Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Poki co bladze i troche z wypiekami czekam na aries mini zeby przekonac sie mam nadzieje ze wiele zalezy od transportu plikow.

Jeśli Aries Mini będzie kiepskim transportem to wiele się nie wyjaśni ... ot pojawi się kolejny tani streamer z dolnej półki ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witam zaciekawił mnie ten LKS i mam pytanie,czy odtwarza in również pliki z dysku nas,bo widzę że ma wejście sieciowe.

I czy kupując przez valuebasket zakupy są w pełni bezpieczne,bo widzę że ludzie w większości tam kupują tego daca

Edytowane przez venom200

To nie jest streamer tylko dac . Wejcie sieciowe służy jako interfejs I2S . Możesz jak najbardziej kupować na Allegro , szybko i pewnie .

Witam zaciekawił mnie ten LKS i mam pytanie,czy odtwarza in również pliki z dysku nas,bo widzę że ma wejście sieciowe.

I czy kupując przez valuebasket zakupy są w pełni bezpieczne,bo widzę że ludzie w większości tam kupują tego daca

Jak kupują w większości przez valuebasket to masz odpowiedź...

Czy ktos jest w stanie porownac tego LKSa do np black dragona?

Ja miałem w domu Black Dragona na odsłuchu. LKS jest dużo lepszy.

Edytowane przez dyzio4

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-4374-0-25829500-1441118690_thumb.jpgpost-4374-0-11809300-1441118704_thumb.jpgpost-4374-0-60407200-1441118722_thumb.jpgpost-4374-0-55479600-1441118741_thumb.jpg

Flaki mojego egzemplarza . Jak widać nowy moduł usb (chyba) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja miałem w domu Black Dragona na odsłuchu. LKS jest dużo lepszy.

W takim razie LKS jest lepszy od Auralic Vega ;-)

Kolega się trochę zapędził ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Swiete prawo napisać co się komu bardziej podoba. Tak jak sam napisałeś powyżej, że black dragon jest lepszy od vegi.

Ja stawiam Black Dragona i Vegę na równi.

Skoro LKS jest lepszy od Dragona to i od Vegi ;-)

Jasne, że można pisać co się komu chce ...

A prawda jest taka, że z dobrym transportem różnice pomiędzy DACami są minimalne ;-)

No wlasnie, przecież wszystkie dac graja tak samo;) ale chinczyk na wypasie nie może być lepszy od czarnego smoka. Hmm, trochę to niespójne nie uważasz?

Nie będę rozstrzygał który lepszy . Słuchałem smoka tylko przez pół godz na ostatnim AS , nie zrobił na mnie jakiegoś dużego wrażenia . Grał na zmianę z jakimś lampowym diy na sabre .

No wlasnie, przecież wszystkie dac graja tak samo;) ale chinczyk na wypasie nie może być lepszy od czarnego smoka. Hmm, trochę to niespójne nie uważasz?

DACi bardzo się różnią jeśli grają ze słabym transportem.

Z dobrym transportem różnią się głównie prezentacją sceny i przestrzeni.

Może ten LKS rzeczywiście jest taki dobry. Może dobrze gra ze słabym transportem ? Ale na wiarę tego nie wezmę.

Sprecyzuj,proszę co jest dobrym transportem-zważywszy,że usb i coax rca,do niczego nie są potrzebne?

Dobry transport to po prostu dobry transport. Może to być transport CD, modyfikowany PC lub transport typu Auralic Aries czy Aurender.

Albo konwerter BADA.

W tym LKS stopień analogowy gówniany jak w moim starym Zhaolu 2.5. Kiedyś też takie superlatywy o tym chińczyku pisali że taki wspaniały kupiłem, wymieniłem wiadro opampów ale ni cholery nie chciało to grać cholerstwo i szybko sprzedałem. Podejrzewam że z tym LKS.em będzie to samo. Dużo lepiej od LKS-a w środku wygląda ten YSDZ:D-3 no i tego można by porównywać do smoka :) ale podejrzewam że wybór to bardziej kwestia gustu i wpasowania w system. Ja za nim zdecydowałem się na smoka przesłuchałem też kilka daców do 10 tysięcy złotych między innymi Hegla hd25, modowanego Calyxa 24/192 M2tech Young dsd ,Audio GD nfb27 i wybrałem smoka bo we wszystkich tych dacach brakowało mi wypełnienia dźwięku, naturalności i przede wszystkim barwy. Oczywiście smok nie jest idealny ale bardzo bliski mojemu ideałowi czyli Audio Note 3.1 balanced.

Edytowane przez Kubasa

Eeee tam, Reimyo ma całe wyjście analogowe na scalakach i wypełnienia mu nie brakuje. Nie w samych opampach jest problem w słabych dacach.

Widzę, że Kubasa jest fanem tranzystorow;) w lks też są, ale w zasilaczu, w dac to właśnie zasilacze "robią" brzmienie.

Porównywanie analogu lks do zhaolu to dobry żart.

Ps. W lks siedza te same opampy co w auralic vega.

W takim razie LKS jest lepszy od Auralic Vega ;-)

Kolega się trochę zapędził ;-)

W niczym się nie zapędziłem. Słuchałem ja i kilku moich znajomych. Jeden z ogromnym doświadczeniem odnośnie sprzętu, odsłuchów, itp, itd.

Stwierdzenie było jednoznaczne: LKS gra lepiej.

Z jakim transportem były testowane ?

Dyzio napisz plis troche wiecej. W jakich aspektach bylo lepsze na czym porownywaliscie jaka muzyka co bylo transportem itp

Z jakim transportem były testowane ?

NAD M50 i komputerem. Jeszcze z NADem Dragon nieźle sobie radził ale z komputerem przewaga LKS była ogromna. Co ciekawe LKS gra identycznie poprzez AES/EBU i optycznym.

Dłuższy opis będzie w przyszłym tygodniu. Znajomy opisuje, ja nie potrafię :)

Aha i jeszcze jedno: kupiłem poprzez Valuebasket. Oczekiwanie 14 dni, kontakt bezproblemowy, cały czas informacja o miejscu przesyłki. Na próbę wysłałem email, że chcę zwrócić. Od razu otrzymałem odpowiedź, że nie ma problemu. Jak otrzymają sprzęt to zwracają pieniądze.

Edytowane przez dyzio4

A komputer zwykły czy jakiś lepszy ?

Zwykły laptop z jakimś filtrem, który przyniósł znajomy. Nic specjalnego, ja do muzyki nie korzystam z komputera tylko NADa. Co ciekawe LKS zagrał nawet z tego zwykłego dużo lepiej.

Aha i jedna ważna uwaga: po XLR gra dużo lepiej niż po RCA.

Edytowane przez dyzio4

NAD M50.

Pytanie jest oczywiste:i2s po hdmi?

Podłączyłem po AES/EBU. Triode dla Ciebie szczególne podziękowania za założenie tego wątku. W innym razie nadal bym szukał na tym polskim "hiendowym" z kosmicznymi cenami rynku.

A tak w ogóle to nie próbowałem po I2S. Czy to wystarczy zwykłym kablem hdmi?

• Pokaż nowe odpowiedzi