Skocz do zawartości
IGNORED

LITE AUDIO P100 POWER REGENERATOR

zn21

Rekomendowane odpowiedzi

no dokładnie szkoda słów, ale wszczynanie tutaj dyskusji na temat zasilania plazmy albo kabli HDMI nie ma najprawdopodobniej sensu, już to przerabiałem na innym polskim forum tematycznym też się skończyło pyskówką z buractwem EOT

Obrażanie się i kłótnie są niewskazane, w dyskusji, w której rozchodzi się o sprawy natury fizycznej, mierzalnej. Skoro zostałem wywołany do tablicy (linkiem) przez BoDeXa. to od razu zaproponuję zatem eksperyment.

Przyjadę i zrobię cztery pomiary, pierwszy na zwykłym kablu sieciowym, dwa następne na Twoim kablu i ostatni po raz kolejny na zwykłym. Nie będzie to pojedynczy pomiar, a cała seria potrzebna do wypełnienia mojego standardowego raportu - tj. balans bieli od 0 do 100 co 5%, gamut 100% luminancji i saturacja co 25%, oraz color checker 24 + paleta barw skóry.

Jeśli chodzi o kable HDMI to temat mam już zbadany i "opomiarowany" jestem więc chętny przyjąć dowolny zakład obstawiając, że nie będzie się dało odróżnić obrazu i nie mówię tu o domowym eksperymencie "o pietruszkę". Możemy spisać umowę nawet w obecności notariusza i przeprowadzić weryfikację publicznie.

Mam nadzieje, że to będzie dobra zachęta. Kto by nie chciał wygrać będąc pewnym swoich racji? :)

Miałem już sobie odpuścić dalszą dyskusję z tobą, ale za bardzo się rozpędziłeś w używaniu słów, których

znaczenia chyba nie rozumiesz ( kompromitacja, ignorancja, chamstwo, buractwo ... a nawet kalibracja ),

więc należy się tobie kilka zdań, które powinny cię doprowadzić do pionu i wykazać brak elementarnej wiedzy.

Zasilanie odbiornika TX-P65VT60 to przetwornica impulsowa, która ma głęboko w nosie, to co jej podasz.

Wersja podstawowa ma zakres pracy 110-240 V 50/60Hz i z takimi zasilaniami pracuje stabilnie, oddając

100% swoich możliwości. Jeśli nawet masz dedykowaną wersję E ( uboższą w podzespoły ) to ona także

ma tolerancję w zakresie 10%, która w żaden sposób nie może wpłynąć na parametry wyświetlanego obrazu

typu : ostrość, nasycenie, kontrast.

Podobne opinie o cudownym wpływie kondycjonera na obraz przewijały się w wielu materiałach marketingowych, za każdym razem obnażając głupotę piszącego.

Zabrnąłeś w bagno już dosyć mocno, obrażając przy tym na wiele sposobów - jedyne wyjście z twarzą, to zrobić

test porównawczy na zasilaniu "ze ściany", a następnie na zasilaniu z kondycjonera. Oczywiście na precyzyjnych

przyrządach, które są dokładniejsze niż twoje, czy też twojej małżonki oczy. Porównanie raportów da jednoznaczny

wynik, którego nie przekłamiesz subiektywnymi ocenami. Masz jaja aby to sobie udowodnić ? Wątpię !

I nie sil się na "cięte riposty", bo to jest dziecinada ... jak znajdziesz argumenty i dowody, to się nimi wykaż !

Do tego momentu EOT.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Obrażanie się i kłótnie są niewskazane, w dyskusji, w której rozchodzi się o sprawy natury fizycznej, mierzalnej

to BoDeX bez przytaczania jakiegokolwiek merytorycznego argumentu albo opinii zszedł na chamską pyskówkę, ale zostawmy go w spokoju dyskusja z takimi typami nie ma sensu

suchy fizyczny pomiar parametrów obrazu nie opisuje całego zjawiska moim zdaniem, podobne doświadczenie można przeprowadzić z CD odpowiedź częstotliwościowa dwóch różnych odtwarzaczy nawet z bardzo różnej półki w granicach pomiaru będzie taka sama ale podczas odsłuchu łatwo wskazać między nimi różnice, tak samo z obrazem być może efekty pomiaru będą takie same ale jednak subiektywne różnice są znaczące, być może nawet można by skalibrować niski i wysoki model plazmy i uzyskać takie same wyniki pomiarowe (szczególnie jeżeli chodzi o krzywą kolorów) czy obraz subiektywnie będzie taki sam - wątpię, płynność obrazu jego stabilność, ostrość, poziom szumów (szczególnie w ciemnych scenach), prezentacja czerni i postrzegany kontrast z regeneratorem uległy moim zdaniem znacznej poprawie, tak samo z kablem HDMI, pomiarowo pomiędzy kablami analogowymi użytymi do podłączenia odtwarzacza (nie wspominając o kablach zasilających) różnic pewnie nie ma - cóż ja je słyszę i widzę, wy nie tym lepiej dla was kupcie sobie chińskie kabelki w mediamarkecie mnóstwo pieniędzy zostanie wam w kieszeniach

BTW mało sobie kolega winszuje za kalibrację, wiedząc ile to zajeło czasu i pracy w przypadku mojego TV bardzo mało bym nawet powiedział

suchy fizyczny pomiar parametrów obrazu nie opisuje całego zjawiska moim zdaniem, podobne doświadczenie można przeprowadzić z CD odpowiedź częstotliwościowa dwóch różnych odtwarzaczy nawet z bardzo różnej półki w granicach pomiaru będzie taka sama ale podczas odsłuchu łatwo wskazać między nimi różnice, tak samo z obrazem być może efekty pomiaru będą takie same ale jednak subiektywne różnice są znaczące,

Pomiar dostarcza dokładnie tyle danych ile ma dostarczać i owszem nie jest całościowym opisem obrazu. Przejdźmy zatem do konkretów, by nie uprawiać polemiki filozoficznej.

płynność obrazu jego stabilność, ostrość, poziom szumów (szczególnie w ciemnych scenach), prezentacja czerni i postrzegany kontrast z regeneratorem uległy moim zdaniem znacznej poprawie, tak samo z kablem HDMI, pomiarowo pomiędzy kablami analogowymi użytymi do podłączenia odtwarzacza (nie wspominając o kablach zasilających) różnic pewnie nie ma - cóż ja je słyszę i widzę, wy nie tym lepiej dla was kupcie sobie chińskie kabelki w mediamarkecie mnóstwo pieniędzy zostanie wam w kieszeniach

Porozmawiajmy o parametrach, które uległy według Ciebie poprawie po zmianie zasilania. Interesuje mnie: płynność, ostrość, prezentacja czerni i postrzegany kontrast. Odrzucam natomiast stabilność, bo nie wiem co to jest "stabilność obrazu" na wyświetlaczu płaskim (mapującym 1:1 sygnał źródłowy do elementów obrazujących matrycy), oraz poziom szumów. Na plazmie bowiem jedyne szumy, które są głównie w ciemnych scenach, powstają na skutek ditheringu - czyli roztrząsania pojedynczego odcienia koloru na inne (wyświetlane na sąsiednich pikselach), by zostały one zsumowane przez oko z dalszej odległości. Dzieje się to przez ułomność jaką jest niemożność wyświetlenia ciemnego odcienia koloru w sposób naturalny. Ponieważ proces przebiega według deterministycznego algorytmu w procesorze obrazu nie ma możliwości by jakakolwiek zmiana kabla, czy innego diabła wpłynęła na zmianę sposobu roztrząsania. Chyba, że wchodzimy na poziom abstrakcji w którym zmieniają się algorytmy w procesorze na skutek zasilania?

Wracając zatem do tych ciekawszych zagadnień to na Twoją niekorzyść (tudzież korzyść) są one mierzalne.

- Płynność można scharakteryzować odstępami czasowymi pomiędzy następującymi po sobie klatkami obrazu. Jeśli odstępy są równomierne i czas trwania klatki jest zgodny ze źródłową ścieżką czasu to obraz ma wzorcową płynność (dyktowaną jedynie parametrami z jakimi został nagrany materiał video). Mam w swojej walizce kamerę, która rejestruje 1000 FPS, więc świetnie się nadaje do sprawdzenia płynności typowych materiałów 24, 50 i 60Hz.

- Ostrość podyktowana jest kontrastem lokalnym (czyli tym pomiędzy sąsiadującymi ze sobą grupami pikseli). Posiadam mikroskop cyfrowy w swojej walizce, do sprawdzenia zjawiska w 300x powiększeniu

- Prezentacja czerni (rozumiem, że chodzi tu o jej luminancję?) jest parametrem mierzalnym. Mój kolorymetr jest certyfikowany do pomiaru w zakresie 0.00006-10,000 cd/m2. Jasność w czerni w Twoim TV mieści się w przedziale 0.006 - 0.003 cd/m2, więc zmierzymy ją bez problemu

- Postrzegany kontrast - jest wypadkową luminancji czerni (pkt poprzedni) i krzywej odpowiedzi tonalnej (prościej mówiąc gammy), nie ma żadnego problemu by zmierzyć ten walor.

Jak więc widzisz oprócz jednej cechy ewidentnie niezwiązanej z czynnikami zewnętrznymi i jednej, której nie rozumiem, mamy aż cztery, które Twoim zdaniem uległy poprawie i można je w bardzo szybki sposób zweryfikować. Przyłączam się zatem do pytania BoDeX'a - podejmujesz się?

W przypadku kabla HDMI zobacz, że całkowicie abstrahuję od zgłębiania się w podstawy działania. Nawet powstrzymałem się by zadać Ci pytanie jak możliwa jest zmiana jakości, skoro sygnał np. z blu-ray jest zaszyfrowany i zmiana jednego bitu następuje zerwaniem połączenia i wyświetleniem komunikatu "problem z HDCP". W przypadku kabla HDMI od razu proponuję ślepy test. Skoro widzisz różnice, to w czym problem? przeprowadzimy najbardziej obiektywną weryfikację z możliwych :)

BTW mało sobie kolega winszuje za kalibrację, wiedząc ile to zajeło czasu i pracy w przypadku mojego TV bardzo mało bym nawet powiedział

Mam jedno pytanie dotyczące Twojej kalibracji, na które mam nadzieję, że mi odpowiesz. Czy mógłbyś podać jakie masz ustawienie parametru "Ustaw. Luminancji Panelu", w zakładce Menu -> Obraz -> Ustawienia Zaawansowane? Są tam trzy opcje do wyboru:

- Min

- Pośr

- Maks

Która została użyta u Ciebie przy kalibracji trybu nocnego?

Wracając zatem do tych ciekawszych zagadnień to na Twoją niekorzyść (tudzież korzyść) są one mierzalne.

słowa których użyłem były próbą opisu moich subiektywnych wrażeń w sposób możliwy do zrozumienia moich odczuć dla innych osób, głównie zajmujemy się w tym hobby organoleptycznymi odczuciami, próbując zamknąć je w ramach metod metrologicznych sam zdefiniowałeś wiele innych parametrów obrazu dalej będąc w mojej ocenie dalekim od możliwości pełnego opisu wszystkich jego cech, choćby z powodu pomiaru większości opisanych przez Ciebie parametrów w warunkach wyświetlania statycznego obrazu które nie ma w normalnych warunkach używania ekranu miejsca, a tu jest szerokie pole do poszukiwania technicznych aspektów wpływu działania zasilacza na wyświetlany obraz szczególnie w plaźmie która emituje światło i to używając sporej mocy która po matrycy musi być w krótkim czasie rozdystrybuowana, ja osobiście bym odwrócił wyzwanie skalibruj dwa różne TV np. panasa i samsunga uzyskując takie same pomiary parametrów o których pisałeś postaw przed nimi 5 osób i zapytaj czy obraz jest identyczny - podejmujesz ????

w mojej plaźmie nie ma takiego ustawienia zrobiłem zdjęcie tego menu które wskazałeś jak chcesz to podaj maila to Ci wyślę

ja bym był ostrożny z negowaniem wpływu regeneratora prądu ...

"dobry" prąd robi cuda z dźwiękiem więc dlaczego miałby nie robić z obrazem ?

najlepiej po prostu samemu naocznie sprawdzić efekt

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jeśli chodzi o kable HDMI to temat mam już zbadany i "opomiarowany" jestem więc chętny przyjąć dowolny zakład obstawiając, że nie będzie się dało odróżnić obrazu

Kiedyś kilka nocy zawaliłem na pomiary wpływu różnych kabeków HDMI na obraz. Wyniki identyczne jak Twoje :)

słowa których użyłem były próbą opisu moich subiektywnych wrażeń w sposób możliwy do zrozumienia moich odczuć dla innych osób, głównie zajmujemy się w tym hobby organoleptycznymi odczuciami, próbując zamknąć je w ramach metod metrologicznych sam zdefiniowałeś wiele innych parametrów obrazu dalej będąc w mojej ocenie dalekim od możliwości pełnego opisu wszystkich jego cech, choćby z powodu pomiaru większości opisanych przez Ciebie parametrów w warunkach wyświetlania statycznego obrazu które nie ma w normalnych warunkach używania ekranu miejsca, a tu jest szerokie pole do poszukiwania technicznych aspektów wpływu działania zasilacza na wyświetlany obraz szczególnie w plaźmie która emituje światło i to używając sporej mocy która po matrycy musi być w krótkim czasie rozdystrybuowana, ja osobiście bym odwrócił wyzwanie skalibruj dwa różne TV np. panasa i samsunga uzyskując takie same pomiary parametrów o których pisałeś postaw przed nimi 5 osób i zapytaj czy obraz jest identyczny - podejmujesz ????

Ale nie rozumiem skąd ta nagła zmiana toru dyskusji...? Sprawa jest prosta, bo wymieniłeś cztery walory obrazu, które według Ciebie uległy poprawie po zastosowaniu regeneratora. Wszystkie z nich da się zmierzyć i udowodnić, że nic się nie zmieniło. Mogę też wygenerować ruchome plansze i na nich przeprowadzić pomiar jeśli wolisz, bo widzę, że coś takiego zaczynasz sugerować.

Więc jak jest: Jest ta zmiana, czy jej nie ma? A może chcesz mnie zaprosić na weryfikację?

P.S. Z wysłanych przez Ciebie zdjęć wynika, że Twój telewizor to VT50, a nie VT60. W skalibrowanym trybie "Profesjonalny" masz zatem 2 razy gorszą czerń niż w THX-Cinema. Pisałem o tym w dawnych czasach na swoim blogu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a następnie potwierdzałem z recenzentami z całej europy. Powtórzę: 2 razy gorszą. Zauważyłeś zatem wpływ jakiegoś prostownika prądu, a taka kardynalna rzecz umknęła Twojej uwadze?

Nie... to po prostu siła autosugestii... każdy z nas niej często ulega.

P.S. Nie musisz mnie podpuszczać do robienia zestawień dwóch skalibrowanych telewizorów. Robię to często :)

z1GLon.jpg

ZakeD0.jpg

6GLus6.jpg

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

ABs - wspominałeś, że na zasilaniu bateryjnym AG500 dźwięk jest zdecydowanie lepszy. Co najbardziej zyskuje na dźwięku? Trochę już masz to urządzenie a ja się zastanawiam czy nie dokupić 3 akumulatory samochodowe połączyć je szeregowo i podłączyć równolegle do baterii, które są umieszczone wewnątrz. Tam potrzebne jest 36V wg. specyfikacji na stronie sprzedawcy. Tak mógłbym zasilić transport i dac.

>zn21,

rzeczywiście na zasilaniu bateryjnym z odcięciem sieci AC jest lepiej (mam podłączony tylko digital - żródła i DAC), końcówka do ściany. Dzwiek zyskuje na jeszcze wiekszej czystości, czyli lepsza rozdzielczość, gładkość, brak nerwowości, spokój, płynność, czarne tło itp, wiadomo ;-) Niestety praca z samego akmulatora nie jest dedykowa w tego typu urządzeniach i w moim przypadku do wyładowania wystarcza godzinka, także bez sensu.

Regenerator mam w innym pomieszczeniu, jest zasilany wydzielona linią, od niego ok12metrów zwykłego kabla, drut 3x2,5mm2 do gniazda w pokoju i już. Niestety sieciówki jak grały tak grają! juhuuuu! :-))

ps

pomysł z akumulatorami samochodowymi w tym miejscu totalnie ZŁY - nie rób tego!, nie będę wnikał w szczególy...

• 3 miesiące później...

rzeczywiście ABs masz rację. Zasilanie bateryjne daje gładszy dźwięk i odrobinę gęstszy. Jest większa przyjemność słuchania muzyki. Można by rzec więcej idzie to stronę analogowości. Tak na prawdę to warto dokuć baterie czy dwie i jak słuchać to tylko gdy regenerator wytwarza prąd z baterii. Baterie można łączyć w pakiety aby wydłużyć czas słuchania. W moim przypadku 2 dodatkowe baterie załatwiły sprawę.

Ja podpięty mam napęd i dac. Wzmak jest podłączony prosto do gniazdka.

• 4 miesiące później...

rzeczywiście ABs masz rację. Zasilanie bateryjne daje gładszy dźwięk i odrobinę gęstszy. Jest większa przyjemność słuchania muzyki. Można by rzec więcej idzie to stronę analogowości. Tak na prawdę to warto dokuć baterie czy dwie i jak słuchać to tylko gdy regenerator wytwarza prąd z baterii. Baterie można łączyć w pakiety aby wydłużyć czas słuchania. W moim przypadku 2 dodatkowe baterie załatwiły sprawę.

Ja podpięty mam napęd i dac. Wzmak jest podłączony prosto do gniazdka.

Jak wrażenia po dluższym okresie użytkowania? Próbowaleś podłączyć pod kondycjoner całość systemu ze wzmakiem? Pytam, bo zamierzam kupić i tak się zastanawiam, czy kupić 1500 z zamiarem podlązcenia calości, czy też to nie ma sensu i kupić 500, który jest od razu z aku?

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Właśnie poszła 500W za 100 funtów. Zastanawiałem się przez chwilę czy 3 regeneratora nie dokupić ;) ale się powstrzymałem...

500 ma bardzo małą baterię wbudowaną tak, że tak czy siak musiał byś dokupić dodatkowe moduł jeżeli chciał byś posłuchać z baterii.

U mnie cały system leci przez regeneratory (bez baterii) i nie ma żadnych ograniczeń w dynamice z końcówką wpiętą w regenerator a jest za to poprawa wynikająca z czystego prądu. Z tym, że moje kolumny są wysokoskuteczne więc końcówka niewiele robi.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Właśnie poszła 500W za 100 funtów. Zastanawiałem się przez chwilę czy 3 regeneratora nie dokupić ;) ale się powstrzymałem...

500 ma bardzo małą baterię wbudowaną tak, że tak czy siak musiał byś dokupić dodatkowe moduł jeżeli chciał byś posłuchać z baterii.

U mnie cały system leci przez regeneratory (bez baterii) i nie ma żadnych ograniczeń w dynamice z końcówką wpiętą w regenerator a jest za to poprawa wynikająca z czystego prądu. Z tym, że moje kolumny są wysokoskuteczne więc końcówka niewiele robi.

Pozdrawiam

Mam takie techniczne pytanie: jak w tego rodzaju urządzeniach podłączona jest linia uziemienia: to jest ta sama, co na wejściu, czy też jest jakaś separacja?

I też pozdrawiam :) PS: w zasilacze liniowe i kartę USB już się zaopatrzyłem.

• 4 tygodnie później...

To daj znać jak już posłuchasz :)

Dostałem AG1500 razem z osobnym pakietem baterii i zrobiłem testy. Niestety urządzenie pogarszało dźwięk niezależnie od tego jak było używane: DAC, DAC + wzmacniacz, sieć, praca bateryjna z podłączonym przeowdem PE i bez niego.

Sprawdziłem nawet sam DAC wpięty bez listwy bezpośrednio do AG1500.

Nie byłem nastawiony na dużą poprawę dźwięku, chodziło mi w pierwszym rzędzie o ochronę sprzętu. Urządzenie odesłałem. Pozytywnie oceniam bardzo dobry kontakt z firmą, było kilka kwestii do wyjaśnienia i wszystko odbyło się bezproblemowo.

Ogólnie można powiedzieć, że dźwięk po podłączeniu tego urządzenia stawał się mniej szlachetny, taki właśnie komputerowy, mniej plastyczny, mniej przestrzenny, mniej drobnych niuansów. W przypadku wzmacniacza siadała też dynamika.

Powiem, że bardzo chciałem to urządzenie zatrzymać, niewygodne jest pakowanie, odsyłanie, a koszty transportu w obie strony nie zostają zwrócone. Tak więc jest to jeszcze jeden przykład, że odsłuch to nie jest tylko kwestia nastawienia: to wszystko słychać.

Zastanawiam się skąd biorą się takie duże różnice w ocenie tych urządzeń. Mój AG1500 pod obciążeniem trochę buczał i na uwagę zasługuje fakt, że trafo mojej końcówki też bardziej buczało, normalnie jest prawie niesłyszalne. W takiej sytuacji nie mogę całkiem wykluczyć, że był to felerny egzemplarz. Nie chciało mi się dalej próbować bo za dużo jednak zabawy z odsyłaniem do UK, a urządzenia są ciężkie i w związku z tym transport jest ryzykowny.

Czyli pozostaje P5?

Czyli pozostaje P5?

To daj znać jak już posłuchasz ;)

A tak bardziej na poważnie to faktycznie dziwna sprawa z ta rozbieżnością poglądów ;). Wychodzi na to, że musimy mieć tu bardzo słabej jakości prąd :) Ja bez swoich regeneratorów nie chciał bym za bardzo słuchać taka jest u mnie różnica na plus.

Też nie jestem fanem odsyłania ale zdecydowanie lepiej odesłać i stracić na kosztach niż pozostać z urządzeniem, które nam się nie podoba. Patrząc na to z takiej perspektywy, odsyłka to czysta oszczędność :)

Jeżeli na poważnie myślisz o P5 to z chęcią poczytam o Twoich wrażeniach.

Pozdrawiam

― Oscar Wilde

Ja też słuchałem mojego transportu PC podpiętego do AG500. A transport był podpięty do Lampizatora 4. Ag500 zdecydowanie pogarszał dźwięk. Spłaszczał dynamikę a tym samym zabierał emocje. Natomiast gdy pod AG500 podpięty był transport CA CXC wpływ był pozytywny.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Pewno prądożerność systemu też jest tu nie bez znaczenia. Mój ledwo co tam ciągnie z sieci a moje regeneratory są tak dobrane, żeby nigdy nie były obciążanie ponad 20 - 30%.

Do AG1500 mam bezpośrednio wpiętą cześć analogową toru czyli Pre i końcówkę oraz AG500, w który z kolei mam wpiętego kompa zasilanego liniowo i DACa.

Cały system jak gra do 85db wzbudza AG1500 do 18% w porywach czyli trochę mniej niż 300W z gniazdka... sama końcówka z pre na AG1500 rejestrowała jedno cyfrowe obciążenia (przy 85db). (te regeneratory nie mają za wysokiej skuteczności liczyłem kiedyś i wyszło mi coś koło 80% tylko, czyli faktyczny pobór prądu moich urządzeń audio to coś koło 200W biorą pod uwagę podwójną stratę na regneratorach).

Pomimo, że mam wpiętego regeneratora w regenerator nie ma u mnie żadnego spadku dynamiki... ale ponownie mój system jest wysoko-skuteczny i nie generuje dużych obciążeń.

Z drugiej strony tych regeneratorów jest u nas jak psów i słuchałem ich z Quadami i małymi elektrowniami atomowymi (monoblocki lampowe dające 120W na kanał) i też nie słyszeliśmy żadnych spadków dynamiki... a można powiedzieć wręcz przeciwnie bo z regeneratorami spadają szumy tła co daje wrażenie wzrostu dynamiki przez większą użyteczną rozpiętość postrzeganej głośności słuchanej muzyki. Coś jak przesiadka z Single Ended (RCA) na Balanced (XLR) tylko, że tak na oko dwa razy większa różnica.

Pytanie oczywiście jaki mamy punkt wyjściowy bo jeżeli prąd na starcie jest dobry to i regenerator pewno dużo nie pomoże a może i pogorszy?

Pozdrawiam

― Oscar Wilde

Ja też słuchałem mojego transportu PC podpiętego do AG500. A transport był podpięty do Lampizatora 4. Ag500 zdecydowanie pogarszał dźwięk. Spłaszczał dynamikę a tym samym zabierał emocje. Natomiast gdy pod AG500 podpięty był transport CA CXC wpływ był pozytywny.

Podpinaliście AG500 tylko pod transport ???

Ja jeszcze dodam, że różnicę na gorsze słychać u mnie było ewidentnie. Jaki jest u mnie prąd? Sieć jest nowa, bo to nowe osiedle, trafo tuż obok nowe, no ale 300 mieszkań jakieś zakłócenia chyba generuje?

Sprawa jest ciekawa, bo normalnie nie mam jakiegoś highendowego systemu zasilania: listwa przemysłowa z dobrym filtrem, tanie sieciówki.

Jeżeli na poważnie myślisz o P5 to z chęcią poczytam o Twoich wrażeniach.

Myślę na poważnie, ale to większy wydatek i trochę to potrwa. Ostatecznie chciałem coś mieć jak już będę mieszkał na wsi, a to pewnie za niecałe 2 lata będzie. Mam czas:)

Podpinaliście AG500 tylko pod transport ???

Ja jeszcze dodam, że różnicę na gorsze słychać u mnie było ewidentnie. Jaki jest u mnie prąd? Sieć jest nowa, bo to nowe osiedle, trafo tuż obok nowe, no ale 300 mieszkań jakieś zakłócenia chyba generuje?

Sprawa jest ciekawa, bo normalnie nie mam jakiegoś highendowego systemu zasilania: listwa przemysłowa z dobrym filtrem, tanie sieciówki.

Myślę na poważnie, ale to większy wydatek i trochę to potrwa. Ostatecznie chciałem coś mieć jak już będę mieszkał na wsi, a to pewnie za niecałe 2 lata będzie. Mam czas:)

Kupic Gigawata PF2 dobrac dobra sieciowke,i zapomniec zadne tam kondycjonery zamulacze,:)polecam gram na niej 5lat razem Ls1,nic mi wiecej do szczescia nie trzeba.

Kupic Gigawata PF2

Teraz mieszkam w bloku i jak jest burza, to mi światło przygasa, w kompie ups sie włącza. Sprzęt ? - działa - pewnie ma duże kondesnatory :)

Boję się co będzie na wsi, chciałbym się jakoś zabezpieczyć. Nie da się za każdym razem wszystkiego wyłączyć na czas. Ja zreszta normalnie w ogóle nic nie wyłączam, od wyłączania jak wiadomo sprzęt tez się psuje :)

Tak nawiasem mówiąc, to Gigawatt ma jakieś ubezpieczenie, czy ktoś widział na oczy jego szczegółowe warunki? A może ktoś z niego już skorzystał?

Teraz mieszkam w bloku i jak jest burza, to mi światło przygasa, w kompie ups sie włącza. Sprzęt ? - działa - pewnie ma duże kondesnatory :)

Boję się co będzie na wsi, chciałbym się jakoś zabezpieczyć. Nie da się za każdym razem wszystkiego wyłączyć na czas. Ja zreszta normalnie w ogóle nic nie wyłączam, od wyłączania jak wiadomo sprzęt tez się psuje :)

Tak nawiasem mówiąc, to Gigawatt ma jakieś ubezpieczenie, czy ktoś widział na oczy jego szczegółowe warunki? A może ktoś z niego już skorzystał?

Ja tez mieszkam w bloku i mi nic nie przygasa:)cos nie teges u ciebie z ta instalacja.

Czy do twojej listwy są dołączone jakieś informacje o ubezpieczeniu sprzętu?

Nie mam do swojej listwy zadnych papierow,co wy ztym bezpieczenstwem :)

jak nie CE u lampiego to papiery u Gigawata,zadzwon do gigawata to ci powiedza,mnie nie interesuje bezpieczenstwo ,tylko jak to gra,a gra dobrze i mi to wystarcza,jeszcze mi sie nic nie spalilo,bezpieczniki nie wysiadly,piorun w blok nie uderzyl,trzesienia ziemi nie bylo,obcy tez nie wyladowali:))

Na stronie Gigawatta jest wszędzie taka informacja:

"Wszystkie produkty marki GigaWatt objęte są polisą ochrony przyłączonego sprzętu, której wysokość ubezpieczenia wynosi 1 000 000 zł."

Pytanie brzmi co ta polisa obejmuje? Może ktoś wie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.