Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizor 40 -42 cale, Samsung 40h6400, LG 42LB670V

pijaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

sporo się naczytałem na temat telewizorów, testów z hdtv a także radosnej twórczości " kolegi od Philipsa" i o mało nie dałem się na niego przekonać, zanim sam nie zobaczyłem jaki motion blur na nim występuje, a także problem zsamoczynnym wyłączaniem, powolnym działaniem (model pfs7109).

Porównywałem do tej pory jeszcze:

Samsunga 40h6400

LG 42LB670V

Panasonic tx40as640

Samsung h6400 ma ograniczony motion blur, nawet z samego testu rtings.com wypada znakomicie! Jednak martwi mnie banding. Szkoda też, że nie ma ambilightu, bo byłby znakomitym TV.

Znowu LG 670V ma mocne głośniki i dvbt-2 o raz dvb-s... ale dynamiczny obraz i czerń pozostawia wiele do zyczenia.

Panasonic, świetna głębia kolorów, szkoda tylko że niektórzy narzekają na jego dość częste przycinanie obrazu.

W sumie to im więcej wiem, tym mniej mi się to wszystko podoba.

Zastanawiam się nad tym, czy po prostu nie kupić sobie najtańszego LCD i dorzucić do niego dongle Androida. Chociaż znowu te PVR by się przydało.

Ma ktoś lepszą propozycję aniżeli Samsung 40h6400?

Bardzo proszę o propozycję, rozważam zakup max do 2500zł. Do 42 cali.

Proszę nie podawać Philipsa ani nie kontynuować dyskusji na temat tego że jednak jest coś w nim dobrego oprócz Ambilightu. Naczytałem się kikiego i locoloco i wystarczy mi prania beretu reklamą.

Mam UE48H6400 i z czystym sumieniem mogę go polecić.

Przy okazji.... jak szukasz czegoś do 42" kup od razu 48 :) , ja mam go w niewielkim pokoju ok 18m i wcale nie jest za duzy.

Panasonic 40 As 640 za 1699 zł będzie najlepszym wyborem i jeszcze z kalibracją gratis.

Na Philipsa i tak Ci kasy nie wystarczy więc Philipsem w wypranym berecie czy bez nie musisz się przejmować.

Cześć,

sporo się naczytałem na temat telewizorów, testów z hdtv a także radosnej twórczości " kolegi od Philipsa" i o mało nie dałem się na niego przekonać, zanim sam nie zobaczyłem jaki motion blur na nim występuje, a także problem zsamoczynnym wyłączaniem, powolnym działaniem (model pfs7109).

Porównywałem do tej pory jeszcze:

Samsunga 40h6400

LG 42LB670V

Panasonic tx40as640

Samsung h6400 ma ograniczony motion blur, nawet z samego testu rtings.com wypada znakomicie! Jednak martwi mnie banding. Szkoda też, że nie ma ambilightu, bo byłby znakomitym TV.

Znowu LG 670V ma mocne głośniki i dvbt-2 o raz dvb-s... ale dynamiczny obraz i czerń pozostawia wiele do zyczenia.

Panasonic, świetna głębia kolorów, szkoda tylko że niektórzy narzekają na jego dość częste przycinanie obrazu.

W sumie to im więcej wiem, tym mniej mi się to wszystko podoba.

Zastanawiam się nad tym, czy po prostu nie kupić sobie najtańszego LCD i dorzucić do niego dongle Androida. Chociaż znowu te PVR by się przydało.

Ma ktoś lepszą propozycję aniżeli Samsung 40h6400?

Bardzo proszę o propozycję, rozważam zakup max do 2500zł. Do 42 cali.

Proszę nie podawać Philipsa ani nie kontynuować dyskusji na temat tego że jednak jest coś w nim dobrego oprócz Ambilightu. Naczytałem się kikiego i locoloco i wystarczy mi prania beretu reklamą.

z tych 3 to Panasonic. Pozniej LG. Na końcu Samsung. Ja nie trawie obrazu Samsunga (dla mnie to dziadostwo i nic nie może zmienić mojej opinii ostatnio testowałem z nowej serii TV 55 cali i wciąż te same mankamenty mala ostrość dziwne kolory obraz sztuczny w ogole nie skalibrowany, sd tragedia). LG ma problemy z plynnoscia ale chociaż ma zywy obraz, Panasonic najlepszy, smart i inne pierdolyu pewnie słabsze ale w sumie ogladac masz zamiar czy bawic się smartem? zresztą przestaniesz tego uzywac szybciej jak ci się wydaje, jedynie jak zona techniczna to może jakies seriale z tvn playera czy tvpbod obejrzy, no i youtube się przydaje jeszcze

chwilowy brak działalności w audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.