Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel zasilający

Barthezz

Rekomendowane odpowiedzi

Przemyślałem cały temacik, pobuszowałem po polskich dostawcach, salonach itp., faktycznie kolega ma rację i trzeba zakupić inaczej, nie te polecane na forum bo wiadomo, że tu setki ludzików z "branży" i robią całkiem dobry interes w ramach swoich godzin pracy, zapewne 1/10 ujawniła się jako "branża" a reszta to oczywiście melomany - partyzanty :-) no i ja nie należę do grupy uważającej, że jak kupie sobie kabelki za 10.000 zasilające to z mojego Pionka czy NAD zrobię Krell`a bo i takie opinie "geniuszy" już czytałem, masakra, gdzie oni się stołują :-) ale uważam, że klocki jednak powinny mieć dobry kabelek i wtyki i wcale nie za 10k a np. za 79$ :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście za chwilkę obozy różnej nacji się odezwą i swoje filozofie znów te same więc dodam nim napiszecie :

To polskie forum i dla polaków, nie esbeków z emeryturami po 15.000 zł, nie prezesów orlena i innych dziwaków cholera wie z jakiej planety bo pewnie większość reklamujących te kabelki zasilające po 10k że takie eh oj, zapewne nigdy ich nawet w rękach nie trzymała, większość wypowiadających się w tym temacie, nie twierdzę, że wszyscy, większość to zapewne ukryci sprzedawcy no bo gdzie znaleźć zboczeńca na taki kabelek jak nie na forum audio ? :-). Panowie! To polska i tu ludziki zarabiają 4.000 miesięcznie i nie piszcie mi bzdur typu, że zbieraliście na nie latami, że macie rodziny i domy na utrzymaniu bo albo tatuś dał na kabelki i ustawił synka albo macie emeryturki w wieku 35 lat policyjne i nie macie już na co wydawać bo rodziny NIET, dzieci tym bardziej rybka pływa w akwarium i ok, kup my sobie coś, czy myślicie, że tu sami debile wpadają, nikt oprócz Was nie myśli a jedynie Wy ? :-), litości Panowie, jest więcej myślących tylko pewnie nie chce im się pisać jak czytają takie idiotyzmy. Reasumując :

Nie masz nikogo, nie masz na co już wydawać i faktycznie masz bo jestem obecnie prezesem lub tatuś dał na kabelek - kup sobie i ciesz się nim ale nie wciskaj swojej zesrasnej filozofii innym bo nie jesteś ani geniuszem ani guru a jedynie posiadaczem kabelka za 10k, nikim więcej przynajmniej wygłaszając takie brednie na forum, kup sobie, ciesz się nimi i niech Ci grają ślicznie.

Co do pozostałych kabelków, jasne nie po 10k ale i nie za 5 zł i niestety jak już wielu wspomniało, droższe nie znaczy lepsze, kupiłem reklamowaną na forum SUPRA jako głośnikowy i kupiłem z ciekawości Klotz Twinmax 2x4 mm który kosztował 1/3 tego co ta reklamowana SUPRA, morał ? jak tak lubicie SUPRA i taka dobra oddam za połowę ceny do leży w szufladzie. Należę chyba do grupy która uważa - chcesz usłyszeć różnicę - kup lepszy sprzęt a nie kombinuj z kabelkami robiącymi z Pionka Krell`a.

Sorry Panowie za te wypowiedzi ale czytam godzinami forum od jakiś 2-3 miesięcy i już nie mogę, musiałem coś naskrobać w tym temacie bo ręce opadają, jakim trzeba być fanatykiem ażeby takie rzeczy pisać no albo...jaką się otrzymuje prowizje od sprzedaży :-), fakt ale sorry, każdy z nas ma swój mózg który oczywiście i ten obóz zaneguje ale to już rzut na taśmę, nie ma argumentów, nie udało się wcisnąć, nie zarobiło się a straciło się godziny na klepanie, dramat i co teraz...wiem wiem bida :-).

Pozdrawiam wszystkie obozy, tych słyszących, nie słyszących, z mózgiem i tych co gdzieś zapodzialni.

P.S. To moja zdanie, opinia na wiele tematów które czytam na forum i też mam prawo się wypowiedzieć co myślę o tym.

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

Panowie będę sam robił kabel już wszystko mam tylko pytanie - do czego ekran podpiąć? Bo żyły N- neutral, L- faza i uziemienie to wiadomo a ekran ( bo taki mam w kablu) do uziemienia ?

Pozdrawiam

Marcin

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do uziemienia, ale jedynie od strony ściany.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Panowie będę sam robił kabel już wszystko mam tylko pytanie - do czego ekran podpiąć? Bo żyły N- neutral, L- faza i uziemienie to wiadomo a ekran ( bo taki mam w kablu) do uziemienia ?

Osobiście nie rozumiem pytania. Chodzi przecież o to, żeby lepiej grało.. więc : Podłączam od strony ściany i słucham,.. podłączam od strony urządzenia i słucham,... podłączam z obu stron i słucham,.. odłączam z obu stron i j.w. Zostawiam przypadek, gdzie efekt był najlepszy. A że w każdym przypadku grało tak samo, to się zastanawiam "po cho..re mi ten ekran na zasilającym? "

A od strony wzmaka nie? Czemu?

Wzdłuż ekranu biegnie w Twoim kablu tzw. żyła spływowa, którą chcesz podłączyć. Prawda?

W takim przypadku podłącza się ją TYLKO do wtyczki od strony ściany.

Dlaczego?

A bo ja wiem? ;) Dla mnie wszystko co związane z prądem jest tajemnicą.

A tak na serio, kiedy strugałem swoje sieciówki, miałem identyczny problem co Ty.

Bardziej doświadczeni Koledzy z jednego z sąsiednich for doradzili mi taki właśnie sposób podłączenia.

Nie mam powodu im nie wierzyć.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Osobiście nie rozumiem pytania. Chodzi przecież o to, żeby lepiej grało.. więc : Podłączam od strony ściany i słucham,.. podłączam od strony urządzenia i słucham,... podłączam z obu stron i słucham,.. odłączam z obu stron i j.w. Zostawiam przypadek, gdzie efekt był najlepszy. A że w każdym przypadku grało tak samo, to się zastanawiam "po cho..re mi ten ekran na zasilającym? "

Skoro nie słyszysz różnicy to może gra nie jest warta świeczki?

De gustibus non est disputandum

A od strony wzmaka nie? Czemu?

Żeby nie zrobić z ekranu anteny.

W sensie: Z jednej strony, żeby nie zrobić z ekranu anteny.

Niektórzy producenci łączą od wzmaka ale większość od ściany. Można poszukać w internecie.

Wystarczy kabel za 20zł. Reszta tych audiofilskich gadżetów to Audiowooooodooo

Reduktor szumu Audiovoodoo

W 3:20

kable głośnikowe

Ukryta Zawartość

Bardzo pouczajacy film...polecam.

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

Bardzo pouczajacy film...polecam.

Są dwa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem 2m przewodu Chord Clearway do okablowania zwrotnicy w kolumnach.

Ma dwie żyły po 2,08mm2. Zastanawiam się, jak spisywałby się w roli sieciowego na wtykach Viborg.

Dzisiaj zaprawię i napiszę.

Muszę też podzielić się ciekawym doświadczeniem.

Kupiłem 2m Furutech FP-314Ag-II, zaprawiłem wtykami Viborg.

Drugi kabel:

Ukryta Zawartość

Firma chyba mało u nas znana, pisałem do nich - nie zajmują się "drobnicą".

Na tych samych wtykach przewód zagrał lepiej niż Furutech. Podłączony do CD, odsłuch przez wzm. słuchawkowy.

Dźwięki lepiej uporządkowane, ogólnie lepsza czytelność, plastyczność, brak natarczywości.

Może ktoś miał styczność z kablem tej firmy TKD-DE.

I co mam myśleć o tym? Kabel jest do kupienia w salonie w Ostravie za nieco powyżej 30zł/m.

Ukryta Zawartość

Furutech 314 jest z wigorem, przestrzenny , szczegółowy i do układów lampowych b.dobry, na źródłach czasem bywa zbyt ostry. Do CD Twojego systemu być może pasuje ci przewód uspokajajacy, filtrujący o całkiem innych właściwościach od tego Furutecha, Skoro ten kabel przemysłowy o dużej pojemności tak działa to tak jest. A podłącz oba do wzmacniacza np lampowego to okaze się że jest zupełnie odwrotnie i Furutech nokautuje tego TDK.

Wystarczy kabel za 20zł. Reszta tych audiofilskich gadżetów to Audiowooooodooo

Reduktor szumu Audiovoodoo

W 3:20

kable głośnikowe

Ukryta Zawartość

punkt widzenia pana zenka z ZURT-u. Są i tacy elektronicy nie słuchający muzyki, jednak większość jelektroników akich znam wie że kazdy element w układzie ma znaczenie, przewód też.

Ukryta Zawartość

W trakcie usuwania konta.

• 4 tygodnie później...
Czy wybierając wtyczki , gniazda ... kierować się tym czy są złocone czy rodowane czy to ściema jedynie ?

Przy wyborze najlepiej kierować się chyba tym, z czego wykonany jest przewodnik. Co z tego że jest rodowany, jak pod spodem jest mosiądz :/ Zgniłe jabłko posypane złotem dalej jest tylko zgniłym jabłkiem, tylko ładniej wyglądającym :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.