Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Może najwyższy czas by zacząć stosować w praktyce walkę z ruską propagandą

Toć wkleili ukraińską flagę na górze strony. Czego jeszcze chcesz?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

9 godzin temu, d-t-x napisał:

Toć wkleili ukraińską flagę na górze strony. Czego jeszcze chcesz?

Tak mi do pustego łba przyszło, że w obecnej sytuacji każdy przyzwoity człowiek powinien robić wszystko, co w jego mocy by tępić kac*pów i wszystko co im sprzyja. Naprawdę nie wiele trzeba by chociażby wyrugować z forum narrację sprzyjającą kremlowi. 

Rozmarzyłem się, a tu rzeczywistość skrzeczy. 

Zgłoszenia niewiele dają i pożyteczni idioci jak pisali, tak piszą dalej. Za to nazwanie rzeczy po imieniu nagradzane jest punktami. 

Ja pierdziele nawet kac*p mi się wygwizduje.

Niedobrze. 😉

• Administratorzy
1 minutę temu, Przemysław_51508 napisał:

Naprawdę nie wiele trzeba by chociażby wyrugować z forum narrację sprzyjającą kremlowi. 

Jeszcze raz. rosyjskich trolli na forum brak. Kilku za to było takich co patrzyło przychylnym okiem na działania podejmowane przez rosjan. Aktualnie tych najbardziej zagorzałych także nie ma.  Wpisy należy oceniać aby nie robić krzywdy zwykłemu człowiekowi który pisze tylko swoje przmyślenia. Oczywiście aktualnie każdy jest przeczulony na punkcie jakiegokolwiek złego słowa na temat ukrainy przez co zgłaszacie wręcz swe wpisy jeden za drugiego.

Trochę umiaru i świadomego działania. Narracja sprzyjająca kremlowi nie przejdzie i będzie tępiona. A wymaganie od moderacji blokowania usera za jeden wpis w którym to nawet nie pochwalił rosyjskiej strony a wyraził własne zdanie jest troche słabe. Trzeba mieć umiar w tym co się robi i świadomość tekstu czytanego. 

Jeszcze raz. Aktualnie każdy każdego nazywa ruskim trollem a na to wpływu nie mamy.

Pamiętajcie, ludziom trzeba pomagać a winni takiego działania często nigdy nie otrzymują kary za swe występki. 

Tracą na tym za każdym razem ludzie a nie ten co do tego doprowadził ślepo wierząc w swe idee. 

Temat prosze zamknąć i nie powracać po raz setny do tego. O ile przez pierwsze dni za nazwanie kogoś "ruskim trollem" nic nie było robione to aktualnie może zostać uznane za obrazę. Na forum brak rosyjskiej narracji prosto z kremla a w 90% bzdury jakie piszą owe osoby to wynik polskich mediów i tego co tam potrafi sie pojawić. 

11 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Tak mi do pustego łba przyszło, że w obecnej sytuacji każdy przyzwoity człowiek powinien robić wszystko, co w jego mocy by tępić kac*pów i wszystko co im sprzyja

To też nie jest wina samych rosjan a w dużej mierze tego co w tamtejszej telewisji się pokazuje i tego co sam putin sobie zaplanował. To nie wina poszczególnego rosjanina a wina samego putina i narracji jaka jest tam propagowana wszędzie. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 minut temu, Espectro napisał:

Wpisy należy oceniać aby nie robić krzywdy zwykłemu człowiekowi który pisze tylko swoje przmyślenia.

Własne przemyślenia też mogą robić krecią robotę. Tak jak np. przemyślenia o tym jak może być długofalowo niebezpieczne dla nas przyjmowanie uchodźców z Ukrainy. 

Po za tym te własne przemyślenia, nie zawsze są tak naprawdę własne, tylko efektem dobrze zorganizowanej manipulacji, tak jak było w przypadku szczepień przeciw Covid-19. 

12 minut temu, Espectro napisał:

To też nie jest wina samych rosjan a w dużej mierze tego co w tamtejszej telewisji się pokazuje i tego co sam putin sobie zaplanował.

W ten sam sposób można usprawiedliwiać też hitlerowskie Niemcy. Niestety ktoś tym ludziom dał mandat do rządzenia i jak na razie nie zrobili wiele by go stracili. Nie bądźmy naiwni, większości rosjan  podobają się imperialistyczne dążenia putina, a mniejszość nie jest w stanie tego zmienić. 

24 minuty temu, Espectro napisał:

To nie wina poszczególnego rosjanina a wina samego putina i narracji jaka jest tam propagowana wszędzie. 

Naród wybiera sobie przywódcę i to on ponosi tego konsekwencje . Ani hitler , ani stalin , ani putin nie zostałby przywódcą takiego państwa , jak n.p. Dania . 

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
1 minutę temu, Przemysław_51508 napisał:

Po za tym te własne przemyślenia, nie zawsze są tak naprawdę własne, tylko efektem dobrze zorganizowanej manipulacji, tak jak było w przypadku szczepień przeciw Covid-19. 

Dokładnie. To o czym się mówi ma w naszym umyśle doprowadzić do własnych przemyśleń już zamierzonych często przez takowe źródło. 

2 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

Nie bądźmy naiwni, większości rosjan  podobają się imperialistyczne dążenia putina, a mniejszość nie jest w stanie tego zmienić. 

Wielu z nich nie ma pojęcia o europie i o czymkolwiek innym. Ciągłe propagandy w telawizjach i merytoryka wszędzie sprawia iż u nich musi się że to zachód atakuję ich przepiękny kraj a nie odwrotnie. 

1 minutę temu, MV2 napisał:

Naród wybiera sobie przywódcę i to on ponosi tego konsekwencje . Ani hitler , ani stalin , ani putin nie zostałby przywódcą takiego państwa , jak n.p. Dania .

Białoruś tez się łapie do tego ? Raczej jest to dość proste i jasne dlaczego takowych wybierano. Jak to mówią czasami odpowiedni dzień oraz godzina o tym przesądza. Ale i trochę mętalność i wiek społeczeństwa. 

4 minuty temu, Espectro napisał:

Białoruś tez się łapie do tego ?

Polska też . Albo rozmawiamy o faktach , albo sobie żartujemy .

Edytowane przez MV2

• Administratorzy
1 minutę temu, MV2 napisał:

Polska też . Albo rozmawiamy o faktach , albo sobie żartujemy .

A Polska z jakiego powodu ? Chyba że mówimy o kwestii samego systemu wyboru takich władz i rządzących.

12 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Własne przemyślenia też mogą robić krecią robotę. Tak jak np. przemyślenia o tym jak może być długofalowo niebezpieczne dla nas przyjmowanie uchodźców z Ukrainy. 

W ten sam sposób można usprawiedliwiać też hitlerowskie Niemcy. Niestety ktoś tym ludziom dał mandat do rządzenia i jak na razie nie zrobili wiele by go stracili. Nie bądźmy naiwni, większości rosjan  podobają się imperialistyczne dążenia putina, a mniejszość nie jest w stanie tego zmienić. 

Przemyslaw jest po prostu za cenzura. Jezeli ktos ma watpliwosci co do szczepien, powinien byc ban. Jezeli ktos ma watpliwosci co do odpowiedniej organizacji przyjmowania uchodzcow, kolejny ban. Jezeli ktos ma watpliwosci co do dzialan Unii w sprawie Ukarainy, oczywiscie ban. Jezeli ktos krytykuje np podejscie Niemiec, wiadomio, kolejny ban. Itd itp.

Ale juz np jazda bez trzymanki po naszym rzadzie w czasie zagrozenia ze strony pana P, o to juz jak najbardziej wskazane.

3 minuty temu, Espectro napisał:

A Polska z jakiego powodu ? Chyba że mówimy o kwestii samego systemu wyboru takich władz i rządzących.

No bo mu sie rzad nie podoba, to zrownuje go z Putinem. I wydaje mu sie, ze to jest jak najbardziej w porzadku.

Po prostu poglady kilku zawodnikow maja byc wszechobowiazujace, a reszta to ruski trolling. I tyle.

Jeszcze nie widzisz panie espectro?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Administratorzy
2 minuty temu, bubusia napisał:

No bo mu sie rzad nie podoba, to zrownuje go z Putinem. I wydaje mu sie, ze to jest jak najbardziej w porzadku.

A nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale narracja Polskiej telewizji (tvp) zaciąga mocno w stronę putina. 

8 minut temu, Espectro napisał:

Nawet Korea Północna ma przywódcę , na jakiego zasługuje . Jeśli przywódca nie jest przywieziony ,,w teczce" , to system wyboru nie ma znaczenia . Każde niepodległe państwo ma przywódcę , który jest esensją mentalności tegoż . 

p.s. I bardzo proszę nie wkręcać mnie w trolling , bo już wyliniałem od tych oskarżeń .

Miłego dnia , bo mam w domu uchodźców z Ukrainy i muszę się oddalić .. PZDR !

Edytowane przez MV2

16 minut temu, Espectro napisał:

A nie wiem czy tylko ja to zauważyłem ale narracja Polskiej telewizji (tvp) zaciąga mocno w stronę putina. 

Nawet jesli, to co to ma wspolnego z nami? Poza tym konkrety sie licza, a nie ogolniki. No chyba, ze chcesz banowac kazdego kto oglada TVP, bo zauwazyles taka, a nie inna narracje.

Kasuje bo nie chce nikogo obwiniac, nie czas.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Moze tylko tak dla przemyslenia pewien koment:

Festiwal, kto zdjęciami udowodni, że zrobił więcej dobrego trwa na fejsie non stop. Fotka z uchodźcą (najlepiej smutnym dzieckiem albo zapłakaną kobietą, choć nie tylko) to dehumanizacja tych ludzi i sprowadzanie ich do roli misia na Krupówkach. To robienie SOBIE dobrze cudzą krzywdą. Często gdy staram się ludzi na to uwrażliwiać, słyszę "oni nie mają nic przeciwko". A jak mogą mieć? Jak powiedzieć "nie" komuś, kto Cię gości, bezinteresownie daje pomoc, schronienie, serce, a chce tylko fotkę zrobić?

— ocenił jeden z internautów.

• Administratorzy
13 minut temu, bubusia napisał:

Moze tylko tak dla przemyslenia pewien koment:

Festiwal, kto zdjęciami udowodni, że zrobił więcej dobrego trwa na fejsie non stop. Fotka z uchodźcą (najlepiej smutnym dzieckiem albo zapłakaną kobietą, choć nie tylko) to dehumanizacja tych ludzi i sprowadzanie ich do roli misia na Krupówkach. To robienie SOBIE dobrze cudzą krzywdą. Często gdy staram się ludzi na to uwrażliwiać, słyszę "oni nie mają nic przeciwko". A jak mogą mieć? Jak powiedzieć "nie" komuś, kto Cię gości, bezinteresownie daje pomoc, schronienie, serce, a chce tylko fotkę zrobić?

— ocenił jeden z internautów.

Bo pomoc powinna abyć bezinteresowna.  Polska miewała już słabe okresy a i tak dajemy sobie radę. 

Godzinę temu, Espectro napisał:

Jeszcze raz. rosyjskich trolli na forum brak

Fakt. Nie ma takiego użytkownika na forum AS. Sprawdziłem. 🙂

Ale parę "ruskich" to jednak jest np, ruski_pieróg albo Ruskiekomando.

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Ale parę "ruskich" to jednak jest np, ruski_pieróg albo Ruskiekomando.

Nowe konta ? Czy jednak bardziej nieaktywne ? 

Teraz, Espectro napisał:

Nowe konta ? Czy jednak bardziej nieaktywne ? 

JuG też nie był nowy. To tak nie działa. Każdy wywiad przygotowuje sobie teren działania i agentów  latami...

• Administratorzy
Teraz, jar1 napisał:

JuG też nie był nowy. To tak nie działa. Każdy wywiad przygotowuje sobie teren działania i agentów  latami...

Oczywiście ale pytanie brzmi czy tacy tutaj są ? i czy aktywowali się na rozkaz czy nie ? 

15 minut temu, Espectro napisał:

Bo pomoc powinna abyć bezinteresowna. 

Nie ważne czy interesowna czy bezinteresowna ważne by była realna.

Co za różnica dla tego komu się pomaga. 

Nawet niech się lansują swoim pomaganiem. 

• Administratorzy
Teraz, Przemysław_51508 napisał:

Nawet niech się lansują swoim pomaganiem. 

No fakt nie powinno się ale pomagać jak najbardziej. Jedni którzy nie chcą przyjmować do własnego domu to przynajmniej niech wspierają w inny sposób. 

9 minut temu, Espectro napisał:

Oczywiście ale pytanie brzmi czy tacy tutaj są ? i czy aktywowali się na rozkaz czy nie ? 

Co jak co ale Moderacja a przynajmniej właściciel forum logiczne wnioski ale także działania powinni uruchomić

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Administratorzy
4 minuty temu, ASURA napisał:

Co jak co ale Moderacja a przynajmniej właściciel forum logiczne wnioski ale także działania powinni uruchomić

A i takowe też podjęliśmy.

7 minut temu, Espectro napisał:

Istnieje prawdopodobieństwom spore, że są. Jak i na całym świecie. Są również stworzeni przez nich "wyznawcy" (tzw, "pożyteczni idioci")  na bazie podsyłanych  przez nich kłamstw i matactw.  

To, że putinowska propaganda skupia się w sieci na destabilizacji Zachodu, podsyca rózne teorie spiskowe i wszelkie skrajne ugrupowania polityczne od prawa do lewa w świecie zachodnim jest przecież wiadome od lat. Wystarczy więc popatrzeć na teksty pisane tutaj  poprzez ten pryzmat, w czyim politycznym interesie jest sianie chaosu, skupianie sie na walce z Zachodem, w sytuacji, gdy Rosja wypowiedziała i rozpoczęła fizycznie wojnę z Zachodem i jego cywilizacją. 

• Administratorzy
3 minuty temu, jar1 napisał:

. Są również stworzeni przez nich "wyznawcy" (tzw, "pożyteczni idioci")  na bazie podsyłanych  przez nich kłamstw i matactw.  

A to takich nie brakuje choć ucichło delikatnie. Teraz bardziej piszący o własnych przemyśleniach niż powtarzających propagandę.

9 minut temu, Espectro napisał:

A i takowe też podjęliśmy.

Jak Francuzi 😉 

Teraz, Espectro napisał:

Trochę bardziej. 🙂 

Rumunia, rozumiem 😉 

• Administratorzy
Teraz, ASURA napisał:

Rumunia, rozumiem 😉 

A tego nie wiem na szczęście kompletnie nie oglądam tv i nie czytam o polityce. Życie jest piękniejsze. 

Jeśli chodzi o JuG,a, to gdyby nie był agntem rosyjskich służbe specjalnych to w sytuacji ataku i mordowania Ukraińców zachowałby się tak, jak np, ta Pani. Wtedy można by zacząć rozmawić.

85mk9ktTURBXy8wYzE1YTM5Ny02Y2IyLTRiZWUtY

Tego nie zrobił, więc wszelkie dywagacje na temat wyrażanie jedynie swoich poglądów można sobie o kant d,  potłuc, 

Jak dla mnie, z prawdowpodobieństwem powyżej 80% to działał tu rozmyślnie, jako agent rosyjskich służb. Bo był za inteligentny, by uznać go za "pożytecznego idiotę".

To, że sponsorował forum (użytkownik premium) , to też jedna z zasad działania służb, by być traktonym nieco przez inny pryzmat. Wartościowy użytkownik...

Przy obsadzaniu moderatorów na forum też warto się zastanowić, czy nie aby nie wpuszczamy sobie jakiegoś konia trojańskiego. To też jest dobra fucha do działania dla tego typu ludzi i służb.

Edytowane przez jar1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.