Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia musisz wprowadzić do komputera i zmniejszyć ich jakość pikseli i wtedy powinno się udać. Zdj.w dużej rozdzielczości strona AS nie przyjmuje.

To daj maila na priw,ja ci wysle a Ty wstawisz niech posiadacze zobacza jaki maja hamulec:)
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

No tak, nie ma modelu LS tylko CS i jeszcze jest XS, ale 300 który daje z siebie 12W ( strona producenta), chociaż piszesz że 15W - no niech mu będzie.........To i tak mało aby napędzić kolumny 85db, 86db ,czy 87 db.

Wielkość kolumny tu nie ma znaczenia bo istotna jest jej skuteczność o czym przecież wiesz, więc nic mi się nie pokiełbasiło. Napisz lepiej czy słuchałeś LS 1000 ?

Wszystko mylisz synu,siadaj pała. X,XS,F to oznaczenie wersji,ale wszystkie mają wspólny mianownik:CS300

O ARC pisz sobie w tamtym klubie.

Nie no Pawel lampy sie chwieja,fakt wyglada jak bomnierka,ale tylko wyglada,to tani klocek w produkcji,choc ja i tak uwazam ,ze to best buy:))

ale choroby wieku dziecego sa i to nie ulega watpliwosci:))

Chcesz zdjecie gniazd glosnikowych?:))napisz namiar na priw

Modele,które stały u mnie w domu nie miały takich przypadłości,serio a zdjęcia postaraj się wkleić tu,pewnie inni skorzystają. Mnie intensywnie chodzi po głowie P660,dlatego lubię tu zaglądać :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Synu ?, ojciec, a kto pisze o ARC ? nie pomerdało się coś tatkowi ? :-)

O cholera,czyli twoim zdaniem LS1000 to Leben?to szukaj dalej,szukaj w internecie nic nie ginie:)

O cholera,czyli twoim zdaniem LS1000 to Leben?to szukaj dalej,szukaj w internecie nic nie ginie:)

Przecież piszemy w wątku Lebena a nie ARC.Nie czepiaj się literówek jak aptekarz tylko napisz czy słuchałeś CS1000

Czy te 15W to wystarczy aby kuśka stanęła ?

Edytowane przez Magnepan
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Przecież piszemy w wątku Lebena a nie ARC.Nie czepiaj się literówek jak aptekarz tylko napisz czy słuchałeś CS1000

Czy te 15W to wystarczy aby kuśka stanęła ?

Stary chciałem ci napisać,ale ponieważ trzymasz poziom chodnika, to kończę dialog,szukaj zaczepek gdzie indziej,to fajny klub.

Stary chciałem ci napisać,ale ponieważ trzymasz poziom chodnika, to kończę dialog,szukaj zaczepek gdzie indziej,to fajny klub.

No tak chciałeś ale nie mogłeś napisać wcześniej , więc już nie pisz będziesz się z tym czuł lepiej.

Mój sąsiad zrobił sobie wzmacniacz lampowy z szuflady po meblu i mówi to samo , że gra pięknie

To idź do sąsiada niech Ci taki wystruga. Proponuję zastosować meblościankę Bieszczady. Wzmak wyjdzie wielki i potężny. Napędzi Ci nawet 70dB kolumny :-)

Jurgen, nie rozumiesz, że nikt nie chce z tobą gadać, bo po prostu wszystko, co wiesz o audio, to wiedza z Google? Daj spokój Lebenowi i idź słuchać tych swoich smętnych smutów pseudojazzowych. Sayonara!

Zdjęcia:

Piotrze112

Niestety nie mogę wkleić tych zdjęć pomimo zmniejszenia rozmiarów pikseli nawet do minimum.Walczę z tym od godziny 10. Może ktoś z użytkowników wklei te zdjęcia do wątku Lebena bo są bardzo cenne w pokazaniu tego, jaką kaszanę odwala producent !!!

Czy znajdzie się chętny do zamieszczenia fot.kolegi Piotr112 w wątku ?

Edytowane przez Magnepan

Zdjęcia:

Piotrze112

Niestety nie mogę wkleić tych zdjęć pomimo zmniejszenia rozmiarów pikseli nawet do minimum.Walczę z tym od godziny 10. Może ktoś z użytkowników wklei te zdjęcia do wątku Lebena bo są bardzo cenne w pokazaniu tego, jaką kaszanę odwala producent !!!

Czy znajdzie się chętny do zamieszczenia fot.kolegi Piotr112 w wątku ?

post-50737-0-20274100-1453030436_thumb.jpg

post-50737-0-74896800-1453030459_thumb.jpg

Edytowane przez woyski

Dzieki woyski:)

Wyscigowe gniazda :)

Takze radze wszystkim posiadaczom Lebena usunac to male nieporozumienie,a Leben odwdzieczy sie jeszcze piekniejszym graniem:)

Edytowane przez piotr112

Dzieki woyski:)

Wyscigowe gniazda :)

Takze radze wszystkim posiadaczom Lebena usunac to male nieporozumienie,a Leben odwdzieczy sie jeszcze piekniejszym graniem:)

Bravo Woyski, naprawdę szybko to zrobiłeś. Niedawno przeszedłem na Windows 10 i mozliwe że tutaj gdzieś

zabrakło synchronizacji w edycji zdjęć, nie wiem.

Wracając do zdjecia nr.1 czy możliwe jest takie połączenie przewodu do podkładek zamiast do wtyku

głośnikowego ? Chyba takiego połączenia nie zrobiłby uczeń Szkoły Zasadniczej w PL . Interesuje mnie

czy to jest jednostkowy problem czy sytuacja częściej powtarzająca się albo nagminna u Lebena ?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

post-50737-0-20274100-1453030436_thumb.jpg

post-50737-0-74896800-1453030459_thumb.jpg

Łał i jak żyć?tym bardziej,że Lebeny na starcie z takim gównem,pokazują plecy wycacanym hajendom ubranym w WBT next gen. Co z tym zrobisz Magnepan?ktoś ci płaci za ten "bezinteresowny"hejting? Przecież ty nawet przy żadnym Lebenie nawet nie stałeś...

Łał i jak żyć?tym bardziej,że Lebeny na starcie z takim gównem,pokazują plecy wycacanym hajendom ubranym w WBT next gen. Co z tym zrobisz Magnepan?ktoś ci płaci za ten "bezinteresowny"hejting? Przecież ty nawet przy żadnym Lebenie nawet nie stałeś...

Pawel to sa moje zdjecia ,nie widze tu zadnego hejtowania,pokazalem tylko po to,zeby ludzie wiedzieli jakie szopki rozne firmy odstawiaja:)

Tym bardziej w lebenie sie tego nie spodziewalem,bo to reczna robota.

Mysle ,ze w wielu hiendach zakladaja gnioty,i warto to wymieniac,zmiany na plus sa znaczne.

Dlaczego SLY30 do swoich amplifonow kazal zalozyc najbardziej wypasione furutechy?

nie oznacza to ,ze mi sie Leben nie podoba,w swojej cenie jest wybitnym klockiem i bije na glowe o wiele drozsze wzmaki,co nie znaczy ,ze nie mozna go ulepszyc,zreszta wiekszosc firm oszczedza tam ,gdzie absolutnie nie wolno.

No i Pawel teraz widzisz,jak wygladaja te ala WBT,nawet nie lezaly kolo nich:))

Edytowane przez piotr112

Problem w tym, że wszystkie firmowe sprzęty biorąc pod uwagę ich cenę to niestety kiepsko grają. Nawet Leben do którego mam duży sentyment. Wraz ze wzrostem ceny zjawisko to jest coraz bardziej "słyszalne". Chociaż pod tym względem Leben na tle konkurencji całkiem nieźle wypada. Niestety ekonomia wygrywa z jakością.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Pawel to sa moje zdjecia ,nie widze tu zadnego hejtowania,pokazalem tylko po to,zeby ludzie wiedzieli jakie szopki rozne firmy odstawiaja:)

Tym bardziej w lebenie sie tego nie spodziewalem,bo to reczna robota.

Mysle ,ze w wielu hiendach zakladaja gnioty,i warto to wymieniac,zmiany na plus sa znaczne.

Dlaczego SLY30 do swoich amplifonow kazal zalozyc najbardziej wypasione furutechy?

nie oznacza to ,ze mi sie Leben nie podoba,w swojej cenie jest wybitnym klockiem i bije na glowe o wiele drozsze wzmaki,co nie znaczy ,ze nie mozna go ulepszyc,zreszta wiekszosc firm oszczedza tam ,gdzie absolutnie nie wolno.

No i Pawel teraz widzisz,jak wygladaja te ala WBT,nawet nie lezaly kolo nich:))

Piotrek ja nie odnosiłem się do zdjęć,tylko do wpisu #3014 Magnepana. To jest hejt,on nawet z googla nie potrafi przytoczyć poprawnych nazw modeli:)

Piotrek ja nie odnosiłem się do zdjęć,tylko do wpisu #3014 Magnepana. To jest hejt,on nawet z googla nie potrafi przytoczyć poprawnych nazw modeli:)

A to sorrki nie ma co sie szarpac:)w tym tygodniu moze wymienie wlacznik na hebelek,:))

To nie hejt tylko fakty że myśl techniczna i ręczna robota japończyków może być do bani - bo

w tym wypadku jest !!!

A swoją drogą to ciekawe ' pójście na skróty ' Lebena . Powinieneś po pierwsze podziękować Piotrowi

że zechciał pokazać i podzielić się z wami techniczną inowacją w stylu japońskim. Na twoim miejscu

wysłałbym towar do Lebena albo zrobił zdjęcia z ' nocnej zmiany produkcyjnej ' i reklamował towar.

A może tam Chińczycy pracują na czarno i robią sabotaż albo idą na ilość ? Kto wie, ale warto sprawdzić

czy podobnych kwiatków nie ma więcej.

A to sorrki nie ma co sie szarpac:)w tym tygodniu moze wymienie wlacznik na hebelek,:))

Piotrze, napisz do Lebena jaki hebelek powinni zastosować miast włącznika, może docenią takie

zmiany.Przy okazji wyslij zdjęcie które zrobiłeś z połaczenia wtyku głosnikowego. Amerykanie w podobnej sytuacji natychmiast przysłali by Tobie zaproszenie do fabryki i przyjęty byś był z pełnymi honorami jeszcze na lotnisku ( tak,tak ). Podobasz mi się i Twoje wnikliwe podejscie do audio budzi respekt. Chyba nikomu

wcześniej z użytkowników Lebena się nie śniło że ktoś w Polsce może wytknąć im taki pasztet. Będę

z Tobą w kontakcie i pozdrawiam.

狂人にこだわります

Łał i jak żyć?tym bardziej,że Lebeny na starcie z takim gównem,pokazują plecy wycacanym hajendom

Naprawdę ? To albo nie wiesz co pleciesz albo jesteś głuchy - zresztą wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy że kiepsko słyszy, więc nie jesteś odosobnionym przypadkiem.....

Edytowane przez Magnepan

To nie hejt tylko fakty że myśl techniczna i ręczna robota japończyków może być do bani - bo

w tym wypadku jest !!!

A swoją drogą to ciekawe ' pójście na skróty ' Lebena . Powinieneś po pierwsze podziękować Piotrowi

że zechciał pokazać i podzielić się z wami techniczną inowacją w stylu japońskim. Na twoim miejscu

wysłałbym towar do Lebena albo zrobił zdjęcia z ' nocnej zmiany produkcyjnej ' i reklamował towar.

A może tam Chińczycy pracują na czarno i robią sabotaż albo idą na ilość ? Kto wie, ale warto sprawdzić

czy podobnych kwiatków nie ma więcej.

Piotrze, napisz do Lebena jaki hebelek powinni zastosować miast włącznika, może docenią takie

zmiany.Przy okazji wyslij zdjęcie które zrobiłeś z połaczenia wtyku głosnikowego. Amerykanie w podobnej sytuacji natychmiast przysłali by Tobie zaproszenie do fabryki i przyjęty byś był z pełnymi honorami jeszcze na lotnisku ( tak,tak ). Podobasz mi się i Twoje wnikliwe podejscie do audio budzi respekt. Chyba nikomu

wcześniej z użytkowników Lebena się nie śniło że ktoś w Polsce może wytknąć im taki pasztet. Będę

z Tobą w kontakcie i pozdrawiam.

狂人にこだわります

Wow! Skoro Sansui ma/miał czubsi, to czemu Leben miałby nie mieć swojego guru od modo-przerabiania? ;)

"To co teraz, ha?"

Wow! Skoro Sansui ma/miał czubsi, to czemu Leben miałby nie mieć swojego guru od modo-przerabiania? ;)

Wpis od czapy bo nie rozumiesz problemu. Zerknij na zdjęcia z postu 3015 gdzie zobaczysz kawałek lutu

na haczyku podkładce do której był przyspawany przewód głosnikowy we wzmacniaczu Leben 300.

Jesli dalej nie wiesz o co chodzi to zapytaj znajomego elektronika który wyjaśni na czym polega Lebenowska kaszanka.

PS. Tu nie o modyfikację chodzi a bardziej o jakość roboty.To tak jakbyś miał wymieniane zużyte podkładki hamulcowe w kole i zamiast dwóch podkładek założona by była tylko jedna nowa - z hamowania miałbyś nici.

Edytowane przez Magnepan

Wpis od czapy bo nie rozumiesz problemu.

No właśnie od czapy to sa Twoje wpisy w tym sympatycznym (jak do tej pory) klubie....

P.s.

Jak nie rozumiesz o co chodzi, to przeczytaj jeszcze raz swoje wpisy i pomyśl jak inni moga je odbierać.

"To co teraz, ha?"

Drodzy klubowicze, wiem ze CS 300 potrafi ładnie zagrać - miałem okazje słuchać tego wzmacniacza w asyście Auditorium 23

i z cdplayerem - dźwięk może się podobać , moc już NIE.Sadzę jednak że przypadek błędu konstrukcyjnego a raczej samego wykonania który dostrzegł świeży użytkownik Lebena 300 tylko potwierdza fakt że NOBODY IS PERFECT i NOTHING IS PERFECT.

To dobry moment aby zweryfikować swoje nastawienie do niektórych urządzeń made in Japan. Wiem że wielu użytkowników jest i będzie zgorszona faktem wytknięcia Lebenowi takiej jakościowej NIEDORÓBKI, ale nie róbcie już dłużej z tego urządzenia relikwii audio do którego mają dostęp TYLKO nieliczni szczęśliwcy :-) Pozdrawiam.

No panowie nie chcialem wszczynac awantur:) ja Lebena kupilem w ciemno,chodzil za mna juz kilka lat,nadmieniam ,ze nie zaluje zakupu.

Co do gniazd,to kazdy rozgarniety widzi jaki jest koń:)juz nie chodzi mi o jakosc,bo w wielu drozszych klockach jest takie samo gowno.chodzi mi tylko o sposob montażu,to juz przegiecie stosowac taki hamulec,nie wiem co Pan Hyodo mial na mysli:)

Wiadomo oszczednosci Leben jak na swoje granie jest to tani klocek,co do mocy to jest wiele slabszych lampek i sa wielbione,chociazby taki AN,moc to kwestia wyboru .

Moim skromnym zdaniem,do poprawy sa jeszcze podstawki pod lampy,wlacznik pradu ,ktory jest zenujaco tani i ma wplyw na dzwiek,wielu pewnie nie wymieni ,bo ucierpi na tym design,ale zawsze mozna to przywrocic przed sprzedaza.

Gniazda rca ,tez lipa,ale tu juz trzeba sie bardziej przylozyc,niestety sa na plytce,tutaj nawet Pacuła zwracal uwage ,ze sa lichutkie.

Pewnie zastanawia wielu po co ja to przerabiam?nie pierwszy raz to robie,poprostu wiem jaki to ma wplyw na dzwiek,wiekszosci przypadkow jest to bardziej oplacalne niz szukanie drogich kabli ,co nie znaczy, ze jestem kablowym sceptykiem o nie :) lubie dobre kabelki, ale podchodze do tego z innej strony,najpierw poprawa peryferii a potem kabelki,wychodzi taniej:)

Klub jest fajny i nie robmy tu gnoju,ale miejmy tez szeroko otwarte oczy:)

Pozdrawiam Piotr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.