Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa Wszechświata

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Do tego potrzebny jest skomplikowany proces myślowy.

ekstremalnie skomplikowany

i niezwykle ryzykowny

i pytanie jak wiele mający wspólnego ze stanem rzeczywistym :)

Cały problem w tym, że jedni opierają się na nauce (obserwacjach, pomiarach, obliczeniach) a inni wierzenia ludowe, gusła, legendy przyjmują za pewnik, jak to o wewnętrznej ziemi.

Hipoteza, że Ziemia jest w środku pusta, należy do najbardziej szokujących. Jej korzenie sięgają zamierzchłych czasów – w mitologii wielu kultur wspomina się o bogach wychodzących z podziemi, o pierwszych ludziach, którzy żyli w cudownej krainie wewnątrz planety.

Latem 1991 roku duński uczony i podróżnik Edmund Bork wyruszył na poszukiwanie otworu na biegunie północnym. Dzięki zdjęciu zrobionemu przez satelitę ESSA-7 znalazł on podobno szczelinę szeroką na 2252,6 kilometra. Bork całkiem poważnie stwierdził, że prowadzi ona do znajdującego się wewnątrz Ziemi raju (...)

Relację z tej podróży zamieścił „National Enquirer”, amerykański brukowiec, z lubością drukujący wymyślone bzdury w rodzaju „Złota rybka zjadła słonia”

No brawo! hahaha.gif

I najlepsze. Arton jako dowód podaje książkę "Tajemnica pustej Ziemi". Co tam możemy znaleźć?

np.

Otóż istnieje zdjęcie, przedstawiane w książkach promujących ideę Pustej Ziemi (np. w „Tajemnicy Pustej Ziemi” autorstwa Aleca MacLellana, wyd. Amber 2000) jako zrobione w 1972 roku przez astronautów z Apollo-12 podczas okrążania Ziemi. (fot. 2)Twierdzi się, że jest jednym z dwóch koronnych dowodów na istnienie wejścia do środka Ziemi na biegunie północnym. Problem w tym, że jest to zdjęcie wulkanu Olympus Mons na… Marsie! Fotografia ta była publikowana wielokrotnie w różnych książkach o astronomii – np. „Wszechświat”” Colina Ronana (wyd. Świat Książki 1996).

Takie to "dowody" mamy na te bajki animowany-emotikony.gif

Koronnym dowodem pustej Ziemi jest to, że jedna babcia, bardzo zdolnej młodej osoby, powiedziała Artonowi, że była w środku Ziemi. Ten dowód obala wszystkie prześmiewcze wpisy użytkowników tego forum negujące fakt pustej Ziemi. Poza tym, Arton w wielu miejscach, w internecie czytał, że Ziemia jest "pusta". Myślę, że również Rajska była w środku Ziemi.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Jeżeli można wiedzieć to jaki mają sens galaktyki umieszczone tym razem bez sensu/algorytmu we wnętrzu ośmiościanu?

Można. Jest to proste i skomplikowane zarazem. Okteadr czyli ten ośmioscian foremny jak widać to forma mająca szczególne własciwości energetyczne. Wystarczy spojrzeć by skojarzyć go z piramidami, krórych tajemnicy i własciwosci do tej pory nasi naukowcy nie rozwiązali. Poniewaz Wszechświat ma budowe fraktalną to te formę spotkamy na wielu poziomach. Jest on elementem świętej geometrii. Radzę poszukać materiałow pod tym chaslem. Jest duż również na YT. Od kolegów tu niczego sie nie dowiesz. Jeden znawca S-F nie ie , że wiele ze znanych filmów ma już potwierdzenie w rzeczywistości. A drugi, że przedstawione prze zemnie zalozenia pracy Battenera to nie wizażystka z Gdyni.

Od złosliwych lemingów niczego się nie dowiesz.

To oczywiste, że gdyby istniały atlasy i przewodniki po Wewnetrznej Ziemi tobym tych informacji tu niezamieszczał.

"Otóż istnieje zdjęcie, przedstawiane w książkach promujących ideę Pustej Ziemi (np. w „Tajemnicy Pustej Ziemi” autorstwa Aleca MacLellana, wyd. Amber 2000) jako zrobione w 1972 roku przez astronautów z Apollo-12 podczas okrążania Ziemi. (fot. 2)Twierdzi się, że jest jednym z dwóch koronnych dowodów na istnienie wejścia do środka Ziemi na biegunie północnym. Problem w tym, że jest to zdjęcie wulkanu Olympus Mons na… Marsie! Fotografia ta była publikowana wielokrotnie w różnych książkach o astronomii – np. „Wszechświat”” Colina Ronana (wyd. Świat Książki 1996)."

Koronnym dowodem pustej Ziemi jest to, że jedna babcia, bardzo zdolnej młodej osoby, powiedziała Artonowi, że była w środku Ziemi.

nie zapominajmy, że ta bardzo zdolna młoda osoba to był fizyk - o zawodzi babci niewiele wiadomo

Jest on elementem świętej geometrii.

to coś jak święty granat ręczny?

>pawcio

especially for you

zapoznaj się, poogladaj, poczytaj podpisy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Otóż istnieje zdjęcie, przedstawiane w książkach promujących ideę Pustej Ziemi (np. w „Tajemnicy Pustej Ziemi” autorstwa Aleca MacLellana, wyd. Amber 2000) jako zrobione w 1972 roku przez astronautów z Apollo-12 podczas okrążania Ziemi. (fot. 2)Twierdzi się, że jest jednym z dwóch koronnych dowodów na istnienie wejścia do środka Ziemi na biegunie północnym. Problem w tym, że jest to zdjęcie wulkanu Olympus Mons na… Marsie! Fotografia ta była publikowana wielokrotnie w różnych książkach o astronomii – np. „Wszechświat”” Colina Ronana (wyd. Świat Książki 1996)."

Ty w ogóle przeczytałeś te książkę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>pawcio

especially for you

zapoznaj się, poogladaj, poczytaj podpisy

No patrz pan, sfilmowali nawet wejście do wewnętrznej ziemi a nikt tam nie wlazł? Nie zrobił zdjęć? Nie nakręcił filmiku komórką?

Oj, przepraszam, poza jedną babcią wybitnego fizyka i gościem, który nakłamał w książce.

Komentarze również przeczytałem, nieźle drą łacha :D

A wiele ich tam mieszka w owej wydmuszce? Przyjaźni so? Tanie hotele all inclusive posiadajo? Sie zapytuje grzecznie, ja.

Mom!!! Mom.

Nojrychciej to bedzie przepytoć onych, co to po robocie - po szychcie, znocy - wylizujom z tych sakramenckich dziur, myjo sie (nie zawse dokładnie - po łocach poznać idzie, kaj tyro),odzienie zmieniajo i do dom ido.

Łune bedo wiedziały. Ha! Som i takie, co padajo - terozki uwazajcie Druhy moje! - ze widziały!!!!!

Rozumiecie? Widziały!

Cy godały, to po prawdzie nie wjym.

Moze i sie na jadło pomieniały - jo ci z syrem abo z wendzonko- ty mi z atomem i pierwjastkjem jakisim temu Ruskiemu z brodo co to Mendelef cy jakosik tak - łobcym.

Kiej łune nie wiedzo, to jus ino ta baba, co jo nos kamrat Arton zno - zostaje, jako ta wicie - pytja.

Wicie, ja kochom baby. Jakie so, takie so. Ale zawse to baba, nie?

Och - jakze byk jo poznoł! Jak by cłek pogwarzył... Ej...

A to Arton trzyma, jak swoje:-(

Ukryta Zawartość

jednak ufoki istnieją

Ukryta Zawartość

Eee... Pierwszy raz nie wiem co (zapewne merytorycznego) napisać. Co nie zmienia faktu, że konam ze śmiechu :-) Kocham to forum :-)

O, już wiem, co napisać. ARTONie drogi. Tego typu wyobrażenia jakie Ty wstawiasz myśląc, że to prawda, nawet mi się nie śnią. A moje sny są nad wyraz dziwne. Raz się zmieniałam ŻYJĄC w innego z sagi Georga R. R. Martina. Jak miałam 10 latek ;-) śniło mi się, że mam miecz świetlny i gdy się obudziłam, szukałam go przy spodniach od piżamy ;-), bo w śnie nadchodziły droidy. 1,5 roku temu śniło mi się, że popełniam seppuku ;-) Ale aż takich dziwactw nawet ja nie śnię. A ostatnio sny mam prawie normalne. Głównie koncerty i rzucanie krzesłami po szkole ;-), bo napisałam maturę z chemii na 98% ;-)

Może jeszcze to uznasz za fakt ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Bo to jest bardzo przyjazne forum!

Podpisuję się pod tym łapami i nogami.

A jest takie - dla chemików?

Tak, ale łączone z biologią lub innymi naukami. Stricte o samej chemii nic niema, a jak jest to po angielsku. Dlatego się tutaj wyżywam ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

bo napisałam maturę z chemii na 98% ;-)

No ,no. Nieźle odjechana z Ciebie sikorka :-)

To bardzo dojrzałe w Twoim wieku, zdecydować się na określony kierunek i dążyć do opanowania go w sposób doskonały. Większość z nas tutejszych "geniuszy", mając pewność że wszystko wiedzą, po prawdzie gówno wiedzą.

W.

Z przewagą tego drugiego .

A nie ma , Marysiu - tak się właśnie pisze.

Co, z pokorą - chemiczny idiota kreśli.

:-/

Oj - jeszcze poznasz, jakie my s..

Są.

O materii, czym jest, vs. teorii strun, podział materii ...

Tajemnice materii - Rozmowy Zaawansowane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.