Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Na rynku jest wyraźna luka w przedziale:1300-2000usd(umownym 5-10tys)..Wydanie większej kwoty nie gwarantuje realnego przyrostu jakości-najczęściej dostajemy ładniejszą obudowę i sporą dawkę marketingu.

Zresztą moda na nowe media spowodowała,że klienci są strzyżeni na potęgę.Doskonale to widać po cennikach mniejszych firm,które zaczynały jako tanie brandy-poniżej cennik Metrum Acoustic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lampizator strasznie drogi. Poczekam aż Triode znajdzie coś ciekawego: DAC lampowy z Chin :)

LKS to świetne urządzenie.

Są tutaj:

Ukryta Zawartość

Ja nie szukam już dac-a.Mój J>Feng UDS-3 ma wszystko co na dzisiaj potrzebuję.

Naprawdę,gdyby bazowa wersja(bez modłów hdmi i analog) była nieco tańsza-jest to urządzenie warte rozpropagowania

Ostatnio miałem okazję posłuchać dzielony wzmacniacz lampowy i nie widzę sensu przesiadki na taki sprzęt..

...a pro pos-pojawił się Gustard x-20 w nowej,srebrnej obudowie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na rynku jest wyraźna luka w przedziale:1300-2000usd(umownym 5-10tys)..Wydanie większej kwoty nie gwarantuje realnego przyrostu jakości-najczęściej dostajemy ładniejszą obudowę i sporą dawkę marketingu.

Zresztą moda na nowe media spowodowała,że klienci są strzyżeni na potęgę.Doskonale to widać po cennikach mniejszych firm,które zaczynały jako tanie brandy-poniżej cennik Metrum Acoustic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Są tutaj:

Ukryta Zawartość

Ja nie szukam już dac-a.Mój J>Feng UDS-3 ma wszystko co na dzisiaj potrzebuję.

Naprawdę,gdyby bazowa wersja(bez modłów hdmi i analog) była nieco tańsza-jest to urządzenie warte rozpropagowania

Ostatnio miałem okazję posłuchać dzielony wzmacniacz lampowy i nie widzę sensu przesiadki na taki sprzęt.....a pro pos-pojawił się Gustard x-20 w nowej,srebrnej obudowie:

Ukryta Zawartość

Jaką masz odmianę tego UDS na wolfsonie czy sabree.

I ile to Ciebie kosztowało

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój UDS-3 trafił do mnie mocno okrężną drogą-raczej nie da się tego powtórzyć.Jest to wersja 2xES9018/fpga czyli bardzo podobna do dac-a,którego miałem wcześniej.

Kolejna nowinka z rynku dac-ów,tym razem na kości AK4490 i z żarówkami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Triode

Ja w sprawie Gustarda X20. Właśnie o nim czytałem w sieci, lecz trochę mało opinii. Zastanawiam się nad zestawieniem porównawczym DAC-X20 z L.K.S MH-DA003. Cenowo X-20 naprawdę zachęca (AliExpress).

Edytowane przez MajkeM

Bo niektórzy słuchają "markami" - kupili, bo przeczytali kilka dobrych opinii (zresztą słusznych!), ale gdy już u nich pograły, to z tyłu głowy zaczęła kiełkować myśl "przecież to chinol, jeszcze tak tani, to jednak nie może grać, gdzie mu do sławnego w Polsce Hegla". Zauważ, że Ci którzy teraz sprzedają, wcześniej piali z zachwytu nad zaproponowanymi tu opampami, no po prostu grały jak za 20 tys. Nagle temat cudownych przeróbek ucichł. Prawda jest taka, że żeby uzyskać wyraźnie lepszy dźwięk od LKS-a, trzeba będzie wydać kilkukrotnie większą sumę, ale kto chce, niech poszukuje dalej i co miesiąc zmienia zdanie na temat kolejnego cudownego dla nich DACa.

Wesołych, radosnych świąt życzę kolegom

oraz

aby każdy znalazł swój dac, który gra tak jak lubi jego właściciel,

bez względu na to, czy to dac chiński czy amerykański czy norweski,

czy z dobrymi opiniami, czy opampami czy bez, markowy czy no name,

tani czy drogi ..... niech się dobrze słucha!

Co u Ciebie lepiej grało? L.k.s. czy la vocze?

La voce.

Edytowane przez Krzysztof_56775

Triode

Ja w sprawie Gustarda X20. Właśnie o nim czytałem w sieci, lecz trochę mało opinii. Zastanawiam się nad zestawieniem porównawczym DAC-X20 z L.K.S MH-DA003. Cenowo X-20 naprawdę zachęca (AliExpress).

29.03 będzie wyprzedaż na alli! nie wiem czy tylko z poziomu aplikacji na smartfona czy na komputery również.

Chciałbym uniknąć płacenia telefonem.

Dziwna sprawa-im dłużej oglądam mp-d2 tym bardziej nabieram ochoty na nowe wyzwania.

Z tanich,chińskich dac-ów takich do 2tys niestety nic ciekawego nie ma.

Miną 2 tygodnie zanim przeczytam 70 stron. Cieszę się że w wątku nie ma bicia piany.

A miał ktoś z Was okazję posłuchać czegoś podobnego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ceny są śmiszne. O ile pamiętam nawet ktoś z forum coś tam kupował.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Triode

Dzięki za cynk z wyprzedażą. Obawy Twe uzasadnione. Nie jestem na AlliExpress, tym bardziej nie posiadam aplikacji ale czy nie da się przypisać karty do płatności z poziomu aplikacji właśnie?

Sam kiedyś nosiłem się z zamiarem nabycia DACa hybrydy. Ale opadłem z sił poszukiwawczych jakoś, szczególnie po lądowaniu na stronie lampizatora i przekonaniu się ile sztuka (inżynieryjna) opanowania słodzącego temperamentu lamp kosztuje:/ Poza tym z lampami to jest tak, że jeśli nie posłuchasz- nie dowiesz się, jak "odnajdzie" się to to w Twoim systemie. Wiem coś o tym, ponieważ posiadam wzmacniacz hybrydowy (LAR IA-120H).

Moim subiektym zdaniem, to jeśli nie ma dobrego transportu, to najlepiej kupić jakiś streamer gotowy. Nie musi to być koniecznie Feng... Choć u mnie może będzie. Najlepiej coś z Tidalem. Spokojnie do tematu trzeba podejść, bo pewnie będzie z czasem sporo nowych sprzętów na rynku :)

Moim subiektym zdaniem, to jeśli nie ma dobrego transportu, to najlepiej kupić jakiś streamer gotowy. Nie musi to być koniecznie Feng... Choć u mnie może będzie. Najlepiej coś z Tidalem. Spokojnie do tematu trzeba podejść, bo pewnie będzie z czasem sporo nowych sprzętów na rynku :)

Teoretycznie będzie. Z drugiej jednak strony nie wiadomo kiedy. Tak na dobrą sprawę juz dawno powinny być przy obecnym rozwoju i trendach. No chyba że to u nas tak na pliki jest parcie, a na zachodzie wola płytę z książeczka, która wystarczy włożyć i juz gra.

Edytowane przez insaimz

A mnie ciekawi i wciąż nie znajduję faktycznego zestawienia porównawczego jakości odtwarzania z USB streamera i PC przygotowanego pod audio (pasywne chłodzenie, stabilizowanym zasilacz, stosowny soft- ja stawiam na Linuxa czyli Daphile).

Wydaje mi się, że pliki przyszły do nas właśnie z zachodu. Spotify, ITunes, bodajże są hameryckie. Amazon od dawna już sprzedaje utwory w wersji cyfrowej "na wagę". Jest moda w narodzie ale z drugiej strony- może producentom po prostu zależy, żeby CD się wciąż sprzedawało. Znalazła by się grupa zainteresowanych tą koniunkturą :)

Dziwna sprawa-im dłużej oglądam mp-d2 tym bardziej nabieram ochoty na nowe wyzwania.

Kurczę na ten sprzęt też nabrałem realnej ochoty.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Kurczę na ten sprzęt też nabrałem realnej ochoty. Z jednym,malym ale-para /kwadra lamp z rodziny ecc88/6922 to sporo grosza.

Mój UDS-3 trafił do mnie mocno okrężną drogą-raczej nie da się tego powtórzyć.Jest to wersja 2xES9018/fpga czyli bardzo podobna do dac-a,którego miałem wcześniej.

Kolejna nowinka z rynku dac-ów,tym razem na kości AK4490 i z żarówkami:

Ukryta Zawartość

Triode zawsze mi namiesza głowie :). A jakie powinny być lampy żeby było dobrze?

Ukryta Zawartość

e88cc/6922 Siemens lub Amperex NOS to tak lekko licząc 300-500usd.......i ciężko trafić na kwadrę.

Tanich lamp NOS to już nie ma,współczesne to nie to samo.

Pomyślałem o wersji custom np. z lampami E86C lub 12AT7-to już były by znośne ceny.

a pro pos mało-watowych wzmacniaczy,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

90db skuteczności i b.ładna skrzynka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A Wy nie macie czasem dość szukania? Tak, żeby się pocieszyć tym co nam gra przez 5-8 lat?

Lubię słuchać muzyki! :)

Może cały czas coś komuś nie gra i zmienia i szuka i goni króliczka.

Sam chciałem zmieniac jak najszybciej kolumny ale z odpowiednim wzmakiem i DACem zagrały tak, że można ich wymiane odłożyć na za kilka lat, a wcześniej poinwestowac w tańsze rzeczy jak sieciowki, kable głośnikowe , kable IC , itd. Aby ulepszyć o rozwinąć obecne brzmienie a nie zmieniać na inne.

Panowie, jak w temacie: "XLR-y preferowane".

Czy ktoś z was ma właśnie XLR-y z chin? Czy możecie podzielić się uwagami co do jakości i brzmienia oraz przytoczyć europejskie lub inne cywilizowane odpowiedniki?

Jeżeli pytasz o kable xlr- z tanich Choseal

Ukryta Zawartość

Lepsze są kable Neotecha,można sobie zrobić naprawdę dobrej klasy kabel diy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kilka recenzji kabli z Chin o których pisałem.

Z nowości: na fotkach(zajumanych z sieci) mp-d2 oraz jeden z ładniejszych dac-ów Holo Audio Spring(r2r !).

Ukryta Zawartość

Dzięki triode. Niestety są to komercyjne/marketingowe opisy a nie użytkowników/testerów.

Czy jeszcze ktoś z sali ma jakieś doświadczenia z kablami XLR z chin?

Mp-d2 mnie kusi.

Mnie też. Tylko, że na lampach zupełnie się nie znam. Jeżeli kupować, to które opcje na tej stronie warto zaznaczyć przy zakupie DAC'a?

Mnie też. Tylko, że na lampach zupełnie się nie znam. Jeżeli kupować, to które opcje na tej stronie warto zaznaczyć przy zakupie DAC'a?

...te,które nie wymagają dopłaty.

Lampy wpływają na charakter grania i należałoby dobierać je do konkretnych potrzeb systemu.

Druga sprawa-jeżeli chcesz grać przez rca to nie musisz kupować kwadry tylko parę.

Z tego co wyczytałem w sieci:poziom sygnału na xlr jest stały,regulacja głośności po rca,dsd przez usb.

Należałoby spytać o metodę przesyłki,co konkretnie oznacz:free shipping.

Gdzieś widziałem ofertę sprzedawcy z GB-cena mp-d2 to 1350usd,warto policzyć złotówka mocno zyskuje do funta i usd.

ofertę sprzedawcy z GB-cena mp-d2 to 1350usd,

niestety ,pomyłka-chodzi o Singapur.

Z tego co wyczytałem w sieci:poziom sygnału na xlr jest stały,regulacja głośności po rca,dsd przez usb.

Triode dzięki. Ja gram wyłącznie po XLR. Czyli jeżeli bym kupował to brać wyłącznie to co jest w standardzie. Poradź coś. Wolałbym nawet dopłacić oby później już nie szukać jakichś lamp czy tym podobnych. Żeby od razu był dobry :)

I jeszcze jedno: zapytałem na stronie co oznacza "Free Shipping" i jak z tym jest do Polski. Zobaczymy co napiszą?

Ukryta Zawartość

kilka recenzji kabli z Chin o których pisałem.

Z nowości: na fotkach(zajumanych z sieci) mp-d2 oraz jeden z ładniejszych dac-ów Holo Audio Spring(r2r !).

Wygląd tego drugiego może być wzorem dla reszty marek.

Ukryta Zawartość

Jak ci odpowie na pytanie o przrsylke,zapytaj o najlepsze lampy ,kwadra do xlr oraz lampe regulator. Na facebooku gosc opisuje co sprawdzil ,rano dam ci linka,

Jak ci odpowie na pytanie o przrsylke,zapytaj o najlepsze lampy ,kwadra do xlr oraz lampe regulator. Na facebooku gosc opisuje co sprawdzil ,rano dam ci linka,

Już mam odpowiedź o sposób płatności i wysyłkę :)

Hi Wojciech,

We can ship to Poland. You can pay by credit card through Paypal or bank wire transfer. Free shipping!

Thanks,

Garry

• Pokaż nowe odpowiedzi