Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do 3000 pln

Exciter555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Planuje zakup zestawu stereo jako prezent dla mojego brata. Posiada on kilkaset plyt cd , jednak wieza na jakiej slucha , raczej nie jest najwyzszych lotow (Panasonic SA-AKX52 ), to tez dlatego na jego 30 urodziny chce mu kupic jakis lepszy zestaw. Planuje przeznaczyc na to 3000 pln. WIem , ze w tej cenie napewno nie kupie nie wiadomo czego, ale mysle ze znajdzie sie cos co bedzie lepiej gralo niz jego obecny sprzet. W tych sprawach jestem amatorem , jednak po przewertowaniu wielu stron moj wybor padl na :

Mini wieza:

1. Pioner P1

2. Denon Dra-Dcd-F109

lub

Zestaw :

1. Denon Pma - 520ae + Dcd-520 ae i do tego jakies kolumny podlogowe (tylko jakie?)

2. Pioneer A30K + N30 i do tego jakies kolumny podlogowe ( oczywiscie jakie to juz nie wiem)

Muzyka ktorej slucha to : Heavy Metal, Hard Rock, czasem Rock and Roll (lata 60)

Pokoj - okolo 20 m2

Miejsca ma dosc duzo wiec moga to byc kolumny podlogowe bez problemu.

Co do dzwieku to wiem , ze lubi dynamike, dobry sopran jak i bas.

Nie wiem , czy te zestawy co podalem nadaja sie do tej muzyki wiec prosze o wszelkie porady odnosnie owego sprzetu.

WIem , ze uzywany sprzet w tej cenie bylby o klase wyzej , jednak bedzie to prezent wiec chcialbym aby byl nowy.

Pozdrawiam ...

https://www.audiostereo.pl/topic/114054-stereo-do-3000-pln/

To niestety wyjdzie takie tanie brzmienie.

Za 3000 zł można kupić dobrze grający sprzęt używany. Rozumiem że skoro to prezent dla brata to używane odpada - więc będzie grać raczej słabo.

Więc z nowych - kup wyższy model Yamaha Pianocraft i do tego subwoofer aktywny.

Witaj,

mamy taki zestaw w ofercie, jednak zaproponowałem jednak trochę inną konfigurację. System oparłbym na elektronice Denon PMA-520AE / DCD-520AE lub Yamaha A-S300 / CD-S300 oraz zestawie polskich kolumn Pylon Audio Pearl 25. Zestaw taki zagra zgodnie z wymaganiami i spokojnie dobrze nagłośni pomieszczenie.

Jeśli jest taka możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziekuje panowie za wypowiedzi i naswietlenia mi tematu. Postanowilem ,ze zwieksze budzet tak do 3500 pln. Troche czytajac o sprzecie i dzieki waszym opiniom wybralem cos takiego:

Zestaw nr 1

Pioneer A 30 + Pd 10 + Pylon Audio Pearl 25

Zestaw nr 2

Yamaha AS 300 (badz AS 500 za lekka doplata) + CdS300 + Pylon Audio Pearl 25

Co o tym sadzicie?

Oba systemy są charakterem diametralnie różne. Pioneer jest mniej dynamiczny rysuje dźwięk delikatną kreską ale brzmienie jest bardziej wyważone i zróżnicowane. Yamaha gra bardziej skrajami pasma i brzmienie jest mniej barwne i zróżnicowane. Brzmienie Yamahy może przez pierwszą chwilę omamić ale przy dłuższym odsłuchu można bardziej docenić Pioneera. Natomiast poziom grania jest na podobnym pułapie a wybór zależy od indywidualnych preferencji.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Planuje zakup zestawu stereo jako prezent dla mojego brata. Posiada on kilkaset plyt cd , jednak wieza na jakiej slucha , raczej nie jest najwyzszych lotow (Panasonic SA-AKX52 ), to tez dlatego na jego 30 urodziny chce mu kupic jakis lepszy zestaw. Planuje przeznaczyc na to 3000 pln. WIem , ze w tej cenie napewno nie kupie nie wiadomo czego, ale mysle ze znajdzie sie cos co bedzie lepiej gralo niz jego obecny sprzet. W tych sprawach jestem amatorem , jednak po przewertowaniu wielu stron moj wybor padl na :

Mini wieza:

1. Pioner P1

2. Denon Dra-Dcd-F109

lub

Zestaw :

1. Denon Pma - 520ae + Dcd-520 ae i do tego jakies kolumny podlogowe (tylko jakie?)

2. Pioneer A30K + N30 i do tego jakies kolumny podlogowe ( oczywiscie jakie to juz nie wiem)

Muzyka ktorej slucha to : Heavy Metal, Hard Rock, czasem Rock and Roll (lata 60)

Pokoj - okolo 20 m2

Miejsca ma dosc duzo wiec moga to byc kolumny podlogowe bez problemu.

Co do dzwieku to wiem , ze lubi dynamike, dobry sopran jak i bas.

Nie wiem , czy te zestawy co podalem nadaja sie do tej muzyki wiec prosze o wszelkie porady odnosnie owego sprzetu.

WIem , ze uzywany sprzet w tej cenie bylby o klase wyzej , jednak bedzie to prezent wiec chcialbym aby byl nowy.

Pozdrawiam ...

to kup używane Paradigmy i wzmak Nada na przykład, a najlepiej Roksana KA-1 MKIII na allegro

Dla mnie. Po paru dniach "nasluchow":) sprzetu u mojego brata stwierdzilem ,ze sobie tez cos takiego sprezentuje. Denon Pma 720 ae + Denon Dcd ae za 1700 zl. - nowka. Dlatego sie pytam jak to zagra w stosunku do Pioneer A30 + Pd10 + MA BX2 mojego brata. Tyle ,ze ja dokupie jakies podlogowki do 2000zl. Muzyka ta sama. Pokoj okolo 18 m2

Denon dcd 720 ae mialo byc, zjadlo mi cyferki ;)

• 2 tygodnie później...

Witam

Czy wiecie gdzie nowy zestaw Denona PMA-720AE + DCD-720AE można za taką kwotę kupić? W polskich sklepach internetowych to ponad 2tyś zł z gwarancją PL amazon uk około 2tyś zł

Rozważam jeszcze Onkyo A-9050 + C-7030 oraz Pioneer A-30 lub A-50 + PD-30

Mam już Paradigmy Mini Monitor v7 pod nowy zestaw, grają tymczasowo z Yamaszką PC E810

Słucham głównie rocka i reggae

Który z tych zestawów polecacie?

Pioneer jest ciekawszym wyborem od Denona PMA 720, Denon gra relaksacyjnie, natomiast Pioneer bardziej przestrzennie i z emocjami.

Onkyo 9050 to wyższy model od Serii 7 Denona. Jest także droższy. Wtedy możesz myśleć już o NAD 326 BEE

Onkyo A-9050 oprócz zintegrowanego DACa dużo przewyższa w konstrukcji i brzmieniu tego Denona?

A przy Pioneerze duża jest różnica między A-30 i A-50?

Onkyo z amazona de kosztuje ponizej 1300zł z dostawą

Do tego Onkyo CD C-7030 <700zł

Pioneer to A30/A50 + PD-30, razem 2-2,5 tys zł w Polsce

Te zestawy biorę pod uwagę.

Miedzy Onkyo a Denonem różnica jest znacząca w dźwięku. Klasa jest tu innym kryterium. One grają zupełnie inaczej.

Niestety tak Pioneer A 30 to ostatni model pracujący w klasie AB natomiast Pioneer A50 to czysta klasa D. Słyszalne, wiele osób uważa że tak.

Mam nadzieję że ten wybór nie daje Ci spać po nocach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.