Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Saloniku, saloniku nie odzucaj nas, psyjmij nas...

Wypowiadaj się za siebie.

Ja zaproszenie miałem i nie zamierzam z niego skorzystać.

Audiostereo to nie jedyne forum, które ma ukryte osobne podforum. Znam jeszcze kilka dużych for z takimi samymi systemami.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Post mój kieruję do admina Forum.

Liderów salonika proszę o nie odpowiadanie na niego

Nigdzie w twoim wpisie nie ma adresata.

Salonik jest częścią tego forum.

Blokowanie więc dostępu forumowiczów do jego części jest więcej niż usuwaniem kogoś z dyskusji.

Jest prewencyjną cenzurą. Zanim ktoś zabierze głos w danym temacie, prewencyjnie się go stygmatyzuje i dyskusji w danym miejscu się mu zabrania.

Mało tego zabrania mu się nawet wglądu o czym ta dyskusja tam się toczy. Zamyka się prewencyjnie przed nim drzwi.

Ale tak jest na każdym forum poprzez możliwość banowania. Każdy założyciel danego wątku może prewencyjnie banować dowolnych użytkowników. Sam byłem prewencyjnie banowany wielokrotnie. To jest zupełnie normalne. Dlaczego więc wnosisz sprzeciw wobec czegoś co wcześniej tobie jakoś nie przeszkadzało?

Istnienie Saloniku pogrążyło tylko zasadność istnienienia tego forum jakim jest wolność słowa i wypowiedzi.

Nieprawda. Nadal na forum możesz wypisywać co tylko chcesz.

Nie zlikwidowało się problemów typu trolling/głupota/obłuda/chamstwo ale je podwojono

Kolejna nieprawda. W Saloniku tych wszystkich złych rzeczy nie ma!!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale tak jest na każdym forum poprzez możliwość banowania. Każdy założyciel danego wątku może prewencyjnie banować dowolnych użytkowników. Sam byłem prewencyjnie banowany wielokrotnie. To jest zupełnie normalne. Dlaczego więc wnosisz sprzeciw wobec czegoś co wcześniej tobie jakoś nie przeszkadzało?

Proszę o konkrety!

Nigdy, nikogo nie zbnanowałem prewencyjnie.

Banowanie prewencyjne wbrew temu co piszesz nie jest normalne. Powinno być zakazane! Można karać za wypowiedzi ale nie za ich brak.

Moderacja, czy Administracja nie potrafią się przyznać do tego, że nie potrafią zaradzić problemom,

To akurat jest prawda. Jest na to proste rozwiązanie. Płatna moderacja ale to kosztuje i dlatego wtedy forum powinno być płatne np 10zł miesięcznie. To żaden koszt ale znów podniesie się larum krzykaczy jaka to krzywda się dzieje.

Proszę o konkrety!

Nigdy, nikogo nie zbnanowałem prewencyjnie.

Banowanie prewencyjne wbrew temu co piszesz nie jest normalne. Powinno być zakazane! Można karać za wypowiedzi ale nie za ich brak.

Mnie prewencyjnie banowano setki razy. Jakie chcesz konkrety. To że ty tego nie robiłeś nie ma żadnego znaczenia. Ty jesteś jeden, a innych tysiące.

Kolejna nieprawda. W Saloniku tych wszystkich złych rzeczy nie ma!!

Ba ! Jest nawet wątek humorystyczny o budowie pokoju odsłuchowego ;)

Czytam i oczom nie wierzę ...

Ja zaproszenie miałem i nie zamierzam z niego skorzystać.

No to o co tobie chodzi. Miałeś dostęp ale nie chciałeś. Twój wybór i masz do tego prawo. Tylko o co teraz ten żal?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jakie chcesz konkrety.

Dlaczego więc wnosisz sprzeciw wobec czegoś co wcześniej tobie jakoś nie przeszkadzało?

Proszę o konkrety na poparcie Twoich słów, jakoby mi prewencyjnie banowanie nie przeszkadzało.

Czekam.

Nie lubię jak ktoś kłamie na mój temat.

Audiostereo to nie jedyne forum, które ma ukryte osobne podforum. Znam jeszcze kilka dużych for z takimi samymi systemami.

Ależ oczywiście. Przecież nawet na tym forum są zamknięte grupy dyskusyjnie, czyli takie miniSaloniki, gdzie zaprasza się osoby z którymi chce się rozmawiać. Nikt o tym nawet nie wie na forum ogólnym, nie widać co tam jest pisane, o kim i o czym. I to jest zupełnie normalne.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to o co tobie chodzi. Miałeś dostęp ale nie chciałeś. Twój wybór i masz do tego prawo. Tylko o co teraz ten żal?

Po raz kolejny piszesz bzdury.

Gdzie niby wyraziłem żal z powodu, że nie przystąpiłem do saloniku?

Proszę o konkrety na poparcie Twoich słów, jakoby mi prewencyjnie banowanie nie przeszkadzało.

Czekam.

Nie lubię jak ktoś kłamie na mój temat.

Nigdy nie widziałem twoich wpisów ze sprzeciwem wobec prewencyjnego banowania, a więc taki stan rzeczy nigdy tobie nie przeszkadzał. Proste.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To że Ty nie widziałeś, nie oznacza że ich nie było.

Tak jak myślałem, nie potrafisz uzasadnić kłamstw które tutaj wypisujesz.

Tu masz np. cały mój temat w którym wskazywałem na prewencyjną cenzurę jaką stosuje forum HDTVPolska:

http://www.audiostereo.pl/wasze-typy-i-antytypy-na-inne-zrodla-informacji-o-tematyce-hdtv_113900.html/page__hl__+o%20+tematyce%20+hdtv

Zażądałem wykreślenia mnie spośród członków forum którego moderacja stosuje to ,, zwyrodnienie'' rodem z PRL.

Edytowane przez HQ150

Slaj, czytaj ze zrozumieniem. Ja nie napisałem, że w Saloniku istnieją takie same problemy. Napisałem tylko, że tworząc Salonik nie rozwiązano nadal problemów, które istnieją poza nim.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Slaj, czytaj ze zrozumieniem. Ja nie napisałem, że w Saloniku istnieją takie same problemy. Napisałem tylko, że tworząc Salonik nie rozwiązano nadal problemów, które istnieją poza nim.

Pisałem o tym od samego początku,jaki wpływ na bydło w hi end ma salonik?zerowy i to jest groteskowe. Pisałem również,że to jest zawłaszczenie forum,przez garstkę pomazańców,dlatego ja od wtorku samodzielnie będę decydował kto pisze w moich wątkach. W każdym będzie "salonik" :-)

Gość passer

(Konto usunięte)

.... jeżeli ma oddzielne i dodatkowo sprzeczne zasady z regulaminem Forum, sądzę, że powinien być wydzielony tak jak np. Klub Audiostereo

Raz jeszcze, moje pytania do admina - w ramach Forum działają dwa rodzaje zakładek (1) niezgodna z regulaminem tego forum i pozostałe.

Niesie to za sobą wiele wątpliwości. Np. ponieważ salonik nie podlega regulaminowi(?), sam jego byt jest z nim sprzeczny, to czy restrykcje nakładane przez moderację na userach z salonika dotyczą jego na całym forum, również w saloniku?, i odwrotnie?

Skutki uboczne to podany przykład, gdzie wytyka się nieuczestniczenie w saloniku jako dowód na niewłaściwe zachowania(?).

Ale to szukaj winnych poza Salonikiem. Tam przynajmniej jest spokój mimo czasem skrajnych opinii piszących.

Slaj, ja tego nie neguje, fajnie, że macie spokój, jednak wynikiem utworzenia Saloniku jest to, że osoby, które są w saloniku nadal piszą na forum ogólnym. Normalny człowiek zostawił by to i pisał tylko w Saloniku. Wiem jednak, że tam się i tak mało dzieje - więc powstanie Saloniku nie rozwiązało w zasadzie żadnego problemu, prócz tego, że teraz pospolite klepanie po pleckach zachodzi w ciszy i spokoju.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Normalny człowiek skoro jest tak urażony może w ogóle nie pisać na tym forum. Jeśli to jest tak złe forum to po co tu pisze kilku pieniaczy? Gdzie ich honor?

Edytowane przez sly30

Slaj, za stary jestem na takie teksty...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jeśli to jest tak złe forum to po co tu pisze kilku pieniaczy? Gdzie ich honor?

Skoro zdaniem salonikowców forum ogólnodostępne jest tak złe, że trzeba zakładać zamkniętą enklawę, to dlaczego salonikowcy w dalszym ciągu zaglądają do tego szamba od którego się odcięli?

Gdzie ich honor?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Slaj, ja tego nie neguje, fajnie, że macie spokój, jednak wynikiem utworzenia Saloniku jest to, że osoby, które są w saloniku nadal piszą na forum ogólnym. Normalny człowiek zostawił by to i pisał tylko w Saloniku. Wiem jednak, że tam się i tak mało dzieje - więc powstanie Saloniku nie rozwiązało w zasadzie żadnego problemu, prócz tego, że teraz pospolite klepanie po pleckach zachodzi w ciszy i spokoju.

Bo nie udał się skok na wątki,które powstały poza salonem a które salonowcy chcieli sobie przywłaszczyć,właściciel powiedział no way,to teraz nie mają co tam robić i łażą(nie wszyscy) choćby na bocznicę,żeby tylko się z trollami pokłócić. Gdzie sens?gdzie logika? Nie ma i o to chodziło. Najzabawniejszy jest taki jeden koleżka,który wszędzie tropi trolling i jak już wytropi to zaczyna w tym wątku pisać,hipokryzja sięgająca Himalajów,bo przecież powstał salonik,schron przed trollami,tylko żeby był skuteczny to trzeba z niego nie wyłazić a to już uwiera. Przykład?wątek o kolumnach za 100 koła,skutecznie strollowany od pewnego momentu i co? ano jajco jak zwykle.

Skoro zdaniem salonikowców forum ogólnodostępne jest tak złe, że trzeba zakładać zamkniętą enklawę, to dlaczego salonikowcy w dalszym ciągu zaglądają do tego szamba od którego się odcięli?

Gdzie ich honor?

Nikt się od niczego nie odciął. Ale na niektóre dyskusje lepszy jest spokojny Salonik.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nikt się od niczego nie odciął. Ale na niektóre dyskusje lepszy jest spokojny Salonik.

NIEPRAWDA.

Salonik odciął się od części grona forumowiczów.

Zabronił im nawet wglądu w to co salonikowcy piszą.

Normalny człowiek skoro jest tak urażony może w ogóle nie pisać na tym forum. Jeśli to jest tak złe forum to po co tu pisze kilku pieniaczy? Gdzie ich honor?

Sly - easy... :-)

Nie szermuj takimi dużymi kwantyfikatorami: normalny człowiek, pieniacze, honor... :-)

To może kogoś uprzedzić :-) jeśli źle cię zrozumie :-)

Tak btw: jest week i widzę, że zamiast pić - bijecie pianę znowu...

Zarzad miał cały tydzień na wyrażenie stanowiska. Nie zająknął się ani słowem - więc...nie ma o co strzępić klawisze dla zasady. Lepiej już pożartować, bo....

Lepiej nie będzie. Na pewno...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Masz rację audiograde,my tu bajamy a zarząd ma to z tyłu. Ja wracam do sprawy od wtorku,jeśli sytuacja się nie zmieni,to ja z pewnością zmienię swoje podejście do forum :-)

Masz rację audiograde,my tu bajamy a zarząd ma to z tyłu. Ja wracam do sprawy od wtorku,jeśli sytuacja się nie zmieni,to ja z pewnością zmienię swoje podejście do forum :-)

Hehehe....i co zrobisz? Oplujesz ekran lapka?

Nie szermuj takimi dużymi kwantyfikatorami: normalny człowiek, pieniacze, honor... :-)

To powiedz to pieniaczom. Oni użyli określenia normalny człowiek to, normalny człowiek tamto...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.