Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kto chce wyciągnie wnioski. Faktem jest że nie masz żadnych dowodów na to że czymkolwiek handluje. Zresztą nawet jakbym chciał to nie mam na to czasu.

Edytowane przez discomaniac71

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na razie jeden :)

Ojej, no coś takiego...

Kto chce wyciągnie wnioski.

Człowieku, za grosz wstydu nie masz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Komentarze do aukcji: bezcenne :). Jak bym takie widział przez zakupem (zawsze sprawdzam) u nieznajomego sprzedawcy, to trzymałbym się od niego z dala, choćby miał "złoto" w cenie "aluminium" :). Potem oczywiście by się okazalo, że to faktycznie "aluminium", a nie "złoto" :). Parantulla, a możesz proszę wziąć również na stół Twoje konta i sprzedaże oraz nieuczciwych kontraktujących - wszystko się na pewno wyjaśni, a i będzie arcyciekawie. Od razu piszę, nie widziałem na oczy i nie znam kompletnie Diskomaniaka.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widzę, że mamy dwie bazarowe przekupy na forum, które zaciekle walczą o klientów na swój szrot.

Jeśli także mnie masz na myśli to nigdy nie aspirowałem do tego aby konkurować z parantullą w dziedzinie handlu. Czy to na Allegro czy to na forum. Zwyczajnie nie zajmuję się tym i nigdy nie zajmowałem. Zresztą o to kim jestem i czym się zajmuje możesz zapytać kolegów z Krakowa. Gdybyś miał wątpliwości co do konkretnych osób że mogą być stronniczy to jest ich kilkudziesięciu. Nie tylko z Krakowa ale także ze Śląska i Warszawy. Zawsze można zapytać co najmniej kilku osób. Od niedawna na spotkania zaczęli przyjeżdżać stary audiofil i neomammut. I to jest ta subtelna różnica pomiędzy mną a atakującym parantullą którego nikt nie zna i - jak sądzę po komentarzach na Allegro i wypowiedziach na forum - nie chce poznać. Wcale się temu nie dziwię.

Edytowane przez discomaniac71

Sioło Stiepanczykowo to chyba w Rosji, więc uwaga trochę bez sensu.

Czy to tylko mi się wydaje że klepiesz w klawiaturę bez zadania sobie trudu przeczytania i prześledzenia wątku?

Sittek jak nie wiesz o co chodzi to najzwyczajniej zamilcz.........

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Wybacz @parantulla, ale jak sam zajmujesz się handlem internetowym w tej samej branży co @discomaniak71, to Twoje zaciekłe ataki na innego sprzedawcę są co najmniej dwuznaczne moralnie. Twoja historia jako użytkownika, a przede wszystkim sprzedającego na alledrogo , podpowiada wprost, że prowadzisz prywatną wojenkę dla jasnego już celu.

Mnie nie możesz podejrzewać o sympatię dla @discomaniaka. Pobanował mnie w swych wątkach. Jednak ja potępiam jego perfidię występowania pod wieloma nickami na tym forum. I tylko dla tego. Ale widzę, że i w tej sprawie również nie jesteś od niego inny? Nie używasz własnych klonów?

Włodek.

Przecież bald był z Targówka w Warszawie a disko z jakiegoś Krakowa

A jednak mam źródło:- teksty o "nieudacznictwie" są przejawem zwykłego zakompleksienia:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

.Człowieku, za grosz wstydu nie masz?

W przeciwieństwie do ciebie nie mam się czego wstydzić. Kilkadziesiąt razy prosiłem cię o linki do trwających lub zakończonych aukcji allegro gdzie sprzedaję cokolwiek z audio na skalę masową. Nigdy takich linków nie wkleiłeś bo ich nie ma. Jeśli kiedykolwiek cokolwiek sprzedawałem to wyłącznie dlatego że chciałem coś zmienić w systemie. W czasie kiedy ten system powstawał. Były to pojedyncze elementy toru w ilościach kilku sztuk w ciągu kilku lat. Tak jak robią to setki kolegów na forum. Mniej więcej od 5 lat system jest kompletny. Mam też coraz mniej czasu na pasję jaką jest audio. Rzadziej pojawiam się na spotkaniach.

Wybacz @parantulla, ale jak sam zajmujesz się handlem internetowym w tej samej branży co @discomaniak71, to Twoje zaciekłe ataki na innego sprzedawcę są co najmniej dwuznaczne moralnie. Twoja historia jako użytkownika, a przede wszystkim sprzedającego na alledrogo , podpowiada wprost, że prowadzisz prywatną wojenkę dla jasnego już celu.

Mnie nie możesz podejrzewać o sympatię dla @discomaniaka. Pobanował mnie w swych wątkach. Jednak ja potępiam jego perfidię występowania pod wieloma nickami na tym forum. I tylko dla tego. Ale widzę, że i w tej sprawie również nie jesteś od niego inny? Nie używasz własnych klonów?

Włodek.

Włodku, nie jestem, nie byłem i nigdy nie będę handlarzem. W żadnej dziedzinie. Prowadzę całkiem sporą agencję reklamową. Współpracuję z kobiecą prasą kolorową. Tworzę edytoriale, katalogi, foldery reklamowe itp. Zarabiam wystarczająco dobrze nie mam więc takiej potrzeby. Mogą to poświadczyć koledzy z Krakowa. Zapytaj np Koobala który działa w branży pokrewnej.

Kto chce wyciągnie wnioski.

Moje wnioski są takie, że wszystkie te negatywne komentarze wystawiły osoby dość prostej konstrukcji.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Czy to tylko mi się wydaje że klepiesz w klawiaturę bez zadania sobie trudu przeczytania i prześledzenia wątku?

Sittek jak nie wiesz o co chodzi to najzwyczajniej zamilcz.........

A co tu śledzić poza tym, że przyleciałeś ze skargą typu : "mamusiu, a oni mnie biją.." Sam nie potrafisz załatwić tak prostej sprawy, że musisz krzyczeć wniebogłosy? Całkowita kompromitacja.

Na Boga, jak na to wpadłeś Holmesie???

Zwyczajnie, przeczytałem.

Czyli to parantulla jest handlarzyną i coś sobie rekompensuje atakami ma discomaniaca71? Tak często bywa, że kto sam ma za uszami, ten najgłośniej wrzeszczy. Tak to wygląda z zewnątrz, szczególnie dla osób, które - jak ja - ani jednego, ani drugiego nie znają.

No to brawo!

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Całkowita kompromitacja.

Sam się kompromitujesz,komentując coś o czym nie masz bladego pojęcia!

Zachowujesz się jakbyś chciał na siłę coś wtrącić "od siebie nie znając tematu rozmowy" - to jest bardzo "infantylne" zachowanie........

Sam się kompromitujesz,komentując coś o czym nie masz bladego pojęcia!

Zachowujesz się jakbyś chciał na siłę coś wtrącić "od siebie nie znając tematu rozmowy" - to jest bardzo "infantylne" zachowanie........

Co w tym dziwnego? Skoro pisze się o swoich problemach na otwartym forum to należy spodziewać się jakiś komentarzy. Na tym polega forum. No chyba, że ktoś pisząc to, ma na celu zupełnie coś innego. Na przykład wywarcie presji na innej osobie, poniżenie jej w oczach osób niezorientowanych.

Poza tym jest to wątek techniczny, i nie wydaje mi się aby twój problem mieścił się w zakresie tego tematu.

Poza tym jest to wątek techniczny, i nie wydaje mi się aby twój problem mieścił się w zakresie tego tematu.

Mieści się bo dotyczy zachowania moderatora a "moderator z samej racji jego funkcji " jest przypisany do wątku technicznego.

Nie udały mi się prośby w wątku tematycznym dlatego podniosłem go w wątku technicznym .

Kończmy już nie ma o czym rozmawiać, rzeczywiście dalsze maglowanie tematu w wątku technicznym jest bez sensu.

Sprawę uznaję za za załatwioną.

E.O T.

Zanim zaczniecie kłapać dziobami bez pojęcia, najpierw znajdźcie chociaż jeden mój wpis na jakimkolwiek forum,

gdzie opisuję sprzęt, który aktualnie posiadam lub w niedalekiej będę wystawiał na sprzedaż.

Podpowiedź - gówno znajdziecie, bo o to zadbałem, żeby takich wpisów nigdzie nie było, tak na wszelki wypadek,

gdyby kiedyś jakaś szuja próbowała mnie udupić, żeby od siebie odwrócić uwagę albo kumplowi tyłek chronić.

Różnica pomiędzy mną, a kolegą uczciwym inaczej rżnącym bezczelnie głupa, że nie wie o co mi chodzi polega na tym,

że ja nie mam tutaj trzech kont i nie zakładam wątków oraz Klubów Miłośników gratów, które będę zaraz opychał.

Każdy jeden wpis kolegi discomaniac71 na tym forum jest mniej lub bardziej zawoalowaną reklamą jakiegoś truchła,

które wcześniej czy później będzie pchał do ludzi. Tak było z jego Denonem, tak było z Sony, tak było z Sansui

i tak było z wszystkim co kiedykolwiek przez jego ręce przeszło. Jak ktoś nie wierzy, to niech poszuka i sprawdzi,

zamiast pierdzielić jak potłuczeni "pokaż dowody, pokaż dowody". A rusz łbem jeden z drugim i sam sobie znajdź.

Z tego co widzę, dla jednych te oczywiste oczywistości są zbyt trudne do pomieszczenia pod kopułą,

a dla innych znudzonych życiem stanowią idealną okazję do dalszego jątrzenia i wyszukiwania pseudo afer,

bo jak nie udało się z Paltonem, to może dla odmiany wsiądziemy teraz na parantulle i niech się facet tłumaczy...

Owszem, na przestrzeni ostatnich 10 lat miałem około 40 a może i więcej par kolumn w domu, co nie jest żadną tajemnicą.

No i co z tego? Z czego mam się tłumaczyć? Oczywiście, że je sprzedawałem, bo co miałem z tym robić? W piecu palić?

Po prostu i zwyczajnie nie macie czego się uczepić, bo co to za zarzut jest, że ten czy tamten ileś tam kolumn miał?

Śmiech na sali, tym bardziej że wasi koledzy z hajendu więcej kolumn przewalają w ciągu jednego roku i jakoś nikt nie piszczy.

Jeszcze coś? To pytanie do wszystkich pozostałych, bo każdemu z osobna nie będę sto razy tego samego tłumaczył.

Jak macie coś konkretnego, to poproszę, ale jak macie tylko smęcić żeby smęcić, to lepiej okna żonie umyj jeden z drugim.

P.S.

Jak tam idzie sprzedaż odtwarzacza znajomego wystawionego grzecznościowo w ogłoszeniach na forum,

bo znajomy pewnie rąk nie ma albo czytać i pisać nie umie, dlatego musiał disco poprosić, żeby ze swojego konta wystawił...

To jest aż po prostu niewiarygodne, że matka ziemia nosi idiotów, którzy jeszcze wierzą w takie historyjki.

Czyli to parantulla jest handlarzyną i coś sobie rekompensuje atakami ma discomaniaca71? Tak często bywa, że kto sam ma za uszami, ten najgłośniej wrzeszczy. Tak to wygląda z zewnątrz, szczególnie dla osób, które - jak ja - ani jednego, ani drugiego nie znają.

Dla osób, które jak Ty, nie mają nic do powiedzenia w kwestiach audio, każda okazja do zabrania głosu jest jak dar niebios,

więc jakoś wcale mnie nie dziwi, że do każdego tego typu wątku, osobnicy tacy jak Ty zlatują się jak muchy do gówna

i usiłują w nich brylować, chociaż pojęcia o niczym nie mają. Czy ktoś się Ciebie pytało coś? Jakoś nie zauważyłem.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Moderatorzy

Owszem, na przestrzeni ostatnich 10 lat miałem około 40 a może i więcej par kolumn w domu, co nie jest żadną tajemnicą.

No i co z tego? Z czego mam się tłumaczyć? Oczywiście, że je sprzedawałem, bo co miałem z tym robić? W piecu palić?

Po prostu i zwyczajnie nie macie czego się uczepić, bo co to za zarzut jest, że ten czy tamten ileś tam kolumn miał?

Odpuście już Panowie - przecież ani Ty ani disco nie jesteście handlarzami sensu stricte - po prostu przewalacie klocki jak każdy z nas i co jakiś czas sprzedajecie sprzęty które już się znudziły, jak każdy z nas. Faktem jest że disco chwalił sprzęty które później sprzedawał, ale co z tego przecież gdyby nie uważał je za fajne to by ich nie kupił - On dzielił się opinią i polecał te klocki innym, bo uważał je za wybitne sprzęty. Ty przeciwnie bo bałeś się, że uznany zostaniesz za wzmacniacza - chyba jesteś na tym punkcie ciut przewrażliwiony i wszędzie widzisz spiski i ukryte biznesiki. Nie przeczę że na AS jest ich sporo ale nie popadajmy też w skrajności, zwłaszcza gdy mówimy o ludziach którzy sprzedają dosłownie kilka sztuk rocznie i w cenach rzędu kilku-kilkunastu stówek...

nie udało się z Paltonem, to może dla odmiany wsiądziemy teraz na parantulle i niech się facet tłumaczy...

Tylko zauważ, że to Ty rozpocząłeś cały ten temat, a nie jakaś banda zgorzkniałych outsiederów AS urażonych "victorią" Paltona...

-----------------

Czyli miałem rację. To parantulla jest wrzeszczącą przekupą, która jest na forum audio tylko z tego powodu, że handluje sprzętem - zero merytorycznych wpisów, królowanie na Bocznicy, pustka zamiast wiedzy. A to tylko po to, żeby uwiarygodniać się w oczach owieczek, które strzyże z forsy wciskając szrot. "Patrzcie, jestem znany na forum, więc wiarygodny!". Kto by pomyślał. Tak się sadzi, a to handlarz z bazaru.

Faktem jest że disco chwalił sprzęty które później sprzedawał

Faktem jest, że w tym celu korzystał z kilku kont jednocześnie. Czemu do tego nikt się nie odniesie?

Faktem jest, że jedno z tych kont zostało właśnie zbanowane. Czemu do tego nikt się nie odniesie?

Faktem jest, że kompletnie bezradnego disco bronią koledzy. Czemu do tego nikt się nie odniesie?

To są fakty, którym nikt nie może zaprzeczyć, dlatego będą one uparcie pomijane milczeniem?

A dla odwrócenia uwagi będziemy wywlekać parantulli komentarze do aukcji sprzed pięciu lat,

na której kupił płytę główną do peceta, której nigdy nie zobaczył, bo cwany sprzedawca ją opchnął

komu innemu za 5 złotych więcej i ciemnoty później wciskał jak to właśnie przed chwilą mu się spaliła?

Czy może mam się tłumaczyć z negatywa od pryszczatego gnoja, u którego kupiłem konsolę PSP dla dzieciaka

i do dzisiejszego dnia się nie doczekałem połowy akcesoriów dodatkowych, za które musiałem ekstra zapłacić?

I tak mam się teraz tłumaczyć z każdego takiego przypadku, bo nikomu nie chce się nawet kliknąć na link,

żeby samemu sprawdzić od kogo pochodzą te komentarze i za co je dostałem?

Buehehe, no już się właśnie rozpędzam zadzieram kiecę i lecę spełniać zachcianki każdego,

kto tu przylazł tylko po to, żeby jątrzyć, bo mu się znudziło granie w tetrisa w robocie i darmowej rozrywki na forum audio szuka.

Edytowane przez parantulla

Tylko zauważ, że to Ty rozpocząłeś cały ten temat, a nie jakaś banda zgorzkniałych outsiederów AS urażonych "victorią" Paltona...

Raczej parantulla najpierw stanął w obronie paltona...... a potem, co zresztą można było się spodziewać, stał się ofiarą.

• Moderatorzy

Raczej parantulla najpierw stanął w obronie paltona...... a potem, co zresztą można było się spodziewać, stał się ofiarą.

Nim zaczniesz bezmyślnie klepać w klawiaturę, ściągnij te klapki z oczu - wtedy może część z Twoich wpisów będzie bardziej przyswajalna.

projekt-konia-klapki-na-oczy-koni-roboczych_284648.jpg

-----------------

Koń jaki jest, każdy widzi. Oj, pewnie znowu naraziłem się forumowej mafii? Wykończycie mnie też? Ostatnio sprzedałem swojego Rotela. Mam kłopoty?

Odłączycie mi internet?

• Moderatorzy

Koń jaki jest, każdy widzi. Oj, pewnie znowu naraziłem się forumowej mafii? Wykończycie mnie też? Ostatnio sprzedałem swojego Rotela. Mam kłopoty?

No ale mówię Ci ściągnij te klapki - dobrze na tym wyjdziesz, więcej zobaczysz, więcej zrozumiesz (może). Akurat Głównym Śledczym na AS jest od lat Parantulla i jeślibyś miał mieć kłopoty w związku ze sprzedażą rotleka to własnie z jego strony. Czy Ty w ogóle rozumiesz co piszesz, do kogo itd.?

-----------------

Czy Ty w ogóle rozumiesz co piszesz, do kogo itd.?

Obrazka nie zrozumiałem? Był za mały?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Faktem jest że disco chwalił sprzęty które później sprzedawał, ale co z tego przecież gdyby nie uważał je za fajne to by ich nie kupił - On dzielił się opinią i polecał te klocki innym, bo uważał je za wybitne sprzęty.

W czasach o których mówimy byłem nieopierzonym miłośnikiem audio. Mój poziom wiedzy był tak żenująco nisko że w pierwszym wpisie na forum Denona PMA 560 nazwałem high-endem. Pewien wpływ na to miał nieżyjący już elektronik z Krakowa. Dlatego byłem oczarowany przeciętnymi wzmacniaczami jakimi są Denon PMA 1560 czy Marantz PM-75. Błędem było publikowanie na forum swoich dość egzaltowanych opinii ale błędem był także ton wypowiedzi w stosunku do innych uczestników dyskusji. Powracając na forum staram się ten ton zmienić. Jednak nigdy nie zajmowałem się handlem.

Nicki Bald i Accu to była zgrywa. Prawdę zna chyba tylko rochu bo z nim o tym kiedyś rozmawiałem. Chodziło o bana w wątkach winylowych bo wkurzały mnie wpisy excela, paula67 i kilku innych. Poniosłem za to karę administracyjną czyli ponad rok byłem obciążony kolejką moderacyjną (wpisy były regularnie sprawdzane i akceptowane przez moderatorów). Nigdy nie używałem tych nicków do chwalenia czegokolwiek i wystawiania na Allegro. Można to sprawdzić śledząc wpisy w/w.

Mam Ci podać nicki forumowiczów którzy mają co najmniej dwa konta? Sam znam ich kilkunastu. Z punktu widzenia forum nie było to zjawisko nowe. Oczywiście sprzeczne z regulaminem ale nie rozumiem nagonki na moją osobę zwłaszcza w świetle faktu iż kara została już nałożona i wykonana. Administratorzy doszli do wniosku że zrobiłem więcej dobrego jak złego na forum i konto odblokowali. A ja wracając na forum przyjąłem zasadę większego dystansu. Wiąże się to także z nowymi doświadczeniami (w tym z analogiem). Kilka godzin temu wysłałem maila z przeprosinami do vlado. Wiem że kiedyś nie byłem miły wobec niego. Zakopałem też topór wojenny z innymi forumowiczami. I tyle. Nigdy żadnego handlu nie było i nie będzie.

No to może czas te konta usunąć?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.