Skocz do zawartości
IGNORED

CA D500SE ciekawe dźwięki???

saturnus

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy jestem czy komuś z forumowiczów działy się takie "cuda" jak dzisiaj u mnie???

Włączam sobie CDka, wkładam płytę. Naciskam "play" a tu zamiast muzyki słyszę tylko cichutkie "piiiiiiiii"

następna ścieżka to samo inna płyta to samo itd. itd. Myślę sobie odtwarzacz do naprawy a nabyty raptem 3 miechy temu. Nagle wpadam na genialny pomysł żeby wyłączyć i włączyc z powrtem. Jak ręką odjął.

Ale mam jedno pytanie: Co to do cholery było???

https://www.audiostereo.pl/topic/11335-ca-d500se-ciekawe-d%C5%BAwi%C4%99ki/

W moim CA też czasami mam cos podobnego, tylko u mnie nie wydobywa się żaden dźwięk tylko nic nie słychać, ale w ciągu roku użytkowania zdarzyło się tylko 2 razy. Lekarstwo "wyłącz-włącz" działa!!!

pozdrawiam

To co to, kurna, jest, komputer z Windowsem, żeby się zawieszał i wymagał restartu? Ja mam Marantza CD63SE mocno stuningowanego i nigdy coś takiego nie wystąpiło. Przez 9 lat.

Mój CA też czasem jest cichociemny, ale żadnych piiii nie robi, po wyłaczeniu i ponownym właczeniu słychać ciche cyk i gra jesli cyku nie słychać to nie gra i trzeba czynność powtarzać, ot taka jego uroda. Pierwszy raz struchlałem będąc przekonanym że nawalił wzmacniacz , płyta się kręci ,wyświetlacz pokazuje co trzeba a tu cichość , naprawdę adrenalinka skoczyła.. ( mocne wrażenia!) ale jaka ulga! :-)

Dzięki za wsparcie:) Dobrze wiedziec że nie jestem sam tylko że nadal nikt nie udzielił odpowiedzi na moje pytanie. Może by tak wypowiedziałby się jakiś spec majster wihajster;)

mi nic takiego jeszcze sie nie przydarzylo....

jedyne problemy jakie mialem -= to na poczatku odtwarzacz byl bardzo kaprysny wobec plyt CDR. Np niebieskich nie czytal "z definicji"

Po kilku miesiacach - zaczal czytac praktycznie wszystkie "kolory", i teraz nie ma problemow (odpukac ;-) )

moj egzemplarz ma 2 lata

co moze byc przyczyną?

pamietam test w naszym AUDIO kiedys tam, i cos pisali o bledzie chyba softu sterujacego praca przetwornikow c/a, ze wlasnie naped nie czytal plyt, co zostalo usuniete po jakims czasie...

W modelu D500SE ten blad o ktorym pisal Arek zostal wyeliminowany (podobno) - dotyczyl chyba D500 bez SE

lub pierwszych wypustow D500se - nie pamietam dokladnie.

Takie dziwactwa CA D500SE zdarzyly sie tez ze 4 razy u mnie w ciagu okolo 2 lat. Pomaga "wyjsc i wejsc".

Chyba 2 raz nie kupilbym CA, chociaz dzwiek jest niezly jak za te pieniadze.

Problem moze byc tu (cytat ze strony garmina) "... Jednak jest to odtwarzacz obciążony pewną wadą - przekaźnik w torze analogowym czasem daje o sobie znać. Styki potrafią się połączyć źle lub nawet wcale (cewka jest na 12V, a dostaje 5V minus spadek na tranzystorze). Efektem są poważne zniekształcenia sygnału na wyjściu lub w ogóle jego brak...".

Ja mam nierozwiazany problem z CA A500 - lekkie brumienie w glosnikach, bez wzgledu na pokretlo sily glosu.

Wymienialem nawet trafo, nie pomoglo. Inne wzmacniacze nie "brumia" podlaczone do tego samego zasilania

wiec prad jest OK. Moze ktos sie z tym zetknal ? Czy kondycjoner pomoze ?

Przy okazji: mysle o tunningu D500se, gdzie mozna tanio kupic dobre kondensatory elektrolityczne, np:

Jamicon, Elna, Panasonic ?

pozdr

Marius

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.