Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś z was aktualizował firmware w Amanero? Tutaj link do firmware'u

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na allegro sprzedają nową wersję Amanero

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Jak najprościej rozróżnić starą od nowej wersji?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dfx5

Popełniłem wczoraj wymianę opa xlr (dzięki EMiL) na OPA301 . Dla potomnych , konieczna redukcja wszystkich zbędnych stoliczków dip co by domknąć pokrywkę . Gra piknie , nie ma opadu szczeny ale banan jest :)

Jak ktoś z modyfikował swojego ŁkSa. Niech opisze i zamieści zdjęcia.

Na ta chwile slucham .... jest dobrze :) 301 tez juz dzis zapodalem :)

Jeszcze info dla zainteresowanych. Na styk zupelnie, ale jednak 301 mieszcza sie LKS. Ale pierwsze wrazenie.... nijak nie zamknie sie obudowa od gory :) a jednak daje rade.

Ciezko cos wiecej na razie o brzemieniu powiedziec, bo to zupelnie niewygrzane kostki, ale jak dla mnie, to wprowadzaja z jednej strony żywiołowość i power, a z drugiej wszystko nabiera takiej troche szlachetnosci i detalu jeszcze mocniej. Fajnie fajnie to brzmi, ale troche sie to musi jeszcze wszystko wygrzac, tym bardziej, ze LKS tez w sumie przepracowal z 50 godzin, wiec to nie jest jeszcze jego docelowe brzmienie. Z doswiadczenia, to minimum 100 a najlepiej 200, 300 godzin i sprzet już jest ustabilizowany i zaczyna grac tak już docelowo.

LKS na jplay dziala tylko do DSD 128 z uwagi na to, że jplay smiga wg producenta, tylko po DOP, do 128. Zakładam, ze Marcin dziala, by otworzyc obsluge natywnego formatu.

Przy transferze natywnym, juz bez jplay, LKS zagral nawet w DSD512. Co prawda troche szumial przez chwile, ale po synchronizacji ruszyl :). 256 smiga natywnie bez problemu (bez jplay). Ostatnio posluchalem Jazz at the Pawnshop pliki w wersji 128 i wrazenia muzyczne bardzo piekne :).

Cudownie tez zagraly pliki DSD z plyty HARMORGAN wytworni 2L - czysta forma wspanialej sztuki i kunsztu muzycznego :).

Tak odnoszac wrazenia z odsluchu Vegi do LKS-a.... to dzwiek jest troche inny, ale nie sadze, ze gorszy. Troszke jak na razie brak mi w LKS-ie takiej plynnosci, gladkosci brzmienia, ale mysle, ze to sie jeszcze poprawi. Za to co do mikrodynamiki i rozdzielczosci, to jest super. Selektownosc, tez jest bardzo dobra. Zastosowanie 2xSabre podnosi jakosc dzwieku w stosunku do przetwornikow jednoukladowych i to calkiem wyraznie. Tutaj LKS w moim mniemaniu gra nie ustepujac Vedze, a cena jest zupelnie zupelnie inna i tu nie znam na dzis konkurencji dla LKS-a :) w zblizonej cenie :)

Edytowane przez Wojciech_55387

Jeszcze info dla zainteresowanych. Na styk zupelnie, ale jednak 301 mieszcza sie LKS. Ale pierwsze wrazenie.... nijak nie zamknie sie obudowa od gory :) a jednak daje rade.

EMiL dobrze radzi . Ja posłuchałem i budę zamknąłem :)

Fajnie , że miałeś możliwość porównania z Vegą , ze swoich porównań przyznaje , że to świetny dac .

Wojtek, daj mu pograć i dopiero wtedy oceniaj;) polaryzacja gniazdka też jest b. istotna.

Wojtek, daj mu pograć i dopiero wtedy oceniaj;) polaryzacja gniazdka też jest b. istotna.

Dlatego, to tylko pierwsze obserwacje, to co napisałem. Obudowa dała się zamknąć :). Wszelkie polaryzacje mam ogarnięte od dawien dawna, bo to faktycznie jest bardzo ważny temat.

301 podnosi zdecydowanie klasę brzmienia LKS-a i jeśli ktoś się zastanawia... to polecam i zdecydowanie warto!!!

Dlatego, to tylko pierwsze obserwacje, to co napisałem. Obudowa dała się zamknąć :). Wszelkie polaryzacje mam ogarnięte od dawien dawna, bo to faktycznie jest bardzo ważny temat.

301 podnosi zdecydowanie klasę brzmienia LKS-a i jeśli ktoś się zastanawia... to polecam i zdecydowanie warto!!!

No tak pewnie, że bym to zrobił tylko zupełnie nie potrafię :(

Nowy Streamer/Dac od firmy Teac NT-503DAB

Ukryta Zawartość

NT-503DAB-1.jpg

NT-503DAB__B__Rear_R976x488.png

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Podlaczylem ifi i polecam do lks:

Ukryta Zawartość

Więcej szczegółów jest z ifi, reszta bez zmian. U mnie i bez ifi było czarne tło, teraz poziom szumu pewnie jeszcze spadł.

Sens jest kupować te zabawkę imo tylko do systemów opartych o porządna amplifikacje, w innym przypadku szum pre zniszczy ten efekt i szkoda kasy.

Ukryta Zawartość

Z filtrow ostatnio czytalem o audioquest jitterbug ze cos tam poprawia. Cena niska ok 200zl wiec mozna sie skusic

Lks i praktycznie wszystkie daci na amanero zasilane są z USB i tylko dlatego warto bawić się w wynalazki typu ifi. Oczywiście imo.

To co podałeś to jakiś prosty filtr ładnie nazwany . Zalatuje voodoo;)

Sam nie sprawdzalem ale rozmawialem z jednym z uzytkownikow z forum i wg niego wnosi poprawe. Obiektywnie tez wyglada recenzja na hd opinie

iFi też ma w ofercie takiego "jitterbugera" nazywa się iPurifier,

leży u mnie w szufladzie i nie wiem czy używać .......

Warto te 301 opampy w LKSie wymienić? Napiszcie jeszcze parę zdań.

U mnie tak dobrze gra, że trudno sobie wyobrazić żeby było lepiej.

No właśnie czuję lekką potrzebę zabawy i chciałbym się upewnić co do zmiany na 301. Czy macie zdjęcie z instalacji w LKS?

No właśnie czuję lekką potrzebę zabawy i chciałbym się upewnić co do zmiany na 301. Czy macie zdjęcie z instalacji w LKS?

Warto jak jasna cholera!!! Zaczal mi sie sprzet rozgrzewac wreszcie i jestem pod wrazeniem, a 301 zaczyna czarowac jakas magią... niesamowite!!!

Wlasnie skonczylem wieczorne sluchanie i dzialo sie oj dzialo!!!.

Jakies fotki wrzuce w wolniejszej chwili, ale fotki nijak sie maja do dzwieku....... to trzeba po prostu posluchac.... magia :).

Tyle, ze ta magia odzywa sie na bardzo dobrym materiale muzycznym. Plyty przecietne zagraja dobrze, ale to nie jest jakies urzadzenie do naprawy realizacji dzwieku. Za to, jak plik jest zrobiony tak jak trzeba, a muzycy potrafia grac... to wtedy LKS przekazuje to bez pudla :) i ze wszystkimi smaczkami.

Nie ma oczywiscie gwarancji, ze w kazdym systemie tak to sie objawi.

Mowie tu o moich odczuciach we wlasnym systemie.

301 zaczynaja grac po minimum 30 godzinach i to zaczynaja grac nagle, z kopyta. Jakby ktos przekrecil jakis wylacznik.... graja sobie zwyczajnie... a potem dosc szybko wznosza sie na o wiele wyzszy poziom.... magia :)

Edytowane przez Wojciech_55387

No nie. Valuebasket na Allegro już ma wystawioną wersję srebrną. Moim zdaniem dużo ładniejsza :)

Lks i praktycznie wszystkie daci na amanero zasilane są z USB

Amanero od AGD zasilane jest z własnego zasilania 3,3V nie "z kabla usb".

Aha, jasne;)

Moduły amanero od agd mają zmodyfikowaną sekcje zasilania przystosowaną do zasilania 3.3V co jest standardem w dacach audio-gd. Jeśli mój wpis w jakiś sposób uraził Twoje uczucia religijne to przepraszam. Edytowane przez Przemysław_51508
  • Pokaż nowe odpowiedzi