Skocz do zawartości
IGNORED

High Definition transfers - DSD 128

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Audio%2520Formats%2520Noise.png

Wyraźnie widać, na wykresie, że przy DSD128 problem szumów przestał istnieć. Pytanie jaki to cudem powstał nowy problem? Problem filtrów? Czy to nie jest tak , że moderator powinien być bezstronny i nie angażować się? Czy nie jest to nadużyciem i łamaniem wysokich standardów?

W DSD nie istnieje problem szumów i filtrów. Zalety przeważają i a rosnące zainteresowanie to potwierdza. Żadne osobiste zaangażowanie moderatorów tu nic nie zmieni.

>> Arton55

To co widać na wykresach FFT, zależy od umiejętności interpretacji. Trochę jak ze zdjęciami RTG.

Co do reszty, to musiałbym się powtarzać, więc się powstrzymam.

Mnie też czasem szumi po spotkaniu z kumplami. Ci bikerzy to chyba też z nad morza są, bo po każdym spotkaniu łeb mam jak wsadzony do wielkiej muszli... :-)

Szum szumowi nierówny. W kwestii definicji - jeżeli np. zaczniemy kwantować sygnał audio z rozdzielczością 8-bit, powstały charkot też będzie nazywał się szumem kwantyzacji.

Dlatego właśnie niektórzy niesłusznie lekceważą szum kwantyzacji, bo kojarzy się z nieszkodliwym szumem morza. Problem polega na tym, że słuch człowieka źle reaguje na sytuację, kiedy szum (błąd) kwantyzacji jest skorelowany z sygnałem próbkowanym. W PCM ową korelację rozbija się w 100% ditherem. Niestety jak to wykazali panowie Lipschitz i Vanderkooy DSD efektywnie ditherować się nie da. Do tego dochodzą wszelkie problemy z utratą rozdzielczości (a więc zwiększeniem błędu kwantyzacji) na transjentach. DSD to merytoryczny błąd, i oby jak najszybciej zdechł.

Raz mu szumi , potem mu nie szumi ale źle filtruje. Z każdym razem atakuje a jest moderatorem. Tak czy nie? Czyli co. Mamy forum zwalczające DSD. Pięknie. Takie rzeczy tyko w Polsce i tylko tu. Przypominam, że systematycznie pozamykał przy współudziale grupki osób swego czasu wszystkie wątki o SACD. To co tu jest grane?

O czym? O SACD? Ale już nie ma SACD. To historia. Praktycznie nie wydaje się już muzyki w SACD, może ukazuje się mniej niż 1% a i te płyty są z reguły hybrydowe. Dziwi obrona tego formatu ze strony Artona i Konsmana. I trochę ich rozumiem o tyle, że na słabym sprzęcie SACD robi większe wrażenie. Tyle, że to wina sprzętu. Misiomor nie musi nic zamykać. SACD samo się już dawno zamknęło. Ostatni gasi światło.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Raz mu szumi , potem mu nie szumi ale źle filtruje. Z każdym razem atakuje a jest moderatorem. Tak czy nie? Czyli co. Mamy forum zwalczające DSD. Pięknie. Takie rzeczy tyko w Polsce i tylko tu. Przypominam, że systematycznie pozamykał przy współudziale grupki osób swego czasu wszystkie wątki o SACD. To co tu jest grane?

Aton55 brakuje jeszcze do tego dorobić jakąś teorię spiskową opartą najlepiej o "brzozę" i grono zaślepionych fanatyków podąży za Tobą jak za fałszywym prorokiem.

Koledzy udowodnili Tobie "naukowo" ,że nie masz racji a ja organoleptycznie potwierdzam to co napisali.

Coś taki uparty jak ....

dochodzą wszelkie problemy z utratą rozdzielczości

I to jest clou problemu.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie normalna jest postawa forum. Czy rozumiesz to?

Arton55 , nienormalna to jest Twoja teoria spiskowa na temat SACD.

Wytłumacz nam wszystkim proszę kto za tym stoi i jaki ma w tym interes aby w zorganizowanej grupie przestępczej zwalczać SACD?

Rozumiem ,że kol. Misiomor to taki Pershing z gangu CD?

O czym? O SACD? Ale już nie ma SACD. To historia. Praktycznie nie wydaje się już muzyki w SACD, może ukazuje się mniej niż 1% a i te płyty są z reguły hybrydowe. Dziwi obrona tego formatu ze strony Artona i Konsmana. I trochę ich rozumiem o tyle, że na słabym sprzęcie SACD robi większe wrażenie. Tyle, że to wina sprzętu. Misiomor nie musi nic zamykać. SACD samo się już dawno zamknęło. Ostatni gasi światło.

A mi sie zdaje ze ostatnio troche jednak przybywa tytulow pod SACD

Wytłumacz nam wszystkim proszę kto za tym stoi i jaki ma w tym interes aby w zorganizowanej grupie przestępczej zwalczać SACD?

Uwazam ze CBA powinno zrobic nalot w kominiarkach na domy Lipshitza i Vanderkooya i zaaresztowac ich pod zarzutem tworzenia spisku, separatyzmu, a nawet wywrotowej rebelli i osadzic ich i wywiezc na Syberie niech tam przemysla sprawe i docenia jednak standart DSD :D Po kilku latach zkruszeja i z pewnoscia zaczna w koncu pisac prawde a nie siac taka wroga i nikomu nie potrzebna przeciez, naukowa propagande :D

Nagażaowalo się w to forum z udziałem moderatorów

Co to znaczy 'nagażaowalo'? Pierwszy raz słyszę o takim słowie - chodzi o zaangażowanie, zagazowanie, garażowanie...?

A mi sie zdaje ze ostatnio troche jednak przybywa tytulow pod SACD

Trzeba sprzedać przecież ten sam tytuł po raz n-ty.

Cookin' With Miles Davis Quintet - Super Audio CD - DSD - już w sprzedaży 12 sierpnia 2014.

Parker's Mood

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Co to znaczy 'nagażaowalo'? Pierwszy raz słyszę o takim słowie - chodzi o zaangażowanie, zagazowanie, garażowanie...?

Heh ! Arton55 nie jest ziemianinem i dlatego rozmawia w nami chyba w jęz. klingońskim .

Potejżefam rze morze hocić hyba o supełnie cuś innego ;)

Rozumiem ,że kol. Misiomor to taki Pershing z gangu CD?

Przyjrzyj sią ja jestem traktowany a nie będziesz miał wątpliwości.

Moje wątki o SACD pozamykane. Jazda moderacji trwa. Mam komuś zapałki wsadzić w oczy?

Jesteś traktowany tak, jak byłby traktowany przez całkiem wyluzowanego nauczyciela, przeciętny nierozumiejący lekcji uczeń gimnazjum.

Mam komuś zapałki wsadzić w oczy?

…trzy zapałki…. :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co to ma znaczyć?. W sąsiednim wątku o Lampizatorze pan Łukasz moim zdaniem się już nie pojawi. Jak sadzę na skutek tej szkoły jak myslę Panowie. nie kompromitujcie się więcej.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Moje wątki o SACD pozamykane. Jazda moderacji trwa. Mam komuś zapałki wsadzić w oczy?

Napisałbym Tobie co i gdzie masz wsadzić ale się powstrzymam bo Ciebie uwielbiam ;)

Dalej nie odpowiedziałeś na moje wcześniej postawione pytanie.

Kto i jaki może mieć w tym interes aby (uwaga trudne słowo) deprecjonować dorobek SACD?

ŁCo to ma znaczyć?. W sąsiednim wątKui

Arton55 czy mogę Ciebie prosić o wyrażanie się w jakimś zrozumiałym języku ?

Nie musi być to jęz. polski , z którym masz jak widać "letkie" kłopoty.

Może być nawet jęz. mandżurski albo suahili byle był zrozumiały.

Z góry dziękuję.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pytanie zasadnicze dla czego przedstawiciele forum się w to angażują? Porem będziemy odpowiadać na pozostałe pytania.

Ty to robisz specjalnie ?

Czy może podświadomie SACD ma taki wpływ na Ciebie?

Brakuje faktów ? Zajrzyjcie do wątku o Lampizatorze. Tam Nic innego się nie dzieje ja projekcja wizji pana od nietworzonego DACa PCM. Dawno na innym forum by to przeniesiono gdzie indziej? O co tu chodzi?

Pan Łukasz tam się nie pojawi. I o to chodziło.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.