Skocz do zawartości
IGNORED

Najbardziej nasycone kolumny podłogowe

akrool

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Mam ogromny szacunek do spuścizny i dziedzictwa BBC i starej angielskiej szkoły brzmienia. Ale takie Harbethy to grają tak sobie i to w swoich zakresach cenowych. O prawdziwym hi-endzie w przypadku Harbetha nie ma mowy.

Nie odpowiedziałeś na pytanie,więc sorry ale wiarygodność w kontekście Harbetha masz żadną, po za tym kto pisał o hi end?

Ja tam na Harbethah się nie znam, ale jak kiedyś miałem okazję posłuchać najwyższego modelu M40 w bezpośrednim porównaniu do 3x droższech Avalonów Indra, to z Indry nie było co zbierać.

Osobliwą sytuacją było to, że ponieważ generalnie przyjechałem słuchać Avalonów, to dystrybutor kategorycznie nie chciał uruchomić Harbethów.

Podobnie pozytywne wrażenia miałem z odsłuch SHL5.

Ogólnie Harbethy nie są głośnikiem dla wyczynowca szukającego ultrasonicznych wysokich tonów, czy jakichś ponadprzeciętnych zjawisk przestrzennych.

Ale tak żeby wziąć płytę i posłuchać muzyki, to jak najbardziej.

Ostatnio miałem okazję posłuchać FM Acustic versus Jadis. Wrażenie jak przesiadka z bolida F1 do Rolls Royca. Harbetom też jest bliżej do Rolsa niż do bolidu.

Jeśli wg Ciebie będę bardziej wiarygodny podając sprzęt towarzyszący - to proszę bardzo: "3" i "7" miałem/słuchałem w dwóch naprawdę świetnie grających systemach: Accuphase DP700/ P7100/C2420 oraz Burmester 061, ASR Emitter II; kable sieciowe Acrolink 7100,7300 i MIT Oracle ZIII, głośnikowe: Fadel Art. Coherence II i Argento Audio Flow Speaker, interkonekty: Tara labs 0.8, Acrolink 2800.

Słuchałem obu kolumn - P3ESR i C7-ES2 - także w tańszych, lampowych zestawach - ale tam było dużo gorzej niż w systemach podanych wyżej.

Zazwyczaj nie chce mi się reagować na twoje farmazony, ale ponieważ zabrałeś głos na temat, który jest mi bliski a o którym ty bajasz ls3a/5a( wtf???) to się odzywam.

W przeciwieństwie do mnie i innych userów AS, Ty po za dowalaniem się i przyssawaniem jak rzep do większości tych którzy ci nie pasują nie wniosłeś nic sensownego do żadnego wątku na AS na przestrzeni ostatnich 2 lat. Twój brak wyobrażni kompletnie nie usprawiedliwia głupoty z jaką budzisz się codziennie rano poszukując atrakcji i kolejnych ofiar różnych wątków. Błyszczysz pustką i kleisz się od wazeliny a w teorii spiskowej oraz kłamstwach[w przeciwieństwie do mnie] trzymasz palmę pierwszeństwa. Co chwila przeżywasz ekscytację z małymi Harbeciątkami 3 jakbyś dopiero co

nauczył się odróżniać walca od kujawiaka.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja tam na Harbethah się nie znam, ale jak kiedyś miałem okazję posłuchać najwyższego modelu M40 w bezpośrednim porównaniu do 3x droższech Avalonów Indra, to z Indry nie było co zbierać.

Osobliwą sytuacją było to, że ponieważ generalnie przyjechałem słuchać Avalonów, to dystrybutor kategorycznie nie chciał uruchomić Harbethów.

Podobnie pozytywne wrażenia miałem z odsłuch SHL5.

Ogólnie Harbethy nie są głośnikiem dla wyczynowca szukającego ultrasonicznych wysokich tonów, czy jakichś ponadprzeciętnych zjawisk przestrzennych.

Ale tak żeby wziąć płytę i posłuchać muzyki, to jak najbardziej.

Ostatnio miałem okazję posłuchać FM Acustic versus Jadis. Wrażenie jak przesiadka z bolida F1 do Rolls Royca. Harbetom też jest bliżej do Rolsa niż do bolidu.

Bo o Harbethah w sposób pejoratywny najczęściej wypowiadają się ci, którzy naczytali się w internecie takich bredni,które są powielane w tym wątku,lub ci,którzy podłączyli je do uszkodzonej elektroniki. Można napisać nie moje granie,ale pisanie w stylu Sebryla,jest po prostu nierzetelne i bardzo szkodliwe dla ludzi chcących czegoś na tym co raz bardziej śmiesznym forum dowiedzieć. Harbeth to ocean muzykalności i muzyki, nawet w kiepskich akustycznie pokojach,ale o tym trzeba się samemu przekonać. To pewnie dlatego,że są takie kiepskie,ludzie czekają na nie miesiącami. Szkoda słów...

W przeciwieństwie do mnie i innych userów AS, Ty po za dowalaniem się i przyssawaniem jak rzep do większości tych którzy ci nie pasują nie wniosłeś nic sensownego do żadnego wątku na AS na przestrzeni ostatnich 2 lat. Twój brak wyobrażni kompletnie nie usprawiedliwia głupoty z jaką budzisz się codziennie rano poszukując atrakcji i kolejnych ofiar różnych wątków. Błyszczysz pustką i kleisz się od wazeliny a w teorii spiskowej oraz kłamstwach[w przeciwieństwie do mnie] trzymasz palmę pierwszeństwa. Co chwila przeżywasz ekscytację z małymi Harbeciątkami 3 jakbyś dopiero co

nauczył się odróżniać walca od kujawiaka.

Bla bla bla bla cała twoja wiedza. Trochę się wysil, może znowu użyj gróźb karalnych?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Milimetr dobrze opisał o co chodzi w brzmieniu kolumn Harbetha. Muzykalność jest ich cechą dominującą. W bezpośrednim porównaniu Avalony to właśnie typ wyczynowca, czyli z kolei moja szkoła dźwięku. Jeszcze raz powtórzę, niepotrzebnie się dopadacie. Harbethy pomimo wspomnianych ograniczeń mogą być wspaniałym towarzyszem dla muzycznych doznań. Mimo że nie osiągają poziomów referencyjnych w poszczególnych kategoriach oceny. Ale jak się ocenia całość w kontekście muzykalności to ta ocena wypada zupełnie inaczej.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jeśli wg Ciebie będę bardziej wiarygodny podając sprzęt towarzyszący - to proszę bardzo: "3" i "7" miałem/słuchałem w dwóch naprawdę świetnie grających systemach: Accuphase DP700/ P7100/C2420 oraz Burmester 061, ASR Emitter II; kable sieciowe Acrolink 7100,7300 i MIT Oracle ZIII, głośnikowe: Fadel Art. Coherence II i Argento Audio Flow Speaker, interkonekty: Tara labs 0.8, Acrolink 2800.

Słuchałem obu kolumn - P3ESR i C7-ES2 - także w tańszych, lampowych zestawach - ale tam było dużo gorzej niż w systemach podanych wyżej.

Gdzie i jak długo? Harbeth z Accu sorry ale to nie jest dobry pomysł. Co do 7 pisałem one grają inaczej niż pozostałe modele. Trójki słabo powiadasz,to co dla Ciebie gra dobrze z minimonitorów?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Proszę bardzo - Sonus Faber Minima - Sonus Faber Minima Vintage podobna ale niestety lepsza szkoła brzmienia od Spendor/Rogers/Harbeth LS 3a/5a.

Przeczytaj prosze jeszcze raz mojego posta.

Najlepiej na głos.

Wtedy może zrozumiesz jakiego śmiesznego focha strzeliłeś : )

Wybacz ale mam takie skojarzenie:

royal_palm_turkey_amy_martin_pachay2.jpg

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Harbeth z Accu sorry ale to nie jest dobry pomysł.

Generalnie to jest nienajlepsze zestawienie. Ale z P7100 powinno być dużo lepiej niż z serią A, one są w stanie uciągnąć wszystko. Nie sądzę więc, żeby Harbethy sprawiły im jakikolwiek problem. Widocznie kolega Sebryl woli brzmienie bardziej rozdzielcze i dynamiczne i ma do tego całkowite prawo. Zgadzam się natomiast z tym, że użyte sformułowanie o jednym z najgorszych usłyszanych dźwięków było zdecydowanie przesadzone, nazbyt subiektywne. Chyba że kolega Sebryl słuchał tylko zestawów, które brzmiały zdecydowanie lepiej niż Harbethy, więc ma doświadczenie jedynie z najlepszymi na rynku kolumnami. My nie mamy takich doświadczeń, albo można rzec tak: mamy inne, z większością gorszych niż Harbethy kolumn;-)

Rochu, a to nie jest czasem obrazek, który Ty widzisz codziennie rano przy goleniu? ;)

Oj, jak łatwo oceniać ludzi ... szczególnie na AS i szczególnie w zakładce hiend.

Pozdro

Ale jak się ocenia całość w kontekście muzykalności to ta ocena wypada zupełnie inaczej.

Zgadzam się, to są cholernie fajnie, muzycznie i przyjemnie brzmiące kolumny z dobrą barwą, troszkę poluzowanym basem który nie schodzi zbyt nisko i z fantastyczną górą ale na starych tekstylnych głosnikach.

To są kolumny z duszą i z pasją o bardzo charakterystycznym brzmieniu.

Dobrze, że napisałem to tutaj w w klubie H by mnie zjedli ;). I tak jamówię zaraz mi cos dowali ale ... On tak ma, wybaczcie Mu proszę.

:)

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Generalnie to jest nienajlepsze zestawienie. Ale z P7100 powinno być dużo lepiej niż z serią A, one są w stanie uciągnąć wszystko. Nie sądzę więc, żeby Harbethy sprawiły im jakikolwiek problem. Widocznie kolega Sebryl woli brzmienie bardziej rozdzielcze i dynamiczne i ma do tego całkowite prawo. Zgadzam się natomiast z tym, że użyte sformułowanie o jednym z najgorszych usłyszanych dźwięków było zdecydowanie przesadzone, nazbyt subiektywne. Chyba że kolega Sebryl słuchał tylko zestawów, które brzmiały zdecydowanie lepiej niż Harbethy, więc ma doświadczenie jedynie z najlepszymi na rynku kolumnami. My nie mamy takich doświadczeń, albo można rzec mamy inne, z większością gorszych kolumn;-)

I o to chodzi Tomasz,natomiast pisanie o którym wspominasz jest najuprzejmiej ujmując nierzetelne,ot tak można skwitować wszystko,robisz nawias wrzucasz dowolną markę piszesz,że gra gównianie i już jesteś Mistrzem AS. To nic,że z przypadkowo dobraną elektroniką w niewiadomo jakich warunkach,ważne dołożyć do pieca. Np prosta instrukcja,wchodzisz do wątku jarka i ani i po opisach Jarka dotyczących Metronome,wypalsz:to największ chujoza jaką słyszałem, nie podajesz reszty sprzętu,miejsca,czasu i repertuaru, ale efekt osiągnięty. Co raz więcej takich kwiatków na tym forum.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mnie się osobiście brzmienie Harbethów podobnie zresztą jak i Spendorów bardzo podoba. Mimo że preferuję dźwięk w stylu Avalona;-) Jak chodzi o wymienione Spendory to mam wspaniałe doświadczenia z SP100, to jest kolumna z którą mógłbym żyć na codzień. Należy być bardziej otwartym, są różne drogi do celu, jakim jest znakomity dźwięk...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Rochu, a to nie jest czasem obrazek, który Ty widzisz codziennie rano przy goleniu? ;)

Oj, jak łatwo oceniać ludzi ... szczególnie na AS i szczególnie w zakładce hiend.

Pozdro

Zgadzam się, to są cholernie fajnie, muzycznie i przyjemnie brzmiące kolumny z dobrą barwą, troszkę poluzowanym basem który nie schodzi zbyt nisko i z fantastyczną górą ale na starych tekstylnych głosnikach.

To są kolumny z duszą i z pasją o bardzo charakterystycznym brzmieniu.

Dobrze, że napisałem to tutaj w w klubie H by mnie zjedli ;). I tak jamówię zaraz mi cos dowali ale ... On tak ma, wybaczcie Mu proszę.

:)

Pozdro

Kolego sympatyczny w klubie Harbetha znajomość ze mną rozpocząłeś od imputowania mi,że handluje standami Skylan,wybacz więc że bywasz dla mnie średni poważny... czasem:)

Sly,

To był preamp w cenie bodaj ok. 60 kzł i dwa małe pierdziszewicze w roli monobloków.

Pod względem aparycji tych urządzeń - to bida z nędzą. Preamp wygląda jak Diora Tosca z lat 80'tych.

Pod względem grania był tak tranzystorowo - trochę sucho i natarczywie, miałem wrażenie przesunięcia równowagi w górę.

Bardzo duża rozdzielczość i precyzja. Bas z dobrą kontrolą, ale bez takiej miękkości, jaką ja lubię.

Nie wiem jak jest możliwe wypromowanie ultradrogiej marki z taką aparycją urządzeń.

Słuchałem dość krótko, ale pierwsze wrażenie, że to taki sprzęt dla analityka do labolatorium dźwięku.

Kolego sympatyczny w klubie Harbetha znajomość ze mną rozpocząłeś od imputowania mi,że handluje standami Skylan,wybacz więc że bywasz dla mnie średni poważny... czasem:)

Ale Cię wtedy zabolało co? ... . Znaczy coś na rzeczy było czy Ty tak po prostu masz ... do końca życia? Taki pamiętliwy? Tak je promowałeś ża napisałem co myślę.

Nie lubisz mnie, ja będę z tym żyć :).

Pozdro

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ale bez takiej miękkości, jaką ja lubię.

Przemek, taki bas jaki lubisz ( ja też ) to tylko z lampy ;)

Może trochę "mniej kontrolowany" (jakby to powiedział kol. Tomkly) ale za to przyjemny dla ucha ;)

Rochu, to może poczytasz sobie dokładniej raz jeszcze.......i zwrócisz uwagę na pasmo przenoszenia 76 Hz Harbeciątka

i 80 Hz LS3a/5a Spendor/Rogers/Harbeth dla potrzeb wiadomości oraz częstych informacji o pogodzie która była i jest konikiem wielomilionowej rzeszy słuchaczy radia BBC. Zejście brzmienia bongosów do 76 Hz to takie dzwiękowe

klepanie staruszki po tyłeczku !!!!! - sorry ladies.

Monitory HARBETH P3ESR

Otwierający ofertę firmy minimonitor wywodzi się z kultowego w BBC monitora studyjnego o symbolu LS3/5A, jednak w stosunku to swojego pierwowzoru posiada on znacznie większe możliwości dynamiczne oraz dużo lepszą liniowość. Pomimo skromnych rozmiarów posiada fundament basowy o doskonałej kontroli i precyzji. Głośniki pracują w obudowie zamkniętej o bardzo solidnej konstrukcji wyposażonej w wysokiej jakości gniazdo przyłączeniowe. Kolumna jest ekranowana magnetycznie, dzięki czemu nadaje się do zastosowań multimedialnych oraz studyjnych. Obudowa skonstruowana jest zgodnie z opatentowaną technologią SuperTunedStructure (STS) co oznacza że wszelkie koloryzacje odsuwane są od częstotliwości akustycznych przez specjalnie strojoną obudową która "oddycha" odpowiednio wygaszając fale akustyczne obecne wewnątrz skrzyni.

Budowa: dwudrożny monitor, obudowa zamknięta

Ustawienie: Zoptymalizowany do pracy z dala od ścian

Głośnik LF: Niskośreniotonwy 110 mm ekranowany

Głośnik HF: 19 mm kopułka wysokotonowa aluminowa

Pasmo przenoszenia: 76 Hz - 20 kHz +/- 3 dB / 1m

Skuteczność: 83 dB 1 W / 1m

Rekomendowany wzm.: 25 - 120 W

Impedancja: 6 - 8 ohm

wchodzisz do wątku jarka i ani i po opisach Jarka dotyczących Metronome,wypalsz:to największ chujoza jaką słyszałem, nie podajesz reszty sprzętu,miejsca,czasu i repertuaru, ale efekt osiągnięty. Co raz więcej takich kwiatków na tym forum.

Bo to normalne, polskie, nie wiedziałeś? Najlepiej komuś przywalić że wydał kupę kasy na gnój. Pełno takich wpisów szczególnie w tej zakładce.

Dlatego nigdy nie piszę, że mój sprzęt jest najlepszy, a czyjś najlepszy bądź przeciwnie. Dlatego zawsze pisze moim zdaniem albo w moim systemie. A taki cytowany jarek i ania się z tego śmieje. I śmieje się z mojej oceny realizacji nagrania, a nie z formatu. Więc ja się Tomkowi w tym wypadku wcale nie dziwię. Jarek i ania jest bardzo stanowczy w swoich poglądach, i zawsze musi być Jego najmojsze. No to ma :). I niech się śmieje, smiech to zdrowie.

Pozdro

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ale Cię wtedy zabolało co? ... . Znaczy coś na rzeczy było czy Ty tak po prostu masz ... do końca życia? Taki pamiętliwy? Tak je promowałeś ża napisałem co myślę.

Nie lubisz mnie, ja będę z tym żyć :).

Pozdro

Nic z tych rzeczy,nie znam Cię więc nie mogę tak stwierdzić,tak naprawdę to nie znoszę tu tylko jednego hucpiarza ale szkoda mi na niego ekranu ipada,o Skylanach,czyli standach dedykowanych Harbeth wypowiadałem się w wątku o...Harbeth nie wydaje Ci się to oczywiste?ale poczekaj mam w planach przesłuchanie konstrukcji otwartych,też to opisze w Klubie i jak zagra lepiej to może zmienie i co wtedy?:)

Sly,

To był preamp w cenie bodaj ok. 60 kzł i dwa małe pierdziszewicze w roli monobloków.

Pod względem aparycji tych urządzeń - to bida z nędzą. Preamp wygląda jak Diora Tosca z lat 80'tych.

Pod względem grania był tak tranzystorowo - trochę sucho i natarczywie, miałem wrażenie przesunięcia równowagi w górę.

Bardzo duża rozdzielczość i precyzja. Bas z dobrą kontrolą, ale bez takiej miękkości, jaką ja lubię.

Nie wiem jak jest możliwe wypromowanie ultradrogiej marki z taką aparycją urządzeń.

Słuchałem dość krótko, ale pierwsze wrażenie, że to taki sprzęt dla analityka do labolatorium dźwięku.

Miałem u siebie końcówkę stereo 716 i wysoki model preampa i znów to grało ciemno, gęsto, bardzo muzykalnie, swoją sygnaturą. Może się to podobać ale nie musi. Na pewno warto posłuchać, choć są też inne opcje, tańsze i nie koniecznie gorsze. Po prostu inne.

Rochu, to może poczytasz sobie dokładniej raz jeszcze.......i zwrócisz uwagę na pasmo przenoszenia 76 Hz Harbeciątka

i 80 Hz LS3a/5a Spendor/Rogers/Harbeth dla potrzeb wiadomości oraz częstych informacji o pogodzie która była i jest konikiem wielomilionowej rzeszy słuchaczy radia BBC. Zejście brzmienia bongosów do 76 Hz to takie dzwiękowe

Monitory HARBETH P3ESR

Otwierający ofertę firmy minimonitor wywodzi się z kultowego w BBC monitora studyjnego o symbolu LS3/5A, jednak w stosunku to swojego pierwowzoru posiada on znacznie większe możliwości dynamiczne oraz dużo lepszą liniowość. Pomimo skromnych rozmiarów posiada fundament basowy o doskonałej kontroli i precyzji. Głośniki pracują w obudowie zamkniętej o bardzo solidnej konstrukcji wyposażonej w wysokiej jakości gniazdo przyłączeniowe. Kolumna jest ekranowana magnetycznie, dzięki czemu nadaje się do zastosowań multimedialnych oraz studyjnych. Obudowa skonstruowana jest zgodnie z opatentowaną technologią SuperTunedStructure (STS) co oznacza że wszelkie koloryzacje odsuwane są od częstotliwości akustycznych przez specjalnie strojoną obudową która "oddycha" odpowiednio wygaszając fale akustyczne obecne wewnątrz skrzyni.

No nie mów !!!??? ... one nie dają rady do 30-u na dole? Patrz Pan ... SHL5 także.

Pozdro

Przemek, taki bas jaki lubisz ( ja też ) to tylko z lampy ;)

Może trochę "mniej kontrolowany" (jakby to powiedział kol. Tomkly) ale za to przyjemny dla ucha ;)

Taki bas tzn lekko poluzowany i mięsisty to z naszych kolumn i tak zawsze jest. Taka jest natura tych przetworników, że nigdy nie dadzą basu mega krótkiego i suchego jak ceramiki czy metalowe przetworniki, nawet gdybyś tego bardzo chciał. Dlatego, przynajmniej u mnie musiałem powalczyć o to, żeby ten bas nie rozłaził się za bardzo i był w miarę przyzwoicie kontrolowany. Nie chciałbym jednak, żeby był suchy i pusty.

Poza tym wiele wzmacniaczy może dać taki bas i wcale nie musi to być lampa np Accuphase.

Nic z tych rzeczy,nie znam Cię więc nie mogę tak stwierdzić,tak naprawdę to nie znoszę tu tylko jednego hucpiarza ale szkoda mi na niego ekranu ipada,o Skylanach,czyli standach dedykowanych Harbeth wypowiadałem się w wątku o...Harbeth nie wydaje Ci się to oczywiste?ale poczekaj mam w planach przesłuchanie konstrukcji otwartych,też to opisze w Klubie i jak zagra lepiej to może zmienie i co wtedy?:)

Będzie fajnie bo będziesz zadowolony :). Proste.

Tylko nie pisz proszę że one będą NAJLEPSZE BO TO ZAPEWNE nieprawda będzie. Dla Ciebie i owszem, w twoim systemie tak, zgoda.

Pozdro

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Monitory HARBETH P3ESR

Ale to że nigdy ich nie słuchałes już wiemy,inne wytłumaczenie tych bzdur może być tylko jedno:jesteś głuchy jak pień.

Ale to że nigdy ich nie słuchałes już wiemy,inne wytłumaczenie tych bzdur może być tylko jedno:jesteś głuchy jak pień.

Uppps. Skoro piszą że od 76Hz to tam 30-u nie będzie jak nic. Nie sądzę, żeby Alan kłamał w parametrach bo to prosto weryfikowalne jest.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jednak 75 Hz :). Czyli niskiego basu tam nima czy to się komuś podoba czy nie :(.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jarek,

Mnie bas z tranzystora nigdy nie pasował, ale myślę, że do muzyki tworzonej przez instrumenty elektroniczne to jest super.

Ja słucham dużo klasyki (właśnie leci z winyla Scheherazada Rimskiego-Korsakova) i jak się te wszystkie kotły, kontrabasy i wiolonczele rozkrzyczą to tam żadnej kontroli nie ma. To ma wybrzmiewać, wibrować, wygasać. Nie można tego ścinać krótkim, twardym basem.

A jak ktoś lubi coś kameralnego ;-) typu Wagner czy Mahler to lampa potrafi tę symfonikę przenieść wprost do domu. I taki Harbecik M40 to jest wtedy miodzio, bo da ładną podstawę basową i piękną barwę na średnicy.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Uppps. Skoro piszą że od 76Hz to tam 30-u nie będzie jak nic. Nie sądzę, żeby Alan kłamał w parametrach bo to prosto weryfikowalne jest.

http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?section=products&page=p3esr&model=p3esr

Jednak 75 Hz :). Czyli niskiego basu tam nima czy to się komuś podoba czy nie :(.

Pozdro

Oczywiście,że nie kłamie ale magia tych monitorków polega m.in na tym,że w odsłuchu w ogóle to nie przeszkadza i powie Ci to każdy,zapewniam każdy kto ich słuchał, natomiast ci którzy widzieli je tylko na zdjęciach będą wypisywać brednie o pogodzie w BBC

Jesli masz taką wyobrażnię ze dośpiewujesz sobie linię basu to gratuluję.

To co, dzisiaj wieczorem kolejne szczytowanie przy Farinellim ? Współczuję.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Więc ja się Tomkowi w tym wypadku wcale nie dziwię. Jarek i ania jest bardzo stanowczy w swoich poglądach, i zawsze musi być Jego najmojsze.

Nie chodzi wcale o to ,że moje jest najmojsze ;)

Mam co mam i kupiłem po wielu odsłuchach różnych sprzętów. Zakup był przemyślany.

Kol. Jamówię chodziło o coś innego.

Jeżeli jakiś delikwent pisze ,że coś jest chujowe ( w tym wypadku chodziło o Metronome ) to nasuwa się proste pytanie :

Skąd ten ktos ma takie wnioski skoro NIGDY w życiu nie słuchał akurat tego sprzętu ?

Takich odtwarzaczy w Polsce ( z tego co wiem ale mogę się mylić ) są szt.2 .

Więc albo słuchał u Sylwka (może tak było) albo słuchał u mnie ale ja nic o tym nie wiem.

Itd.itp.....

Reasumując chodzi o minimum przyzwoitości i rzetelności . Nic więcej.

Nikt na tym forum nie pozjadał wszystkich rozumów (no prawie nikt ;) ) , każdy ma prawo do swoich poglądów byle by nie były one jak Sąd Ostateczny ;)

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.