Skocz do zawartości
IGNORED

SOUNDBAR - CO TO ZA WYNALAZEK?

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Męczy mnie dźwięk stereo w filmach, mój zestaw blu ray + audiolab rozmywa dźwięk filmowy, czegoś brakuje. Chcę kupić jakis starszy amplituner kd z pre-out, ale czy soundbar za kilkaset złotych jest jakimś wyjściem biorąc pod uwagę wygodę (kable, kolumny itp. dodatkowe)?

No i najważniesze, to się łączy z tv czy są jakieś, które mogę łączyć coaxialem bezpośrednio z blu rayem? To 2 wydaje się sensowniejsze, ale wszędzie widzę "połącz soundbar z tv", pomocy :)

https://www.audiostereo.pl/topic/114893-soundbar-co-to-za-wynalazek/

Dobrze napisane - "wynalazek". Jedno urządzenie wykorzystując odbicia od ścian, ma udawać cały zestaw 5.0 lub 5.1. Z tego urządzenia nie uzyskasz pełnego dookólnego dźwięku. A chyba o taki Tobie chodzi?

Słuchawki 5.1 jest są wyjściem..... dla niektórych....

A serio to gadżet dla blondynek - sorry blondi, czarnula mnie podpuściła ;P - albo dla osób które słuchają muzy tylko z telefonu.

Jeśli chcesz się cieszyć KD omijaj takie cudactwa szerokim łukiem.... Amplitunera i zestawu 5.1 (lub wyżej) nic nie zastąpi póki co.

Amplitunera i zestawu 5.1 (lub wyżej) nic nie zastąpi póki co.

Słyszałem, że procesor KD z kompletem końcówek mocy mógłby z powodzeniem zastąpić amplitunery.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jeśli masz audiolaba to starszy amplituner pogorszy ci dzwięk.

Dokup drugiego audiolaba z zrób sobie 4.0

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Słyszałem, że procesor KD z kompletem końcówek mocy mógłby z powodzeniem zastąpić amplitunery.

Wytnij z amplitunera KD tuner i co zostanie ??? Kolega szuka dziury w całym ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.