Skocz do zawartości
IGNORED

Wyjście pre out

maniek_150

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam amplituner kd Yamaha 773 pytanie dotyczy wyjść pre out front

Wszyscy mówią i piszą że jakość tych wyjść w amplitunerach budżetowych do 2000 -3000 tyś zł jest kiepska. Zastanawia mnie skoro są kiepskie czy nie lepiej jest podłączyć kolumny frontowe bezpośrednio pod amplituner w bi-amp niż inwestować w wzmacniacz stereo i dopiero fronty podłączyć pod wzmacniacz

https://www.audiostereo.pl/topic/111881-wyj%C5%9Bcie-pre-out/

Takie jest najlepsze podłączenie ale jak wzmacniacz nie ma wejscia bezpośrednio na końcówke mocy to podłącza się w wejście liniowe np aux . Ja tak próbowałem ale wtedy dzwięk idzie przez dwa przedwzmacniacze i jakość kiszka. A na dodatek w moim wzmacniaczu głośność trzeba ustawić na min. Połowe skali żeby dobrze skalibrować zestaw. A to krok do spalenia kolumn przy niechcącym przełączeniu we wzmacniaczu na inne źródło

Po to masz wzmacniacz, żeby wszystkie źródła dźwięku podłączać pod niego, a nie pod amplituner. Więc o jakiej słabej jakości mówisz ?

Sygnał z amplitunera puszczasz jedynie gdy oglądasz filmy albo słuchasz radia, a wszystkie inne źródła idą przez sam wzmacniacz.

Maniek .

post nr 5 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A na dodatek w moim wzmacniaczu głośność trzeba ustawić na min. Połowe skali żeby dobrze skalibrować zestaw.

To nie problem , mocy jest i tak dużo . W moim przypadku też tak było , wzmacniacz ustawiony na maksa ( na maksa na godzinę 15 - stą ) , a kalibracja automatyczna wariowała , zrobiłem na 12- stą i OK ( Yamaha 396 ) , następcę tej Yamahy też ustawiłem na " mniej " .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak ja to wszystko rozumiem jak podłączyć wzmacniacz z amplitunerem do słuchania stereo. Tylko chodziło mi o coś innego może żle się wyraziłem w poście.

Jak wiadomo w kinie też bardzo ważną role spełniają kolumny frontowe a jakość wyjść pre out jest kiepska, więc czy nie lepiej w kinie zagrają kolumny front podłączone w bi amp do amplitunera niż przez kiepskie wyjście pre out do wzmacniacza.

Jak wiadomo w kinie też bardzo ważną role spełniają kolumny frontowe a jakość wyjść pre out jest kiepska, więc czy nie lepiej w kinie zagrają kolumny front podłączone w bi amp do amplitunera niż przez kiepskie wyjście pre out do wzmacniacza.

W KD będzie lepiej , gdy kolumny frontowe będą podłączone pod wzmacniacz stereo zintegrowany , niż bi- amping amplitunera , sam dokonaj prób i sprawdź .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.