Skocz do zawartości
IGNORED

Używane CD do 1000 zł

maclaren2

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt jaki u mnie gra to kolumny Focal 816V, Yaqin MC - 100B i Denon DCD - 1290. Generalnie jestem z niego zadowolony, ale chcę czegoś z wyższej półki. Zastanawiałem się nad Denonem DCD - 1550AR i DCD - 2560 jednak nie mam gdzie ich przesłuchać. Może mógłby ktoś z was wypowiedzieć się na ich temat lub zaproponować coś innego? Dodam, że nie lubię zbyt dużej ilości wysokich tonów, a słucham prawie wszystkiego, może poza metalem i jazzem. Także CD musi być w miarę uniwersalne. Liczę na pomoc i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/112828-u%C5%BCywane-cd-do-1000-z%C5%82/

i po

Sprzęt jaki u mnie gra to kolumny Focal 816V, Yaqin MC - 100B i Denon DCD - 1290. Generalnie jestem z niego zadowolony, ale chcę czegoś z wyższej półki. Zastanawiałem się nad Denonem DCD - 1550AR i DCD - 2560 jednak nie mam gdzie ich przesłuchać. Może mógłby ktoś z was wypowiedzieć się na ich temat lub zaproponować coś innego? Dodam, że nie lubię zbyt dużej ilości wysokich tonów, a słucham prawie wszystkiego, może poza metalem i jazzem. Także CD musi być w miarę uniwersalne. Liczę na pomoc i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i po sprawie

Ukryta Zawartość

i po

Ukryta Zawartość

i po sprawie

Słuchałem ostatnio jednego NAD'a nie pamiętam modelu, ale można nowy kosztuje około 1200 zł i była totalna kupa więc póki nie posłucham jakiegoś innego sensownego NAD'a na zakup w ciemno się nie odważę. A co sądzicie o Marantz CD6003 w zestawieniu z powyższymi?

Ukryta Zawartość

Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy dlaczego tak wielu forumowiczów poleca te cieńkie Nady,to jest lipa straszna,i wcale to nie gra,nie wygląda i jeszcze dość drogie plastykowe brzydkie badziewie.

Całkiem udane cd najlepszy z nich 17ki,może być Denon1550,Grundig-9000,Sansui 701,711,tylko wszystkie one mają min 14 lat i więcej,ale dobrze zbudowane,nie złe przetworniki.

Słuchałem ostatnio jednego NAD'a nie pamiętam modelu, ale można nowy kosztuje około 1200 zł i była totalna kupa więc póki nie posłucham jakiegoś innego sensownego NAD'a na zakup w ciemno się nie odważę. A co sądzicie o Marantz CD6003 w zestawieniu z powyższymi?

po pierwsze ten marantz to badziew pierwszej wody, kiedys go kupiłem i następnego dnia juz był na allegro

nie porównuj nowego nada za 1200 zł bo to sprzęt dla amatorów więc nie dziw sie że gra słabo, nad c542 to troche wyższa półka, szukasz czegoś neutralnego za niewielkie pieniądze to on właśnie taki jest, tutaj masz test tego cd z audio i wypadł całkiem nieźle

Ukryta Zawartość

sam użytkuję nada 565, poprzednikiem był caspian który kosztuje mega więcej a wcale nie gra dużo lepiej

Ukryta Zawartość

Nadów generalnie nie lubię ale zwykle nie wypowiadam się bo są strasznie chwalone, dla mnie wykonanie nie do przyjęcia, a dźwięk przeciętny. Natomiast Marantz zwłaszcza 17 KI (nie niżej niż 17 na pewno) słuchałem i porównywałem z Primare D20 w końcu Primare wygrało włos. Uważam że 17 i wyżej to pancerne maszyny z jednym zastrzeżeniem że nie wiem jak z dostępnością lasera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.