Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak byłem kiedyś u gościa który ma tą wadię i to wszystko z oryginałów monobloki robione kable i monitory sobie sam zrobił i to co u niego słyszałem to już nigdy nie usłyszę gdzie indziej a już byłem u różnych audiofili zamożnych itp. ale gość już swój sprzęt przerabia 15 lat i to co osiągnął to nie jeden zamożny audiofil może nie osiągnąć nigdy .

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Powiem tak byłem kiedyś u gościa który ma tą wadię i to wszystko z oryginałów monobloki robione kable i monitory sobie sam zrobił i to co u niego słyszałem to już nigdy nie usłyszę gdzie indziej a już byłem u różnych audiofili zamożnych itp. ale gość już swój sprzęt przerabia 15 lat i to co osiągnął to nie jeden zamożny audiofil może nie osiągnąć nigdy

Teraz przynajmniej szczerze napisałeś :) O sprzedanie LKS się raczej martwić nie musisz, bo to i tak za ta kasę best buy...

Ale u mnie są takie różnice tak jak opisałem niestety nie osiągnę więcej jak 50% tego gościa co pisałem, a on twierdzi że jego sprzęt gra na 80% że jeszcze coś kiedyś poprawi .

qurcze,,,,napisałem list do Św.Mikołaja-na okoliczność tego co wypatrzyłem

niestety kurs naszej waluty zabija chęć do zakupów.

Ale u mnie są takie różnice tak jak opisałem niestety nie osiągnę więcej jak 50% tego gościa co pisałem, a on twierdzi że jego sprzęt gra na 80% że jeszcze coś kiedyś poprawi .

Ciekawy jestem jak Wy tak dokładnie te procenty mierzycie, a nawet ich brak :) Ja miałem okazję ostatnio również przy okazji jakiś prywatnych zakupów słuchać dwóch systemów po kilkaset tysięcy w domowych warunkach i muszę stwierdzić, że nie zawsze mimo sporej wydanej kasy i wiedzy ich posiadaczy udaje się uzyskać adekwatny efekt.

W tym kontekście Triodego trzeba pochwalić, bo on nawet z Fenga potrafi dużo wycisnąć poprzez wybór odpowiednich konfiguracji i trafnego doboru komponentów na zasadzie uzupełniania się lub maskowania zalet i niedoborów :)

Ciekawy jestem jak Wy tak dokładnie te procenty mierzycie

Z tymi procentami jest tak że wóda ma zawsze więcej procent od piwa ale jedni i tak wolą piwo mimo mniejszych procent ot. cała tajemnica .Oczywiście na wesoło.

Jak wygląda sprawa podłączenia IFI power do LKS'a? Potrzebny jest odpowiedni kabel USB? Osiąga się dzięki temu rozwiązaniu dużą poprawę w jakości dźwięku?

qurcze,,,,napisałem list do Św.Mikołaja-na okoliczność tego co wypatrzyłem

niestety kurs naszej waluty zabija chęć do zakupów.

Zdradz co to jest, prosze. W pracy na telefonie nie widze dobrze. Acoustic Research chyba...

... Research tak, ale początek trochę inny.

DAC 8.

Edytowane przez Krzysztof_56775

Najgorzej jak Šw. Mikołaj nie będzie mógł znaleźć w magazynie DAC8

i pełen obaw, że nie wypełnił życzeń z listu przyniesie DAC Reference.

Raczej nic z tego nie będzie.Cena jest zbyt wysoka.

Euro ciągle do góry.

Chyba,że po Nowym Roku coś się zmieni.

Jeśli chcesz zmian to proponuje lampizatora ,między lks a lampim jest przepaść a jest to produkt nie z wielkich koncernów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Trzeba sobie zdawać sprawę,że Lampizator na dobrych podzespołach i z xlr-ami,kosztuje zupełnie inne pieniądze.Wymaga specyficznego transportu bo PCM gra najwyżej poprawnie.

Słyszałem system Lampizatora na AS,dwukrotnie,nawet udało mi się porozmawiać z konstruktorem.

Żeby było jasne-nie widzę sensu powrotu do lamp.Odpowiada mi granie z A-klasowych tranzystorów.Jestem również bardzo zadowolony z mojego chińskiego combo:J.Feng hdm-01d+YSDZ:D-03.

Zmiany będą jeżeli pojawią się urządzenia,rozsądnie wycenione i wyrażnie przewyższające rywali.

Wcale nie namawiam cię do kupna wzmacniacza lampowego, ale jeśli lampizator gra pcm najwyżej poprawnie to lks jest chińskim szmelcem. Lampizator w podstawowej wersji kosztuje ok 6k , nie wiem ile kosztuje dac 8 Audio Research ale najlepszym ich przetwornikiem był ten w cd8 (niewiem co było w 9) ,używka cd8 to 20k pln za 20k masz wypas Lampizatora 7. Xlr nie są do niczego potrzebne i w dobrym sprzęcie nie ma różnicy rca czy xlr.

I żeby nie było to mam obydwa więc mam porównanie i uważam że lks jest świetny i pokonuje cd z przed 5-8 lat za 30 k pln.

"...spróbuj jeszcze opa301 i koniecznie wyreguluj analog po zmianie..."

To co, podnosimy poprzeczkę. ...... 40 k pln ? :-)

Sprawdźmy co mamy,

... LKS lepszy od CD8 a jeszcze lepszejszy Lampi 7

I skąd ja mam wziąć 20 kawałków, nawet jak sprzedam auto,

to brakuje jeszcze 18.

a gdzie napisałem że lepszy od cd8 ? od cd8 mało co jest lepsze. Krzysiek co się tak napinasz , chcesz kupić dac8 ?

te 301 spróbuję na pewno ale w styczniu

triode słuchanie na AS często jest mylne

a gdzie napisałem że lepszy od cd8 ?

...nie, nie, to akurat ja napisałem, mam LKSa i chciałem się trochę lepiej poczuć :-) A (żartobliwa) napinka dotyczyła Lampiego.

DAC8 ? Nie, ja streamingman jestem.

Kupiłbym AR LS2B, ale czasem nie odpali.

triode słuchanie na AS często jest mylne

Zgadzam się,napisałem to żeby było wiadomo ,że mam jakieś wyobrażenie.6tys kosztuje(około) dac Amber Lampiego-to jest model bazowy i moim zdaniem nie jest konkurent dla chińskich 2xES9018,jeszcze nie ten poziom.Właśnie o nim rozmawiałem z p.Fikusem.

Audio Research dac8 można kupić za ok 3tys euro.

Tylko,że nie jest to wymarzone narzędzie dla nowych mediów.

Można założyć z dużym prawdopodobieństwem,że z transportem cd będzie znacznie lepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeżeli ktoś lubi latynoskie klimaty

mnie ripy z płyt bardzo ostatnio przypadły do gustu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie, mam pytanie :) Jak jest info, że przesyłka jest w Amsterdamie, za ile czasu będzie w PL?

Niestety,

również dostałem takie info (chyba) w czwartek, no to myślę sobie,

wyjdę już listonoszowi z rana naprzeciw ...

we wtorek :-(

No bo wiadomo ...... w tym urzędzie ... w tamtym urzędzie .....

jeszcze muszą naliczyć cło, czyli jakieś 1000zł, potem VAT

i mamy kolejne 2000zł ....... no i dochodówkę, ale tu już nie jest tak źle, bo tylko 600zł

...... a to wszystko trwa i trwa i trwa ...

abcżartowałemabc

Edytowane przez Krzysztof_56775

Panowie, mam pytanie :) Jak jest info, że przesyłka jest w Amsterdamie, za ile czasu będzie w PL?

Szybko dotrze do Ciebie. Może nawet jutro.

Szybko dotrze do Ciebie. Może nawet jutro.

Dzięki za info :)

Krzysztofowi się święta pomyliły, bo robi i to nie sobie jakieś jaja :)

Żartowałem!

Przepraszam!

Ale z tym wtorkiem, to na serio.

Spoko, spoko :) Nie mogę się doczekać, aby go porównać do Fenga, co też ma dual Sabre. Dodatkowo Feng ma wyjście cyfrowe po hdmi, to może to razem zagra ... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi