Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz cd do 1000

embri

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ostatnio zakupiłem piecyk Cambridge Audio Azur 651A oraz głośniki Audio Academy Phoebe III narazie gra to z kompa ale chcę zakupić cd

jeżeli chodzi o brzmienie to chciał bym żeby było troche ocieplone a odtwarzacz niemusi być nowy i też niemusi być tej samej firmy

w przyszłości będę przymierzał się do gramofonu ale to za parę lat

zastanawiałem się nad NAD 545bee jest u mnie w mieście do kupienia za 600

podpowiedzcie coś

z góry dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/114044-odtwarzacz-cd-do-1000/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Temat do przeniesienia do właściwej zakładki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kolego ale mnie nieinteresują cd-ki do 300 lub 400 stów i żadne harmany kartony czy inne marantze czy sony tylko poważne odtwarzacze do 1000

i jak ci się niechce odpisywać to nie trac swojego jak i mojego cennego czasu na wrzucanie jakichś kiepskich linków, zostaw to dla ludzi którzy może mi cos pomogą

nierozumie takich ludzi którzy zamiast coś napisać rzeczowego to walą zaraz jakieś dziwne komentarze i zapodają jakieś kiepskie linki

ŻENADA

kolego ale mnie nieinteresują cd-ki do 300 lub 400 stów i żadne harmany kartony czy inne marantze czy sony tylko poważne odtwarzacze do 1000

A marantz czy sony nie ma w ofercie powaznych odtwarzaczy? Zeby ci tylko ten tysiak wystarczyl, bo z powaznego szybko zrobi sie smieszny jak te 545bee.

?👈

hasło CD do 1000zł niełatwe do interpretacji. Ocieplenie można wywołać kablami czy wzmakiem. Z ciepłych aczkolwiek ciemniejszych w dźwięku a jednocześnie starych już klasyków to przez moje ręce przewinęły się dwa (obecnie w cenie do 1000zł) Thule cd150 - obecnie nawet na allegro jakiś lombard sprzedaje oraz Micromega od 3 wzwyż.

Osobiście stawiałbym na Thule - choć firma już nie istnieje to dźwięk ich sprzętu rozwala 70% konkurencji z podobnej półki cenowej. Nowy kosztował ponad 3000zł.

Micromega jest miękka ale jaśniejsza.

Nie słucham nowych wynalazków bo nie mam takich możliwości a po drugie lubię te starsze sprzęty budowane konkretnie i z konkretnych podzespołów.

Nie patrz na cenę czasami rarytasik można trafić za mniejszą kasę ale już nie na allegro bo tam to już w 90% handlarze podrasowanym złomem.

Ponadto przed zakupem czeka cię dużo czytania opinii domorosłych audiofilów bez grama samokrytycyzmu. Przeczytasz opinię 100 osób że jakiś Cd jest super i 100 że jest do d...y.

Ja przemieliłem w domu sporo sprzętu na zasadzie zabawy i ciekawości.

Wyznaczyłem sobie 5000zł i obracałem w domu różnym sprzętem słuchając i porównując. Co mi się nie spodobało sprzedawałem.

Tabelka porównawcza w Excelu i mam grupę ulubieńców. Na niektóre nie stać mnie do dzisiaj :).

A propos - moim zdaniem nowe CD NAD grają płaskim dźwiękiem jak z tapety

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.