Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

LKS spisuje się bardzo bardzo dobrze zasilając bezpośrednio najnowsze monobloki Audiomatus AM700. Testowałem wcześniej prototypy tych monobloków i ich pracę przy połączeniach RCA i XLR - na dziś zostaję przy RCA. Czułość wejścia w wersji produkcyjnej jest zmieniona na 2,25V dla RCA i na pokładzie sa już też wejścia XLR.

Monobloki nie są jeszcze widoczne w ofercie producenta, ale już są w produkcji.

Postęp w najnowszych modułach B&O jest moim zdaniem znaczący i warty odsłuchu we własnym systemie, jeśli ktoś zastanawia się nad zmianą amplifikacji.

W mojej opinii - najlepsze monobloki Audiomatusa i bardzo już dojrzały i poukładany dźwięk.

Hmmm ...

Ciekawe co na to ortodoksyjni wyznawcy technik audio,

zadowolene będą jedynie ofiary

uzależnienia behawioralnego :-)

A ofiary systemu iluzji i zaprzeczeń,

to już napewno nie zaakceptują tej drogi :-)

Edytowane przez Krzysztof_56775

Wiadomo moze czy te nowe uklady zastosowane u audiomatusa to te najnowsze icedge pokazywane w tym roku na ces2016 czy starsza generacja?

Edytowane przez biniek

ICEpower700ASX

Single Channel 700W ICEpower Amplifiers with Integrated Power Supply

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Wojciech_55387

Co do sterowania dac-kiem koncowkami mocy. Mialem hegla hd20 i pod tym wzgledem byl lepszy od LKS. Ale i tak najlepsze jest pre dedykowane. Mam klona Lamm ll2.1. Moim zdaniem regulacja glosnosci w LKS mocno ogranicza mozliwosci tego dac.

Oczywiscie dot. to mojego systemu.

Co do sterowania dac-kiem koncowkami mocy. Mialem hegla hd20 i pod tym wzgledem byl lepszy od LKS. Ale i tak najlepsze jest pre dedykowane. Mam klona Lamm ll2.1. Moim zdaniem regulacja glosnosci w LKS mocno ogranicza mozliwosci tego dac.

Oczywiscie dot. to mojego systemu.

Wszystko sie zgadza. Na tą chwilę jestem zadowolony, ale bardziej to zadowolenie wynika z brzmienia końcówek, niż z regulacji głośności. Docelowo - albo to będzie pasywna regulacja, lub co bardziej prawdopodobne preamp z lampami na pokładzie.

Osobiście pasywek nie lubię. Tłamszą dynamikę. Preferuję aktywne pre na lampach, nieprzekombinowany układ na jak najlepszych elementach.

Za rada szanownych kolegow odwazylem sie nabyc bezposrednio w Chinach (za posrednictwem Aliexpress) znany Wam zapewne DAC o dzwiecznej nazwie Gustard X20. Cala transakcja przebiegla wzorowo i juz po szesciu dniach od dokonania wplaty (wyslali go w niedziele!) moglem sie cieszyc nowa jakoscia odtwarzanej muzyki.

I wszystko byloby swietnie (o wrazeniach innym razem), gdyby nie drobny fakt, ze DACowi dzis odechcialo sie grac. Po wlaczeniu nie wyswietla niczego na ekranie, choc w srodku pala sie LEDy (wiec to nie bezpiecznik). Kontaktowalem sie juz ze sprzedawca, ktory moze by i przyjal Gustarda spowrotem, ale sugeruje, ze aby nie narazac mnie na wydatki zwiazane z transportem, pokryje koszty naprawy w Polsce.

Byc moze to jakis drobiazg, ale sam sie za to nie bede zabieral, bo nie mam ani wiedzy ani sprzetu. I stad pytanie: czy moglibyscie polecic jakis punkt serwisowy lub jakiegos fachowca (najlepiej z okolic Warszawy), ktory moglby sie podjac diagnozy i ewentualnej naprawy mojego Gustarda?

Bede zobowiazany za wszelkie sugestie.

Za rada szanownych kolegow odwazylem sie nabyc bezposrednio w Chinach (za posrednictwem Aliexpress) znany Wam zapewne DAC o dzwiecznej nazwie Gustard X20. Cala transakcja przebiegla wzorowo i juz po szesciu dniach od dokonania wplaty (wyslali go w niedziele!) moglem sie cieszyc nowa jakoscia odtwarzanej muzyki.

I wszystko byloby swietnie (o wrazeniach innym razem), gdyby nie drobny fakt, ze DACowi dzis odechcialo sie grac. Po wlaczeniu nie wyswietla niczego na ekranie, choc w srodku pala sie LEDy (wiec to nie bezpiecznik). Kontaktowalem sie juz ze sprzedawca, ktory moze by i przyjal Gustarda spowrotem, ale sugeruje, ze aby nie narazac mnie na wydatki zwiazane z transportem, pokryje koszty naprawy w Polsce.

Byc moze to jakis drobiazg, ale sam sie za to nie bede zabieral, bo nie mam ani wiedzy ani sprzetu. I stad pytanie: czy moglibyscie polecic jakis punkt serwisowy lub jakiegos fachowca (najlepiej z okolic Warszawy), ktory moglby sie podjac diagnozy i ewentualnej naprawy mojego Gustarda?

Jak co to w Bydgoszczy mogę polecić audiofila elektronika. Fachowiec z prawdziwego zdarzenia.

Bede zobowiazany za wszelkie sugestie .http://www.zumi.pl/1212791,Audio_Video_Servis_Kaluza_Lech,Milanowek,firma.html

Jak co to w Bydgoszczy mogę polecić audiofila elektronika. Fachowiec z prawdziwego zdarzenia.

O o o :-) to ja poproszę bo za niedługo będę chciał trochę "pogrzebać" we wzmacniaczu.

O o o :-) to ja poproszę bo za niedługo będę chciał trochę "pogrzebać" we wzmacniaczu.

No to ten elektronik ewentualnego tuningu może się podjąć , jeśli o to chodzi. Znajomemu właśnie przerabia sprzęt. Otwiera obudowę i szuka wąskich gardeł. Ciekawostką jest, że bardzo często jest co poprawiać w sprzętach robionych seryjnie, gdzie liczy się każdy koszt produkcji.

Najprościej kontaktować się przez dystrybutora aqua acoustic , czyli salon audio-connect I pytac o Andrzeja elektronika. Możesz się powołać, że ta drogę polecił Ci ich klient na audiostereo.

Edytowane przez insaimz
Gość

(Konto usunięte)

Daj znać jak się sprawy mają... mój x20u jest w drodze z Shenzhenaudio. Planowana dostawa na wtorek.

Pzdr

Dzieki za wszystkie informacje. Poszperalem jeszcze w necie i wynalazlem taki adres:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wydaja sie byc solidna firma ze sporym doswiadczeniem wiec w poniedzialek sprobuje sie tam udac i zostawic im sprzet do naprawy.

mój x20u jest w drodze z Shenzhenaudio. Planowana dostawa na wtorek.

Gratuluje trafnego wyboru ;) Z dwoch testowanych wejsc - optyka i USB - zdecydowanie polecam to drugie.

Masz juz najnowsze stery do XMOSa? Niestety do mojego Gustarda ich nie dolaczyli, a pobrac nie jest latwo, wiec jak by co, to sluze. Podobnie z instrukcja, choc w zasadzie nie jest potrzebna.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Dzieki za wszystkie informacje. Poszperalem jeszcze w necie i wynalazlem taki adres: http://www.serwisproaudio.pl/sprzet.html. Wydaja sie byc solidna firma ze sporym doswiadczeniem wiec w poniedzialek sprobuje sie tam udac i zostawic im sprzet do naprawy.

Gratuluje trafnego wyboru ;) Z dwoch testowanych wejsc - optyka i USB - zdecydowanie polecam to drugie.

Masz juz najnowsze stery do XMOSa? Niestety do mojego Gustarda ich nie dolaczyli, a pobrac nie jest latwo, wiec jak by co, to sluze. Podobnie z instrukcja, choc w zasadzie nie jest potrzebna.

Chyba jesteś pierwszą osobą, która ma problemy z tym sprzętem. Mam nadzieję, że wybrany serwis szybko poradzi sobie z usterką. Sterowniki oraz instrukcję mam ściągnięte z linku na stronie Shenzhenaudio ( chyba są te starsze). U mnie daczek będzie współpracował z transportem cd (MF xray v3) po coaxialu oraz z komputerem po usb. Sprawdzę go również w roli przedwmzacniacza z integrą (Exposure 2010s). W sobotę dzwoniła do mnie miła pani z Agencji Celnej z Warszawy i po konsultacji oświadczyła, że muszę zapłacić cło kurierowi przy odbiorze, w kwocie 120 zł.

Czekam z niecierpliwością...

Pozdrawiam, Cezary.

Edytowane przez Cezary_58669
Gość

(Konto usunięte)

A VATu ci nie naliczyli?

Najpierw spytała się co jest w paczce i czy będę korzystał ze sprzętu w celach prywatnych czy firmowych, następnie musiałem powiedzieć parę słów co to jest przetwornik cyfrowo-analogowy i do czego ''to'' dziwne urządzenie służy... :) Poinformowałem miłą panią, że to mój pierwszy zakup w Chinach i proszę o potraktowanie mnie ulgowo... (słyszę śmiech), następnie poprosiła mnie o chwilę cierpliwości (w celu sprawdzenia opłat) i oznajmiła, że dopłacę kurierowi 120 zł. Nie pytałem już o nic więcej...podziękowałem za informację i życzyłem miłego dnia, w ogóle to była bardzo miła rozmowa. To tyle.

Miła Pani Celniczka potraktowała cię bardzo ulgowo!

Wyceniła tylko wartość jaką zadeklarował sprzedawca.

Masz fart!

Gość

(Konto usunięte)

Miła Pani Celniczka potraktowała cię bardzo ulgowo!

Wyceniła tylko wartość jaką zadeklarował sprzedawca.

Masz fart!

I jak tu nie kochać kobiet !

Chyba zafunduję UDS-owi sieciówkę- od mojej,ostatnio ulubionej firmy MPS.

Tylko,którą:

Biała czy niebieska?

Chyba zafunduję UDS-owi sieciówkę- od mojej,ostatnio ulubionej firmy MPS.

Tylko,którą:

Biała czy niebieska?

Gdzie to sprzedają? Z jakimi wtykami?

Ukryta Zawartość

Z tego co przeczytałem na tym zdjęciu to biała jest lepsza :)

Ukryta Zawartość

Najpierw spytała się co jest w paczce i czy będę korzystał ze sprzętu w celach prywatnych czy firmowych, następnie musiałem powiedzieć parę słów co to jest przetwornik cyfrowo-analogowy i do czego ''to'' dziwne urządzenie służy... :) Poinformowałem miłą panią, że to mój pierwszy zakup w Chinach i proszę o potraktowanie mnie ulgowo... (słyszę śmiech), następnie poprosiła mnie o chwilę cierpliwości (w celu sprawdzenia opłat) i oznajmiła, że dopłacę kurierowi 120 zł. Nie pytałem już o nic więcej...podziękowałem za informację i życzyłem miłego dnia, w ogóle to była bardzo miła rozmowa. To tyle.

Heh, tez mialem taka rozmowe, tylko ze musialem zaplacic 174 zl. I to tez tylko tyle dlatego, ze mili ludzie z Icairn Audio podali na fakturze wartosc 200 USD. U Ciebie musialo to zatem byc pewnie kolo 150 USD.

Chyba jesteś pierwszą osobą, która ma problemy z tym sprzętem. Mam nadzieję, że wybrany serwis szybko poradzi sobie z usterką. Sterowniki oraz instrukcję mam ściągnięte z linku na stronie Shenzhenaudio ( chyba są te starsze).

Tak, tez sie nie spotkalem z jakakolwiek informacja o podobnych awariach. (W X12 byly jakies problemy z USB i wyswietlaczem, ale innej natury i odlaczenie kabla pomagalo.) Mam nadzieje, ze i Ciebie ominie. Ja mam te nowsze stery, wiec jak by co moge udostepnic.

• Pokaż nowe odpowiedzi