Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Nie to, że się chwalę, czy żalę... 

Dostałem następne punkciki za wpis w temacie o obłędzie opozycji... 

Co tam (nie samymi punktami się żyje) 😉

Lecz mam prośbę do moderatora (o ile jest bezstronny, a prawdopodobnie nie jest)- mianowicie niech czyta zacytowany tekst i osądzi, czy adwersarzowi nie należą się punkty... 

Dużo czasu to nie zajmie... 

Pozdrawiam i dziękuję 🙂

PS. Czas donosić, czy jak kto woli - sygnalizować... 

Czego nie omieszkam czynić 🙂

• Administratorzy
1 minutę temu, endriuw napisał:

Nie to, że się chwalę, czy żalę... 

Dostałem następne punkciki za wpis w temacie o obłędzie opozycji... 

Co tam (nie samymi punktami się żyje) 😉

Lecz mam prośbę do moderatora (o ile jest bezstronny, a prawdopodobnie nie jest)- mianowicie niech czyta zacytowany tekst i osądzi, czy adwersarzowi nie należą się punkty... 

Dużo czasu to nie zajmie... 

Pozdrawiam i dziękuję 🙂

PS. Czas donosić, czy jak kto woli - sygnalizować... 

Dostał Pan kolejną szansę bo przekroczono 10 punktów. CO do Pańskich zgłoszeń to już ogarnięte.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 minut temu, Espectro napisał:

Dostał Pan kolejną szansę bo przekroczono 10 punktów. CO do Pańskich zgłoszeń to już ogarnięte.

Dziękuję... 

Staram się trzymać nerwy na wodzy, ale jeśli tacy prowokują i  później zgłaszają, to nie widzę innego sposobu, jak ten prowadzony przez adwersarzy... 

A może by tak z adwersarzami rozmawiać w stylu usera @skynyrd

Im akurat taki styl nie przeszkadza... 

Skoro go nie zgłaszają... 

• Administratorzy
4 minuty temu, endriuw napisał:

A może by tak z adwersarzami rozmawiać w stylu usera @skynyrd

Im akurat taki styl nie przeszkadza... 

Skoro go nie zgłaszają... 

jak nie zgłaszają jak ciągle na banie siedzi ?

2 minuty temu, Espectro napisał:

jak nie zgłaszają jak ciągle na banie siedzi ?

Ale nie ,,ichniejsi", którym język skynyrda w żadnym stopniu nie przeszkadza... 

Ichniejsi znaczy sympatycy partii rządzącej... 

• Administratorzy
1 minutę temu, endriuw napisał:

Ale nie ,,ichniejsi", którym język skynyrda w żadnym stopniu nie przeszkadza... 

Ichniejsi znaczy sympatycy partii rządzącej... 

Jak nie przeszkadza to jak maja zgłaszać ? Prewencja ? takie pisanie skarg na sąsiada ?

Mnie także nie przeszkadza (pod warunkiem, że tekst nie jest skierowany do mojej osoby). 

W przeciwnym razie zrewanżowałbym się pisownią w podobnym tonie... 

... co by poskutkowało zgłoszeniem ze strony miłośników JSP (w trybie natychmiastowym)... 

Ale mniejsza z tym... 

Życzę miłego popołudnia🙂... 

Mniejsza z tym... 

Czas na poważniejsze sprawy... 

Audiostereo wczytuje się powoli (telefon redmi note8pro, przeglądarka Chrome)... 

Laptop Dell, przeglądarka także Chrome i także się ślimaczy... 

Usuwane pliki z pamięci podręcznej i rezultat żaden... 

Edytowane przez endriuw
Literówka
  • Administratorzy
3 minuty temu, endriuw napisał:

Mnie także nie przeszkadza (pod warunkiem, że tekst nie jest skierowany do mojej osoby). 

Shaun The Sheep Movie Ok GIF

Telefon zmienić, a może przeglądarkę? 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Baranek Shaun jest spoko 🙂... 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy
4 minuty temu, endriuw napisał:

Telefon zmienić, a może przeglądarkę? 

4 minuty temu, Espectro napisał:

w jakiej kwestii ?

• Administratorzy
15 minut temu, endriuw napisał:

Czas na poważniejsze sprawy... 

Audiostereo wczytuje się powoli (telefon redmi note8pro, przeglądarka Chrome)... 

Laptop Dell, przeglądarka także Chrome i także się ślimaczy... 

Usuwane pliki z pamięci podręcznej i rezultat żaden... 

Sprawdzi Pan teraz. 

Aktualnie mam s22 plus i problemów nie zauważam ale większe tematy zawsze działały powoli. 

Teraz, Espectro napisał:

Sprawdzi Pan teraz. 

Chwilka... 

Niestety... 

Ślimaczy się na LTE i na Wi-Fi...

Proszę sobie głowy nie zawracać... 

Ale dziękuję🙂

4 minuty temu, Espectro napisał:

Sprawdzi Pan teraz. 

Aktualnie mam s22 plus i problemów nie zauważam ale większe tematy zawsze działały powoli. 

S22 plus to inna liga w wydajności🙂... 

Ja ze swej strony polecam (gdyby co) motkę edge 30 oraz fusion i ultra 🙂... 

• Administratorzy

Wprowadzono kilka ważniejszych zmian oraz aktualnie trwają prace nad delikatnym odświeżeniem motywów oraz wprowadzenie nowych funkcjonalności. (niektóre juz widzicie od jakiegoś czasu a niektóre pojawią się w przyszłości. Niektóre dla moderacji a niektóre dla użytkowników.)

Przede wszystkim staramy się ograniczyć ilość niepotrzebnych skryptów na stronie i zoptymalizować czas ładowania się tematów. Niektórych spraw nadal nie przeskoczymy, takich jak duże tematy ale samo przechodzenie między stronami powinno się trochę poprawić.

Na ten moment prosiłbym o zgłaszanie każdego błędu lub problemu na stronie, gdyż sporo zmian zaszło w tle które będą potrzebne nam do samego przejścia na nowe motywy w późniejszym czasie. 

Główne zmiany polegają na skryptach / animacjach / wyborze dark mode i light mode i pochodne z paskiem nawigacji także.

Zacachowałem tez sporo bloków wewnętrznych z wieloma funkcjonalnościami na stronie. takie jak "ostatnio dodane..." statystyki czy też inne bloki customowe na podstronach. 

Jeżeli coś zniknie lub będzie działać dziwnie także prosze o zgłoszenie.

Gość

(Konto usunięte)

prosiłbym o zgłaszanie każdego błędu lub problemu

Kogo prosisz, forumowiczów których prześladujesz i grozisz im na PW permanentnym banem?

Żadnego ze zgłoszonych przeze mnie problemów nie rozwiązałeś - mimo Twojej deklaracji, że to da się zrobić.

Czyli co, nie umiesz i się mścisz?

Cc: @dskrzyp
  • Administratorzy
10 godzin temu, romeksz napisał:

Kogo prosisz, forumowiczów których prześladujesz i grozisz im na PW permanentnym banem?

Żadnego ze zgłoszonych przeze mnie problemów nie rozwiązałeś - mimo Twojej deklaracji, że to da się zrobić.

Czyli co, nie umiesz i się mścisz?

Cc: @dskrzyp

🙂 

Straszenie mnie prawnikami sądami policja itd itd To tylko informowanie o swych prawach jak rozumiem ?

Tak samo ja zaprezentowałem swe stanowisko. Nieprzestrzeganie regulaminu netykiety itd itd.

Jednocześnie jeżeli Pan twierdzi że złożył pismo do odpowiednich służb to także mogę zablokować Panu dostęp do forum na czas prowadzonych prac przez odpowiednie służby. Tak samo mogę egzekwować zapisy regulaminu oraz prawa Polskiego z Art. 191. I jednocześnie wymagać otrzymania takiego pisma przedsądowego od Pana.

Art. 190a, Art. 191....

Jeżeli zaś nie trafia takowe przez bardzo długi czas to jest to zwykły blef i kłamstwo jakiego sie Pan dopuścił. 

DO tego momentu nadal nie został Pan ukarany za żadne zdanie jakie wypisywał w moją stronę i na forum a powinien. 

Multikontom mówimy nie i będziemy karać każde takie zachowanie. Tak samo jak przy każdym ostrzeżeniu kara jest z górnego pułapu punktów jak dla recydywisty. 

Dalszej dyskusji z Panem nie zamierzam prowadzić. Jeżeli czuje się Pan pokrzywdzony zapraszam do kontaktu z moim przełożonym w tej sprawie. Jeżeli zna Pan wszystkie zapiski KK to tak samo znajdzie Pan kontakt na dole strony do mego przełożonego.

Gość

(Konto usunięte)

Straszenie mnie prawnikami sądami policja itd itd To tylko informowanie o swych prawach jak rozumiem ?
Tak samo ja zaprezentowałem swe stanowisko. Nieprzestrzeganie regulaminu netykiety itd itd.
Jednocześnie jeżeli Pan twierdzi że złożył pismo do odpowiednich służb to także mogę zablokować Panu dostęp do forum na czas prowadzonych prac przez odpowiednie służby. Tak samo mogę egzekwować zapisy regulaminu oraz prawa Polskiego z Art. 191. I jednocześnie wymagać otrzymania takiego pisma przedsądowego od Pana.
Art. 190a, Art. 191....
Jeżeli zaś nie trafia takowe przez bardzo długi czas to jest to zwykły blef i kłamstwo jakiego sie Pan dopuścił.
DO tego momentu nadal nie został Pan ukarany za żadne zdanie jakie wypisywał w moją stronę i na forum a powinien. 

Kłamiesz, po prostu, cały czas kłamiesz. Odwracasz kota ogonem i nadal mi grozisz.

Art. 190a. Stalking
§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia, poniżenia lub udręczenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Art. 191. Zmuszanie do określonego zachowania, zaniechania lub znoszenia
§ 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

No i zapoznaj się z biegiem przedawnienia

EOD.

PS. Wezwanie do zachowań zgodnych z prawem, już otrzymałeś.

14 godzin temu, Espectro napisał:

Jeżeli czuje się Pan pokrzywdzony zapraszam do kontaktu z moim przełożonym w tej sprawie. Jeżeli zna Pan wszystkie zapiski KK to tak samo znajdzie Pan kontakt na dole strony do mego przełożonego.

W końcu się dziś uśmiałem.

O ile pamiętam dwa razy zwracałem się do tzw. "administracji" w dość prostej sprawie i dwa razy zostałem olany. Dlatego takie hasła rozśmieszają mnie do rozpuku.

Koleżanki, Koledzy, administracja jest mitem a pisanie do niej to hasło mające na celu niemęczące spławienie userów.

Jestem Europejczykiem.

A nie, przepraszam.

Dostałem jedną odpowiedź. Poza "Dzień dobry" trzy słowa, Pan Administrator nawet nie silił się na zrozumienie o co chodzi, co potwierdza moje uwagi.

Jestem Europejczykiem.

Nie dziwię sie że cie olał 

Tez mam taką metodę 

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Coś Ty taki agresywny Roman? Nasz Admin to niespotykanie spokojny i kulturalny człowiek, a Ty taką wiochę tu odwalasz...

juz całkiem przesiąkł biedak tym korporacyjnym bełkotem i nowomową 

Konfederacja rządzi na AS, co widać, słychać i czuć.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy

Jest adres mailowy jest wszystko aby się kontaktować.

Pisanie że się nie otrzymuje wiadomości to kłamstwo. 

Chyba ze wymagacie odpowiedzi chwile po napisaniu.... 

16 godzin temu, romeksz napisał:

Kłamiesz, po prostu, cały czas kłamiesz. Odwracasz kota ogonem i nadal mi grozisz.

Art. 190a. Stalking
§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia, poniżenia lub udręczenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Art. 191. Zmuszanie do określonego zachowania, zaniechania lub znoszenia
§ 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

No i zapoznaj się z biegiem przedawnienia emoji14.png

EOD.

PS. Wezwanie do zachowań zgodnych z prawem, już otrzymałeś.

Kolejny raz lista artykułów do których sam Pan powinien się zastosować.

Aby Pana nie stalkować przestanę Panu odpisywać na pytania.

Spokojnego weekendu.

Jeżeli ktoś atakuje mnie to tak samo staram się bronić. 

Gość

(Konto usunięte)

@Espectro

najważniejsza sprawa przy adaptacji subwoofera to odfiltrowanie zakresu , który ma odtwarzać sub z głównych zespołów głośnikowych

tego aspektu zabrakło w Twoim wpisie

Gość

(Konto usunięte)

Kolejny raz lista artykułów do których sam Pan powinien się zastosować.
Aby Pana nie stalkować przestanę Panu odpisywać na pytania.

Spokojnego weekendu.

Jeżeli ktoś atakuje mnie to tak samo staram się bronić. 

Człowieku, znaki drogowe też Cię atakują? Jprdl
  • Administratorzy
5 godzin temu, slawek.xm napisał:

@Espectro

najważniejsza sprawa przy adaptacji subwoofera to odfiltrowanie zakresu , który ma odtwarzać sub z głównych zespołów głośnikowych

tego aspektu zabrakło w Twoim wpisie

a w którym temacie i gdzie ? bo jakby nie kojarzę. 

Zakładka FAQ ? 

https://www.audiostereo.pl/faq/słownik-pojęć/s/subwoofer-r180/

Chętnie dodam coś z Pana ręki do tej zakładki lub wyedytuje zawartości tam znajdujące się juz.

Oczywiście podpis pod artykułem dodaje czyjego autorstwa i kto pomagał.

Gość

(Konto usunięte)
57 minut temu, Espectro napisał:

a w którym temacie i gdzie ? bo jakby nie kojarzę. 

Zakładka FAQ ? 

https://www.audiostereo.pl/faq/słownik-pojęć/s/subwoofer-r180/

Chętnie dodam coś z Pana ręki do tej zakładki lub wyedytuje zawartości tam znajdujące się juz.

Oczywiście podpis pod artykułem dodaje czyjego autorstwa i kto pomagał.

tak temat o subie

nieistotne kto napisze, ważne by ta informacja się tam znalazła bo jest kluczowa do prawidłowego zgrania suba z monitorami czy tam kolumnami głównymi

subwoofer zagra swoje pasmo ze znacznie mniejszymi zniekształceniami niż zrobiłyby to kolumny dlatego odfiltrowanie pasma przeznaczonego dla suba jest bardzo istotne

brak tego zabiegu spowoduje nakładanie się pasm pogorszenie faktury i definicji pasma które odtwarzałyby wspólnie kolumny i sub

Gość

(Konto usunięte)

nieistotne kto napisze

Moim zdaniem, kluczowym jest, kto się pod tym podpisze - z podaniem imienia i nazwiska oraz wykształcenia kierunkowego.

Żeby nie było takich kwiatków jak:

dr Wojciech PacułaID: 121794
Specjalności
literaturoznawstwo
Klasyfikacja
KBN (nauki filologiczne)
Powiązane profile
System Wspomagania Wyboru Recenzentów
STOPNIE I TYTUŁY
Doktorat
Dziedzina:nauk humanistycznych
Dyscyplina:literaturoznawstwo
Specjalność:literaturoznawstwo
Data uzyskania stopnia:16/12/2002
Tytuł pracy:Brak tytułu
Instytucja:Uniwersytet Jagielloński; Wydział Filologiczny; Instytut Polonistyki
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.