Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Już radziłem pewnemu biedakowi, który nie potrafił przepisać dziesięciu znaków, co należy zrobić: jest coś takiego jak kopiuj-wklej. Wyguglaj sobie, jak to działa, biedaku.

Skoro ja je usunąłem, to był podany powód ich usunięcia. Jeśli, jak to uznałeś zignorowałem Twoje zgłoszenia na panel, to uznałem, że nie spełniają kryteriów które Ty im nadajesz. Sprawdzę jednak jeszcze raz skoro tak grzecznie prosisz.

Co do uznania dla mojej osoby, serdecznie dziękuję, jednak naprawdę przeszacowałeś mój wkład w represje jakie cię (zapewne słusznie) spotkały.

Wszelkie "krzywdy" jakich doznałeś i żarliwy protest wobec mojego postępowania jako moderatora, winieneś zgłosić do Administracji Forum, nie urządzać histerii i obrażać mnie personalnie w zakładce.

Za to powinieneś zostać ukarany.

W.

W tej kwestii EOT. Skargi i pretensje sam najlepiej wiesz gdzie wnosić.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Zanim vlado założy odpowiednią zakładkę uporządkujmy to co zostało zgłoszone żeby nam nic w chaosie robionym przez Father_Pio nie umknęło.

Dotychczasowy urobek:

muls wskazany przez Włodzimierza

vasa wskazany przez jello

masza1968 wskazany przez masza1968

Ojciec PO wskazany przez dio

witek_z i excel nikogo nie wskazują ale się obawiają

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Skoro pojawiają się pierwsze typy zakładam wątek temu dedykowany.

Jak usunąłeś mój wpis, to powinieneś podać powód.

Przecież pisałeś, że zawsze tak robisz.

No to tutaj zamieszczę co o tym myślę, skoro tam nie można:

,,Przykre to, że moderacja chce wywinąć się od swoich obowiązków i zrzucić je na forumowiczów.

To lenistwo czy unikanie odpowiedzialności?

Przecież macie wgląd w to, kto jest największym śmieciarzem, kto najczęściej łamie regulamin, kogo wpisy najczęściej musieliście moderować, wreszcie kogo wpisy były najczęściej rapoprtowane i kogo wpisy najczęściej moderowali forumowicze w swoich tematach.

Wystarczy odrobić pracę domową a nie spychać swoje obowiązki na innych.''

Edytowane przez HQ150

Jak usunąłeś mój wpis, to powinieneś podać powód.

Przecież pisałeś, że zawsze tak robisz.

No to tutaj zamieszczę co o tym myślę, skoro tam nie można:

Powód znajduje się jasno sprecyzowany we wstępie do wątku. Co w nim jest niejasnego? Pierwszy Twój wpis był trollingiem. Czyż nie?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak pisałem poprzednie słowa, to jeszcze wyjaśnienia nie było.

Nie uważam że ten wpis to trolling. Ale skoro tam sobie zadawania pytań nie życzysz to tego robił tam nie będę.

Zapytam tutaj. O.K.?

snapback.pngUżytkownik vlado dnia 02.03.2015 - 12:28 napisał

,,Ta zabawa pozwoli na zweryfikowanie, jak bardzo różnimy się w tych ocenach, a to pozwoli dostrzec czemu w tak wielu aspektach nowy moderator, a były użytkownik, ma inne zdanie od swych kolegów.''

Jak rozumiem na zakończenie tej ,,zabawy'' podacie dane o których pisałem?

Czyli kto jest największym śmieciarzem, kogo wpisy są najczęściej moderowane, kto dostaje najwięcej ostrzeżen, żebyśmy jak piszez mogli to sobie porównać?

Edytowane przez HQ150
Gość vasa

(Konto usunięte)

@Father*

Ile razy mam Ci powtarzać: odwal się.

Dotychczas tego nie robiłem i nie mam zamiaru tego robić ze względu na jakiegoś przewrażliwionego na swoim punkcie neurastenika.

Swoją drogą jeżeli tyle osób się myli lub "przekręca" to może należałoby kwestię przemyśleć.

* skrót dokonany celowo ze względu na wyjątkowo upierdliwą pisownię oraz przeczulicę właściciela.

Edytowane przez vasa
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ile razy mam Ci powtarzać: odwal się.

Ile razy mam powtarzać: naucz się używać kopiuj-wklej. Skoro dałeś radę włączyć przeglądarkę , dasz sobie radę i z tym. Uwierz w swoje siły. I nie bądź chamem. Publicznie.

Dotychczas tego nie robiłem i nie mam zamiaru tego robić

Nalegam, żebyś się nauczył, funkcja kopiuj-wklej jest bardzo przydatna. Spróbuj, odkryj ich zastosowania.

przewrażliwionego na swoim punkcie neurastenika.

* skrót dokonany celowo ze względu na wyjątkowo upierdliwą pisownię oraz przeczulicę właściciela.

Widzisz, obrażasz mnie, a ja chcę tylko tego, żebyś nie był skrajnym analfabetą i nie obnosił się ze swoim analfabetyzmem. To jest raptem 10 znaków, a ty nie dajesz rady. Nie wstyd ci się przyznawać publicznie, że nie umiesz przepisać 10 znaków i nie wiesz, co to jest kopiuj-wklej?

Swoją drogą jeżeli tyle osób się myli lub "przekręca" to może należałoby kwestię przemyśleć.

Nicka zmienić nie można, a gdybym wiedział, że na forum aż roi się od ........., to bym takiego nie wybrał.

Edytowane przez vlado
obraźliwy jezyk
Gość Gosc

(Konto usunięte)

vlado

,,Piszę po raz ostatni do Ciebie. Nic nie rozumiesz. Na szczęście nie musisz. Nie, żadnych komentarzy do Waszych wpisów. Nie jesteś tego w stanie pojąć? Zadnych ocen, żadnych wysmetnień, żadnych kłótni. Suche wpisy do poczytania i wyciągnięcia wniosków każdy sobie, na ile mu rozum pozwoli.''

Czyli nieprawdą były Twoje słowa:

,,Ta zabawa pozwoli na zweryfikowanie, jak bardzo różnimy się w tych ocenach, a to pozwoli dostrzec czemu w tak wielu aspektach nowy moderator, a były użytkownik, ma inne zdanie od swych kolegów.''

Bo skoro nie zamierzacie się podzielić Waszą wiedzą na temat trolli, smieciarzy i osób najczęściej karanych, to ta zabawa nie pozwoli nam na zweryfikowanie różnic w ocenach.

Edytowane przez HQ150
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Skup się. Czytaj ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że używasz określeń obraźliwych. Napisałem, że mnie obrażasz. Got it?

FYI: słowo "cham" nie jest słowem powszechnie uważanym za obraźliwe, podobnie jak słowo "debil". Można nimi obrazić - nie są to słowa powszechnie uważane za obraźliwe. Got it?

Wiem, trudne. Dasz radę, wierzę w ciebie.

Maiłem zamiar usunąć Twój wpis jako atak na moderatora, jednak odpowiem na niego, ponieważ wiem, że znajdzie on wielu podobnych Tobie "żartownisiów", którym się on spodoba, tzn jego "forma" :-)

Oczywiście moją "propozycję Quiz" odczytałeś w sobie użyteczny sposób. Jednak ja proponowałem abyście Wy sami, użytkownicy forum, dokonali takiego samooczyszczenia wśród wszystkich, także nas moderatorów.

Co Ty na to? :-)

W.

Vlado, proszę, ależ nie krępuj się, usuń wpis i zapodaj punkty karne, mnie to ani ziębi, ani grzeje, może jedynie rozbawia, tak samo jak śmieszy mnie postać paltona. Jak nie Ty, to niech sobie ulży właśnie palton i upuści złości, lubi to przecież bardzo, bo co mu zostało, tylko bany i pkty karne dla podbudowania ego :). Ja bym takiej jawnej napaści na unbermoderatora audio stereo paltona, specjalisty od recydywy, niepospolitych dwulicowców, mistrza we władaniu nienaganną polszczyzną, wybitnego recenzenta audio, nie odpuścił :). Ponadto jak mniemam doszło, straszne rzeczy, do podważenia autorytetu moderatora paltona. Poza tym nie wiem, czy to naprawdę piszesz Ty Vlado, czy też nie sam palton, bo to on ma tendencję do podkreślania, pogrubiania czcionek etc.

Twoją propozycję odniosłem do konferencji w Wannsee celowo, zgadza się, a i nie robiłem tego pod siebie (inni zresztą też jak widzę tak do propozycji pochodzą). Zrobiłem tak dlatego, gdyż Twoja propozycja tak mi się właśnie kojarzy, tak samo jak wasze postępowanie. Jakim niby prawem sami możemy decydować, do tego bez określenia jakichkolwiek zasad (nawet, gdyby były), aby kogoś usuwać z wolnego jak mniemam forum? Poza tym, takie quizy spowodują tylko totalne wyżynanie się (teraz wyżynanie jest nietotalne :) ) na tym forum różnych frakcji, a na forum atmosfera i tak już wydaje mi się napięta. Wy to myślę wiecie i pewnie zmyślnie do tego prowadzicie, bo publika takie zagrywki lubi. No i już widzę paltona dzwoniącego po ludziach i słodkim pierdzeniem namawiającego do usunięcia na stałe niewygodnej mu osoby (nicków nie puszę podawać). Wg mnie nie mamy takiego umocowania, ...no może palton ma :). Poza tym, wg mnie każde forum to ścieranie się różnych poglądów, osobowości, naturalnie w dozwolonych granicach. Dla jednych określony użytkownik jest niewygodny, dla innych pożądany i tak będzie zawsze. Reasumując i wprost, nie podoba mi się ten pomysł i jest pisząc delikatnie nierozsądny, o czym jasno piszę. A że jak rozumiem, to ma być zamierzone Wasze działanie, to życzę powodzenia :).

P.s. O co chodzi Father'owi_PiO?! WTF?

Edytowane przez SVART

To zwykłe mędzenie poprostu...

Na prośbę moderatora wyjaśniam że zniekształcenie nicka nie wynikało ze złej woli lecz z jego " wyszukanej formy" . Używanie za każdym razem "kopiuj -wklej" uważam swoją drogą za działalność wyjątkowo upierdliwą .

Edytowane przez jello
Gość vasa

(Konto usunięte)

P.s. O co chodzi Father'owi_PIO?! WTF?

SVART, ten nieszczęsny pomysł z wycinką to po prostu żart, próba sprowadzenia wpisu Włodzimierza o wykasowaniu mulsa do absurdu.

Okazało się że zamiast przymrużenia oka wyszedł wytrzeszcz i tyle.

PS. Obraziłeś kolegę forumowego. Literka "i" w drugim członie powinna być mała a nie duża.

Ja pomyliłem wielkość ostatniej i dostałem za swoje :(

Edytowane przez vasa

Przypadki trollingu zgłaszamy na panel moderatorów, nie do zakładki technicznej. Wszystkie zgłoszenia w zakładce zostały przez moderację uwzględnione, a przypadku kolegi @muls wymoderowane,a sam zgłoszony ostrzeżony. Skąd więc pomysł, że trollowanie jest przez moderacje tolerowane?

Jaki wpis jest trollingiem decyduje moderator, nie osoba zaangażowana osobiście w spór ze zgłoszonym. Sugerujesz zatem, że na Twoje życzenie mam usunąć kol.@muls'a z jakiegoś wątku, czy może z forum? To byłoby Twoim zdaniem zgodne z regulaminem i netykieta na Bocznicy?

W.

(...)

Nie o to chodzi, ale wobec jego recydywy działanie Moderacji jest nieskuteczne. Prawie każda jego wypowiedź ma znamiona prowokacji, ataku personalnego i innych podobnych chwytów. W zwiazku, gdyby zacząć stosować faktycznie regulamin przy jego wpisach albo zmieni styl albo szybko szybko wyautuje się sam:

"§1Restrykcje - definicje oraz punkty karne

W przypadku złamania reguł regulaminu Forum są stosowane następujące restrykcje oraz powiązane z nim punkty karne.

Restrykcja Nr 1: Ostrzeżenie - do 10 pkt.

Restrykcja Nr 2: Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 10 dni - za przekroczenie 10 pkt.

Restrykcja Nr 3: Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 30 dni - za przekroczenie 30 pkt.

Restrykcja Nr 4: Całkowita blokada konta użytkownika - za przekroczenie 35 pkt."

(...)

Czy ten przypadek zdarzył się w czasie kiedy byłem już moderatorem?

Nie. Możesz to przecież sprawdzić w moich ostrzeżeniach.

PS. Obraziłeś kolegę forumowego. Literka "i" w drugim członie powinna być mała a nie duża.

Ja pomyliłem wielkość ostatniej i dostałem za swoje :(

Dziękuję za zwrócenie uwagi! Już poprawiłem błąd. Przepraszam jednocześnie, bo nie było to świadome.

Ten temat - kogo wywalić, to jakiś żart? Panowie, zachowujmy się poważnie i dojrzale, jak przystało dorosłym ludziom. Tworzenie takiego tematu świeżo po pyskówce jest tym bardziej pozbawione sensu. Odpocznijcie, uspokójcie się i przemyślcie to jeszcze raz.

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

zachowujmy się poważnie i dojrzale, jak przystało dorosłym ludziom

...powiedziała nieletnia do 40-letnich facetów :-) Dobre, trza to do wątku o humorze :-)

Nieważne, ile kto ma w metryce - ważne, na ile dojrzale myśli.

Niektóre z trwających tu sporów IMO przypominają przepychanki chłopców w piaskownicy, i nie trzeba być przesadnie spostrzegawczym, by to widzieć.

Edytowane przez argus

Ale Panowie i Pani... wyluzujcie trochę.

Zaglądałem tu w sobotę i niedzielę - kompletna nuda, nikt się nie nawalał, nic ciekawego do czytania.

A dzisiaj... jest ok.

Wrócił Ojciec z PO i się dzieje ;)

Pomysł Vlado - genialny!

Ja go traktuje jako żart, ciekawostkę (pomysł nie Vlado)

Podonośmy na się siebie, a co tam.

Później przyjdzie np. Cir i wszystko posprząta.

... a nienawiść zostanie.

vlado

,,Piszę po raz ostatni do Ciebie. Nic nie rozumiesz. Na szczęście nie musisz. Nie, żadnych komentarzy do Waszych wpisów. Nie jesteś tego w stanie pojąć? Zadnych ocen, żadnych wysmetnień, żadnych kłótni. Suche wpisy do poczytania i wyciągnięcia wniosków każdy sobie, na ile mu rozum pozwoli.''

Czyli nieprawdą były Twoje słowa:

Bo skoro nie zamierzacie się podzielić Waszą wiedzą na temat trolli, smieciarzy i osób najczęściej karanych, to ta zabawa nie pozwoli nam na zweryfikowanie różnic w ocenach.

Naprawdę piszę do Ciebie po raz ostatni na temat mojego wątku.

Dlaczego odnosisz się do mnie w liczbie mnogiej? W ostatnim zacytowanym zdaniu napisałem różnimy się, czyli ja nowy moderator, od Was Użytkowników forum w ocenie zachowań na forum. Czego na litość boską nie rozumiesz. Czemu podpisujesz mi twierdzenia jakich nie wypowiedziałem i czyny jakich nie popełniłem?

Jacy wy będziecie wyciągać wnioski? Człowieku to mój prywatny wątek, zabawa quiz, powstały w trakcie dyskusji pomiędzy @Włodzimierz, @Vasa, i mną na temat żądania ukarania @muls'a.

Jeśli ci nie pasuje to nie bierz w nim udziału, ale nie twórz teorii spiskowych, bo już czytam, że takie ma być działanie moderacji i będziemy wyrzucać z forum przez głosowanie :-))))

Ludzie co z Wami dzisiaj jest.

HQ150 pisałem ci o tym w moim wątku abyś zrozumiał że żadne z tamtych wpisów nie będą oceniane ani dyskutowane. Taki wątek, aby każdy mógł zrzucić tę żółć zebraną przez lata, na jego zdaniem gorszych od siebie samego. Po jaką cholerę przenosisz z premedytacją moje odpowiedzi do ciebie do wątku technicznego?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Po jaką cholerę przenosisz z premedytacją moje odpowiedzi do ciebie do wątku technicznego?

Bo w swoim temacie kategorycznie, pod groźbą kary zabroniłeś mi go komentować.

Innym natomiast na to pozwalasz.

Myślałem, ze zakładając ten temat reprezentujesz moderację a nie tylko siebie, skoro wypowiadasz się np.,, pozwoli NAM'', , nasza wiedza;;.

Nie wiedziałem, że traktujesz swoją osobę w liczbie mnogiej. To mnie zmyliło.

Swoje uwagi na temat takiego tematu już wyraziłem.

Edytowane przez HQ150

Czy można założyć taki sam wątek wyłącznie o moderatorach? Taki kwiz, żeby użytkownicy mogli polinczować modów. Zgadzasz się, vlado? To będzie w takim samym stylu, czyli "dziel i rządź".

No i już widzę paltona dzwoniącego po ludziach i słodkim pierdzeniem namawiającego do usunięcia na stałe niewygodnej mu osoby (nicków nie puszę podawać). Wg mnie nie mamy takiego umocowania, ...no może palton ma :). Poza tym, wg mnie każde forum to ścieranie się różnych poglądów, osobowości, naturalnie w dozwolonych granicach. Dla jednych określony użytkownik jest niewygodny, dla innych pożądany i tak będzie zawsze. Reasumując i wprost, nie podoba mi się ten pomysł i jest pisząc delikatnie nierozsądny, o czym jasno piszę. A że jak rozumiem, to ma być zamierzone Wasze działanie, to życzę powodzenia :).

No właśnie, to już kuriozum warte Oscara :-)))

Kochani czytajcie całą dyskusję w jaka się włączacie, nie piszcie odezw i protestów na podstawie ostatniego wpisu napisanego przez tak samo świadomego "uczestnika dyskusji" jak Wy. Wide @Keef'98 :-)

Ostatni raz wyjaśniam.

Wątek jaki założyłem jest moim prywatnym wątkiem powstałym w trakcie dyskusji w wątku technicznym. Nie jest to wątek moderatorski, to chyba widać :-) Nie jest podpięty.

To na tyle.

Czy można założyć taki sam wątek wyłącznie o moderatorach? Taki kwiz, żeby użytkownicy mogli polinczować modów. Zgadzasz się, vlado? To będzie w takim samym stylu, czyli "dziel i rządź".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Również masz problemy z przeczytaniem i zrozumieniem tytułu wątku? Po co chcesz zakładać drugi taki? Przecież po to założyłem swój.

W.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kochani czytajcie całą dyskusję w jaka się włączacie, nie piszcie odezw i protestów na podstawie ostatniego wpisu napisanego przez tak samo świadomego "uczestnika dyskusji" jak Wy. Wide @Keef'98 :-)

Że co? Sorry, ale taki wydźwięk miały Twoje wpisy, a całą dyskusję przeczytałam na lekcjach ;-) Już wolę mój nick od "Skrzacie" :-P

Że co? Sorry, ale taki wydźwięk miały Twoje wpisy, a całą dyskusję przeczytałam na lekcjach ;-) Już wolę mój nick od "Skrzacie" :-P

Sprawdź więc godzinę utworzenia wątku i wpisy w wątku technicznym sprzed tego czasu, a skąd pomysł na wątek i czemu taki, zrozumiesz. Za błędny wydźwięk nie mogę brać odpowiedzialności, ale skoro dużo dojrzalsi od Ciebie, zareagowali jak Amerykanie na słuchowisko " Wojny Światów" :-) Przeglądanie forum na lekcjach ??? :-(

W.

Czytałam wszystko łącznie z fochem father_PiO.

Uważam tylko, że tego rodzaju "zabawy" wpływają negatywnie na atmosferę.

Przeglądanie forum na lekcjach ??? :-(

Była rozmowa kwalifikacyjna, sir ;-) Ja to umiem. Nie jeszcze nie byłam, ale wiem, że umiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.