Skocz do zawartości
IGNORED

Mingda MC88-C vs Cain A55TP ?

cortes

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule. Który waszym zdaniem lepszy? Wiem, że Mingda ma katalogowo mniejszy pobór prądu o 100 wat. Ktoś słuchał tych dwóch modeli i może napisać coś konstruktywnego? Z góry dziękuję.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

https://www.audiostereo.pl/topic/114942-mingda-mc88-c-vs-cain-a55tp/

Sam jestem ciekaw takiego porównania, u siebie miałem możliwość wpięcia ( dzięku uprzejmości Grzegorza Rogali ) w mój tor Cayina A55TP i wzmak ma dźwięk naprawdę godny polecenia, po zmianie lamp 12ax7 i 12au7 z chińskich na troszkę lepsze ze starszej produkcji, dźwięk się ładnie otworzył, nie miałem okazji bawić się Mingdą a z chęcią bym zrobił bezpośrednie porównanie ;)

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Cze

Ale pytasz o świstki za prąd czy granie? Bo czasem dla grania lepiej jest zapłacić za te 100 wat więcej.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Cze

Ale pytasz o świstki za prąd czy granie? Bo czasem dla grania lepiej jest zapłacić za te 100 wat więcej.

Pozdr

pytam o granie rzecz jasna, o mingdzie czytałem, że zdarzają się buczące egzemplarze co bywa irytujące.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

sluchalem 88 gdy szukalem lampy, porownywalem go do modelu nizszego niz 55 bo 35s.

dla mnie juz 35 gralo duzo lepiej niz 88. nie wiem czy model 55 tez bedzie lepszy.

najlepiej pojedz gdzies gdzie stoją oba wzmacniacze i tam sobie porownaj.

Nie patrz co kto napisze bo nikt za ciebie siedziec potem z tym wzmacniaczem nie bedzie. Tylko odsłuch!!!!!

pytam o granie rzecz jasna, o mingdzie czytałem, że zdarzają się buczące egzemplarze co bywa irytujące.

Ja posiadam MC88-C i nic nie buczy :P

sluchalem 88 gdy szukalem lampy, porownywalem go do modelu nizszego niz 55 bo 35s.

dla mnie juz 35 gralo duzo lepiej niz 88. nie wiem czy model 55 tez bedzie lepszy.

najlepiej pojedz gdzies gdzie stoją oba wzmacniacze i tam sobie porownaj.

Nie patrz co kto napisze bo nikt za ciebie siedziec potem z tym wzmacniaczem nie bedzie. Tylko odsłuch!!!!!

Słuchałeś MingDa MC88-PL czy MC88-C?

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Ja miałem MC88-PL wygrzaną i grała pięknie. Miałem też ale na krótko MC88-C. Wzmacniacz nie wygrzany ale w porównaniu do MC88-PL który grał u mnie od wyjęcia z kartonu czyli od zera MC88-C grał znacznie gorzej. Nie wiem jak by bylo po wygrzaniu ale można ująć to tak, MC88-PL grał lepiej po wyjęciu z pudla niż MC88-C

Z dwóch podanych w temacie wybrał bym trzeci – MingDa MC368-BSE

W nowej wersji 2014 gra jeszcze lepiej niż poprzednik, zostały zmienione lampy wejściowe.

Słuchałem z MingDa MC34A, MC88PL i MC368BSE i nic nie buczało, wszystkie zachowywały się bez zarzutu.

Co do katalowego poboru to nie do końca myślę ktoś podaje prawdę, wystarczy popatrzeć na wagę MingDa i Cayin. MingDa sporo wyższa waga a to przecież warzą transformatory.

Z dwóch podanych w temacie wybrał bym trzeci – MingDa MC368-BSE

W nowej wersji 2014 gra jeszcze lepiej niż poprzednik, zostały zmienione lampy wejściowe.

Obecnie mam ten wzmacniacz ale jedynie 35h nalotu więc trudno mi pisać o dźwięku.

Miałem też MC88-PL który jest podobno okrojoną wersją MC368-BSE, te same lampy sterujące ale inne lampy mocy. MC88-PL bardzo mi odpowiadał dźwiękowo.

Akurat MC88PL czy MC368BSE pancernych obudów nie mają a ważą po 10 kg więcej od Cayina i jak chwycisz w łapy to czuć że waga jest na trafach. MC88-C nie znam także się nie wypowiem.

A Cayin MT35 z wagą 12 kg to aż żal, przyzwoite CD tyle waży.

Słuchałeś MingDa MC88-PL czy MC88-C?

chyba to była wersja bez pilota bo z tego co pamietam wesja PL takiego nie posiada ale naprawde reki nie dam sobie uciac.

W sumie jesli sie przechodzi z tranzystora sredniej klasy na jeden z tych trzech modeli lampy to nie ma to znaczenia ktora- wszystkie dla mnie grają lepiej, duzo lepiej.

racja wazy malo ale dla mnie gra wiec moze i wazyc 2 kilo.

Akurat MC88PL czy MC368BSE pancernych obudów nie mają a ważą po 10 kg więcej od Cayina i jak chwycisz w łapy to czuć że waga jest na trafach. MC88-C nie znam także się nie wypowiem.

A dlaczego lampiaka na EL34 porównujesz z lampiakami na KT88, po drugie zgodzę się z Rezysławem, waga nie gra, a jeśli już miałbym cokolwiek wybierać na lampie KT88 to pewnie CAYIN A 70 T mkII

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Ale waga traf jednak robi swoje, moc, wydajnosć, wysterowanie kolumn. Na barwę jednak nie musi mieć wpływu, ja się czaje na MC368-BSE ale w tej wersji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie słyszałem jeszcze lepiej grającej lampy KT88 od KT90

A dlaczego lampiaka na EL34 porównujesz z lampiakami na KT88, po drugie zgodzę się z Rezysławem, waga nie gra, a jeśli już miałbym cokolwiek wybierać na lampie KT88 to pewnie CAYIN A 70 T mkII

Jak bym miał kupić Cayina za 8999 zł na KT88 to wolałbym dołożyć pare zł lub się mocno potargować na MingDa na lampach KT120 w dual mono.

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze coś takiego jak sprawność wzmaka czyli stosunek mocy oddanej do pobranej i konstruktor bierze to pod uwagę wybierając moc trafa , które notabene powinno być "przewymiarowane"

ja się czaje na MC368-BSE ale w tej wersji

Ukryta Zawartość

Nie słyszałem jeszcze lepiej grającej lampy KT88 od KT90

To lepiej kup obecnie dostępną wersje to ten sam wzmacniacz na lampach KT90 x 4, 6SN7 x 2, 6N9 x 2 tylko w starej budzie. Znając życie nowy będzie droższy.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Panowie a ja wrzuce jeszcze Unison Research S6 do tej dwojki. Jak on wypadnie miedzy mc368 a cayinem?

Uzywke S6 mozna kupic za cene nowego mingda... Warto? S6 to design i logo ale czy to rowniez gra dobrze? :)

Pozdrawiam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

przy wyborze lampy końcowej warto wziąć pod uwagę kolumny jakie mają napędzać.dokładanie do lampy kt90 czy też wyższej, nie korzystając z możliwości uważam za niezbyt dobry wybór.

sama lampa kt88 w pp z mocą 50w zupełnie dobrze radzi sobie z większością kolumn.poza tym warto posłuchać lamp kt88, 90 czy też 120.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.