Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawa płyta do pobrania za darmo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Feng vs Audio GD Master z amanero :)

Fenguś górą!/?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fenguś górą!/?

:)

Trzeba trochę pograć aby coś więcej napisać...

Feng poziom trzyma. Czekam na odpowiedź z Fenga czy to ma Gaples, czy ja czegoś nie wiem :)

Chyba Dragon, LKS, Feng Pro i ten Audio GD Master jakiś tam zbliżony poziom prezentują i w tor muszą się dobrze wpisać.

W każdym razie każde z tych urządzeń ma swój charakter i podpięte podpięte pod PC gra jednak inaczej. Oczywiście nie są to różnice jak przy wymianie kolumn czy wzmacniacza, ale mogą jednak decydować o przyjemności z odbioru muzyki. Master w każdym razie jest po "ciepłej stronie mocy". Nie ma efektu WOW, ale z każdą chwilą zyskuje, bo przekaz nie jest męczący. Chyba z tych daczków jakie słuchałem najbardziej zbliżony jest do lampowego NOS DAC.

Dzieki za cenne info. Chcialoby Ci sie w wolnej chwili ciut wiecej opisac porownujac je miedzy soba?

Dzieki za cenne info. Chcialoby Ci sie w wolnej chwili ciut wiecej opisac porownujac je miedzy soba?

Dragon gra bardzo szczegółowo, dynamicznie z doskonałą kontrolą. Instrumenty mają doskonały kontur, bas jest wielobarwny i dobrze kontrolowany.

Urządzenie jest super wykonane i dopracowane technicznie. Dragon ma więcej pazura. Taki drapieżnik:)

U mnie jednak brakuje mu trochę wypełnienia i przekaz staje się minimalnie zbyt analityczny. Tylko, że ja mam "przeźroczyste" pre i końcówkę.

Master gra spokojniej. Trochę mi przypomina taki vintage dźwięk jeśli tak można powiedzieć. Bez jakiegoś specjalnego staranie się o nadmierną efektowność i fajerwerki. Ogólnie buduje to jednak przyjemny w odbiorze klimat, że nie ma się ochoty szukać innej płyty, która zagra dobrze... Trochę jakby wsadzić lampkę w stopień wyjściowy. Nie brakuje mu szczegółów, ale są jednak podane w bardziej wygładzony, złagodzony sposób. Miałem wcześniej AGD na Sabre 7.32 i jest to jednak inna szkoła grania. KOść jednak ma duże znaczenie, bo reszta w tym DAC'u jest chyba podobna. Zmienił się oczywiście via na amanero.

W moim odczuciu, to można by trochę to porównać, że Dragon, to sportowa maszyna wyczynowa, a Master to komfortowa limuzyna :)

Bez odsłuchu u siebie nie ma, co się silić na oceny, bo gdzieś tam Master może za bardzo mulić, a w innym Dragon dodać całościowo systemowi blasku... Sam nie wiem co tu kupić. Trzeba będzie zamówić jeszcze lampizatora DSD na odsłuch bo to z xlr podobne okolice ok 9 tys.

Czyżby Zeta? ;)

Zety już w sprzedaży są :). Mam po prostu dwa fajne monobloki. Już się prawie wygrzały, a solidne porównanie planuje na sobote (do do różnicy z tym co mam, a tym co mam gościnnie). Drugi test w niedzielę. RCA kontra XLR - tyle, że tu cieżko faktycznie coś dobrze porównać, bo to są jednak inne układy na wyjściu :(. Ale chcę posłuchać i zobaczyć w moim systemie, czy jakie i na ile będą różnice.

Dragon gra bardzo szczegółowo, dynamicznie z doskonałą kontrolą. Instrumenty mają doskonały kontur, bas jest wielobarwny i dobrze kontrolowany.

Urządzenie jest super wykonane i dopracowane technicznie. Dragon ma więcej pazura. Taki drapieżnik:)

U mnie jednak brakuje mu trochę wypełnienia i przekaz staje się minimalnie zbyt analityczny. Tylko, że ja mam "przeźroczyste" pre i końcówkę.

Master gra spokojniej. Trochę mi przypomina taki vintage dźwięk jeśli tak można powiedzieć. Bez jakiegoś specjalnego staranie się o nadmierną efektowność i fajerwerki. Ogólnie buduje to jednak przyjemny w odbiorze klimat, że nie ma się ochoty szukać innej płyty, która zagra dobrze... Trochę jakby wsadzić lampkę w stopień wyjściowy. Nie brakuje mu szczegółów, ale są jednak podane w bardziej wygładzony, złagodzony sposób. Miałem wcześniej AGD na Sabre 7.32 i jest to jednak inna szkoła grania. KOść jednak ma duże znaczenie, bo reszta w tym DAC'u jest chyba podobna. Zmienił się oczywiście via na amanero.

Widzę, że przeszedłeś na ciemną stronę mocy ... ;-)

A przecież pokazałem Ci światłość ... dlaczego ją odrzuciłeś ? ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A przecież pokazałem Ci światłość ... dlaczego ją odrzuciłeś ? ;-)

Jak wygląda ta światłość zdaniem kolegi?

Czy ma kolega Piopio jakieś doświadczenia względem kabli usb ?

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Jak wygląda ta światłość zdaniem kolegi?

Z dobrym transportem nowoczesne DACi (reprezentujące pewien poziom) grają prawie tak samo. Jedyne czym się różnią to sposób kreacji przestrzeni. Te droższe robią to lepiej.

Kolega zenon.kowalski dobrze wie o czym mówię ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Z dobrym transportem nowoczesne DACi (reprezentujące pewien poziom) grają prawie tak samo

a jaki to transport?

Z dobrym transportem nowoczesne DACi (reprezentujące pewien poziom) grają prawie tak samo.

I prawie można się z tym zgodzić.

Prawie grają tak samo i o to prawie robi różnicę, o którą chodzi.

Jak się wie gdzie ten transport jest łatwiej o niego zadbać. ;)

a jaki to transport?

Dobry transport to modowany PC, Auralic Aries, Aurender, Lyngdorf cd-2 i inne dedykowane transporty CD ale nie z tych budżetowych.

Edytowane przez Piopio

Moim zdaniem każdy z nas czegoś innego oczekuje , ma inne konfiguracje i słyszy mniejsze lub większe różnice a te czasem są kolosalne dla danej osoby.

Dobry transport to modowany PC

Od kiedy pc przesyła sygnał zrozumiały dla dac?

No chyba że chodzi ci o spdif.

triode !

Czy możesz zablokować tego trolla Przemysława ? Zaraz rozwali temat tak jak to robi wszędzie.

Edytowane przez Piopio

triode !

Czy możesz zablokować tego trolla Przemysława ? Zaraz rozwali temat tak jak to robi wszędzie.

Blokujcie jak chcecie.

Tylko może odpowiesz na pytanie.

Wciskasz ten swój kit wszędzie gdzie tylko się da. " Daci grają tak samo pod warunkiem że podłączone do mojego modyfikowanego pc, oczywiście tak samo dobrze".

Po co wam modyfikacja sekcji analogowej, wymiana zegarów jak macie Piopio pod ręką z lekiem na całe zło.

Z dobrym transportem nowoczesne DACi

Piopio, nie mogę się z Tobą zgodzić. Może zawsze powinieneś dodać do tego stwierdzenia... w moim systemie czyli na Magnepanach i RCA.

Ja mam lub miałem przez ostatni tydzień kilka różnych DAC'ków i mają jednak odmienny charakter i można to spokojnie usłyszeć. Może masz jakiś element uśredniający w Twoim torze, że powoduje taki efekt.

A na marginesie, to proponuje Przemysławowi i Tobie zakończyć ciągle te same sprzeczki we wszystkich wątkach, bo te argumenty już czytało całe forum chyba za sto razy. Litości Panowie!

A wyrównywałeś poziom głośności ?

Zgodzę się, że przez XLR vs RCA może brzmieć inaczej ...

Czyżbyś zapomniał już nasze odsłuchy z Grześkiem ? Wtedy też DACi brzmiały odmiennie ?

A wyrównywałeś poziom głośności ?

Zgodzę się, że przez XLR vs RCA może brzmieć inaczej ...

Czyżbyś zapomniał już nasze odsłuchy z Grześkiem ? Wtedy też DACi brzmiały odmiennie ?

Piopio a nie był to przypadkiem drugi tego rodzaju test, w którym przestałeś słyszeć różnicę miedzy różnymi urządzeniami?

Traf chciał że teraz na rękę jest ci do tego się przyznać.

Przy każdej okazji że tak powiem.;)

Edytowane przez Przemysław_51508

Niczego nie zapomniałem, ale miałem innej klasy sprzęt. Teraz mając dobrej klasy preamp bardzo wyraźnie słuchać różnice pomiędzy np. Blak Dragonem vs Audio Gd Matster. Nie zmienił się komputer i kolumny. Jeśli się ma neutralny system, to wybór określonego DAC może zadecydować o charakterze całości więc byłbym jednak ostrożny z tymi tezami. Musisz jednak przeprowadzić więcej prób i testów... bo jak się okazuje, to nie zawsze ten uśredniony efekt jest uzyskany :)

Może lepiej nie słyszeć różnicy śpi się wtedy spokojniej i kasa zostaje .

Zaproś mnie kiedyś to się sam przekonam ;-)

Ten SPDIF nadal aktualny ?

Kolego Piopio czy testowałeś jakieś kabelki usb bo widzę że używasz kompa jako transportu.

W kabelki USB nie wierzę. Miałem JCAT ale nie słyszałem różnicy. Mam porządny Ultraviolet i starczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi