Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza + Kolumny.

Piter89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuję idealnego wzmacniacza + kolumny w cenie do 500 zł.

Sprzęt będzie użytkowany w domu, jak i na dworze (działka).

Właściwie każdy gatunek muzyki będzie na tym odsłuchiwany, lecz głównie Rap, muzyka klubowa, trance, dubstep. Mniej rocku/metalu.

Zależy mi na tym, aby było głośno, najlepsza jakość dźwięku jaką można "wycisnąć" na tym sprzęcie, oraz tyle bassu, ile się tylko da. Zdaję sobie z tego sprawę, że budżet jest niski, jak na moje wymagania, lecz powinno coś się chyba znaleźć? :)

Który z tych wzmacniaczy będzie najlepszy? A może, coś lepszego się znajdzie, aby zmieścić się w budżecie? :)

Sony TA-F319R / Technics SU-VZ220 / Technics SU-700 / Pioneer A-331 / Kenwood KA-3020

Wysokość kolumn nie może przekraczać 65/70cm.

Ewentualnie, tą stówkę mogę dorzucić, jeżeli na prawdę będzie warto. ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/112892-wyb%C3%B3r-wzmacniacza-kolumny/
Gość numik

(Konto usunięte)

Witam!

Poszukuję idealnego wzmacniacza + kolumny w cenie do 500 zł.

Sprzęt będzie użytkowany w domu, jak i na dworze (działka).

Właściwie każdy gatunek muzyki będzie na tym odsłuchiwany, lecz głównie Rap, muzyka klubowa, trance, dubstep. Mniej rocku/metalu.

Zależy mi na tym, aby było głośno, najlepsza jakość dźwięku jaką można "wycisnąć" na tym sprzęcie, oraz tyle bassu, ile się tylko da. Zdaję sobie z tego sprawę, że budżet jest niski, jak na moje wymagania, lecz powinno coś się chyba znaleźć? :)

Który z tych wzmacniaczy będzie najlepszy? A może, coś lepszego się znajdzie, aby zmieścić się w budżecie? :)

Sony TA-F319R / Technics SU-VZ220 / Technics SU-700 / Pioneer A-331 / Kenwood KA-3020

Wysokość kolumn nie może przekraczać 65/70cm.

Ewentualnie, tą stówkę mogę dorzucić, jeżeli na prawdę będzie warto. ;)

sony lub pioneer, do tego proponuję kolumny z euro pure acoustics supernova 1 i będzie ok

Mhm, okey. Rozumiem, że ten Sony jest na równi z Pioneerem?

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy zaproponowane przez Ciebie kolumny, są lepsze niż Pioneer CS-590? Aktualnie takie mam, chciałbym je podpiąć pod wzmacniacz, lecz nie wiem, czy je uciągnie. :)

Mam jeszcze w piwnicy Sony SS-E620.

Witam,

Jestem właśnie na etapie składania klocek po klocku mojego wymarzonego zestawu. Zaznacze, że nie jestem tak obeznany w temacie jak tutejsi forumowicze i dlatego przepraszam jeśli moje wyobrażenia nie do końca może są odpowiednio uzasadniane :) Posiadam od niedawna Pioneer SX 980. Chciałbym utrzymać zestaw w stylistyce końca lat 70, początek 80. Jestem narazie na etapie poszukiwania do niego nagłośnienia, najlepiej HPM 100 (nie jest łatwo znaleźć na Allegro, eBay) Mam bardzo dużą kolekcję kaset z młodych lat i przeczesuję neta w poszukiwaniu któregoś odtwarzacza z rodziny Pioneera CT (CT-F6262, CT-F7070, F9191)

• 2 miesiące później...

Witam.Podepnę się pod temat.Stoję mianowicie przed wyborem wzmacniacza,chcę wybrać między Pioneer 676 a Pioneer 616.

Moje pytanie brzmi,który wybrać i dlaczego lub/i czym ewentualnie różnią się od siebie-czy usłyszę istotną różnicę w odtwarzanym dźwięku ?

Dodam tylko,że cenowo stoją bardzo podobnie,różnica ok.30 zł,ale który lepszy ?

Proszę o wypowiedzi jeszcze innych forumowiczów.Zdążyłem już poczytać o 676 i właściwie same pochlebne opinie,natomiast nie widzę info o 616...czy to oznacza że jest gorszy ? Generalnie dowiedziałem się też,że wszystkie wzmacniacze serii 600 to bardzo dobra linia.Tak więc proszę o pomoc w wyborze,czy mogę śmiało brać 616 ? (jest w lepszym stanie wizualnym).

W tej cenie, do zastosowań i muzyki której słuchasz może sprawdzić się jakaś wieża technicsa. Chodzą one ostatnio za śmieszne pieniądze a basem robią niezły masaż nadnerczy jeśli ktoś to lubi ;).

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

W tej cenie, do zastosowań i muzyki której słuchasz może sprawdzić się jakaś wieża technicsa. Chodzą one ostatnio za śmieszne pieniądze a basem robią niezły masaż nadnerczy jeśli ktoś to lubi ;).

Ta odpowiedź to już chyba nie do mnie...

Ja temat uważam za zamknięty,zakupiłem Pioneera 676 do niego kolumny Tannoy m 2.5 i ten zestaw robi robotę,a nie technics-phi...Właśnie sprzedałem wzmacniacz Technicsa.

witam

podepnę się pod temat ja poszukuję sprzętu takiego który będzie miał wyjścia na subwoofer pasywny i aktywny oraz wyjście optyczne. Może znacie jakiś amplituner który ma takie wejścia cena nie gra roli oraz marka.

pozdrawiam i pomóżcie mi

Cześć Wszystkim!

Też chciałbym się "podpiąć" pod ten temat... mianowicie...

szukam czegoś w granicach 1000 - max 1500zł... jakiś zestaw stereo do mieszkania... głównie do słuchania CD rodzaj muzyki głownie hip hop.

prosiłbym o pomoc, czytam od dwóch dni różnego rodzaju fora i widzę że tu można dowiedzieć się najwięcej...

pozdrawiam

adamch

• Użytkownicy+

Cześć Wszystkim!

szukam czegoś w granicach 1000 - max 1500zł... jakiś zestaw stereo do mieszkania... głównie do słuchania CD rodzaj muzyki głownie hip hop.

prosiłbym o pomoc, czytam od dwóch dni różnego rodzaju fora i widzę że tu można dowiedzieć się najwięcej...

pozdrawiam

adamch

Nie podałeś wielkości pomieszczenia, trudno w ślepo dobrać wielkość kolumn. Jak hip hop, to może coś naprawdę starego, jakieś kolumn z dużym woferem papierowym, typu grundig. Z nowszych rzeczy w tej cenie się nie zmieścimy niestety...

Cześć Wszystkim!

pozdrawiam

adamch

Proponuję tobie zestaw jaki ja nabyłem,czyli wzmacniacz Pioneer 676 i kolumny Tannoy m 2.5. Przy odrobinie szczęścia zmieścisz się w tysiącu-jak ja :-) i nie będziesz żałował,gwarantuję.

Nie podałeś wielkości pomieszczenia, trudno w ślepo dobrać wielkość kolumn. Jak hip hop, to może coś naprawdę starego, jakieś kolumn z dużym woferem papierowym, typu grundig. Z nowszych rzeczy w tej cenie się nie zmieścimy niestety...

pomieszczenie to w granicach 15-18 m2. co sądzisz o kolumnach które dziś wyszukałem a mianowicie... HECO VICTA 700 ? jaki tuner do tego ? czy wogóle to jest warte zachodu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.