Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Papa - stajesz się nieczytelny i zgryźliwy chyba :-)

Stawiaj jakieś znaczki alboco, bo nie wiem kiedy słuchasz bez kabli :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Poglądy na co, doświadczenia z czym, wrażenia z czego?

Z kabli, bezpieczników i podstwek? Sorry, wyrosłem z tego. Ale to moje zdanie i nie ma potrzeby polemizować z nim. Absolutnie żadnej. Lepiej posłuchać sprzętu. Czas to pieniądz. A ten, to kolejne bezpieczniki itd...

Jest tyle wątków ze każdy może coś dla siebie znaleźć, nie trzeba się zmuszać.

Sporo może wnieść, gdy przestaniemy sobie "dosrywać",

Edytowane przez .:Gerard:.
Gość papageno

(Konto usunięte)

Audiograde, przecież wiesz, o co mi idzie, nieprawdaż?

Jest tyle wątków ze każdy może coś dla siebie znaleźć, nie trzeba się zmuszać.

Sporo może wnieść, gdy przestaniemy sobie "dosrywać",

Niby co?

Audiograde, przecież wiesz, o co mi idzie, nieprawdaż?

Chyba wiem :-)

Ale nie ma dobrego grania bez dobrych kabli. Jeszcze nie :-)

A co do muzyki na forum - no słabo jest...ale żeby zaraz pałować się tym, kto trzyma smyczek, czy tam - skacze na batucie :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Dziekuje za usuniecie wpisu.Rozumiem, ze jako salonikowiec mam specjalne "wzgledy", taka neodemokracja - bo inne wpisy nie sa usuwane.

Edytowane przez plustek

Nie wiedziałem dotąd, że stwierdzenie, iż ktoś ma zaburzenia emocjonalne jest obraźliwe. Teraz wiem. Całe ICD-10 jest obraźliwe. Punkt karny. Nie wiedziałem też, że artuku jest kablem nieaudiofilskim. Teraz wiem. Zignorowałem go.

Jak zaczniesz dostrzegać zaburzenia u swojego pupila, to może wtedy dojdziemy do porozumienia ... bez odbioru.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Dziekuje za usuniecie wpisu.Rozumiem, ze jako salonikowiec mam specjalne "wzgledy", taka neodemokracja - bo inne wpisy nie sa usuwane.

Tak. Jako salonikowiec zaraz zostaniesz zbanowany z całego forum :-)))) Masz ciągoty stania sie męczennikiem salonikowym? :-)

Usunąłem Wasz off top. Może zaprzeczysz ze to był off? Usunąłem jeden Twój wpis i dwa Papy Eugeniusza.

A które inne wpisy powinienem jeszcze według Ciebie usunąć?

Tylko się nie popłacz, bo to nie przystoi twardzielom.

Daj spokoj , juz rycze jak niewiem.Cale opakowanie husteczek zonie zasmarkalem.Troche sie wkurzyla - ale jak uslyszala, kto mnie zbanowal, to mi piwo otworzyla. Edytowane przez plustek

Jakieś byty virtualne tu się kręcą :-)

No i g.... będzie z tego pojednania...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dobranoc Kochani.

Przestańcie proszę upatrywać w sobie wyłącznie wrogów. I zaprzestańcie uważać moderatorów za narzędzia do zwalczania Użytkowników Forum.

Dobranoc Kochani.

Przestańcie proszę upatrywać w sobie wyłącznie wrogów. I zaprzestańcie uważać moderatorów za narzędzia do zwalczania Użytkowników Forum.

Ja nie zapatruje, za to patrzę na tą dyskusję - ręce opadajom...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No i g.... będzie z tego pojednania...

Nieee no , bedzie - tzn bedzie ,tylko nie g..o, a pojednanie.Pod warunkiem ze "niektorzy...v" nie beda sie wtracac.Slowo harcerza. Edytowane przez plustek

Którzy majom sie nie wtroncać????? To ma być pojednanie, czy kolejny salonik?

Edytowane przez neomammut

ręce opadajom...

Eeee tam.Bedzie dobrze.Dogadamy sie.Tylko mordor-kracja powinna nam troche pola manewru zostawic.A wiecie, ze mnie ostatnio moj wlasny pies chcial uzrec? Obrazil sie skurczybyk,ze sie spacer za szybko skonczyl.Jego zdaniem oczywiscie.Chyba za rzadko w domu bywam. Edytowane przez plustek

A pytałeś go czy stolec był? :-)

A pytałeś go czy stolec był? :-)

Nie chce sie przyznac gadzina - ale do miski jest pierwszy.Znaczy chyba byl. Edytowane przez plustek

Moderator znaczy się :-)

Cóż mimo delikatnego napomnienia w sprawie off top w wątku, koledzy @audiograde i @plustek, postanowili pokazać swe lekceważenie w stosunku do moderacji. Zatem dziękujemy panom za wniesiony niewątpliwie ogromny wkład w dyskusję, pozwalający docenić kulturę salonikowców.

Ps.

Przepraszam kolegę @plustek za niezamierzoną literówkę w Jego nicku.

Którzy majom sie nie wtroncać????? To ma być pojednanie, czy kolejny salonik?

plustek, rownież sie chętnie dowiem, jak i reszta, otwórz sie prosze i nie pisz ogólnikami. Jeśli mamy sie porozumiewać, to musisz pisać otwartym tekstem np. kto ma sie nie wtrącać, tak bedzie uczciwie.

Plustek chyba już nie pogada, bo ma bana :)

Jak to, za co, dlaczego? Przecież pełna kulturka była.

Zeby tylko jakieś potem kartki w odwecie za ten atak i bam nie poleciały. Smutna historia...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Z moich obserwacji wyłania się mało budujący obraz sytuacji na forum. Zakładka Hi-End praktycznie dogorywa. W Saloniku z tego co mówią piszący dzieje się niewiele. Jedyne co wywołuje większe zainteresowanie to dyskusje nazwijmy je umownie proceduralne, nie mające nic wspólnego z audio. Zaangażowania piszących brak, znaczna część ożywia się jedynie wtedy jak dochodzi do kolejnej draki. Z obozu moderacji dochodzą głośne pomruki, przy czym nie za bardzo wiem pod czyim adresem są one formułowane. W efekcie za chwilę dojdzie do sytuacji, że w ogóle nie będzie chętnych do pisania.

Edytowane przez tomkly

Jeżeli jednym bodźcem do pisania na forum Audio jest imperatyw dosrania adwersarzowi, to znaczy że forum jest już znużone pisaniem wciąż tego samego w temacie Audio. Jest to raczej naturalne, że będąc ładnych kilka lat aktywnym, nie ma już zbyt wiele nowości w tej technice budzących ożywione dyskusje. Wszyscy sie tutaj znają i wiedzą z góry czego po swych wpisach oczekiwać.

To widać zarówno po wątkach tematycznych otwartego forum jak i po wątkach Klubowych i najnowszym projekcie saloniku.

Jedyną wciąż żywą zakładką jest -o zgrozo- Bocznica. Taki nasz Hydepark, gdzie każdy może porozmawiać w temacie dowolnym i aktualnie go interesującym. Może bez obaw założyć sobie wątek o czymkolwiek co go interesuje, wkurza, lub zadziwia. Może również bezpiecznie pokłócić sie z kolegami, jeśli oczywiście potrafi to czynić bez wulgaryzmów i chamskich ataków personalnych.

Wciąż dostojnie stabilna jest zakładka Analog, gdzie magnetofoniarze, gramofoniarze, wielbiciele czarnych krążków, czy kaset magnetofonowych, spokojnie sobie dyskutują od lat bez przypadłości zakładek zdominowanych przez branżę i indywidualistów uważających siebie za trzon tego forum.

Na innych monotematycznych forach jest tak samo. Zatem nie tragizujmy.

Stan w jakim jest teraz forum dokładnie odzwierciedla stan głównych jego użytkowników. Zastanówmy się więc nad tym, co z tego forum czynimy.

W.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.