Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

By poprawić funkcjonalność forum proponuje zdjąć Paltona z funkcji moderatora. To co ostatnio wyrabia, jego nadaktywność, kneblizm i bannizm wskazują jednoznacznie na to, że funkcjaę moderatora pomylił on z dyktaturą, którą wprowadza na forum. Nie dla dobra tegoż tylko dla podbudowania swego ego oraz leczenia komleksów jak sądzę. Prosze potraktować mój postulat poważnie. Pozdrawiam.

Panowie, zerknijcie na swoje wpisy i temat wątku.

Ja proponuję, aby lepiej Pan redaktor stanął przed lustrem i dokładnie się przyjrzał (tylko w prawdziwe lustro, a nie swoje Zaczarowane Lustereczko Powiedz Przecie) i daj sobie sam spokój. I proszę zaraz tego postu nie usuwaj (rękoma JM), bo zaraz uznasz go za atak personalny na swoją świętą osobę, czym ten post nie jest - Twój w takim przypadku będzie można uznać za atak personalny na piszących w tym wątku.

I hit z dnia wczorajszego dot. waszego postępowania i stosowanych metod rodem z hiszpańskiej inkwizycji oraz sądów kapturowych. Piszę do mod. Jozwy Maryna (notabene osoba pub. na tym forum, więc nie widzę powodu nie przywoływać treści odp.) i pytam za jaki dokładnie atak personalny i za który post dostałem od niego 2 pkt. Po jakimś czasie mod. JM odpowiada: nie wiem, ja dałem pkty karne, gdzie? Powyższe pokazuje, że ignorancja was dwóch najwyraźniej nie zna granic. Nawet nie wiecie kiedy, co i za co robicie, a jeśli już to robicie, to proszę o rzeczowe uzasadnienie z podaniem posta, cytatów etc., a nie używanie pustych słów. To samo mogę zrobić wobec wyżej cyt. postu mod. P., tylko tego nie robię, bo nie o mnie on źle świadczy.

Post dot. ewidentnie funkcjonalności forum, więc go proszę nie usuwać - no wiem, wam 2 jest on niewygodny, więc zrobicie co chcecie. Ale lepiej radzę go nie usuwać.

...tylko dla podbudowania swego ego oraz leczenia komleksów jak sądzę.

Dla nikogo to myślę tajemnicą nie jest. Co za świat.

Panowie, zerknijcie na swoje wpisy i temat wątku.

Proszę, dajcie spokój.

To ja proszę o wyznaczenie ODPOWIEDNIEGO I OGÓLNODOSTĘPNEGO miejsca na forum,

gdzie userzy mogliby się wymieniać informacjami na temat różnej maści forumowych krętaczy.

W przeciwnym wypadku będę to wklejał do usranej śmierci lub do zbanowania mojego konta

co jak przypuszczam niebawem nastąpi i szczerze mówiąc kalafiorem już mi to wisi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6358-0-89074200-1421224888_thumb.jpg

post-6358-0-11835900-1421224919_thumb.jpg

post-6358-0-82752100-1421224956_thumb.jpg

post-6358-0-55014600-1421224982_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Parantulla, zaraz Ci bana dadzą dożywotniego i nie będziesz niczego wklejał :). Ty jesteś jak ten przysłowiowy punktowy ból w głowach naszych ulubionych 2 modów. Wczoraj zauważyłem wycięcie Twoich i częsci moich postów, ale tego się można było spodziewać. Zostaje red. Palton patrzacy się w listereczko :).

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zbanują parantullę, będę wklejał ja.

Zbanują mnie, będzie wklejał następny.

I tak do usranej śmierci tego przybytku albo do momentu aż ktoś się pie....nie w głowę i zadba należycie o to miejsce.

Edytowane przez masza1968

Takie rzeczy były tylko w Erze :). Tutaj autmatycznie moderują się słowa typu audio****, audiomaniacy, sound rebels, Stary_Audiofil, Szymon itd. Pewnie już dołączyłeś do tej listy :).

No i jeszcze zapomniałem - z automatu Twoje, moje i wielu innych osób wpisy moderują i usuwają nasi dzielni dwaj modowie redaktor P. oraz JM :).

Edytowane przez SVART
Gość vasa

(Konto usunięte)

Zbanują parantullę, będę wklejał ja.

Zbanują mnie, będzie wklejał następny.

O!

I to jest właściwe podejście do tematu.

Zmusić delikwenta żeby sobie strzelił w stopę nie rozwiązując przy tym żadnego problemu :)

Edytowane przez vasa

O!

I to jest właściwe podejście do tematu.

Zmusić delikwenta żeby sobie strzelił w stopę nie rozwiązując przy tym żadnego problemu :)

trochę to bezrozumne, ale braterskie.

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Gość vasa

(Konto usunięte)

Braterskie bo przez 10 lat można się było poznać i polubić.

Bezrozumne raczej nie. Nikt na razie nie zaproponował innego sposobu zamiany tego czegoś z powrotem na forum audiofilskie.

czy jako użytkownik, możesz wprowadzić jakiś swój pomysł ? by było po twojemu?

A kogo tutaj obchodzą jakieś pomysły użytkowników? Tym bardziej by było bo ichniemu?

Zakładanie, że ktokolwiek tutaj liczy się z tym co proponują użytkownicy, to jest dopiero dziecinada.

Użytkownicy mają oglądać reklamy i pisać o bzdetach, żeby ktoś te reklamy tutaj wieszał i za nie płacił.

Na tym się kończy rola użytkowników i gówno kogo interesuje czego in tam sobie mogą chcieć.

No chyba że ktoś jest znajomym znajomego co ma znajomych, to jest całkiem inna rozmowa.

Jednych się tutaj banuje za to, że po blokadzie jednego konta założyli sobie drugie.

Innych się kryje i po pleckach poklepuje nawet jeśli mają po kilka aktywnych kont naraz.

Strasznie jestem ciekaw co z tym może zrobić zwykły użytkownik. Zameldować koniowi na Helu?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A kogo tutaj obchodzą jakieś pomysły użytkowników? Tym bardziej by było bo ichniemu?

Zakładanie, że ktokolwiek tutaj liczy się z tym co proponują użytkownicy, to jest dopiero dziecinada.

Użytkownicy mają oglądać reklamy i pisać o bzdetach, żeby ktoś te reklamy tutaj wieszał i za nie płacił.

Na tym się kończy rola użytkowników i gówno kogo interesuje czego in tam sobie mogą chcieć.

No chyba że ktoś jest znajomym znajomego co ma znajomych, to jest całkiem inna rozmowa.

Jednych się tutaj banuje za to, że po blokadzie jednego konta założyli sobie drugie.

Innych się kryje i po pleckach poklepuje nawet jeśli mają po kilka aktywnych kont naraz.

Strasznie jestem ciekaw co z tym może zrobić zwykły użytkownik. Zameldować koniowi na Helu?

!!!!!!!!!!!! przynajmniej raz z tobą się zgadzam.
Gość vasa

(Konto usunięte)

to przecież czyjaś własność, ktoś wobec tej własności pełni funkcje i je wykonuje, to oni w imieniu właściciela, czyli wszyscy oni razem z właścicielem, chcą by było jak jest.

jesteś chyba dorosły, a marudzisz jak dzieciak.

jesteś tu u kogoś; gościem, klientem.

Kłopot z tym że forum jest co prawda czyjąś własnością ale zawartość już niekoniecznie.

Ktoś (właściciel) zapewnia nośnik i czerpie z tego tytułu profity ale bazuje głównie na dorobku użytkowników.

Dowolność wykorzystania tego dorobku już budzi kontrowersje.

Nie mam zamiaru studiować prawa dotyczącego tej dziedziny ale przypuszczam że ze względu na bardzo silne umocowanie w prawie "własności intelektualnej" i "praw autorskich" to niezależnie od zapisów regulaminu oraz innych dokumentów wewnętrznych rozstrzygnięcia prawne nie byłyby jednoznaczne.

A jest jeszcze druga strona medalu. W moim mniemaniu nie wszystko co wolno robić robić wypada. I zamiana specjalistycznego forum w nie wiadomo co z moderacją skupioną na wszystkim poza stroną merytoryczną nie wypada. A wieloletni userzy, czyli realni twórcy zawartości merytorycznej mają prawo do obrony SWOJEGO (w sensie autorskim) dorobku.

PS. Widzę że wielokrotnie edytowałeś wpis to "dziecinadzie" dam spokój :)

Hmm... ja tego wpisu w ogóle nie widzę...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Hmm... ja tego wpisu w ogóle nie widzę...

Ja tego gościa już w ogóle nie widzę :)

atopos wystrzelony w kosmos po raz 1288 ;)

Edytowane przez masza1968

No i dobrze, bo atopos (i jego liczne klony) to była jedna z największych zakał tego forum. W jakimkolwiek topicu zaczynał pisać, z miejsca go rozwalał pisząc bzdury nie na temat.

• Użytkownicy+

By poprawić funkcjonalność forum proponuje zdjąć Paltona z funkcji moderatora. To co ostatnio wyrabia, jego nadaktywność, kneblizm i bannizm wskazują jednoznacznie na to, że funkcjaę moderatora pomylił on z dyktaturą, którą wprowadza na forum. Nie dla dobra tegoż tylko dla podbudowania swego ego oraz leczenia komleksów jak sądzę. Prosze potraktować mój postulat poważnie. Pozdrawiam.

Kolega z wielką troską o forum as debatował z moderacją, a za plecami próbował oderwać jak największą ilość forumowiczów i namówić ich do przejścia do właśnie zakładanego konkurencyjnego forum. Wykorzystując narzędzia as takie jak PW, postępował haniebnie.

Takie działanie można porównać do tego, jakby klient jakiejś firmy, przyszedł do niej na rozmowy o poprawie jej jakości, a za plecami NA JEJ TERENIE i z wykorzystaniem JEJ FUNKCJONALNOŚCI, rozdawał ulotki zachęcające do przejścia innych "klientów" do właśnie zakładanej W TAJEMNICY firmy. Nigdy do tej pory, nie spotkałem się z bardziej podłym zachowaniem. Ta sytuacja była jedną z może trzech, gdy użyłem określeń których zwykle nie stosuję. Osoby tak postępujące, nazwałem dwulicowymi chamami i nigdy się z tego nie wycofam. Doskonale pamiętam histerię jaką wywołało to sformułowanie. Nagle koledzy którzy mówią, że moderacja się czepia słówek, całkowicie nie zważali na treść i trafność takiego określenia, uczepili się w swojej bezsilności formy tych słów. To jeszcze bardziej potwierdziło moje obserwacje, o wybiórczym i zależnym od sytuacji stosowaniu zasad.

Teraz te same osoby w odwecie, próbują wywierać naciski. Osoba która chciała upadku tego (mimo wszystkich wad) wspaniałego forum, nie ma prawa do wypowiadania jakichkolwiek ocen.

Panie redaktorze, odpiszę jako obserwator: jakiś pan prawy, moralny i spostrzegawczy. Kto by pomyślał. Szkoda tylko, że nie pod kątem własnego postępowania, bo z tego co pamiętam, to exodus nastapił z pańskiej i kilku kolegów winy oraz niewłaściwego postępowania. Do tego widzę, że do słownika przybywają nowe pojęcia, tym razem zwrot: haniebny. Tylko pogratulować. Dla mnie tylko, jeśli już, to haniebne są raczej próby mataczenia przez kolegę, tak teraz, jak i w innych wątkach oraz granie świętego. Poza tym, z tego co pamiętam, to fora konkurencyjne nie były zakładane w ŻADNEJ TAJEMNICY (jeśli już musimy pisać wielkimi wołami) i nikt się z tym nie krył. Ja przynajmniej dowiadywałem się o nich drogą oficjalną, a nie tzw. "szeptaną".

Takie działanie można porównać do tego, jakby klient jakiejś firmy, przyszedł do niej na rozmowy o poprawie jej jakości, a za plecami NA JEJ TERENIE i z wykorzystaniem JEJ FUNKCJONALNOŚCI, rozdawał ulotki zachęcające do przejścia innych "klientów" do właśnie zakładanej W TAJEMNICY firmy.

Zanim znowu rzucisz się kolego na jakiś przykład, to lepiej go przeczytaj i przemyśl, min. 3 razy, bo nic się nie trzyma kupy. Zamysł widać jakiś był, lecz wyszedł bełkot. Zresztą w przykładach dobry kolega nie jest, o czym świadczy niedawne powoływanie się na wypowiedź jakiegoś aninimowego polityka.

Nigdy do tej pory, nie spotkałem się z bardziej podłym zachowaniem.

A ja i na pewno wielu z tutaj obecnych nie spotkałem się z zachowaniem podobnym do zachowania kolegi.

Osoby tak postępujące, nazwałem dwulicowymi chamami i nigdy się z tego nie wycofam.

Powiem tak, ...tylko krowa nie zmienia zdania i poglądów. A krowa przy pana "chamach", "podłościach" itp. to pikuś. Pozostały komentarz zbędny.

Na koniec. Proszę skończyć z powtarzaniem się (każdy widział pamięta i nie ma powodu się chwalić ww. słowami) oraz zakończyć z tymi pomówieniemi, wymyślaniem od podłości i chamów - tak poważnemu redktorowi takie rzeczy nie przystoją. A teraz proszę grzecznie wymoderować swój wpis lub niech zrobi to kolegi kolega JM.

Edytowane przez SVART

SVART, stawiam piwko, że Palton sobie tego swojego posta nie wymoderuje. On wszystko wywali i uda, że się w zasadzie to nic nie dzieje :)

A znacie ten dowcip, Polak, Rusek i Niemiec dostali po trzy kulki? :)

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A ja przebijam i stawiam butelkę Woodforda, że tak właśnie będzie - czyli będzie po staremu. Wybielimy się redaktorze, a winę zrzucimy na niewiernych, haniebnych, potfffronych, podłych i chamowatych innych użytkowników AS.

Palton na świętego audiostereo.

Rany, jak ja bym był na miejscu szefa SITE i nasz dzielny redaktor tak by mi ciągle nadskakiwał z nowymi pomysłami oraz zwalał winę z siebie na innych (ile można?), to bym długo nie wytrzymał. Jak widać, szef SITE ma najwyraźniej anielską cierpliwość albo ma wy...one na to wszystko :)

Albo robi tak samo :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Kolega z wielką troską o forum as debatował z moderacją, a za plecami próbował oderwać jak największą ilość forumowiczów i namówić ich do przejścia do właśnie zakładanego konkurencyjnego forum. Wykorzystując narzędzia as takie jak PW, postępował haniebnie.

Takie działanie można porównać do tego, jakby klient jakiejś firmy, przyszedł do niej na rozmowy o poprawie jej jakości, a za plecami NA JEJ TERENIE i z wykorzystaniem JEJ FUNKCJONALNOŚCI, rozdawał ulotki zachęcające do przejścia innych "klientów" do właśnie zakładanej W TAJEMNICY firmy. Nigdy do tej pory, nie spotkałem się z bardziej podłym zachowaniem. Ta sytuacja była jedną z może trzech, gdy użyłem określeń których zwykle nie stosuję. Osoby tak postępujące, nazwałem dwulicowymi chamami i nigdy się z tego nie wycofam. Doskonale pamiętam histerię jaką wywołało to sformułowanie. Nagle koledzy którzy mówią, że moderacja się czepia słówek, całkowicie nie zważali na treść i trafność takiego określenia, uczepili się w swojej bezsilności formy tych słów. To jeszcze bardziej potwierdziło moje obserwacje, o wybiórczym i zależnym od sytuacji stosowaniu zasad.

Teraz te same osoby w odwecie, próbują wywierać naciski. Osoba która chciała upadku tego (mimo wszystkich wad) wspaniałego forum, nie ma prawa do wypowiadania jakichkolwiek ocen.

Wyjście pewnej grupy użytkowników z AS było spowodowane Twoim haniebnym zachowaniem, Krótka pamięć bądź zwykły brak przyzwoitości, który pozwala Tobie na podłe zachowania, powodują te amnezyjne wpisy? Ty żyjesz w jakimś matrixie chłopie. Zobacz co robisz z tym miejscem. Wtrącasz się w większość wątków z pozycji mentora. Mentor z Ciebie jak z koziej puppy trąbka a Tobie się to na m pomyliło z moderacją. Naprawdę nie widzidzisz swej egzaltowanej, małej, nie skalanej rozumkiem duszyczki, targanej chęcia zaistnienia wszędzie i za wszelką cenę? Jesteś złem tego forum. I to przez Ciebie, nie przeze mnie ludzie stąd odchodzą.

Nigdy nikogo po cichu nie namawiałem do przejścia gdziekolwiek. Robiłem to jawnie i z pełną premedytacją. I będę tych banowanych zapraszał na inne forum. Gdzie nie ma cichych interesików, gdzie liczy się pasja i to nasze piękne hobby. To forum straciło przez Ciebie coś bardzo cennego, pewnego rodzaju misyjność, by pokazać innym, za pośrednictwem ludzi, którzy audio żyją od lat i znają sie na tym świetnie, jak piękna jest muzyka, jak to piekno można wydobyć za pomoca sprzętu stereo i cieszyć się nim w u siebie w domu.

Kogo jeszcze przegonisz z tego forum Ty mały człowieczku? Jak jeszcze mnie nazwiesz, jak podle i paskudnie jeszcze po cichu podpuszczać będziesz innych przeciw innym. Nie godzien jest miana moderatora. To funkcja zaufania na forum, Ty go nie masz. Sławek wiedział co zrobić, Ty nie. Brak przyzwoitości, ręce opadają.

Z mojej strony bez odbioru Robercie. Gdy Ciebie Tu nie będzie to forum wróci do życia.

Koledzy!

Myślę, że wszelka dyskusja z "redaktorem" paltonem nie ma sensu.

Ja osobiście wysłałem PW do skrzyprzyka i admina1 z w/w próbką jego twórczości z pytaniem jak długo jeszcze musimy to znosić.

Sugeruję kolegom to samo.

Pozdrawiam

Amen.

Robicie wszystko Panowie moderatorzy aby ludzie od Was (z tego forum) odchodzili i robicie to z wielkim zaangażowaniem nie zastanawiając się w czym tkwi błąd i gdzie. Brawo róbcie tak dalej - nowe fora tylko na to czekają i zacierają dłonie. Ulatuje wam cały dorobek tego forum i jeśli jest to Waszym priorytetem w działaniu to pogratulować. Szkoda tylko że wasze siły są skierowane przeciwko tym, którzy chcą tworzyć to forum i poszerzać swoje hobby. Takiej zaciętości w działaniu nie widziałem na żadnym innym forum.

Szkoda - bo mogło być zupełnie inaczej.

PS.

Ludzi nie trzeba zachęcać przez PW. Oni sami odchodzą.

Panowie moderatorzy aby ludzie od Was

Nie wrzucajmy tylko wszystkich do jednego wora - są i porządni moderatorzy (nie dotyczy to naturalnie naszej dzielnej pary: red. P. i współpracownika mod. J.M.) ....i chwała im za to!

Ja osobiście wysłałem PW do skrzyprzyka i admina1 z w/w próbką jego twórczości z pytaniem jak długo jeszcze musimy to znosić.

Niech czytają wpisy, może się ockną. Oczywiście muszę się spieszyć, bo zaraz P. z JM zrobią czyszczenia i potem będzie, że przecież nic się nie stało :).

...panowie nic się nie stało :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.