Jump to content
IGNORED

Wybór wzmacniacza + Kolumny.

Piter89

Recommended Posts

Witam!

Poszukuję idealnego wzmacniacza + kolumny w cenie do 500 zł.

Sprzęt będzie użytkowany w domu, jak i na dworze (działka).

Właściwie każdy gatunek muzyki będzie na tym odsłuchiwany, lecz głównie Rap, muzyka klubowa, trance, dubstep. Mniej rocku/metalu.

Zależy mi na tym, aby było głośno, najlepsza jakość dźwięku jaką można "wycisnąć" na tym sprzęcie, oraz tyle bassu, ile się tylko da. Zdaję sobie z tego sprawę, że budżet jest niski, jak na moje wymagania, lecz powinno coś się chyba znaleźć? :)

Który z tych wzmacniaczy będzie najlepszy? A może, coś lepszego się znajdzie, aby zmieścić się w budżecie? :)

Sony TA-F319R / Technics SU-VZ220 / Technics SU-700 / Pioneer A-331 / Kenwood KA-3020

Wysokość kolumn nie może przekraczać 65/70cm.

Ewentualnie, tą stówkę mogę dorzucić, jeżeli na prawdę będzie warto. ;)

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Guest numik

(Konto usunięte)

Witam!

Poszukuję idealnego wzmacniacza + kolumny w cenie do 500 zł.

Sprzęt będzie użytkowany w domu, jak i na dworze (działka).

Właściwie każdy gatunek muzyki będzie na tym odsłuchiwany, lecz głównie Rap, muzyka klubowa, trance, dubstep. Mniej rocku/metalu.

Zależy mi na tym, aby było głośno, najlepsza jakość dźwięku jaką można "wycisnąć" na tym sprzęcie, oraz tyle bassu, ile się tylko da. Zdaję sobie z tego sprawę, że budżet jest niski, jak na moje wymagania, lecz powinno coś się chyba znaleźć? :)

Który z tych wzmacniaczy będzie najlepszy? A może, coś lepszego się znajdzie, aby zmieścić się w budżecie? :)

Sony TA-F319R / Technics SU-VZ220 / Technics SU-700 / Pioneer A-331 / Kenwood KA-3020

Wysokość kolumn nie może przekraczać 65/70cm.

Ewentualnie, tą stówkę mogę dorzucić, jeżeli na prawdę będzie warto. ;)

sony lub pioneer, do tego proponuję kolumny z euro pure acoustics supernova 1 i będzie ok

Mhm, okey. Rozumiem, że ten Sony jest na równi z Pioneerem?

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy zaproponowane przez Ciebie kolumny, są lepsze niż Pioneer CS-590? Aktualnie takie mam, chciałbym je podpiąć pod wzmacniacz, lecz nie wiem, czy je uciągnie. :)

Mam jeszcze w piwnicy Sony SS-E620.

Hidden Content

Witam,

Jestem właśnie na etapie składania klocek po klocku mojego wymarzonego zestawu. Zaznacze, że nie jestem tak obeznany w temacie jak tutejsi forumowicze i dlatego przepraszam jeśli moje wyobrażenia nie do końca może są odpowiednio uzasadniane :) Posiadam od niedawna Pioneer SX 980. Chciałbym utrzymać zestaw w stylistyce końca lat 70, początek 80. Jestem narazie na etapie poszukiwania do niego nagłośnienia, najlepiej HPM 100 (nie jest łatwo znaleźć na Allegro, eBay) Mam bardzo dużą kolekcję kaset z młodych lat i przeczesuję neta w poszukiwaniu któregoś odtwarzacza z rodziny Pioneera CT (CT-F6262, CT-F7070, F9191)

Hidden Content

sony lub pioneer, do tego proponuję kolumny z euro pure acoustics supernova 1 i będzie ok

Sony podany przez Ciebie i do tego np:

Heco Interior Reflex 45 mkII

HECO REFLEX 20 MK II

Hidden Content

• 2 months later...

Witam.Podepnę się pod temat.Stoję mianowicie przed wyborem wzmacniacza,chcę wybrać między Pioneer 676 a Pioneer 616.

Moje pytanie brzmi,który wybrać i dlaczego lub/i czym ewentualnie różnią się od siebie-czy usłyszę istotną różnicę w odtwarzanym dźwięku ?

Dodam tylko,że cenowo stoją bardzo podobnie,różnica ok.30 zł,ale który lepszy ?

Hidden Content

Proszę o wypowiedzi jeszcze innych forumowiczów.Zdążyłem już poczytać o 676 i właściwie same pochlebne opinie,natomiast nie widzę info o 616...czy to oznacza że jest gorszy ? Generalnie dowiedziałem się też,że wszystkie wzmacniacze serii 600 to bardzo dobra linia.Tak więc proszę o pomoc w wyborze,czy mogę śmiało brać 616 ? (jest w lepszym stanie wizualnym).

Hidden Content

W tej cenie, do zastosowań i muzyki której słuchasz może sprawdzić się jakaś wieża technicsa. Chodzą one ostatnio za śmieszne pieniądze a basem robią niezły masaż nadnerczy jeśli ktoś to lubi ;).

Hidden Content

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

W tej cenie, do zastosowań i muzyki której słuchasz może sprawdzić się jakaś wieża technicsa. Chodzą one ostatnio za śmieszne pieniądze a basem robią niezły masaż nadnerczy jeśli ktoś to lubi ;).

Ta odpowiedź to już chyba nie do mnie...

Ja temat uważam za zamknięty,zakupiłem Pioneera 676 do niego kolumny Tannoy m 2.5 i ten zestaw robi robotę,a nie technics-phi...Właśnie sprzedałem wzmacniacz Technicsa.

Hidden Content

witam

podepnę się pod temat ja poszukuję sprzętu takiego który będzie miał wyjścia na subwoofer pasywny i aktywny oraz wyjście optyczne. Może znacie jakiś amplituner który ma takie wejścia cena nie gra roli oraz marka.

pozdrawiam i pomóżcie mi

Hidden Content

Cześć Wszystkim!

Też chciałbym się "podpiąć" pod ten temat... mianowicie...

szukam czegoś w granicach 1000 - max 1500zł... jakiś zestaw stereo do mieszkania... głównie do słuchania CD rodzaj muzyki głownie hip hop.

prosiłbym o pomoc, czytam od dwóch dni różnego rodzaju fora i widzę że tu można dowiedzieć się najwięcej...

pozdrawiam

adamch

Hidden Content

• Użytkownicy+

Cześć Wszystkim!

szukam czegoś w granicach 1000 - max 1500zł... jakiś zestaw stereo do mieszkania... głównie do słuchania CD rodzaj muzyki głownie hip hop.

prosiłbym o pomoc, czytam od dwóch dni różnego rodzaju fora i widzę że tu można dowiedzieć się najwięcej...

pozdrawiam

adamch

Nie podałeś wielkości pomieszczenia, trudno w ślepo dobrać wielkość kolumn. Jak hip hop, to może coś naprawdę starego, jakieś kolumn z dużym woferem papierowym, typu grundig. Z nowszych rzeczy w tej cenie się nie zmieścimy niestety...

Hidden Content

Cześć Wszystkim!

pozdrawiam

adamch

Proponuję tobie zestaw jaki ja nabyłem,czyli wzmacniacz Pioneer 676 i kolumny Tannoy m 2.5. Przy odrobinie szczęścia zmieścisz się w tysiącu-jak ja :-) i nie będziesz żałował,gwarantuję.

Hidden Content

Nie podałeś wielkości pomieszczenia, trudno w ślepo dobrać wielkość kolumn. Jak hip hop, to może coś naprawdę starego, jakieś kolumn z dużym woferem papierowym, typu grundig. Z nowszych rzeczy w tej cenie się nie zmieścimy niestety...

pomieszczenie to w granicach 15-18 m2. co sądzisz o kolumnach które dziś wyszukałem a mianowicie... HECO VICTA 700 ? jaki tuner do tego ? czy wogóle to jest warte zachodu...

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.