Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy pijany kierowca zawsze widzi winnego, ale nie w sobie, a w rozjechanym przechodniu, gliniarzu czy przedszkolance, która tłukła go w młodości łopatką po łbie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ja nie mam na myśli tylko kolegi @wireless. Mam na myśli również innych, którzy co kilka stron proszą o adres mailowy do wykasowania konta.

Ale ciągle mają "nakaz" pisania dyrdymałów.

A Ty też masz ten nakaz? O to Ci chodzi? To nie pisz...

Ale co do tego mają te przysłowiowe patologie w policji?

W ogóle co do tego ma cokolwiek? :)

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Moderatorzy

Wskazuję tylko na Wasze problemy.

Widzisz część z nas wskazuje na problemy tego forum, bo lubi to miejsce (lub pozostał jeszcze sentyment) i chce by się zmieniło in plus - Ty, sittek, parantula uważacie, że nie ma sensu robić tego publicznie i krytykujecie taką postawę.

Natomiast Ty wsakuzjesz nasze problemy w nikomu nie znanym celu i jest to Ok i ma to sens :)?

-----------------

To nie pisz...

Co to, wewnętrzna moderacja neomamuta? Robi się ciekawie. Walczymy z czymś a potem robimy to samo?

i chce by się zmieniło in plus - Ty, sittek, parantula uważacie, że nie ma sensu robić tego publicznie i krytykujecie taką postawę.

Na pewno in plus czy po "naszemu"? Jak zauważyłem wskazujecie problemy, które tak naprawdę sami generujecie. Dorabiacie własną ideologię do problemu który ktoś sam stworzył. I nakręcacie się nawzajem.

Ale ja widzę problemy. Wszystko już wcześniej zostało napisane. Jak poszukasz, to moje uwagi są zgłoszone w maju.

Ty nic nie zmienisz, ja nic nie zmienię, ciągłą bufonadą a tym bardziej chamstwem.

Zaglądam na bocznicę jak do przysłowiowego ZOO. Jak mam słaby humor, czytam parę wpisów i już mam banana.

Zmieni się in + tylko w tedy, kiedy wszyscy będą się trzymać swoich zakładek i pomimo wad jakie panują w tych zakładkach, będą pisać o swoich doświadczeniach audio.

Widzisz część z nas wskazuje na problemy tego forum, bo lubi to miejsce (lub pozostał jeszcze sentyment) i chce by się zmieniło in plus -

Naprawdę lubi to miejsce? Bez jaj.

Widzisz część z nas wskazuje na problemy tego forum, bo lubi to miejsce (lub pozostał jeszcze sentyment) i chce by się zmieniło in plus -

Ja też pisałem to co mi się tu nie podoba. M.in. o zalewie setek identycznych postów młodych, intelektualnie pryszczatych znerwicowanych "audiofilów" chcących porady na wczoraj co do zakupu sprzętu za max 500 złotych. Jak dla mnie są to albo leniwe małolaty chcące aby wszystko za nich zrobić albo naganiacze na aukcje; i takich trzeba tępić.

Poza tym wskażcie mi choć jedno poważne forum, gdzie w ten sposób, jak tutaj, dla mnie dość infantylny, publicznie dyskutuje się z moderatorami, o Dyrekcji nie wspomnę. Tam każdy po drugim poście miałby bana na IP i po zawodach. I nikt by się z takim nie pierdzielił. Za łeb i won. Cieszcie się więc, że chcą z wami kulturalnie gadać.

• Moderatorzy

Na pewno in plus czy po "naszemu"? Jak zauważyłem wskazujecie problemy, które tak naprawdę sami generujecie. Dorabiacie własną ideologię do problemu który ktoś sam stworzył. I nakręcacie się nawzajem.

Tylko zrozum, że ja jak i spora cześć użytkowników, którzy sprzeciwiają się obecnemu stanu rzeczy (wbrew temu co sądzisz Ty, hiaro, jello i kliku innych forumowiczów) nie mają na celu "wyrzucić paltona bo wtedy będzie dobrze". Absolutnie nie - palton i józwa powinni przestać pełnić funkcję moderatora, ponieważ przez (conajmniej) ostatni rok wykazywali się stronniczością, butą, nie potrafili zaprowadzić porządku na forum, a wręcz go burzyli swoim zachowaniem. Nie są w stanie łagodzić napięć, dają się ponosić emocjom itd. Konflikt z SA po prostu pokazuje ich od najgorszej strony - Ich dewiza to albo jesteś z nami, albo dwulicowy cham i troll któremu wyprano mózg. Jeżeli właściciele forum godzą się na taki stan rzeczy nic się tu nie zmieni - bo niesmak po ekscesach tego duetu nic już chyba nie jest w stanie przyćmić, oprócz ich rezygnacji lub usunięcia ze stanowiska. Ale to nie uzdrowi forum tylko będzie PIERWSZYM krokiem do wprowadzenia zmian, które mogą poprawić funkcjonowanie AS. Zresztą pisałem to ja i kilku innych forumowiczów kilka(naście?) razy w tym i kilku innych wątkach. Jakie konkretnie zmiany? - lista propozycji również powstała i nie sprowadza się do usunięcia Paltona.

-----------------

>>sittek

Wpadasz nie wiadomo skąd, wszystkich rozstawiasz po kątach, krytykujesz wszystkich i dziwisz się, że dyskusja przebiega w takim tonie? To tak jak w tej reklamie: Wszyscy mają Mambę? Mam i ja! Jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz. Po co się wypowiadasz? Kazał ci ktoś?

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

bo niesmak po ekscesach tego duetu nic już chyba nie jest w stanie przyćmić,

Piszesz chyba o duecie SA i Szymon (wraz z żoną, pracownikami i ich klonami), sorry znaczy "drużyna pierścienia".

Ja widzę to inaczej. Jak "drużynie pierścienia" się postawisz, to biada oj biada.

Edytowane przez hi_aro

Mówi o Paltonie i Jozwie... Ludzie nie wiecie o co chodzi i się wypowiadacie...

>>sittek

Jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz. Po co się wypowiadasz? Kazał ci ktoś?

A co, zabronisz mi? A tobie ktoś kazał? Może SA? Sam możesz obrażać i kopać? Przecież widać doskonale jak dziobiecie przed SA i znaleźliście sobie ofiarę w postaci Roberta.

Poza tym jestem tu dłużej od ciebie.

palton i józwa powinni przestać pełnić funkcję moderatora, ponieważ przez (conajmniej) ostatni rok wykazywali się stronniczością, butą, nie potrafili zaprowadzić porządku na forum, a wręcz go burzyli swoim zachowaniem. Nie są w stanie łagodzić napięć

Na każdym szanującym się forum nigdy nie rozmawia się o moderacji. Zauważyłem, że za bardzo chcieli tłumaczyć się ze swoich decyzji. I to był ich największy błąd.

• Moderatorzy

A co, zabronisz mi? A tobie ktoś kazał? Może SA?

Skąd u Ciebie takie myślenie? Gdzie wy ludzie nabieracie takich odruchów, że od razu uważacie że ktoś tu komuś KAŻE pisać. Jak Ty sobie to wyobrażasz? SA siedzi z pejczem nad neomamutem i mu każe pisać? Neomamut jest pozbawiony własnej woli? Czy może zgodnie z hipotezą przywołanego przez Ciebie Roberta "ma wyprany mózg"?

Na każdym szanującym się forum nigdy nie rozmawia się o moderacji. Zauważyłem, że za bardzo chcieli tłumaczyć się ze swoich decyzji. I to był ich największy błąd.

Tak tylko mówić o obecnym stania na AS że to "szanujące" się forum to nadużycie. Na każdym szanującym się forum moderacja potrafi zaprowadzić skutecznie porządek, nie daje latami trolom pokroju excela niszczyć zakładki analog itp. nie nadinterpretacje wykroczeń wedle własnych animozji, nie tworzy list dwulicowych chamów itp, itd.

-----------------

od razu uważacie że ktoś tu komuś KAŻE pisać. Jak Ty sobie to wyobrażasz? SA siedzi z pejczem nad neomamutem i mu każe pisać? Neomamut jest pozbawiony własnej woli?

Chyba rozumu i nawiasem mówiąc podstaw gramatyki; wystarczy zresztą poczytać w jaki sposób odnosi się do Administratora i w jaki prostacki sposób ustawia go po kątach. Kto normalny, bez wsparcia, tak się zachowuje?

Czyli co, macie kupe innych zajęć? To proszę podać stanowisko i napisać: nie będzie żadnych zmian i jest po temacie. Inna sprawa, że podawanie odpowiedzi w takim stylu świadczy o lekcewarzeniu forumowiczów, a bez nich forum nie istnieje. Proszę w takim razie zagonić moderację do roboty, niech przewalą wątek i spiszą wszelkie propozycję. Sami żeście sobie naważyli piwa, więc trzeba je teraz wypić. I proszę mi nie mówić, że tego jest za dużo, bo ja wiem, jak sporo jest do zrobienia. Ale wie Pan... samo się nie zrobi... Pytanie jest takie, czy przypadkiem przykład nierubstwa nie przyszedł od góry?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Tak tylko mówić o obecnym stania na AS że to "szanujące" się forum to nadużycie.

To po co tu jesteście skoro dla was to forum jest do dupy? A może sami je rozpieprzyliście i teraz szukacie winnych? Pisanie o audio stało się już nudne więc trzeba było znaleźć coś ciekawszego? Przecież w ostatnich postach SA sam się prosił o bana, a wy bronicie go jak jakiegoś guru? Kto zaczął prać brudy na otwartym forum? Nie dociera to do was, że schrzaniliście sprawę?

Skąd u Ciebie takie myślenie? Gdzie wy ludzie nabieracie takich odruchów, że od razu uważacie że ktoś tu komuś KAŻE pisać. Jak Ty sobie to wyobrażasz?

Ja sobie wyobrażam to tak, że oburzeni na paltona i żądający jego wywalenia to ci, którzy są kumplami SA oraz dostali od Roberta ostrzeżenia. Jeśli się mylę to popraw mnie.

I dodam, że nie raz, gdy przegiąłem, dostawałem punkty karne od Sławka czy Roberta.

I nadal ich szanuję i nie wieszam ich na pierwszym napotkanym drzewie.

• Moderatorzy

Chyba rozumu i nawiasem mówiąc podstaw gramatyki; wystarczy zresztą poczytać w jaki sposób odnosi się do Administratora i w jaki prostacki sposób ustawia go po kątach. Kto normalny, bez wsparcia, tak się zachowuje?

Ale czemu ma świadczyć przytoczony przez Ciebie post neomamuta? To jest wg. Ciebie przykład "obrażania i kopania"? Dla mnie to jasne postawienie sprawy i gdybym od adwersarza rozmowy otrzymał taki wpis nijak nie zakwalifikował bym go jako obraźliwy.

Gdybyś mógł jeszcze tylko rozwinąć ten konstrukt filozoficzny:

Kto normalny, bez wsparcia, tak się zachowuje?

Albo ktoś jest nienormalny - albo ma wsparcie (kogo? czego?). Serio tego nie rozumiem: brak "wsparcia" implikuje nienormalność w sytuacji gdy nie zgadzamy się z moderacją? To aż boję się spytać czyje ja posiadam "wsparcie" w Twoich oczach i kto mi każe to pisać...

-----------------

>>sittek

Piszę tu z własnej woli, to raczej Ty chyba zostałeś wyznaczony do jakiejś roboty. Szanujesz Paltona i Jozwe za manipulowanie dyskusją, za punktowanie/banowanie tych, co się nie zgadzają z ich zdaniem/poglądami, za usuwanie dowodów/postów/tematów, za parcie na szkło? No to pogratulować. No to szanuj, może zostaniesz moderatorem...

Gość rochu

(Konto usunięte)

No to szanuj, może zostaniesz moderatorem...

Nie dziwię się, że jest taki wysyp wiernopoddańczych PW z poparciem o cztym spominał tutaj jeden z moderatorów

Jak w dawnej Galicji - "przy Tobie Najjaśniejszy Panie stoimy i przy Tobie stać zawsze pragniemy".; )

Wielu chce wyzyskać trudną sytuację i zrobić karierę albo chociaż zdobyć kilka pozytywów u władzy.

Od zera do bohatera.

Edytowane przez rochu
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Po lekturze treści tego wątku rozumiem, że Stary Audiofil, SzuB, neomammut, SVART, Szymon, Keef'98 ,jar1,masza1968, GratefullDe ,dio ,plastik1989, jamówię , twonk, grynio, Wireless, zamiast Paltona, powinni zostać moderatorami?

Po co krzyczeć jak baba? Wystarczy zachować się jak prawdziwy facet.

No niestety g...o rozumiesz,po festiwalu domysłów i zwyczajnych pomówień,które ci się udało wyprodukować na paru stronach,nie powinienem w ogóle odnosić się do twojej twóczości,ale ponieważ czepiasz się mnie to napiszę:

Znajdź jeden akapit mojego autorstwa,w którym zgłaszam swoje aspiracje do stanowiska moda.

Znajdź jeden akapit,w którym opisuję,że zgnilizna AS,to tylko konflikt modów z SA

Jeśli nie znajdziesz znaczy to,że jesteś manipulatorem,kłamcą i zwykłym zadymiarzem.

Teraz wróć parę stron wstecz i poczytaj mój post z propozycjami moderatorów,oraz moją deklaracją,że mnie kompletnie nie interesują jakiekolwiek zaszczyty na tym forum a jak nie dajesz rady,to zatrudnij tłumacza.

Teraz oczekuję,że przprosisz,inaczej uznam,że zależało ci tylko na kolejnej zadymie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zgadza się aspirujących do funkcji należy szukać raczej pośród tych co teraz klaskają i cmokają i są za.

Raczej nikt z oponentów wobec obecnie tu panujących do moderowania nie da się namówić.

Co jest okolicznością nader smutną bo być może nieco świeżego spojrzenia przydałoby się na tym forum bardzo.

Edytowane przez rochu

Komentatorzy to ludzie, którzy drapią innych kiedy ich samych coś zaswędzi *. Przy czym na bocznicy świąd dotyka coraz więcej osób.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

No, chłopaki, widzę,że się wam w gaciach zagotowało i macie jakiś problem, ale chyba tylko ze sobą. Ktoś ośmielił się mieć własne zdanie, oczywiście odmienne od waszego, dziwnie zbieżnego. Jak widzę gdy nie wiecie co napisać to zaczynacie rzucac oskarżeniami, że manipuluję, że jestem przez kogoś nasłany. Dobre, uważacie, że każdy musi działać według waszego sposobu?

Napisałem kilka słów OD SIEBIE i nagle okazało się, że jestem pod obstrzałem ekipy wzajemnej adoracji? Że chcę być moderatorem? To było najlepsze :-) Co jeszcze wymyślicie, co tam sobie wymóżdżycie? No dawajcie, chętnie poczytam i się pośmieję.

A może nie interesują mnie wasze prywatne sprawy, wasze wojenki i podjazdy a tylko jestem zniesmaczony tym co tu się dzieje?

Nie, to już nie może być prawdą, no bo jak? Trzeba szukać na siłę podtekstów, ukrytych zamiarów. Trzeba walczyć. Nieważne, że już pewnie sami nie wiecie o co ? Ważne aby najpierw prowokować, a potem płacząc wniebogłosy wytykać innym błędy.

@plastik1989 - jeżeli nie wiesz na czym polega słowny szacunek do innych, a tym bardziej do administratora, i niczego zdrożnego nie zauważyłeś w prostackiej wypowiedzi neomamuta, to jest mi bardzo przykro. Widocznie współczesne dzieci internetu tak mają. Dwa razy tłumaczyć nie będę. Rozumiem, dowaliłem się do twojego kumpla i teraz muszę oberwać. Dla zasady.

@neomammut szanuję moderatorów dlatego, że akceptuję warunki forum, jakie zostały tu narzucone. Gdybym tego nie robił to bym tu nie był. Krzywe teksty że zostałem wyznaczony do jakiejś roboty sobie daruj.

@rochu, te słowa o wiernopoddaństwie i zerze były skierowane do mnie?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Komentatorzy to ludzie, którzy drapią innych kiedy ich samych coś zaswędzi *. Przy czym na bocznicy świąd dotyka coraz więcej osób.

Może trzeba znaleźć źródło tej zarazy?

Edytowane przez rochu
Gość rochu

(Konto usunięte)

Wybacz , ale kim ty jesteś aby od kogoś wymagać odpowiedzi na swoje pytanie?

Wpadłeś tutaj, w środek wątku, który chyba nie do końca ogarniasz i chcesz robić jakies swoje porządki.

Ktoś cie o to prosił?

Edytowane przez rochu
Gość jamówię

(Konto usunięte)

No, chłopaki, widzę,że się wam w gaciach zagotowało i macie jakiś problem, ale chyba tylko ze sobą. Ktoś ośmielił się mieć własne zdanie, oczywiście odmienne od waszego, dziwnie zbieżnego. Jak widzę gdy nie wiecie co napisać to zaczynacie rzucac oskarżeniami, że manipuluję, że jestem przez kogoś nasłany. Dobre, uważacie, że każdy musi działać według waszego sposobu?

Napisałem kilka słów OD SIEBIE i nagle okazało się, że jestem pod obstrzałem ekipy wzajemnej adoracji? Że chcę być moderatorem? To było najlepsze :-) Co jeszcze wymyślicie, co tam sobie wymóżdżycie? No dawajcie, chętnie poczytam i się pośmieję.

A może nie interesują mnie wasze prywatne sprawy

A może mnie nie interesują twoje pomówienia?

Do mojego wpisu się nie odniosłeś,bo zwyczajnie nakłamałeś i zamiast z twarzą z tego wyjśc i napisać sorry zagalopowałem się,to dalej brniesz w oparach absurdu.

Co do argumentu o pisaniu paru słów od siebie,to nie widzę w tym nic osobliwego,bo tak pisze tu większość,ale to nie usprawiedliwia twoich projekcji i tego co sobie wymyśliłeś a pisząc o mnie,że chcę zostać modem zwyczajnie kłamiesz,czego dowedem jest mój wpis parę stron w cześniej.

Na koniec jak brakuje ci argumentów,to po prostu nie pisz bo twoje opinie o tym czy się komuś zagotowało,czy nie zagotowało w gaciach guzik mnie obchodzą. Rozumiem,że cenisz działania obecnej moderacji a w szczególności dwóch jej przedstawicieli,szanuję to masz do tego prawo,ale jeśli dalej chcesz pisać o postawie pewnego pana,to bądź przygotowany,że w ktoś wklei scan z sygnaturką jaką sobie ten pan zafundował w swoim profilu i swój idealny świat runie.

Wybacz , ale kim ty jesteś aby od kogoś wymagać odpowiedzi na swoje pytanie?

Wpadłeś tutaj, w środek wątku, który chyba nie do końca ogarniasz i chcesz robić jakies swoje porządki.

Ktoś cie o to prosił?

A kim TY jesteś, żeby decydować o tym kto i co ma w tym temacie pisać?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.