Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-2020 AE kontra Marantz PM 15s2

ROCKmann

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba każdy normalny , dążący do jak najlepszego dźwięku kupuje coraz lepszy sprzęt ?

Zdziwiony ?

Nie o to chodzi. Nie każdy posiadając sprzęt za kilka tysi, namiętnie próbuje ludziom wmówić, że jest hi-endem, a wszystko inne jest poniżej.

Odnoszę się tylko do twojej nachalnej retoryki.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Nie o to chodzi. Nie każdy posiadając sprzęt za kilka tysi, namiętnie próbuje ludziom wmówić, że jest hi-endem, a wszystko inne jest poniżej.

Odnoszę się tylko do twojej nachalnej retoryki.

Ogarnij się trochę , poczytaj jeszcze raz to co pisałem i wtedy się czepiaj . Zawsze porównując coś podaję do czego to porównywałem i dlaczego uważam to ze lepsze czy gorsze urządzenie a kilkukrotnie te tańsze okazały się lepszymi urządzeniami co też dokładnie opisywałem dlaczego .

Ty i wielu ci podobnych potraficie się tylko wpierniczać w tematy nie mając nic konstruktywnego do napisania .

EOT .

Nie chce mi się tego komentować , świadczy to tylko o tobie , twojej wiedzy albo twoim poziomie .

Jednak o poziomie który reprezentujesz na tym forum .

Twój brak argumentów zawsze sprowadza się do tego samego wpisu/komentarza.

Żeby Cie usatysfakcjonować, muszę przyznać się do błędu.

Przypomniałem sobie. To nie był Denon 2020 który słyszałem, a jakiś inny wzmacniacz za 30 tys. Biję się w pierś i przepraszam. Denon jest najlepszy!!!

Mam nadzieje, ze teraz masz lepsze zdanie o mnie;)

Zawsze porównując coś podaję do czego to porównywałem i dlaczego uważam to ze lepsze czy gorsze urządzenie a kilkukrotnie te tańsze okazały się lepszymi urządzeniami co też dokładnie opisywałem dlaczego .

Zawsze... Na pytanie o porównianie z Caspianem M2 i CA851, potrafisz tylko napisać:

PMA2020AE to Hi END wykonaniem i graniem . Powyższe to dobre lub bdb Hi Fi

Może uzupełnisz wypowiedź. A na porównanie Marantza z Denonem twoja "konstruktywna" wypowiedź ogranicza się do stwierdzenia, że Marantz jest... ładniejszy. Czyli tak naprawdę nie masz nic w temacie do powiedzenia, ale bijesz się o absolutną lepszość Denona. Pewnie te trzy klocki znasz, a jakże, z testów AV.

EOT

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Muda,

Dodam jeszcze, że bardzo mi zależy na twojej dobrej opinii o mnie bo Ty jesteś najlepszym konstruktorem i znawcą audio na tym forum jak nie w całej Polsce.

Doceniam Cię za modyfikacje o których mówisz, które to powodują, że sprzęty audio grają kilkakrotnie lepiej niż oryginały. Cenię Cię również za to, że robisz to za prawie darmo i nie jesteś z branży.

Zawsze... Na pytanie o porównianie z Caspianem M2 i CA851, potrafisz tylko napisać:

Na pierwszej stronie dokładnie napisałem z czym Denona porównywałem i dlaczego go wybrałem . Napisałem też o jego wadach według mnie .

Może uzupełnisz wypowiedź.

Nie i nie mam zamiaru . Nawet jakbym 2 strony napisał to i tak znajdzie się innych stachu z kotem który się do czegoś dopierniczy .

A na porównanie Marantza z Denonem twoja "konstruktywna" wypowiedź ogranicza się do stwierdzenia, że Marantz jest... ładniejszy.

A co było dalej ?

...ale Denon mocniejszy . A że mam spore kolumny a obydwa wzmacniacze znacznie różnią się zasilaniem i mocą wybór był dla mnie oczywisty .

Czyli tak naprawdę nie masz nic w temacie do powiedzenia, ale bijesz się o absolutną lepszość Denona

Napisałem - strona PIERWSZA .

Co ty wniosłeś do tego porównania ?

Muda,

Dodam jeszcze, że bardzo mi zależy na twojej dobrej opinii o mnie bo Ty jesteś najlepszym konstruktorem i znawcą audio na tym forum jak nie w całej Polsce.

Doceniam Cię za modyfikacje o których mówisz, które to powodują, że sprzęty audio grają kilkakrotnie lepiej niż oryginały. Cenię Cię również za to, że robisz to za prawie darmo i nie jesteś z branży.

Nie znasz mnie , nie znasz tego o czym piszę ani nawet tego nie rozumiesz .

A ja ciebie nie cenię , jesteś typem który wpienia się w tematy i nic do nich nie wnosi .

Tyle jesteś wart i twoje tu wpisy .

Jakoś się nie zastanawiałeś, czy coś wnosisz do wątku, jak swego czasu w co drugim pytaniu o odtwarzacz nawracałeś na SM6.

Co do porównań na pierwszej stronie, to 90% odnosi się do strony technicznej, a twoja własna ocena urządzenia to pochwała basu. Widać, jak oceniasz sprzęt oczami i prasą.

Co wniosłem? Przynajmniej przyznałeś się (choć nie wprost), że wspomnianych trzech klocków nie znasz (Marantz, Caspian CA851), więc wniosłem trochę obiektywizmu do twoich papierowych peanów.

Jeśli zaśmiecam wątek, to przepraszam.

Pozdrawiam

Na pierwszej stronie dokładnie napisałem z czym Denona porównywałem i dlaczego go wybrałem . Napisałem też o jego wadach według mnie .

Nie i nie mam zamiaru . Nawet jakbym 2 strony napisał to i tak znajdzie się innych stachu z kotem który się do czegoś dopierniczy .

A co było dalej ?

...ale Denon mocniejszy . A że mam spore kolumny a obydwa wzmacniacze znacznie różnią się zasilaniem i mocą wybór był dla mnie oczywisty .

Napisałem - strona PIERWSZA .

Co ty wniosłeś do tego porównania ?

Nie znasz mnie , nie znasz tego o czym piszę ani nawet tego nie rozumiesz .

A ja ciebie nie cenię , jesteś typem który wpienia się w tematy i nic do nich nie wnosi .

Tyle jesteś wart i twoje tu wpisy .

Muda,

będziesz bardziej wiarygodny:

- jak oznaczysz się jako branża, bo przecież zaliczasz się do tego grona, skoro grzebiesz w sprzętach audio i sprzedajesz z zyskiem.

- nie będziesz sprzedawał używek jako nowych urządzeń.

Zawsze będę się czepiał Ciebie przez to jak powyżej, a że pieprzysz, że twoje jest najlepsze to potrafię zrozumieć. Niektórzy tak mają, ale z tego się wyrasta po przekroczeniu pewnego (dojrzałego emocjonalnie) wieku.

Jakoś się nie zastanawiałeś, czy coś wnosisz do wątku, jak swego czasu w co drugim pytaniu o odtwarzacz nawracałeś na SM6.

A co to ma wspólnego z tym tematem ?

Dlaczego polecałem SM6 też wyraźnie pisałem oraz z czym i w jakich konfiguracjach porównywałem .

Co do porównań na pierwszej stronie, to 90% odnosi się do strony technicznej, a twoja własna ocena urządzenia to pochwała basu. Widać, jak oceniasz sprzęt oczami i prasą.

Jak nie łapiesz - nie mój problem .

Napisałem

" Zgadzam się z jego testem w AUDIO cz w AV M. Lackiego .

Bas najlepszy jaki słyszałem ( Krell S300i i Xindak mają większe moce a jednak ) . Szybki , przejrzysty i żywo grający wzmak .

Dla mnie to taki NAIM na sterydach . Chce się słuchać i słuchać a noga sama chodzi w rytm muzyki . "

Wystarczy sięgnąć do tego testu i skojarzyć fakty . Napisałem to co go wyraźnie wyróżnia i to co uważam za najważniejsze .

Miałem go porównać do kilkudziesięciu innych wzmacniaczy które miałem w kilkunastu różnych konfiguracjach ?

Widać, jak oceniasz sprzęt oczami i prasą.

Oczami , wiedzą i doświadczeniem a czasem to co pisze prasa zgadza się z moimi opiniami .

Dla jednych ważne jest żeby coś jak najlepiej grało i nie ważne dla nich jest że wzmacniacza wieczorem nie posłuchają bo burczy trafo zagłuszając muzykę . Nie posłucha go też go głośno bo się wyłączy albo jest dziadowsko wykonany , złożony czy spasowany .

Dla mnie jest to równie ważne jak jakość brzmienia i o tym piszę .

Co wniosłem? Przynajmniej przyznałeś się (choć nie wprost), że wspomnianych trzech klocków nie znasz (Marantz, Caspian CA851)

Problemy z czytaniem ?

Muda,

będziesz bardziej wiarygodny:

Już ci pisałem że głęboko w d... mam ciebie i to co myślisz że myślisz ...

- jak oznaczysz się jako branża, bo przecież zaliczasz się do tego grona, skoro grzebiesz w sprzętach audio i sprzedajesz z zyskiem.

Co to ma wspólnego z tym tematem i Denonem ?

- nie będziesz sprzedawał używek jako nowych urządzeń.

Znowu coś sobie ubzdurałeś ?

Zawsze będę się czepiał Ciebie przez to jak powyżej, a że pieprzysz, że twoje jest najlepsze to potrafię zrozumieć. Niektórzy tak mają, ale z tego się wyrasta po przekroczeniu pewnego (dojrzałego emocjonalnie) wieku.

Moze i czas żebym ja zaczął się czepiać ciebie .

To że słuchałem go w salonie audio z wysokim modelem kolumn Dali i nie tylko.

Jeżeli wg. Ciebie Denon 2020 to Hi-end, to co możesz powiedzieć np. o końcówkach mocy wartych 50 tys. PLN?

i zaraz po tym

Przypomniałem sobie. To nie był Denon 2020 który słyszałem, a jakiś inny wzmacniacz za 30 tys. Biję się w pierś i przepraszam. Denon jest najlepszy!!!

To pisze facet uznający się za normalnego ?

A co to ma wspólnego z tym tematem ?

Użytkownik KotD dnia 24.11.2014 - 10:54 napisał

To pisze facet uznający się za normalnego ?

Nie wyczułeś ironii?:) Nie spodziewałem się tego po Tobie;)

Co to ma wspólnego z tym tematem i Denonem ?

Zawsze to powtarzasz. Całokształt się liczy.

No cóż , jak w każdym wątku w którym bierzesz udział niczego wartościowego po tobie nie należy się spodziewać .

Zainteresowanych Denonem zapraszam do klubu Denona . Pojawiają się kolejni jego właściciele i kolejne o nim opinie .

Kolega muda a co to jest hiend i hi-endowe granie możesz mi to wytlumaczycz ??

Ja mam luxmana 505 plus ayona cd i gra to lepiej niż calyx cti a iceman w klubie denona stwierdził że calyx lepszy od denona

A tak na serio to każdy ma inne preferencje ,jedni lubią ostro drudzy dużo basu więc ciężko stwierdzić czy taki denon w jakiejś tak konfiguracji będzie lepszy niż wmacniacz x

Jedno wiem że ładne wykonanie i solidne(bo słuchać nie słuchałem więc nie mogę się wypowiedzieć ) Ale tak mają Japończycy ze designe jest ich mocną stroną

A do kolegi mudy czy nie szkoda ci nerwow czasami ,non stop się z kimś uzerasz ,chcesz zawsze kogoś przekonać do swojej racji Ale pamiętaj że te klocki o ktrorych piszesz w tej konfiguracji zagrały lepiej od jakieś tam innej drozszej -musisz dodać że dla ciebie i według ciebie , bo inna osoba może swierdzic coś innego

To ze luxman zagrał lepiej od calyxa a calyx ponoć od demona to nie znaczy że luxmana jest lepszy ,jest lepszy Ale dla mnie ale nie koniecznie dla kogoś innego

,

:)

Kolega muda a co to jest hiend i hi-endowe granie możesz mi to wytlumaczycz ??

Najwyższej jakości elementy , perfekcyjne wykonanie , spasowanie , montaż , trwałość i niezawodność .

Granie na najwyższym poziomie , porównywane do najlepszych urządzeń tego typu na rynku .

Ja mam luxmana 505 plus ayona cd i gra to lepiej niż calyx cti a iceman w klubie denona stwierdził że calyx lepszy od denona

Od początku twierdziłem że CTI nie jest dla mnie wzmacniaczem wartym zakupu i nie raz podawałem dlaczego . Denona też uważam za lepszego brzmieniem , o reszcie nie wspomnę .

A tak na serio to każdy ma inne preferencje ,jedni lubią ostro drudzy dużo basu więc ciężko stwierdzić czy taki denon w jakiejś tak konfiguracji będzie lepszy niż wmacniacz x

musisz dodać że dla ciebie i według ciebie

No jasne , to jest oczywiste i dlatego podaję co i z czym , w jakich warunkach porównywałem i dlaczego akurat na to się zdecydowałem .

A do kolegi mudy czy nie szkoda ci nerwow czasami

Dlatego nie piszę o nowych klockach które miałem , będę miał i pisał nie będę ;)

MIałem Caspiana M2 w domu z 6 tygodni z kolumnami za grubo ponad 30kzł. Grał dobrze, ale to nie jest poziom PMA-2020. Miałem też Cambridge 851 z CD 851 też w domu. Cambridge oceniam gorzej od M2 choć jest mocniejszy i wiele kolumn napędzi z którymi Caspian sobie nie poradzi. Miałem opisywany tutaj model Xindaka A600P, miałem też A600E, mój kolega ma teraz Marantza PM-11S1 i Denona PMA-2020 w domu. Czyli cały zakres prawie o którym mówi ten wątek. Denon nie jest najlepszy we wszystkim, ale ogólnie to PMA-2020 i Xindaki są najlepszymi wzmacniaczami z tego zestawienia. Xindak to potęga na basie niesamowicie zamaszysty ale też trzymany w ryzach bas tylko, że nie tak konturowy jak z Denona. Xindak ma przepiękną górę pasma bardziej wyrafinowaną niż Denon. Denon ma lepszą rozdzielczość basu i średnicy oraz dokładniej rysuje przestrzeń. Jest szybszy od Xindaka. Jego nasycenie średnicy jest minimalnie gorsze od Xindaka, ale i tak to jest cholernie dobra średnica jak na tranzystor.

Kolega słuchał ostatnio PM-11S1 i 2020 i woli Denona natomiast miał też PM-11S3 i tutaj już jest kłopot, ale cena nie pasuje Denon x2.

W mojej ocenie:

1. Denon PMA-2020 razem z XIndakiem i tu bardziej kwestia reszty toru i preferencji.

2. Caspian M2 tylko dać mu łatwe kolumny

3. Cambridge 851

851a czy 851w?

W najbliższym czasie będę w posiadaniu flagowej końcówki.

I ja z kolei znam kogoś kto wymienił Caspiana na starszą 840W i twierdzi, że jest znacznie lepiej.

Więc co klient to opinia :)

Luxman L-505u dla mnie jest gorszy od Calyx CTI ale modowanego o czym nie raz pisałem. Nie wymyślam sobie tego jak poszukam to wkleję fotki z odsłuchu Luxmana u mnie w domu. Xindak A600P to ośmieszył tego Luxmana totalnie, kolega po odsłuchu po 20 minutach stwierdził, że już można go spakować bo to nawet nie ma szans równorzędnej walki nawiązać. Dla mnie Denon PMA-2020 jest bez dwóch zdań lepszym wzmacniaczem od tego Luxmana. Druga sprawa, że ja miałem modyfikowanego Calyxa i zasilałem go kablem zasilającym Synergistic-a za ponad połowę ceny wzmacniacza i wpływ tego kabla na brzmienie tego wzmacniacza był ogromny jak też uziemienie CTI do Entreq Minimus!!! Z takim CTI Luxman nie miał szans i nie miał co też szukać XIndak. Denon też jest gorszy od CTI ale modyfikowanego i jest gorszy o włos i nie we wszystkim. Ma lepsza od CTI średnicę a gorszą przestrzeń. Calyx gra jeszcze równiej od Denona i jeszcze gładszym dźwiękiem. Próbowałem dwa kable zasilające do PMA-2020 i on już na zasilanie tak nie reaguje jak Calyx. W przypadku Calyxa dobry kabel zasilający wnosił ogromną poprawę a miałem sieciówki nawet za 13 000zł do CTI na testach i ostatecznie wygrał o połowę tańszy Synergistics, ale z każdą sieciówką ten wzmacniacz grał inaczej.

Ri.3236 miałem integrę. Końcówki jeszcze wtedy nie było. To i tak przyzwoity wzmacniacz. CD był dla mnie gorszym elementem od wzmacniacza w tym zestawieniu. Przepięcie Calyx DAC 24/192 GFmod w jego miejsce powodowało dużą poprawę brzmienia.

Nie zawsze nowsze jest lepsze. To raz a dwa, że Caspian musi mieć łatwe kolumny więc w wielu wypadkach CA może wypadać lepiej a do tego oczywiście jakieś tam gusta, reszta systemu itd.

Zapomniałem dodać że PMA2020AE ma bardzo dobry przedwzmacniacz gramofonowy .

U mnie gra z tanim Dualem 505-4 z DN165E MM tak , że nic lepszego od drapaka nie wymagam .

Miałem jednocześnie też Technicsa 1210MKII z wkładką Denon DL 304MKII MC ale mi nie odpowiadał . Nie wiem czy to kwestia wpasowania się w system czy wejście MC w Denonie jest gorsze od MM

Luxman L-505u dla mnie jest gorszy od Calyx CTI ale modowanego o czym nie raz pisałem. Nie wymyślam sobie tego jak poszukam to wkleję fotki z odsłuchu Luxmana u mnie w domu. Xindak A600P to ośmieszył tego Luxmana totalnie, kolega po odsłuchu po 20 minutach stwierdził, że już można go spakować bo to nawet nie ma szans równorzędnej walki nawiązać. Dla mnie Denon PMA-2020 jest bez dwóch zdań lepszym wzmacniaczem od tego Luxmana. Druga sprawa, że ja miałem modyfikowanego Calyxa i zasilałem go kablem zasilającym Synergistic-a za ponad połowę ceny wzmacniacza i wpływ tego kabla na brzmienie tego wzmacniacza był ogromny jak też uziemienie CTI do Entreq Minimus!!! Z takim CTI Luxman nie miał szans i nie miał co też szukać XIndak. Denon też jest gorszy od CTI ale modyfikowanego i jest gorszy o włos i nie we wszystkim. Ma lepsza od CTI średnicę a gorszą przestrzeń. Calyx gra jeszcze równiej od Denona i jeszcze gładszym dźwiękiem. Próbowałem dwa kable zasilające do PMA-2020 i on już na zasilanie tak nie reaguje jak Calyx. W przypadku Calyxa dobry kabel zasilający wnosił ogromną poprawę a miałem sieciówki nawet za 13 000zł do CTI na testach i ostatecznie wygrał o połowę tańszy Synergistics, ale z każdą sieciówką ten wzmacniacz grał inaczej.

Ri.3236 miałem integrę. Końcówki jeszcze wtedy nie było. To i tak przyzwoity wzmacniacz. CD był dla mnie gorszym elementem od wzmacniacza w tym zestawieniu. Przepięcie Calyx DAC 24/192 GFmod w jego miejsce powodowało dużą poprawę brzmienia.

Nie zawsze nowsze jest lepsze. To raz a dwa, że Caspian musi mieć łatwe kolumny więc w wielu wypadkach CA może wypadać lepiej a do tego oczywiście jakieś tam gusta, reszta systemu itd.

Oczywiście masz prawo do oceny , jak wiadomo każdy lubi coś innego u mnie akurat został luxman teraz gra trochę innym dźwiękiem niż calyx ale podoba mi się w zestawieniu z harbertami Może z innymi kolumnami już nie zagrał by tak samo , Calyx grał dla mnie równym dźwiękiem w każdej plazczyznie , w moim małym pokoju duże shl5 i było basu za mało nawet powiedizal bym przy calyxie ,przy lucmanie bas jest potężny dużo większy Ale znowu nie jest tak pukladany niż calyx

Iceman nie musisz wklejać fotki bo wierzę ci bo po co byś pisał o czymś co nie wiesz

U mnie stały tanie marantzy , miałem Kandy k2 caspiana , sugdena 21 ,cyrusa 8 z daciem ,yamahe 300 ,naima 5 tyle że większość z innymi kolumnami z innym źródłem i też w innym pomiesczeniu ,dlatego ciężko powiedzieć jak bym zagrał z kolumnami które mam teraz

Ale fajnie że juz można kupić dobry pięć do 10kzl gdzie kiedyś dobry dzwiek kojazyl się z wartością dobrego używanego samochodu .

:)

Zapomniałem dodać że PMA2020AE ma bardzo dobry przedwzmacniacz gramofonowy .

Muda,

jestem bardzo zadowolonym posiadaczem Denka 2020, ale trochę cię ponosi :-))))

To jest akceptowalne pre, jako uzupełnienie, dodatek, awaryjnie - może być.

Uczciwie dodam, że jest lepsze niż Denonie 1510.

Na dzień dzisiejszy używam przeciętnego pre gramofonowego - Project Phono Box RS, którego nie uważam za mistrzostwo świata, ale z tym wbudowanym pre Denona nie ma nawet co porównywać...litości...

Ludzie czytają, szukają jakichś informacji, a ty tu takie teksty :-)

Podobnie jak twoje peany na temat SM6 - już w wątku na jego temat odpisałem ci kiedyś, że to jest świetny odtwarzacz, ale w klasie 3-4kpln.

Ja używam Atoll'a ST200 i to jest miażdżąca różnica grania i funkcjonalności.

OCZYWIŚCIE w moim systemie i z moimi preferencjami, ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy...

Jaki gramofon i jaka wkładka ?

U mnie z teoretycznie lepszym Technicsem i drozsza lepsza wkładka nie grał dobrze a z tanim Dualem kupionym bardziej z ciekawosci gra na poziomie powiedzmy M2Tech Young po coaxie .

Pewnie ze mozna lepiej ale to mi w tym przypadku i na takim poziomie wystarcza .

O SM6 było juz tyle ze mozna go w tym watku pominac .

Pewnie ze mozna lepiej ale to mi w tym przypadku i na takim poziomie wystarcza .

No i to jest najważniejsze.

Ale nie pisz, że ma bardzo dobre pre :-)

U mnie z teoretycznie lepszym Technicsem i drozsza lepsza wkładka nie grał dobrze a z tanim Dualem kupionym bardziej z ciekawosci gra na poziomie powiedzmy M2Tech Young po coaxie

Bo to zwykła synergia - dobry gramofon z dobrą wkładką jest duszony przez pre gramofonowe (to jest wąskie gardło), a średni/przeciętny patefon zgra się lepiej z takim wbudowanym przedwzmacniaczem.

Najważniejsze, żeby była frajda :-)

To może ja powiem kilka słów o Denonie 2020AE.

Gdy byłem zapoznać się w salonie Audio z CA SM6 to akurat Cambridge był podłączony do Denona 2020AE i kolumn Dali Helikon 800. Pierwsze wrażenie super. Bardzo energetyczne szczegółowe granie. No własnie ale to pierwsze wrażenie. Od jakiegoś czasu mam tak, że nie ulegam pierwszemu wrażeniu. Już po kilkunastu minutach dźwięk zaczął, mnie męczyć. Nie wiem czy to była wina źródła, wzmacniacza czy kolumn. Pomimo tego zdecydowałem się na zakup CA SM6 nie zwracając uwagi na resztę toru. U mnie zagrał inaczej mniej męcząco, ale to już nie o tym wątek.

Może jeszcze o Denon 1520 AE (podobna szkoła grania). Słuchałem go wcześniej z Paradigmami Studio 60. Zestawienie poległo na Slayerze. Brak wypełnienia, brak tzw. "mięsa" co w takiej muzyce jest bardzo ważne. Na pewno dźwięk szybki, energetyczny ale bez tego czegoś. Utwory jazzowe, akustyczne, wokalne OK, ale jak wcześniej powiedziałem na ekstremalnym thrash metalu powyższe zestawienie poległo. Myślę, że w głównej mierze winowajcą były kolumny Paradigm, ale to tylko moje zdanie. Podłączyliśmy wtedy jeszcze wzmacniacz Arcama, ale tu była już całkowita porażka.

To może ja powiem kilka słów o Denonie 2020AE.

Gdy byłem zapoznać się w salonie Audio z CA SM6 to akurat Cambridge był podłączony do Denona 2020AE i kolumn Dali Helikon 800. Pierwsze wrażenie super. Bardzo energetyczne szczegółowe granie. No własnie ale to pierwsze wrażenie. Od jakiegoś czasu mam tak, że nie ulegam pierwszemu wrażeniu. Już po kilkunastu minutach dźwięk zaczął, mnie męczyć. Nie wiem czy to była wina źródła, wzmacniacza czy kolumn.

I teraz ja mogę się przyczepić :)

Słuchanie 3 nieznanych urządzeń w nieznanych warunkach i wydawanie o nich opinii .

Zarówno SM6 jak i PMA2020AE a zwłaszcza Denon wymaga wielu godzin wygrzania . W większości jest zbudowany na kondensatorach Elna Silmic a te bardzo , bardzo długo się układają . Chłopaki w zakładce DIY mogą to potwierdzić .

Fabrycznie nowy gra sterylnie na granicy ostrości , sucho i twardo . Tak samo SM6 . Jak do tego dodamy być może niedotarte Dali wychodzi obraz całości .

Warto też wspomnieć że wiele ludzi narzeka na granie SM6 a w wielu przypadkach gra z pendrajwa lub z sieci z plikami nieznanej jakości ściągniętych z sieci .

A on najsłabiej gra z pena i z sieci . Najlepiej po coaxie z dobrym , zaznaczam dobrym napędem .

Dla jednych ważne jest żeby coś jak najlepiej grało i nie ważne dla nich jest że wzmacniacza wieczorem nie posłuchają bo burczy trafo zagłuszając muzykę . Nie posłucha go też go głośno bo się wyłączy albo jest dziadowsko wykonany , złożony czy spasowany .

Dla mnie jest to równie ważne jak jakość brzmienia i o tym piszę .

Z tym sie z Toba w 100% zgadzam

Z tym sie z Toba w 100% zgadzam

Dokładnie, w 100% racja :)

Jeśli tylko będę miał środki to od razu biorę Denka na odsłuch!

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Obok kolega złożył wątek o Peachtree Nova 220se za 8000zł w którym na początku skali słabiej gra lewy kanał i słychać trzaski przy regulacji głośności .

To kuźwa JAJA są . Takich jaj w tych " audiofilskich " klamotach jest więcej o czym mało kto pisze .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.