Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel zasilający ok 200zł (czyli kłótnia o kable)

rayfe

Rekomendowane odpowiedzi

są takie rankingi na podstawie przeprowadzonych TESTÓW. Gdyby nie to, że uważam Wasze wpisy za zwykłe trollowanie, to nawet podałbym link

Poproszę o link.

Zawsze gdy idzie o kable to wybuchają zażarte dyskusje. Śmieszne to jest bo to indywidualna sprawa czy ktoś słyszy lub nie a może chciałby słyszeć lub mu się wydaje że słyszy wpływ kabla sieciowego na brzmienie. Na pewno w systemie budżetowym nie ma co porywać się na drogie kable a tanimi jeśli ktoś chce to może się pobawić. Dodam że często w elektronice a zwłaszcza w kolumnach za kilka tys. wsadzone są kabelki za kilka zł i gra muzyka.

Tak po prawdzie to producenci klocków powinni sami zadbać o to aby odpowiednią sieciówką jeszcze dopieścić brzmienie (ten bas, przestrzeń, sybilanty etc, etc), zapewnić jak najlepsze zasilanie/filtrowanie już w kablu etc etc, a w dodatku jeszcze widać by było ten kabelek. Mogliby śmiało doliczyć sobie te 200 czy 1000 zyla chwaląc się lub nie chwaląc.

Jakoś nikt się nie wyrywa...

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom audiofilów producenci kabli przychodzą z pomocą.

Ano żyjemy w czasach gdzie spora część rynku napędzana jest produktami w ogóle nie potrzebnymi.

Tankujesz paliwo a wciskają Ci rogaliki za 5 zyla.

Gdyby lepsze kable zasilające miały być sprzedawane razem ze wzmacniaczami to tylko jako opcja dodatkowa.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Poproszę o link.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Macie i poużywajcie sobie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Macie i poużywajcie sobie :)

Bardzo dziękuję. Nawet mi przez myśl nie przeszło, że przejrzenie jednego małego dokumentu będzie bardziej śmieszące nić obejrzenie półtoragodzinnego programu kabaretowego. Posmarujcie sobie jeszcze te kable miodem, będą grały słodko.

Ukryta Zawartość

Młodyś i głu...

Wszystko co tu napisałeś tu pozostanie ,za parę lat ,czekamy na konstruktywną samokrytykę jak już całe zastępy zrobiły to

przed tobą ,może nie będziemy "darli łacha" :-)

Panowie, mam pomysł, który być może ukróci bezsensowne bicie piany.

Zróbmy konkurs z nagrodami ze składki.

Kto rozpozna swój ulubiony kabel sieciowy zgarnia pulę. Jeśli nikt nie rozpozna kasa idzie do sceptyków.

Co Wy na to?

krzyzakov

Ja mam do powiedzenia to, że przekonanie o tym, że kabel zmieni dźwięk świadczy o bardzo bujnej wyobraźni.

A Twoja wypowiedź świadczy o całkowitej ignorancji. Nie piszę, że o głupocie, bo Cię nie znam, jednak Twoje wypowiedzi pokazują, jak mało wiesz. Ja też kiedyś miałem słabszy (budżetowy) sprzęt, ale nie negowałem istnienia wpływu kabli. To, że "ja" tego nie słyszałem na swoim "sprzęcie", przecież o niczym nie świadczyło.

W odroznieniu od slyszacych, my nieslyszacy poslugujemy sie racjinalnymi wyjasnieniami i podpieramy swoje teorie fizyka, elektronika

a wy ciagle lecicie ze stara spiewka ze ktos ma tani sprzet to nie uslyszy, po prostu wam nie wypada miec zwyklego kabla kiedy sprzet kosztuje kilka tysiecy, ja to akurat rozumie kilka lat temu gdy sluchalo sie jeszcze na diorce i altusach mialem do tego kable z bazaru za 2zl

teraz gdy sprzet jest znacznie wyzszej klasy to i naturalna sila rzeczy kable mam drozsze i ladniejsze, tez sa grube jak waz ogrodowy jednak nie wmawiam nikomu ze kawalek kabla doldaje mi basu.

Ci bardziej powazniejsi pisza o subtelnych zmianach, no ale ludzie jesli ktos pisze ze po wymianie kabla zasilajacego basu przybylo tyle jak po dolozeniu subwoofera no to prosze was jak powaznie traktowac i starac sie zrozumiec?

kilka lat temu gdy sluchalo sie jeszcze na diorce i altusach

Dla mnie, to było tak dawno, że już powoli nie pamiętam. W każdym razie wtedy używałem jako IC radzieckiego kabla wojskowego - stop miedzi ze srebrem w czymś podobnym do teflonu. Głośnikowy zaś jak tylko sięgam pamięcią, w domu był zawsze Supra Classic. W każdym razie jak się dostałem do liceum, ojciec kupił mi zestaw Akai, a za głośniki robiły radzieckie Radiotechnika S-90. To były czasy :D:D

Nie myśl - słuchaj.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

A ja podtrzymuje wpływ kabli zasilających na brzmienie są to zmiany nie kolosalne a słychać więc też rozglądajm się za sieciową do mojego yaqina 34d obecnie mam taką co ma wtyk shutera i te badziewie za przeproszeniem wypada z gniazda Jest luźne i wzmak mi się rozlancza nerwy mnie biorą że nie wiem co polecicie jak w temacie to chyba jest pilne czyli z dobrymi wtykami zaznacze ze gniazdo wzamku sprawne .

W odroznieniu od slyszacych, my nieslyszacy poslugujemy sie racjinalnymi wyjasnieniami i podpieramy swoje teorie fizyka, elektronika

a wy ciagle lecicie ze stara spiewka ze ktos ma tani sprzet to nie uslyszy, po prostu wam nie wypada miec zwyklego kabla kiedy sprzet kosztuje kilka tysiecy, ja to akurat rozumie kilka lat temu gdy sluchalo sie jeszcze na diorce i altusach mialem do tego kable z bazaru za 2zl

teraz gdy sprzet jest znacznie wyzszej klasy to i naturalna sila rzeczy kable mam drozsze i ladniejsze, tez sa grube jak waz ogrodowy jednak nie wmawiam nikomu ze kawalek kabla doldaje mi basu.

Ci bardziej powazniejsi pisza o subtelnych zmianach, no ale ludzie jesli ktos pisze ze po wymianie kabla zasilajacego basu przybylo tyle jak po dolozeniu subwoofera no to prosze was jak powaznie traktowac i starac sie zrozumiec?

Co ty kolego piszesz!? po co ci droższe i ładniejsze i grube jak wąż ogrodowy jak i tak nic wg. ciebie nie wnoszą. Te od altusów i diory wystarczą, czy już zardzewiały tylko dlatego zmieniłeś.

Kolego z wielką przyjemnością udowodnię ci jak bardzo się mylisz, jeżeli tylko słyszysz i nie masz problemów ze słuchem zapraszam do mnie, chcę zobaczyć twoją zdziwioną minę. Dobry kabel zasilający właściwie zmienia wszystko oprócz szumów, które ma zwykły kabel a które niweluje, dokłada lepszą stereofonię, szybszy bardziej energetyczny dźwięk, przestrzeń i kilka innych rzeczy. Jakie subtelne zmiany przecież w niektórych przypadkach zmiany są fundamentalne. Przecież ręce opadają jak się czyta takie rzeczy. Ty nie masz rozumieć ty korzystaj że ludzie, którzy żyją trochę dłużej od ciebie, chcą coś na ten temat pisać.Żebyś kasy nie wtopił. Nikt nie pisze że wzmacniacz za 1000zł po zastosowaniu kabla zasilającego za 800 zł zagra jak wzmacniacz za 5000zł. Jak cię to nie interesuje to nie czytaj i tyle.

pozdrawiam

A ja podtrzymuje wpływ kabli zasilających na brzmienie są to zmiany nie kolosalne a słychać więc też rozglądajm się za sieciową do mojego yaqina 34d obecnie mam taką co ma wtyk shutera i te badziewie za przeproszeniem wypada z gniazda Jest luźne i wzmak mi się rozlancza nerwy mnie biorą że nie wiem co polecicie jak w temacie to chyba jest pilne czyli z dobrymi wtykami zaznacze ze gniazdo wzamku sprawne .

Faktycznie Schurter jest dość luźny, ale styk jest taki jak trzeba. Nie ma badziewnych Schurterów, po prostu takie robi. Możesz kupić te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i wymienić, to są bardzo dobrej jakości wtyki.

Ukryta Zawartość

Nie myśl - słuchaj.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Po części jest to też wina samego kabla jest bardzo sztywny i trudny w układaniu dlatego ze słabą wtyczka tworzy problem po wpieciu do wzmacniacza

Kiedyś pamiętam jak brat czytał podobne tematy przed zakupem kabla hdmi do swojego projektora. No i posłuchał. Kupił kabel za 300 zł, bo niby dobry. Ale kiedyś kupił jeszcze jeden dla testu za 20zł.

I wiecie co?

Ale się sfrajerzyłem, powidedział

A ja myślę że Cię zaskoczę, do mojego CD podpiołem kiedyś na próbę kabel Ohlenbah i wyobraź sobie było gorzej i zmieniłem na orginalny. Na razie tak został ale jeszcze kiedyś dam inny na próbę.

Więc nie zawsze drogi kabel znaczy lepszy, ale napewno jakieś zmiany są.

Niewielkie ale słyszalne, choć nie potrafię tego wytłumaczyć.

Więc pożyjemy zobaczymy może fizyka to kiedyś wyjasni.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

Kiedyś pamiętam jak brat czytał podobne tematy przed zakupem kabla hdmi do swojego projektora. No i posłuchał. Kupił kabel za 300 zł, bo niby dobry. Ale kiedyś kupił jeszcze jeden dla testu za 20zł.

I wiecie co?

Ale się sfrajerzyłem, powidedział

Po prostu zdobył nowe doświadczenie.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Po prostu zdobył nowe doświadczenie.

To nie żadne doswiadczenie tylko urojenia grupy ludzi, do których próbują przekonać innychi i dalej łańcuszek i biznes się kręci.

Przecież mój brat kupił kabel 15 razy tańszy niż poprzedni i nie ma różnicy. Obraz taki sam.

Nie wiem co wogóle sądzić o tych kolesiach którzy polecali mu tak drogi kabel, bo nie chcę ich urażić.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Wystarczy przyzwoite w miare dobre kolumny wzmacniacz i odtwarzacz cd i jak długo posluchasz takiego zestawienia na komputerowych zasilających a potem zmienisz na porządne kable zasilajace to się sam przekonasz że jest zmiana w dźwięku te tandetne ograniczają możliwości sprzętu takie zamulacze!

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Wszyscy tu piszemy o wpływie kabli zasilających na zmiany w systemie ,a mowa w temacie jakie kable do 200zl - kto odważy i osluchany coś poleci w tej kwocie mowa chyba o używanych. ... bo z nowych coś dobrego to będzie trudno no ale może....!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.