Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś sprzedaje Fenga UDS-3 na giełdzie HIFI.

Tylko, że UDS-3 nie ma Tidala bez USB.

Chyba poczekam do grudnia na OPPO SONICA wygląda na to, że stosunek jakości i funkcjonalności do ceny będzie ciężki do przebicia ale Holo Audio Spring wygląda bardzo dobrze chociaż to już zupełnie inna kategoria cenowa.

Edytowane przez Coyotee

Tylko, że UDS-3 nie ma Tidala bez USB.

To trzeba pytać Triode w S1-pro można streamować Tidal np. z UPNP Bubble

czeka się 3-4tygodnie.

Mam nadzieję , że z Hong Kongu trochę krócej. :)

można Tidal przez wifi-direct z tabletu,telefonu,iphona.

z dodatkowego transportu oczywiście po kablu.

• 2 tygodnie później...

Szkoda, że ten LKS nie jest już na ESS9038. Kontaktowałem się z OPPO Polska i na początku stycznia będzie dostępny ich najnowszy Sonica DAC oparty na tej kości w bardzo przystępnej cenie. To będzie tylko streamer z dac bez dodatków typu wzmacniacz słuchawkowy. Patrząc na jego protoplastów wzmacniacz słuchawkowy z dac HA-1 i BR player z dac 105 zapowiada się bardzo dobrze. Na deser wewnętrzne zasilanie liniowe i natywny tidal.

Podmienili najwyraźniej tylko kość:

"The ES9028PRO is a pin-compatible upgrade for the widely used, previous generation ES9018S"

Szkoda, że ten LKS nie jest już na ESS9038. Kontaktowałem się z OPPO Polska i na początku stycznia będzie dostępny ich najnowszy Sonica DAC oparty na tej kości w bardzo przystępnej cenie. To będzie tylko streamer z dac bez dodatków typu wzmacniacz słuchawkowy. Patrząc na jego protoplastów wzmacniacz słuchawkowy z dac HA-1 i BR player z dac 105 zapowiada się bardzo dobrze. Na deser wewnętrzne zasilanie liniowe i natywny tidal.

Miałem do czynienia z prawie wszystkimi urządzeniami OPPO i wszystkie trzymają mocny poziom. Byłem zdecydowany kupić Auralic Altair ale poczekam bo to pół ceny.

Mam pytanie czy jako transport mogę użyć konsoli PS4PRO , mianowicie wyszedł bym przez USB tak jak słucham teraz muzyki z Laptopa do DACa ,(pliki Flac miałbym zapisane na dysku w konsoli) ,potem żeby nie korzystać za każdym razem z telewizora po to żeby mieć widoczne jaki utwór wciskam do grania ,ściągam sobie aplikację na telefon która pozwala mi widzieć obraz z PS4 na telefonie ,i z telefonu jak z pilota odpalam utwór ,czy myślicie że dźwięk straci na jakości , w obydwu przypadkach plik będzie wychodził przecież z USB i tam trafi bezpośrednio do DACa , w sieci bardzo mało jest informacji na ten temat ,może ktoś doradzi czy jest sens się bawić w takie coś , i czy PS4 może okazać się gorszym odtwarzaczem plików niż Laptop , bo z Laptopa po USB gra bardzo dobrze .Proszę o opinie ,może już ktoś próbował takiej konfiguracji,Pozatym męczoce jest ciągłe przestawianie laptopa z biurka na regał gdzie stoi DAC i wzmacniacz

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

jeżeli nie spróbujesz nie będziesz wiedział.

nie powinno być większych problemów z jakością dźwięku,natomiast warto sprawdzić w instrukcji kompatybilność złącza usb-czy nie będzie konieczne instalowanie sterowników.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dokładnie masz racje , na laptopie instalowałem sterownik , wiem że na PS4 nie można zainstalować np. adobe flash player , i tu może być spory problem z instalacją sterownika , nie wiem czy w ogóle na PS4 można coś zainstalować . dzięki za konkretną odpowiedź .

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Dokładnie masz racje , na laptopie instalowałem sterownik , wiem że na PS4 nie można zainstalować np. adobe flash player , i tu może być spory problem z instalacją sterownika , nie wiem czy w ogóle na PS4 można coś zainstalować . dzięki za konkretną odpowiedź .

zerknąłem do instrukcji:

Ukryta Zawartość

wyjścia audio to:hdmi,optyk.

usb służy do podłączenia pamięci masowej,przenośnej etc.

Ukryta Zawartość

Ja się chyba szarpnę na serwer sounware d100 pro delux , może ktoś widział coś ciekawszego ? Ma być sam serwer z dsd .

link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez misio1973

Ja się chyba szarpnę na serwer sounware d100 pro delux , może ktoś widział coś ciekawszego ? Ma być sam serwer z dsd .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja posiadam JFeng S1 pro , który od razu jest też DAC'kiem

Ukryta Zawartość

Może sounware d100 jest lepszy, ale nie ma DAC'a.

Ukryta Zawartość

Ja posiadam JFeng S1 pro , który od razu jest też DAC'kiem

Ukryta Zawartość

Może sounware d100 jest lepszy, ale nie ma DAC'a.

To czy jest lepszy to bez odsłuchów trudno ocenić ,jednak mam w domu kilka daców i nie potrzebuję dodatkowego a myślę że ten bez będzie lepszym serwerem niż taki z - oczywiście jak rozmawiamy o mniej więcej takim samym przedziale cenowym. Chciałbym mieć jeszcze resampling do dsd ale tego w nim chyba nie ma.

Ukryta Zawartość

To czy jest lepszy to bez odsłuchów trudno ocenić ,jednak mam w domu kilka daców i nie potrzebuję dodatkowego a myślę że ten bez będzie lepszym serwerem niż taki z - oczywiście jak rozmawiamy o mniej więcej takim samym przedziale cenowym. Chciałbym mieć jeszcze resampling do dsd ale tego w nim chyba nie ma.

Ten Feng nie ma wyjścia cyfrowego wcale. Jest transport, ale jak to zagra, to nie wiadomo.

Jak masz wypasionego Lampizatora, to kup sobie Aurandera lub Lumina U1.

Ukryta Zawartość

Jak masz firmę, o jeszcze odliczysz podatek i VAT i Cię prawie połowę kwoty wyjdzie. Chińskie streamery mają imho nie do końca dopracowane softy i większości nie obsługują Tidala. Może faktycznie ten Soundware nie być zły.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ROXI

Aurender jest za drogi , brak tidala to duży minus a faktycznie korzystam z niego i podoba mi się to. Znalazłem że kolega z naszego forum go zakupił i bardzo chwali a u niego stoi w naprawdę doborowym towarzystwie.

Edytowane przez misio1973

Znalazłem że kolega z naszego forum go zakupił  i bardzo chwali a u niego stoi w naprawdę doborowym towarzystwie.

Tak wiem, z DCS... :) Pmcomp jest dosyć ekstrawertywny...

Do Big 7 to coś dobrego musisz mieć :)

Shinrico d3s==550usd

Ukryta Zawartość

Troche jak aurender wyglada :D

Potestowalbym go.

Ukryta Zawartość

......raczej I2S.

przy takiej cenie jest spore pole do tuningu tego urządzenia.

Cały czas szukam odtwarzacza z wyjściem I2S do mojego LKS-a. Może to by się nadało?

• Pokaż nowe odpowiedzi