Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

No to Moderacja dzisiaj po paru głębszych jest, bo teraz to już faktycznie nic się kupy nie trzyma :)

Pijani to mało powiedziane...

Gdzie moje wykresy pomiarowe ...buuuuu:(((

No to zupełnie bez sensu..

Konflikt został ...a żarty usunęli ...

Hej moderacjo...WTF

CIR czy możemy Ciebie wybrać na Często Inteligentnie i Rezolutnie ( CIR) moderuję;)))

Grzegorz, przypominam, to nie jest watek o akustyce pokoi, a mojego w szczegolnosci.

Prosze staraj sie respektowac zasady, ulatwimy sobie komunikacje na forum.

Przeciez mozesz w kazdej chwili zalozyc odpowiedni watek o akustyce i zamieszczac tam swoje wykresy.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Grzegorz, przypominam, to nie jest watek o akustyce pokoi, a mojego w szczegolnosci.

Prosze staraj sie respektowac zasady, ulatwimy sobie komunikacje na forum

Oczywiście ;)) wybacz ...pijany byłem wczoraj...:(((

Kolego opisalem to wiele razy, gram z W20 po usb , kabel jcat reference custom, wylaczone zasilanie w W20.

wiem, że dsd potrzebuje tylko usb, może nie sprecyzowałem odpowiednio, chodzi o to czy przy rezygnacji z układu pcm nadal daje się wyprowadzić spdif, może twój dac posiada taką funkcjonalność, jeśli tego znowu gdzieś nie doczytałem i mnie zganisz przyjmę na klatę ;)

Teoretycznie, sygnał DSD można podawać także przez SPDIF (upakowany w kontenerze DoP). Nie wiem jednak, czy Łukasz oferuje taką opcję, czy przetworniki DSD only nie są z automatu także USB only.

Musisz pisać do Łukasza.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Lampi DSD nie ma funkcjonalności konwertera USB -> SPDIF - prościej jest nabyć taki konwerter.

moglem napisac wprowadzic zamiast "wyprowadzic", konwerter mam, chodzi o jego podlaczenie do daca, zamiast pcm

Można podawać także poprzez skrętkę, poprzez HDMI, a nawet jak ktoś się bardzo uprze i będzie cierpliwy,

to dowolną zawartość DSD może zapisać na kartce papieru - tutaj koledze nie chodziło o interface wejściowy,

a o to, czy LAMPI DSD ma wyjście cyfrowe w standardzie SPDIF. Wejście USB i wyjście SPDIF, czyli funkcja

konwertera.

Wpis nieaktualny. :)

Kompletnie Cię nie rozumiem - masz wyjście USB i wpinasz w nie konwerter USB-SPDIF

i chciałbyś aby DAC miał takie wejście. A wywal ten konwerter i podepnij się bezpośrednio

USB - USB , a ew. program odtwarzający zamieni Ci PCM na DSD.

Tu macie zdjęcia wersji Golden Gate. Wygląda dobrze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Można podawać także poprzez skrętkę, poprzez HDMI, a nawet jak ktoś się bardzo uprze i będzie cierpliwy,

to dowolną zawartość DSD może zapisać na kartce papieru - tutaj koledze nie chodziło o interface wejściowy,

a o to, czy LAMPI DSD ma wyjście cyfrowe w standardzie SPDIF. Wejście USB i wyjście SPDIF, czyli funkcja

konwertera.

Wpis nieaktualny. :)

Kompletnie Cię nie rozumiem - masz wyjście USB i wpinasz w nie konwerter USB-SPDIF

i chciałbyś aby DAC miał takie wejście. A wywal ten konwerter i podepnij się bezpośrednio

USB - USB , a ew. program odtwarzający zamieni Ci PCM na DSD.

do komputera mozna podlaczyc konwerter i osobno dac, dwa kable usb do komputera to chyba nie problem;)

Wtedy pilotem w dacu wybieramy dsd lub spdif, mamy dwa sterowniki zanstalowane w komputerze do dwoch roznych urzadzen i w danych aplikacjach do odtwarzania mozna wybrac sterownik urzadzenia ktore chcemy uzywac

Czyli to taki troche przerobiony Big7 dodano kilka bajerow za spora kase i zrobiono normalne plytki. Nie sadze aby to byl przelom w graniu w porownaniu do Big7 ktory byl przelomem.

Jaka cena, ktos sie orientuje?

Ukryta Zawartość

72 tyś PLN do czegoś w końcu zobowiązuje.

Ukryta Zawartość

Czyli jakies 17.5K EU, na moje oko ( nie zeby zle zyczyc Lampizatorowi) ale zaczyna wyplywac chyba na mielizny, mysle ze stare DAC-e DCS-a moga byc bardzo juz mocna konkurencja dzwiekowa. A w kategoriach rozdzielczosci te DAC-e z pewnoscia Lampiego walcuja na cienki placek.

Jestes w bledzie drogi Stasiu moim zdaniem, Fontanna tyle wyjsciowo kosztowala i nie zamienilbym jej nawet na Vivaldiego.

DCS to jest calkiem odmienna szkola dzwieku, moze jest dla Ciebie wzorem dla mnie w zadnym razie, pisalem w Jarka watku dlaczego.

Konto w trakcie usuwania

Jestes w bledzie drogi Stasiu moim zdaniem, moja Fontanna tyle wyjsciowo kosztowala i nie zamienilbym jej nawet na Vivaldiego.

DCS to jest calkiem odmienna szkola dzwieku, moze jest dla Ciebie wzorem dla mnie w zadnym razie, pisalem w Jarka watku dlaczego.

No nie wiem czy w bledzie Mariusz, to wszystko jest wzgledne, to TYLKO moje spojrzenie staram sie byc obiektywny. Lampizator to nie jest mistrzostwo swiata za te pieniadze juz, ale przyznam ze dalej jest to atrakcyjna oferta, tylko ze znacznie mniej.

Nie zapomnij ze mamy juz za te pieniadze tez Berkeley Alpha DAC Reference Series ponoc gra wybitnie...;) Tylko ze nikt go w Polsce chyba jeszcze nie sluchal, ale widzac troche jego konstrukcje to moze byc wymiatacz pierwszej kategorii no i zagra 99% softwaru muzycznego dobrze w PCM a nie jeden procent dobrze w DSD ;) wiec...;)

Berkeley Alpha DAC Reference Series

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Skad masz te cene Moreno?

Z cennika;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z cennika;-)

Ukryta Zawartość

Minus standardowe 20%, zgodnie z ta strona.

Czyli za GG ok 57- 58 k , drogo, ale do Metronome i Vavaldiego jeszcze daleko.

Trza posluchac i ocenic.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tez bym go chetnie sprobowal, ale olewaja nasz rynek to i my ich olejmy.

Ale po co chcesz go słuchać?!

"To jest jakiś totalny shit , on nie ma nawet wejścia USB !!!"

A jak powszechnie wiadomo "no usb , no fun" ;)

I jeszcze piszą takie skandaliczne rzeczy :

"Careful consideration was also given to providing the highest possible fidelity reproduction of DSD files by the Alpha DAC Reference Series. 99+% of modern DAC’s, including the Alpha DAC Reference Series, use multi-bit D/A converters because they provide better performance than 1-bit converters - even DAC’s who advertise “native” DSD compatibility. So, at some point, the 1-bit DSD stream must be converted to multi-bit for all of those DAC’s.

We could, like many other manufacturers, convert 1-bit DSD to multi-bit within the Alpha DAC Reference Series and show “DSD” in the front panel display. That would be the easiest approach from a marketing standpoint and would also be very simple and low in cost to implement. But that approach would also mean increasing the amount of processing in the DAC during playback which would degrade audio quality, and audio quality is the reason the Alpha DAC Reference Series exists..."

Zas EMM Labs DAC2X wydaje sie byc jak dla mnie gorzej grajacym urzadzeniem niz Big7 chociaz rozdzielczosc EMM jest znowu na duzo wyzszym poziomie, to jednak wydaje mi sie ze gra on bardziej kwadratowym dzwiekiem niz Big7. Ale z pewnoscia Lampi juz sam na arenie cenowej nie bedzie w moim mniemaniu stare DCS-y oraz nowe Berkalay-a to MOCNA konkurencja.

Ale po co chcesz go słuchać?!

"To jest jakiś totalny shit , on nie ma nawet wejścia USB !!!"

A jak powszechnie wiadomo "no usb , no fun" ;)

To wszystko Jarek nie jest takie jednowymiarowe, konstrktor Chorda Hugo uznaje polaczenie optyczne za najlepsze.

Kazdy sprzet ma jakies swoje polaczenie najmocniejsze.

Ja z racji w20 preferuje usb.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja z racji w20 preferuje usb.

Nie pisałem konkretnie o tym jak Ty łączysz transport z dac.

Pisałem o tym co na forum jest lansowane przez niektóre (wiadome) osoby jako jedyne słuszne połączenie w naszej galaktyce.

Znaczy się w tym Berkeley w ich jaskiniach siedzą jakieś jełopy ?

Poza tym chyba nie znają jęz. polskiego i nie czytali jeszcze objawień na naszym forum, stąd pewnie błądzą w ciemnościach i czeluściach audio i nie mogą znaleźć gniazda USB ;)

Dodatkowo kilku głuchych i niedouczonych leszczy z "Absolute Sound" dało mu jakąś nagrodę.

I to za co ?! Za dźwięk !

A tak na poważnie to ja chętnie bym posłuchał tego sprzętu.

I chyba go ściągnę na test.

Problem tylko w tym ,że nie mają chyba dealera w EU.

Dopytam w temacie ...

Zas EMM Labs DAC2X wydaje sie byc jak dla mnie gorzej grajacym urzadzeniem niz Big7 chociaz rozdzielczosc EMM jest znowu na duzo wyzszym poziomie, to jednak wydaje mi sie ze gra on bardziej kwadratowym dzwiekiem niz Big7. Ale z pewnoscia Lampi juz sam na arenie cenowej nie bedzie w moim mniemaniu stare DCS-y oraz nowe Berkalay-a to MOCNA konkurencja.

Może następca DAC2X zagra lepiej, bo zdaje się będzie miał całkowicie przerobioną sekcję analogową i cyfrową. Z tym że nowy referencyjny DAC EMM Labs będzie kosztował jakieś 100 tys zł (bez cła i VAT).

Ukryta Zawartość

Wychodzi na to, że GG to okazja ;)

Berkeley Alpha DAC Reference Series

Czy Berkely kwalifikuje się do zakładki hi-end?

Z tego co wiem firma ta wykorzystuje komercyjne konwertery AD1955, czy kostka AD1955 to już hi-end?

Firmy takie jak EMM Labs czy Lampizator (ten drugi przynajmniej w zakresie formatu DSD) projektują własne rozwiązania DAC.

Ukryta Zawartość

Ale wy się podniecacie tym znaczkiem...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Czy Berkely kwalifikuje się do zakładki hi-end?

Z tego co wiem firma ta wykorzystuje komercyjne konwertery AD1955.

To zapytaj sie kolesi z Audio Nota ktorzy sobie krzycza 50k funtow w zwyz, za DAC-a i robia go na zabytkowym AD1865, czy to jest Hi-Fi? ;)

A moze to top High-End? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.