Skocz do zawartości
IGNORED

plinius SA-102 vs Pass labs x-250

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Magan,

Podałem tylko przykład i celowo wybrałem Magnepany, bo jak widać Cię ruszyło.:))

Nie wnikam i nie chodzi mi czy Magie maja ten bas jak należy czy nie, a o subiektywną i obiektywną wypowiedź na temat danego produktu.

Ps. Jak chyba pamiętasz, pisałem ze słuchałem 1.6 1,7 i 3.6R .mam swoją o nich opinię.Słuchałem też z dobrą elektroniką i zazwyczaj > 30m.(domy priv , anie np. AS)

Nie ukrywam, ze rad byłbym w końcu posłuchać tego o czym piszesz, bo jeśli chodzi o górę i środek pasma, to nie mam zastrzeżeń.

Wiem, ze to dobre kolumny, choć mnie jak dotąd nie udało się posłuchać w aspektach, które wyżej opisałeś.Ufam, że dotychczasowe odsłuchy zawierały błędy w aplikacji czy niewłaściwego pomieszczenia.

Jak sam konstruktor napisał brzmienie ma charakter Gryphona.

Podałem tylko przykład i celowo wybrałem Magnepany, bo jak widać Cię ruszyło.:))

Piano, mnie nie ruszyło a raczej ucieszyło

moze w weekend dam rade podjechac do goscia ktory ma pliniusa ref. mial wczesniej maczki 501 i twierdzi ze plinius ma ladniejsza barwe...

Jestem ciekaw twojej opinii w kontekście Ref SA do SA 102 i mocnych końcówek Electrocompanieta : AW 180, AW 400, AW 600 - nie miałem możliwości porównania Plinius > Electrocompaniet head to head.

Konstruktor napisał

Witam, od dawna jestem świadkiem Maćkowej drogi w poszukiwaniu TEGO dźwięku. Obaj rozpoczynaliśmy od tej samej bazy tj. od duńskiego Gryphona. Wielokrotnie przysłuchiwałem się zmianom, wprowadzanym w salonie odsłuchowym i walce o znalezienie właściwego ustawienia głośników. Zestawy AP dawały już kawał solidnego dźwięku, choć cały czas ja miałem niedosyt w dziedzinie sceny i oderwania / zniknięcia zestawów.

Jak sam konstruktor napisał brzmienie ma charakter Gryphona.

To charakterny konstruktor jest...............obrał sobie dobry wzór do naśladowania.

Nie słuchałem,wiec nie wiem..........ale cenowo się do Gryphona niewątpliwie zbliża,oby podobnie byłó z brzmieniem

Konstruktor napisał

Witam, od dawna jestem świadkiem Maćkowej drogi w poszukiwaniu TEGO dźwięku. Obaj rozpoczynaliśmy od tej samej bazy tj. od duńskiego Gryphona. Wielokrotnie przysłuchiwałem się zmianom, wprowadzanym w salonie odsłuchowym i walce o znalezienie właściwego ustawienia głośników. Zestawy AP dawały już kawał solidnego dźwięku, choć cały czas ja miałem niedosyt w dziedzinie sceny i oderwania / zniknięcia zestawów.

Ciekawe jaki to był niedosyt....tzn. ile brakowało do tego dżwięku)

To jest opinia dość zamglona-bo gra cały system,a u Maćka Ansae Muluc.............to kładzie przekaz na pewno-nie jest to dobry wybór.

Takie zasilanie do AR -CD7/8 I do Adagio jest po prostu za słabe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.