Skocz do zawartości
IGNORED

Temat/katalog wspólne zamówienia el.

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

>tomant

Nie bierz sobie tego do serca:) U mnie też BlackGate sprawują się b. dobrze, ale jak może być tak samo i taniej, to warto spróbować już teraz. Ta wiedza nam nie zaszkodzi.

Ja też mam pół kartonu potestowych elementów i liczę, że kiedyś się przydadzą, a później wydaje znajomym.

• Redaktorzy

Rekin - jeśli będziesz zamawiał ta ja się piszę na 6 szt 1000uF/50V Rubycon ZL - 9PLN za szt.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Powolutku Panowie.

Ceny, które podałem wynikały z przelicznika, który pamiętam z zamówienia Panasoników. Zadzwonię w poniedziałek do TME i zapytam o wybrane pozycje z katalogu Farnella - wtedy podam ceny przy odpowiedniej ilości.

Zamieszczę przykładowe ceny w tym wątku i możemy ruszać. Pozostaje pytanie, kto będzie realizował zakup.

Tu pytanie do Veterana - Masz zamiar robić zakupy w TME i podjąłbyś się tego? Jeśli nie, to w miarę swoich możliwości spróbuję to załatwić (cholerny brak czasu na wszystko:(

~ Uki

Raczej nie powinno byc problemow z przylaczeniem sie do zamowienia ;)

~ Rekin

I tak musze zlozyc zamowienie w TME (siedziba znajduje sie kilka ulic ode mnie), wiec to nie problem ;) Postaram sie dowiedziec, jak wypadaja ceny poszczegolnych elementow.

>Veteran

To się cieszę. To teraz warto nazbierać odpowiednią ilość chętnych, żeby przekroczyć chociaż pierwszy próg (50szt.) z kilku wartości. Jeśli dobrze zrozumiałem, to podejmiesz się zamówienia? Jeśli tak to jak Tobie wygodniej - pisać na priva, czy zamawiamy na forum, a na końcu przedstawisz listę zakupową - kto, co i ile?

~Rekin

Jezeli juz, to na zamowienia czekam tylko kilka dni - chce to mniej wiecej zgrac z odbiorem plytek drukowanych ;) Roznice w cenie nie sa az tak duze, zeby zbierac spora grupe chetnych. Zrobie po prostu szybkie zamowienie, a jezeli kodnki sie sprawdza, mozna bedzie wykonac nastepne ;)

Jak u Ciebie przebiegla "wspolpraca" z TME? Sporo sobie licza czy ceny sa takie, jak w farnellu (+VAT)?

Ceny w TME to w przyblizeniu Farnell przeliczony po kursie dnia +Vat no i przesyłka około 16PLN brutto. Szybkie zamówienie może być. Przemyślę szybko sprawę i napiszę co by mnie interesowało. Faktycznie jak tylko do testów, to pewnie wezmę z 10 sztuk do sygnału i trochę na zasilanie. Chyba wzorem Petera zamontuję podstawki pod te do sygnału - będzie łatwiej testować.

Nazbierało mi się do testowania od różnych Nichiconów i Rubyconów poprzez różne ROE i Nippony, BC, Philipsy, Panasoniki już nie wiem co pierwsze wkładać:)

Dam odpowiedź do jutra co i ile.

Z tymi BYV26C uważajcie w zasilaniu cz. cyfrowej cd,. U mnie ładnie a nawet b. ładnie to grało ale za mocno się grzały.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Zianteresowalem sie zamowienie glosnikow z audiokomponents i wyslalem maila dotyczacego ceny na glosniki morel:

MDT 29 i MW 144. Ceny sa bardzo konkurencyjne:

Dear Mr. Tomek,

Enclosed you'll find our prices (per piece) of the requested

items, these prices are in EURO:

MDT-29 29.00

MW-144 57.55

wiec widac ze warto. Moze jest jeszcze ktos kto by sie podłaczyl do tego zamowienia lub moze w jednej przesylce jeszcze cos innego zamowił. Koszty przxesylki to 50 Euro wiec na pare osob to by sie ladnie rozlozylo.

Pozdrawiam Tomek

veteran> Dostaję powoli kręćka ;-)

Napisałem do Ciebie, że biorę 2 płytki do GC ale chciałem też kupić BYV26C a kondzie miały być na

1500uF/50V - wszystko to w RS Components. Widzę jednak, że kroi się zakupw TME z oferty Farnell,a.

W sumie to mi obojętne skąd to przyjedzie, ale może dorzuciłbym coś jeszcze, gdyby to był Farnell

(np. SANYO OSCON ;-) )

Gość kaszio

(Konto usunięte)

McGaywer prawdopodobnie sie spotkamy u Pal55 w Warszawie na odsluchach wiec pogadamy dokladnie o aplikacji tych glosnikow.

Ja chcę je wstawic do monitora, Czy myslisz ze w podlogowych (malych) te przetworniki daly by sobie rade?.

Narazie trzeba zebrac pare osob chetnych na te przetworniki lub jakies inne z audiocomponents (moze jeszcze ktos chce zamowic Skany do klonów Pro Ac). Jesli sie nie myle sa to wersje glosnikow z firmy morel a takie same (podobne) sa wstawione do Dynaudio Audience 42.

Czekamy na chetnych:)

Morel gra nieco inaczej niż Dynaudio. Tweetery polecam, pozostałe nie bardzo. Wymyślimy jakieś inne przetworniki. Jest przecież Vifa, Seas, Peerless... wybór ogromny.

Również przymierzam sie do zakupu kopułek Morela, za namową McGyvera, także o ile zamówienie będzie realizowane w okresie prosperity, chętnie dołożę swoje 2 sztuki.

> Rekin

Dołączyłbym się, jeśli nie jest za późno, poproszę 20szt. BYV26C (Vishay/Telefunken)

aha, niektóre kondensatory Javoreczka z Allegro to tak jakby ZL (słaby wybór ale zawsze coś...)

np.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proszę szanownych państwa.

Jeszcze nie zostało ustalone kto będzie realizował to zamówienie. Prosiłem Veterana o deklarację, czy podjąłby się tego zadania, gdyż wczoraj pisał o swoim planowanym zakupie w TME. Proszę poczekajmy, aż wypowie się w tej kwestii, wtedy zamówienia proszę kierować do niego.

Od początku mowa była tylko o kondensatorkach, natomiast jeśli zamówienie rozrośnie się, a w Farnellu nie będą mieli jakiegoś z podzespołów, to oczekiwanie na dostawę może okazać się nieznośnie długie dla wszystkich.

Z wypowiedzi Veterana wnioskuję, że to miało być szybkie zamówienie.

Mam nadzieję, że wszystkie zamówione i zapłacone LM-y i MUR-y dotarły szczęśliwie. Nikt nie interweniuje więc pewnie tak jest. Nadal do upłynnienia mam jeszcze 8 szt LM3886TF. Cena bez zmian - 20zł za sztukę + 5zł przesyłka.

Dopiero teraz "wrocil" internet i zaczynam pomalu porzadkowac korespodencje ;)

~mi$kin

Sam juz jestem niezle zakrecony - jezeli dojdzie do zamowienia, to jednak bedzie w Farnell (ze wzgledu na dostepnosc Rubyconow) :)

Pogrzebalem u siebie w szufladzie i znalazlem... 100szt kondensatorkow Rubycon ZL 150uF/35V :))) Uf, mam nadzieje ze je mozliwie szybko przetestuje :) Kupione u Javoreczka :) Oto, jakie jeszcze informacje dostalem:

1500/6,3V

Ukryta Zawartość

180/50V

Ukryta Zawartość

2200/16V chwilowo nie wystawione

270/100V

Ukryta Zawartość

330/6,3V

Ukryta Zawartość

560/6,3V

Ukryta Zawartość

Czekam na wiecej informacji w sprawie Rubyconow ;)))

~zorro

Jutro postaram sie dokladnie omowic te kwestie. Jezeli chodzi o diody - raczej nie bedzie problemu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Krystian Majer, McGyver, magazynier , andrea , kaszio i dostalem jeszcze 2 maile na priva wiec juz jest pare osub chetnych na zamowienie glosnikow. Praktycznie przesylka juz by sie fajnie rozlozyla na te pare osob.

Przypominam koszt przesylki do Polski to 50 Euro za 30 kg.

>>McGyver jedno male pytanie:

chce wymienic glosniki ktore mam w swoich monitorach

Seasa kt 19 na morel MDT 29 - czy naprawde warto i ruznica bedzie widoczna - nie slyszlem tych moreli ale w dynaudio mi sie podoba.

Perrles csc 145 na morel MW 144 - czy to tu ma sens - chce bardziej sprezystego bas - czy masz porownanie obu glosnikow w brzmieniu.

Pamietajcie ze dopiero jak kazdy z nas zadeklaruje konkretny model glosnika to ja to zbiore i wysle do audiocomponents i zobaczymy jakie ceny nam zaproponuja przy takim zbiorowym zamowieniu.

Mysle ze cena bedzie jeszcze nizsza. Przy platnosci z gory dostaje sie jeszcze 5 % rabatu.

Panowie ktorzy zamawiali glosniki do klonów tak placili i paczoszki przyszly bardzo ladnie zapakowane (widzilem u Rogusa scany do klonow)

Jesli uwazacie ze trzeba stwozyc nowy watek zeby sie nie mieszalo w tym z innymi to piszcie.

Pozdrawia Tomek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.