zjedli by go na śniadanie ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Jak ja Ciebię lubię :)

Ja bym na Twoim miejscu pohamował się z wylewnym okazywaniem swoich uczuć do jak by nie było drugiego przedstawiciela tej samej płci bo możesz być niechcący zbanowany za publiczne szerzenie zgorszenia :-))

Poza tym prawdziwemu "zwyczajnemu psu" Diogenesowi, twórcy starożytnej szkoły i pierwszemu cynikowi (starogreckie kynos = pies, stąd dziś cynik) taka postawa nie przystoi :))

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ja bym na Twoim miejscu pohamował się z wylewnym okazywaniem swoich uczuć do jak by nie było drugiego przedstawiciela tej samej płci bo możesz być niechcący zbanowany za publiczne szerzenie zgorszenia :-))

Ja nie jestem tej samej płci co Stefek.

Jestem tej samej co Stary !

Upss...miało być klasy ....nie płci ...

Ok. Ostatni raz odpowiem w tym wątku. Choć nie bardzo mam na co odpowiadać ponieważ wszystko co zawiera wpis kolegi nie dotyczy moderacji forum.

"Czy ja dobrze rozumiem, ze kolega mnie wini za patologiczne wpisy kolegi Stasiap?"

Winię kolegę jako założyciela wątku, że dopuścił kolega do odejścia od tematu wątku w stronę personalnych kłótni na poziomie zmuszającym moderacje do działania zgodnego z regulaminem Forum.

Powtórzę jeszcze raz.

Moderacja otwartego forum jakim jest AS nie rozstrzyga o racjach, prawdach i pobudkach piszących, oraz nie ocenia ich samych. Moderacja reaguje wyłącznie na łamanie obowiązującego regulaminu Forum. Czyni to z reguły reagując na zgłoszenia na panel moderatorów, dalej w wyniku przez siebie dostrzeżonych uchybień. Zgłoszenia na panel zawsze są wpierw rozpoznawane w celu stwierdzenia zasadności wniesionych w nich żądań usunięcia wpisów, lub ukarania wskazanych Użytkowników. Na tym działania moderacji się kończą.

To wszystko co mam do wyjaśnienia.

Jednocześnie informuje, że jeśli w wątku nie powrócicie do merytorycznej dyskusji i nadal jego główną tematyką będą obraźliwe kłótnie personalne, przeniosę watek na Bocznicę.

EOT.

Znam dźwięk Lampiego z wielu wystaw,sporo oglądam filmików na youtube,także dużo czytam w sieci o brzmieniu tego sprzętu,

to chyba mogę zabierać głos ;)

O tu słuchałem także kiedyś:

Znam dźwięk Lampiego z wielu wystaw,sporo oglądam filmików na youtube,także dużo czytam w sieci o brzmieniu tego sprzętu,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie za wiele ale mozesz,cos tam liznołeś:___)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No i .....?

Dobrze czy źle ...?

Pisz konkretnie .

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Na AS 2013 Lampizator grał na tych wielkich kolumnach wstawionych w zdecydowanie za mały dla nich pokój w Sobieskim. Jak na tak fatalne warunki akustyczne dźwięk oceniłem jako wybitny, czemu zresztą dałem wyraz w swojej relacji z tamtej wystawy. Oczywiście była to ściana dźwięku o olbrzymim rozmiarze i nie do końca precyzyjna, ale mnie urzekły barwy, emocjonalność przekazu i swoista spójność całości.

Wątek, w którym wychwala się pod niebiosa jedno urządzenie, starając się stworzyć wokół niego rodzaj niezdrowego kultu jest co najmniej podejrzany.

Oswiadczam, ze nie jestem zwiaznany biznesowo ani w zaden inny sposob z Lampizatorem ani Lukaszem Fikusem. Ani z zadnym z dystrybutorow sprzetu ,ktory zakupilem i ktory zdarza mi sie chwalic.

Uwazam, ze za cene ok 8 tys pln z 5 letnia gwarancja i mozliwoscia wymiany na kazdy wyzszy model Lampizatora dsd dac jest w swojej klasie sprzetem wybitnym.

Zalozylem watek, bo kierujac sie przykladem WBF , gdzie lampi dsd dac rowniez ma swoj watek, uznalem ,ze warto zarekomendowac na forum ten wyjatkowy sprzet.

Jesli kolega jeszcze raz powtorzy insynuacje , ze zalozylem watek w celach reklamowych, nie bede mial innego wyjscia jak zbanowac kolege dla obrony swojego dobrego imienia.

Koledzy, ktorzy mnie blizej znaja wiedza , ze moja sytuacja nie zmusza mnie do dorabiania na forum.

Konto w trakcie usuwania

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Diogenes,

Umiesz czytać?

Jeszcze raz:

A co ma mój system do szeptanej reklamy?

A może chcesz mi coś sprzedać?

Nie o szeptanej reklamie jest ten wątek. Załóż wędzidło.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Przecież nie od dziś wiadomo,że na tym forum funkcjonują grupy wzajemnej adoracji, których celem jest nic innego, jak tylko promowanie różnych produktów.

To, że akurat piszę o tym tutaj, to przypadek, bo ten wątek znajduje się akurat na górze listy.Ale przecież to nie jest jakiś wyjatek. Dotyczy to produktów z każdej półki od hi-endu dystrybuowanych przez firmy, poprzez jakieś produkty rodem z Ukrainy, na szrotowni z wystawek skończywszy.

Trzeba być niespełna rozumu by tego nie zauważyć.

A czego Kolego oczekujesz ?, że marslo po tym jak zakupił (jak rozumiem świadomie zakupił) wyrób LF określany jako Lampizator to ma pisać, że mu się nie podoba mimo to, że mu brzmienie akurat tego sprzętu odpowiada ?,

przecież to dopiero byłoby absurdalne zachowanie a fakt, że jak sam pisze słucha zarówno Lampiego jak i innych DAC'ów i nie może w gruncie rzeczy dokonać jednoznacznego wyboru pomiędzy tymi różnymi formatami zarówno plików jak i nośników i DAC'ów w moim przkonaniu świadczy tylko na jego korzyść (tz na korzyść marslo),

co podkreśla jeszcze jego rzetelność to to, że jest raczej świadom niedociągnięć technicznych (związanych z poziomem wykonania tych urządzeń), które zresztą z biegiem czasu są wykonywane coraz solidniej co widać na przykładzie DAC'a GG,

przy czym muszę stanowczo stwierdzić, że krytykanctwo Stasiopa w kwestii Lampiego GG jest absolutnie nieuzasadnione i pozbawione podstaw, dziwię się tylko marslo, że tak długo zwlekał z podjęciem jedynej słusznej decyzji a tym samym dopuścił do powstania tego chlewiku, który ostatnio dało się zauważyć, wydaje się, że zareagował stanowczo za późno.

Tak myslalem, nawet to napisalem Jarkowi, ale odpisal , ze sie myle i poczulem sie skonfudowany....nie mylic z Konfucjuszem.

Ja też bo jest ich więcej ;)

Mariusz szkoda Twojego wątku bo zrobił się w nim taki burdel jak nie przymierzając w naszym (tfu!) sejmie RP ;(

Co do Staszka to musisz mu wybaczyć bo jest jeszcze nieopierzony.

Młoda głowa a do tego gorąca.

Ale każdy z nas kiedyś taki był choć uważam ,że faktycznie przesadził z tą krytyką Lampizatora.

Patrząc na zdjęcia wykonania obecnych konstrukcji Lampizatora i tych sprzed kilku lat to jednak duży krok naprzód.

pozdr.

Oswiadczam, ze nie jestem zwiaznany biznesowo ani w zaden inny sposob z Lampizatorem ani Lukaszem Fikusem. Ani z zadnym z dystrybutorow sprzetu ,ktory zakupilem i ktory zdarza mi sie chwalic.

Uwazam, ze za cene ok 8 tys pln z 5 letnia gwarancja i mozliwoscia wymiany na kazdy wyzszy model Lampizatora dsd dac jest w swojej klasie sprzetem wybitnym.

Zalozylem watek, bo kierujac sie przykladem WBF , gdzie lampi dsd dac rowniez ma swoj watek, uznalem ,ze warto zarekomendowac na forum ten wyjatkowy sprzet.

Jesli kolega jeszcze raz powtorzy insynuacje , ze zalozylem watek w celach reklamowych, nie bede mial innego wyjscia jak zbanowac kolege dla obrony swojego dobrego imienia.

Koledzy, ktorzy mnie blizej znaja wiedza , ze moja sytuacja nie zmusza mnie do dorabiania na forum.

Marslo, naprawdę masz anielską cierpliwość, poważnie, jak nie krygowanie Stasiopa, to tłumaczenie co, jak i dlaczego z tym Lampizatorem.

Użytkownik baltazar1101 dnia 22.08.2015 - 19:01 napisał

Ciekawe. Nagle wszyscy chcą wiedzieć jak wyglada mój system. A po co? Tylko proszę bez kawałków dla naiwnych.

Po pierwsze nie wszyscy a po drugie to Ci, którzy chcą wiedzieć to chcą się zorientować czy przypadkiem nie mają do czynienia z kolejnym forumowym mitomanem (choć moim zdaniem takie pytania jak i odpowiedzi na nie nie dają żadnego rzeczywistego obrazu sytuacji).

Pokaż im swój interes, znaczy system hi-fi, a powiedzą Ci jakim jesteś człowiekiem :). A ponadto, na podstawie posiadanego systemu zostanie ujawnione ...z którym dystrybutorem lub dealerem masz konszachty, dlaczego Twoje posty mają taki a nie inny kontekst, jakiego jesteś wyznania etc. :).

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Przecież moderacja dobrze wie,i moim zdaniem takie informacje powinny być ujawniane.

A słyszałeś o czymś takim jak zmienne IP przy każdorazowym logowaniu się w Neostradzie ?

To niby skąd moderacja ma wiedzieć kto zacz ? z fusów czy kryształowej kuli ?

A słyszałeś o czymś takim jak zmienne IP przy każdorazowym logowaniu się w Neostradzie ?

To niby skąd moderacja ma wiedzieć kto zacz ? z fusów czy kryształowej kuli ?

Nie wiem nie znam się,ale Ty widzę jesteś obeznany w temacie.

marslo - faktem jest, że w dużym stopniu przyczyniłeś się do powstania bałaganu w tym wątku, pośrednio akceptując takie a nie inne zachowania. Przypomnij sobie jak długo odmawiałeś banowania rozrabiających userów (których zachowania były często wprost skandaliczne), traktując to jako swego rodzaju ujmę na honorze.

Tymczasem wystarczy zbanować kilka osób i jasno zakomunikować swoje stanowisko, aby w wątku zapanował spokój. Ja w swoim wątku, prowadzonym chyba z 10 lat, mam zbanowanych zaledwie 12 osób, i jest całkowity spokój. Żadnego trollowania, żadnych ataków personalnych i pyskówek. Kilka osób próbowało, dostało od razu bana i reszta ten fakt zanotowała.

Moim zdaniem nie ma się co krygować, tylko osoby które nie potrafią prowadzić dyskusji na poziomie od razu wypraszać. Dla dobra pozostałych 99% userów, którzy przychodzą na forum miło spędzić czas i pielęgnować swoje hobby, a nie po aby tracić czas i nerwy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przyjmuje te krytyke, pisalem juz do Vittorio to samo.

Jednak moderacja usunela ten post z niewiadomego powodu. Moze dlatego,ze napisalem w nim, ze Stasio zbanowal mnie bez powodu w swoim watku o najlepszych dakach i wysylal obrazliwe maile na priv?

Chyba dla jasnosci warto , aby wszyscy o tym wiedzieli . Dla mnie to jest prywatna porazka, ze jestem zmuszony stosowac ban zamiast odpowedzialnosci za swoje sady poszczegolnych uzytkownikow.

Konto w trakcie usuwania

wysylal obrazliwe maile na priv

Takie praktyki powinny być upubliczniane,i napiętnowane,a autor takich maili powinien mieć dożywotniego bana.

Dwulicowe chamy nie powinni mieć tutaj wstępu,właśnie na PW często pewne osoby pokazują swoją prawdziwą naturę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.