Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam jeszcze jedno, testowe. :)

Mlb chyba już olał to forum więc powinni cię odbanować!

Panowie moderatorzy! Już czas...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No i jest jak zwykle: sly30 został zaatakowany, dzielnie sie bronił więc dostał punkty. Może by wreszcie ktoś z moderacji, kto takie rzeczy robi poleciał na mordę za drzwi?

Rozumiem, że to jest właściwy wątek a mój atak nie jest personalny, bo nawet nie wiem, kto te punkty dał. Ale i tak się boję...

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

A ty kolego ile masz kont? Ktos musi przeciez robić ruch na forum. Zwłaszcza że ciagle jest utrzymywany zwyczaj blokowania w wątkach wedle widzimisie autora albo moderatora...

Jak w moim przypadku przez niejakiego mlb w watku Polityka?

Mysłisz że ktos sie temu podda? :-)

A czy ja Ciebie nie uwolniłem z tej banicji na wymienionym wątku?

Rozumiem, że to jest właściwy wątek a mój atak nie jest personalny, bo nawet nie wiem, kto te punkty dał. Ale i tak się boję...

:-)) fajne :-)

może dostał karę nie za to że się bronił, ale za to jak się bronił?

Gość vasa

(Konto usunięte)

sly30 został zaatakowany, dzielnie sie bronił więc dostał punkty.

Kolega sly znany jest ze swej wyjątkowej kultury i wyważonego słowa oraz szacunku do innych użytkowników.

Jest też wyrocznią ABSOLUTNĄ i wobec tego moderacja powinna polecieć na mordę za drzwi bo nie dość skutecznie broniła WYROCZNI.

Przypomina mi się historyjka jak to pokojowo nastawiony radziecki traktor został zaatakowany przez dwie chińskie dywizje pancerne.

Traktor zniszczył wrogie czołgi ogniem rakietowym i odleciał w nieznanym kierunku.

A czy ja Ciebie nie uwolniłem z tej banicji na wymienionym wątku?

Nie. Mozliwe że chodziło o cos innego . Na politykę mam bana od mlb juz od wielu lat... I ciiiisza. Po gostku sladu zycia nie ma od roku co najmniej, a banik sobie wisi.

może dostał karę nie za to że się bronił, ale za to jak się bronił?

Nie każdy ma taki wredny, donosicielski charakter, że przy ataku na jego osobę od razu biegnie to zgłosić do moderacji. Rozumiem, że to jest najwłaściwsza forma na tym forum, ale taka tchórzliwa i niemęska bym powiedział. Oczywiście jest wtedy ryzyko kary, zwłaszcza od moderatora, który działa jak bezmyślny automat represyjny. Mnie to też kiedyś spotkało, więc wiem co mówię. Moderator mógłby wprawdzie dostrzec niuanse sytuacji i zareagować mądzrze, ale po co byc mądrym jak wystarczy być poprawnym?

Nie. Mozliwe że chodziło o cos innego . Na politykę mam bana od mlb juz od wielu lat... I ciiiisza. Po gostku sladu zycia nie ma od roku co najmniej, a banik sobie wisi.

Pisz że zatem niebogo. Zdjąłem z Ciebie to piętno banity :-)

Żadnej wdzięczności nie oczekując, upominam Ciebie jako prawy krystianin, że za każde złamanie wymogów regulaminu pierwszy na nową banicyje wysłać cie będę zmuszon, jako odpowiedzialnośc za Ciebie ponoszący, czyniąc to co uczynić zdecydowałem.

Serdeczności wszelkie zasyłam, pewien znacznego wkładu merytorycznego w ów watek przez Ciebie wniesionego.

W.

Moderator mógłby wprawdzie dostrzec niuanse sytuacji i zareagować mądzrze, ale po co byc mądrym jak wystarczy być poprawnym?

Moderator jak każdy instytucjonalnie władny karać i nagradzać, zawsze będzie mądrym dla tego, kto z działania jego korzyść odnosi. Dla ukaranego zawsze tępym i niesprawiedliwym głupkiem pozostając.

W.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Moderator jak każdy instytucjonalnie władny karać i nagradzać,

Mogę zapytać jakiego rodzaju nagrody można oczekiwać od moderacji? I w jakiej sytuacji?

No dziekuję... i Własni ewskutek tej łaski pańskiej która na mnie spłyneła dopadły mnie wątpliwości... O ile lepiej było zostać banitą??? A tak to palce beda swedzic nad klawiaturą :-)

Mogę zapytać jakiego rodzaju nagrody można oczekiwać od moderacji? I w jakiej sytuacji?

że w nagrodę pozwoli ci pisać? ;-)

Na przykład za wyróżniający się merytorycznie i kulturą prowadzenia autorski watek. Co miesiąc są nagrodzeni upominkami rzeczowymi i wyróżnieniem w wątku.

Nie zauważyłeś anonsu konkursu?

W.

Karą jest są punkty lub ban a nagrodą anulacja kary :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Na przykład za wyróżniający się merytorycznie i kulturą prowadzenia autorski watek. Co miesiąc są nagrodzeni upominkami rzeczowymi i wyróżnieniem w wątku.

W.

To dlatego Sly tak dużo pisze, hmm...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale to co innego. To był konkurs.

Ja pytam o nagrody które jest władny rozdzielać wedle swojej władzy moderator.

Karą jest są punkty lub ban a nagrodą anulacja kary :)

No ale to trzeba być pierw ukaranym, żeby można było liczyć na nagrodę.

Ale to co innego. To był konkurs.

Ja pytam o nagrody które jest władny rozdzielać wedle swojej władzy moderator.

Nie to nie jest coś innego. To konkurs w którym moderacja i administracja wybiera zwycięzcę i jest to jedyny sposób nagradzania użytkowników.

Za codzienne przestrzeganie regulaminu i netykiety nagród nie przydzielają to obowiązek każdego użytkownika. tak jak za przestrzeganie Prawa swego kraju obywatel nie otrzymuje nagród.

Czegoś jeszcze nie rozumiesz w tej kwestii? Mam dzisiaj troszkę wolnego, korzystaj :-)

W.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Za codzienne przestrzeganie regulaminu i netykiety nagród nie przydzielają to obowiązek każdego użytkownika. tak jak za przestrzeganie Prawa swego kraju obywatel nie otrzymuje nagród.

Tak się mi też właśnie wydawało, więc zdziwił mnie Twój wpis.

Czegoś jeszcze nie rozumiesz w tej kwestii? Mam dzisiaj troszkę wolnego, korzystaj :-)

Bądź uprzejmy nie interesować się w jaki sposób dysponuję swoim wolnym czasem.

To wykracza poza zakres Twoich obowiązków jako moderatora.

Bądź uprzejmy nie interesować się w jaki sposób dysponuję swoim wolnym czasem.

To wykracza poza zakres Twoich obowiązków jako moderatora.

A tego odpysknięcia nie rozumiem. To ja zadeklarowałem że mam dla Ciebie dzisiaj więcej czasu, czemu więc jesteś niegrzeczny w stosunku do mnie?

W.

Ale swoje wtrącenie do mojej rozmowy z @Arku, oraz formę i intencję zadawanych przez siebie pytań, uważasz za jak najbardziej kulturalną i grzeczną, prawda? :-)

W.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Było w moim zapytaniu coś niegrzecznego?

Zacytuj proszę gdzie.

To nie była Twoja prywatna rozmowa z @Arku tylko publiczna wypowiedź na forum. A publiczna wypowiedź może się spotkać z odzewem także i innych forumowiczów. Jak sobie tego nie życzysz na przyszłość użyj kanału prywatnych wiadomości.

Było w moim zapytaniu coś niegrzecznego?

Zatem nie dostrzegasz :-) I nie to ci wypomniałem że zabrałeś głos, tylko to co napisałem powyżej. Znów sugestie jakimi tu brylować poczynasz są z założenia nieprawdziwe. A osobiście kiedy mam potrzebę dyskusji na PW czynię to bez Twoich wskazówek.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Znów sugestie jakimi tu brylować poczynasz są z założenia nieprawdziwe.

Kolejny ciekawy przykład moderowania forum.

Wpisy forumowiczów moderator nazywa brylowaniem. Fajnie.

Mam poważną propozycję: mamy wielu moderatorów i jak wiadomo są pewne animozje pomiędzy niektórymi moderatorami i użytkownikami. Myślę, że moderator nastawiony negatywnie do określonego użytkownika nie jest w stanie obiektywnie go oceniać. Stąd propozycja:

Niech każdy użytkownik ma możliwość wykluczenia jednego moderatora z moderacji swoich wpisów i przyznawania mu punktów karnych.

Coś takiego nie powinno mieć wpływu na ogólną skuteczność moderacji, a bardzo by uzdrowiło atmosferę. Skończyłyby się też nawoływania do odwołania konkretnych osób z funkcji, bo nie miałyby już uzasadnienia.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Niech każdy użytkownik ma możliwość wykluczenia jednego moderatora z moderacji swoich wpisów i przyznawania mu punktów karnych.

Ale co w sytuacji gdy forumowicz nie wie, który moderator i na jakiej podstawie moderuje jego wypowiedzi?

Zapytana o to moderacja też mówi, że nie wie.

Ale co w sytuacji gdy forumowicz nie wie, który moderator i na jakiej podstawie moderuje jego wypowiedzi?

Zapytana o to moderacja też mówi, że nie wie.

W przypadku tych poważnych konfliktów, to użytkownicy doskonale wiedzą, kogo chcą wykluczyć. Niemniej ja byłem zawsze za całkowitą jawnością moderacji, nie tylko dla ukaranego użytkownika, ale dla wszystkich. W tej chwili, to nawet nie wiadomo, kto jest zbanowany w wątku.

No OK, może nie zawsze, ale częściowo wygląda to tak, że się dobrze znają i to osobiście. W takim przypadku nienormalne jest, że ktoś może moderować wpisy swojego oczywistego wroga.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.