Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

mimo, że jest to podwieszony specjalny wątek i faktycznie jedyna droga komunikacji z Administracją, to pt. Administracja zagląda tu nader rzadko

bo dużo offtopic i ciężko wyłapać problemy techniczne

Czy dałoby sie udostępnić opcję Drukuj/Wyświetl cały wątek na jednej stronie?

Jest ikonka drukowania.

W profilu w ustawieniach jest "Liczba postów na stronie" można ustawić na 100.

Nie działa mi "Cytuj" ani "Cytuj selektywnie" , choc kiedyś działało . Jak nacisnę "Cytuj" to pojawia mi się na dole pasek " Odpowiedz na 1 cytowanych postów" , naciskam to i dalej nic , ramka z odpowiedzią pozostaje bez cytatu. Ktoś pomoże ? Sorry jeżeli pytanie jest głupie, nie na temat lub oczywiste.

proszę odezwać się na PW, proszę napisać więcej informacji (jaka przeglądarka, wersja, czy czyszczenie cache i ciasteczek pomogło)

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Pomogę. Kilkukrotnie padało pytanie o błędne działanie forumowej wyszukiwarki.

http://www.audiostereo.pl/forum-sprawy-techniczne-i-funkcjonalnosc_111979.html/page__view__findpost__p__3223544

Bez pomocy nic nie znajdą?

Pewnie tak, pomoc nadchodzi post (648) - tylko przeczytać i do pracy. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czy jest ktoś taki, komu odwaga cywilna (trudne słowo) pozwoli zająć w końcu stanowisko związane ze zniknięciem pewnego "kościelnego" tematu? Przecież nikt nie raczył z nich napisać nawet prostego lecz jakże uczciwego (z jego strony): "cmoknij mnie w tej sprawie w d...".

Pytam, bo z natury ciekawski jestem...

Odpowiedź w wątku o ks.Lemańskim:

• Moderatorzy
  • 2022 postów

Napisano wczoraj, 10:20

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Użytkownik Maju dnia 05.09.2014 - 07:44 napisał

Proszę wybaczyć ale sprostuję...poprzedni wątek to został "zniknięty" a zamknięty jeszcze poprzedni. ;)

W sprawie zniknięcia coś wiadomo??? ;)

Wątek o którym mowa został usunięty administracyjnie, gdyż administrator forum nie życzył sobie kontynaucji kłótni światopoglądowej, z dopiero co zamkniętego wątku. . A w istocie temu służył ten wątek, niczemu więcej. Tyle napiszę na ten temat, bo z powyższym działaniem akurat nie miałem nic wspólnego. Co nie znaczy, że się z nim nie zgadzam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Odsyłam do tematu o Lemańskim. ;)

Ps. Spóźniłem się o włos.... :))))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czy mógłbym prosić o wykładnię prawa internetowego lub jakiegokolwiek innego,

które poniższym wpisem złamałem i dostałem za to trzy punkty ostrzeżeń?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

O i kolejne punkty ostrzeżeń widzę, tym razem za co przepraszam?

Ukryta Zawartość

W obu przypadkach "moderator edytował ten post" chociaż z tego co widzę, to nawet jedna literka nie została zmieniona czy usunięta,

więc zapytam ponownie co Pan Moderator SlawekR tam edytował i za co dostałem w sumie cztery punkty?

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dlatego pozwolę sobie zaproponować rozdzielenie tematu:

1) Książka Spraw i Zażaleń - tutaj można dopytywać by o przyczyny punktów ostrzeżeń, banów, etc. Składać zażalenia.

2) Wątek typowo i wyłącznie techniczny, gdzie moderuje się i wywala OT.

W przeciwnym razie OT będzie tyle ile obecnie, a Administracja będzie dalej twierdziła, że nie może nic zrobić, bo nie da się odsiać plew.

Swoją drogą jest to dość hmmm... tania wymówka, bo chociażby problem z wyszukiwarką jest powtarzany i cały czas ignorowany. A podobnych kwestii było wiele w tym wątku.

Powrót po dłuższej przerwie...

Forumowa wyszukiwarka jest kompletnie do d... Jak potrzebuję coś tutaj znaleźć, wolę wpisać w google "szukane slowo" site:www.audiostereo.pl

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

O i kolejne punkty ostrzeżeń widzę, tym razem za co przepraszam?

http://www.audiostereo.pl/wojna-bron-i-konflikty-zbrojne_113668.html/page__view__findpost__p__3227872

W obu przypadkach "moderator edytował ten post" chociaż z tego co widzę, to nawet jedna literka nie została zmieniona czy usunięta,

więc zapytam ponownie co Pan Moderator SlawekR tam edytował i za co dostałem w sumie cztery punkty?

Nie edytowałem treści postu, a dodałem "w powód edycji" obowiązkowy komentarz z informacją o udzielonym ostrzeżeniu. Samo dodanie tego wpisu, ustawia flagę "edytowano wpis".

A za co otrzymałeś ostrzeżenie, masz dokładnie wyjaśnione w samym ostrzeżeniu, razem z cytatem feralnej treści i punktem regulaminowym, który został naruszony, w tym konkretnym przypadku było to:

Dotyczy treści: Po to miesiąc czasu zawracałeś wszystkim dupę swoim odejściem, żeby zmienić nick i pisać tutaj dalej?

"Ostrzeżenie za wpis nie na temat (Netykieta pkt. 3-7, 15) Próba wszczęścia kłótni personalnej"

Drugie ostrzeżenie otrzymałeś za trolling w wątku klubowym, ma podstawie zgłoszeń na panel, poprzedzonych rozsądnymi uzasadnieniami. Ostrzeżenie również zostało równie szczegółowo opisane, podobnie jak poprzednie.

Której części wpisów nie zrozumiałeś, że domagasz się kolejnych wyjaśnień w wątku technicznym?

Edytowane przez SlawekR

Weź jeszcze raz sprawdź czy wszystkie przecinki są na swoim miejscu, bo może coś przeoczyłeś i jeszcze ze dwa punkty się należą.

Miesiąc czasu jęczał jak to mu tu źle i jak to odchodzi na zawsze, chyba z dwadzieścia wątków na ten temat założył

w których żądał usunięcia konta, dni odliczał i inne szopki odstawiał, wszystkich męczył tymi bzdetami i jak w końcu już mu to konto zablokowali,

to założył sobie nowe i dalej nadaje... no nie wiem, trochę mnie to zdziwiło, dlatego zapytałem, gdyby mnie nie dziwiło, to pewnie bym nie pytał.

Zamiast odpowiedzi na niewinne pytanie otrzymałem punkty ostrzeżeń za próbę wszczęcia kłótni personalnej...

A w tym drugim przypadku to za co, bo nie doczytałem? Trzy punkty ostrzeżeń, bo Pan Moderator wstał lewą nogą czy za co tym razem?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Też z chęcia bym się dowiedział, czy działanie dziadkawłodka alias włodzimierza było-jest, zdaniem moderacji, O.K?

Przypomnę, że odbywało się ono publicznie, pod szyldem głoszonego przez niego hasła :

,, ,,Odchodzę z AS i Bocznicy. Ma dość nadgorliwych i ograniczonych moderatorów. Rozważam założenie własnego bloga. ''

To są słowa ,, bohatera'' tego niby ,, samoodejścia''.

Jakie jest stanowisko moderacji w tej sprawie?

Tak naprawdę każdemu wolno ? Na....ć do gniazda, a potem założyć maskę i udawać że to nie ja?

Edytowane przez HQ150

Drugie ostrzeżenie otrzymałeś za trolling w wątku klubowym, ma podstawie zgłoszeń na panel, poprzedzonych rozsądnymi uzasadnieniami. Ostrzeżenie również zostało równie szczegółowo opisane, podobnie jak poprzednie.

Ostrzeżenie "w wątku klubowym na podstawie zgłoszeń na panel" dostałem dwa tygodnie wcześniej od moderatora cira.

Punkty dostałem od Ciebie za wpis, którego albo nie przeczytałeś, albo nie zrozumiałeś, podobnie jak poprzedniego.

Gość passer

(Konto usunięte)

-> SlawekR

cytuję: "Masz wątek przypięty na Bocznicy "Propozycje i uwagi..." "

Ponieważ nie ma takiego wątku piszę w tym.

Temat, który ostatnio zaproponowałem został zamknięty. I nie jest to problem, Wasze prawo. Tylko przy zamknięciu tego tematu zostały skierowane uwagi pod moim adresem. Nie mając możliwości repliki napisałem wykorzystując mechanizm PW - nie widząc wiadomości za wartych w "o mnie".

O treść wiadomości :

"Szkoda:

- nie czytasz dokładnie albo nie rozumiesz wprost tego co się pisze

Mój apel skierowany był do wzystkich. Miał na celu wskazanie faktu, że nie należy narzucać nikomu swoich poglądów. Miałem zamiar, wskazać w toku ewentualnej dyskusji subiektywność odbioru muzyki ( najogólniej ujmując ). Opisywać powinniśmy więc własne doświadczenia niezależnie czy ktoś inny ma takie same czy nie. Nie ważne więc jest to jakiego elementu systemu to dotyczy.

Temat w zamierzeniu miał więc dotyczyć postawy ludzi, a nie systemu, jego części lub całości.

- nie dałeś mi szansy wyjaśnienia.

Oczekuję więc, że wyjaśnienie to zostanie skopiowane do tego tematu.

Proszę nie traktować tej wiadomości jako prywatnej."

Wniosek - w przypadku zamknięcia wątku przez moderatorów, bez wcześniejszego uzgodnienia tego faktu z autorem, autor wątku powinien mieć możliwość zamieszczenia repliki

Edytowane przez passer
Gość Gosc

(Konto usunięte)

autor wątku powinien mieć możliwość zamieszczenia repliki

Dobre:-)

Przecież, jak się komuś zamyka usta ( z różnych powodów, czasami uzasadnionych), to nie po to, żeby mógł to komentować.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Przecież, jak się komuś zamyka usta ( z różnych powodów, czasami uzasadnionych), to nie po to, żeby mógł to komentować.

Czyli że robi się prawie jak w Korei Płn.

Moderacja pracuje na zmęczenie materiału, a dziecinada użala się nad sobą.

Panowie, więcej szacunku dla siebie.

Ja już od dawna nie piszę w tematach "cenzurowanych".

Gość vasa

(Konto usunięte)

Może trzeba zrobić powtórkę z milczenia?

Nieco dłuższą niż ostatnio.

Analog po poprzedniej aferze upadł i się nie podniósł.

Niedługo żywa będzie tylko bocznica i highend na dopalaczach

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

No baaa.... pokazano wszystkim środkowy palec, a szczególnie w analogu, bo ogromna baza wiedzy już tu jest... Moda na anal (sic) ) trwa, nowi szukają wiedzy na ten temat i ją tu znajdują. Czasami :) I gie ich obchodzą tzw. miejscowi guru czy znawcy tematu.

Kłótni, sporów i waśni ma nie być. Tu ma być porządek i miło i przyjemnie i sielanka i spokój i maślanka... do porzygania... różowo odjazdowo, klinicznie czysto językowo i rozwlekle akapitowo - czasami :) Pozdrawiam Sławomira :)

Wszystkich pozdrawiam :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Też z chęcia bym się dowiedział, czy działanie dziadkawłodka alias włodzimierza było-jest, zdaniem moderacji, O.K?

Przypomnę, że odbywało się ono publicznie, pod szyldem głoszonego przez niego hasła :

,, ,,Odchodzę z AS i Bocznicy. Ma dość nadgorliwych i ograniczonych moderatorów. Rozważam założenie własnego bloga. ''

To są słowa ,, bohatera'' tego niby ,, samoodejścia''.

Jakie jest stanowisko moderacji w tej sprawie?

Tak naprawdę każdemu wolno ? Na....ć do gniazda, a potem założyć maskę i udawać że to nie ja?

Nie wiem jakiego oczekujesz komentarza, czy jeśli ktoś co innego mówi, a co innego robi, to jest ok? Ano nie jest. I tylko świadczy o nim i o jego słowności.

Ale brak słowności, to nie "zbrodnia" na regulaminie. A moderacja może działać wyłącznie w ramach przyjętych zasad. Jeśli dają one, póki co, pole do takich dziecinnych demonstracji, to wiele zrobić nie możemy, poza zgłoszeniem do administracji konieczności rozwiązania tego typu kwestii na przyszłość. I tak też się stało. A szczegóły pewnie poda administracja, jeśli odpowiednie mechanizmy będą przygotowane do wdrożenia, a trwają nad nimi prace.

I tyle w tym temacie. Jako moderatorzy nic więcej do komentowania w tej kwestii mieć nie możemy za bardzo. Jako użytkownicy forum, oczywiście każdy z modów ma swoje zdanie na ten temat. Ja mam na pewno :) Ale ono nie nadaje się do upublicznienia. Bo zaraz byłyby zarzuty o brak bezstronności moderacji.

Co do pozostałych wypowiedzi, Parantulli. Passera i innych, w tym prześmiewczych pod adresem moderacji. To nie komentuję ich bo tu nie ma co komentować, ot zwykła reakcja na zasadzie "dostałem ostrzeżenie, to się pociskam, ulżę sobie, bo taki mamy klimat na forum po temu". Parantulla chce jakoby odpowiedzi, a tak naprawdę chce wyłącznie przepychanki na słowa, gdzie zaraz obok pisze "za co, bo nie doczytałem?".

Edytowane przez SlawekR
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie wiem jakiego oczekujesz komentarza,

wiele zrobić nie możemy, poza zgłoszeniem do administracji konieczności rozwiązania tego typu kwestii na przyszłość. I tak też się stało. A szczegóły pewnie poda administracja, jeśli odpowiednie mechanizmy będą przygotowane do wdrożenia, a trwają nad nimi prace.

No właśnie na taki czekałem.

Dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez HQ150

Co do pozostałych wypowiedzi, Parantulli. Passera i innych, w tym prześmiewczych pod adresem moderacji. To nie komentuję ich bo tu nie ma co komentować, ot zwykła reakcja na zasadzie "dostałem ostrzeżenie, to się pociskam, ulżę sobie, bo taki mamy klimat na forum po temu". Parantulla chce jakoby odpowiedzi, a tak naprawdę chce wyłącznie przepychanki na słowa, gdzie zaraz obok pisze "za co, bo nie doczytałem?".

Jakie się pociskam? Czy ja się ciskam? Pytam tylko za co dostałem aż trzy punkty ostrzeżeń. Nie bla bla bla, tylko konkretnie za co, bo nie doczytałem?

"ostrzeżenie otrzymałeś za trolling w wątku klubowym, ma podstawie zgłoszeń na panel, poprzedzonych rozsądnymi uzasadnieniami."

Nieprawda. Za to otrzymałem ostrzeżenie od cira dwie strony wcześniej

parantulla z racji ilości zgłoszeń w tym watku i tego co robisz

pierwsza i ostatnia prośba o powstrzymanie emocji

A punkty dostałem od Ciebie dwa tygodnie później za to

Niemożliwe, przecież te sprzęty są wieczne i nawet po 30 latach wszystko działa jak w nowym :)

O ile mnie pamięć nie myli, to kolega Muzg jest "z Wrocławia lub okolic" robił mojego 770 i z tysionc pińcet innych ES-ów

tylko dlatego, że "obaj wiemy kto" każdy jeden mój wpis w tym wątku zgłasza do moderacji, a moderacja bez czytania je usuwa,

tak jak wcześniej wywaliła zdjęcia nowego wzmacniacza Sony zamieszczone w klubie Sony tylko dlatego, że to ja je tam wkleiłem.

Łapiesz absurd sytuacji? Komu zdjęcia Sony w klubie Sony przeszkadzały? Nawet nie zerknął jeden z drugim co wywala.

Dlatego nie oczekuję żadnej odpowiedzi, bo ja ją doskonale znam, zresztą już dużo wcześniej w całkiem innym wątku o tym pisałem

Dwa tygodnie temu identyczny poszedł za 1.487USD czyli niecałe 5.000PLN

Ukryta Zawartość

U nas dzięki paru spryciarzom z tego forum i bandzie oszołomów dokładnie to samo jest warte dokładnie trzy razy tyle,

a spróbuj tylko coś na ten temat burknąć, to zaraz się zleci stu handlarzy i jeszcze dwóch zaprzyjaźnionych moderatorów do pomocy.

Ci pierwsi będą z Ciebie robić idiotę, a ci drudzy będą usuwać każdy Twój wpis i "dawać do zrozumienia" żebyś zaniechał niecnych uczynków

co w wolnym tłumaczeniu oznacza - albo zamkniesz pysk i dasz ludziom robić interesy w spokoju, albo zaraz zapomnisz hasła do forum.

Jest w tej chwili godzina 09:39 ciekawe czy chociaż do 12:00 ten wpis tutaj powisi...

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jakie się pociskam? Czy ja się ciskam? Pytam tylko za co dostałem aż trzy punkty ostrzeżeń. Nie bla bla bla, tylko konkretnie za co, bo nie doczytałem?

"ostrzeżenie otrzymałeś za trolling w wątku klubowym, ma podstawie zgłoszeń na panel, poprzedzonych rozsądnymi uzasadnieniami."

Nieprawda. Za to otrzymałem ostrzeżenie od cira dwie strony wcześniej

Nie masz zarejestrowanego żadnego ostrzeżenia od Cira, począwszy od 2012 roku. To po pierwsze. Są tam ostrzeżenia od różnych moderatorów i administracji, ale nie ma tam żadnego od Cira. Więc ewidentnie coś faktycznie "nie doczytujesz" jak należy.

Po drugie, przy ostrzeżeniach, tych otrzymanych po wprowadzeniu ostatnio zmian regulaminowych, masz dokładne cytaty, których tekstów dotyczą. Bo takie są wymagania wprowadzone wraz z tymi zmianami. Tego już "zapomniałeś" dodać przy tym tekście zacytowanym kursywą. Noż kurcze, wklejki mamy wstawiać tutaj, że ściemniasz i udajesz, że nie wiesz czego ostrzeżenia dotyczą? To ma być taka forma zabawy w ciuciubabkę, żeby podymić? Może po prostu idź doczytaj, skoro jak sam napisałeś, "nie doczytałeś"

Z mojej strony EOT. Nie zamierzam się bawić w tego typu przekomarzanie.

Edytowane przez SlawekR

Człowieku cytat wyżej Ci wkleiłem co cir napisał w wątku, o który się rozchodzi.

Pod nim wkleiłem cytat, za który dwa tygodnie później dostałem trzy punkty i nadal nie wiem dlaczego.

Napisz wprost - bo taki miałem kaprys i co mi zrobisz - zamiast się bawić w tego typu przekomarzanki.

Miłego dnia.

Gość passer

(Konto usunięte)

Co do pozostałych wypowiedzi, Parantulli. Passera i innych, w tym prześmiewczych pod adresem moderacji. To nie komentuję ich bo tu nie ma co komentować, ot zwykła reakcja na zasadzie "dostałem ostrzeżenie, to się pociskam, ulżę sobie, bo taki mamy klimat na forum po temu". Parantulla chce jakoby odpowiedzi, a tak naprawdę chce wyłącznie przepychanki na słowa, gdzie zaraz obok pisze "za co, bo nie doczytałem?"

1 - czy to znaczy, że dostałem ostrzeżenie? Za co?

2 - czy brak możliwości odpowiedzi na Twoje zarzuty uważasz za właściwe? Mój wpis w tym wątku , na przykładzie Twoich działań kończy się określonym wnioskiem. Czy mógłbyś się ustosunkować do tego wniosku?

3 - nie oczekuję otwarcia tematu, który zamknąłeś; nie oczekuję odpowiedzi na moje wyjaśnienia.

ps.

Mój nick to passer.

Edytowane przez passer
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.